Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina C
07.06.2013 20:45 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Rakušané porazili Švédsko a výrazně posílili postupové naděje

Severoevropský celek po bezbrankové remíze s Irskem nezvládl ani další utkání a po porážce ve Vídni si výrazně komplikuje postupové ambice. Švédové ztrácí na druhé Rakousko tři body, stále však mají zápas k dobru.

Hned od úvodního hvizdu se hrálo nahoru dolu a rozhodně nebyla nouze o zajímavé momenty před oběma brankami. Jako první po pěti minutách natáhl Janko, jeho snaha se však do ohraničeného prostoru nevešla a na opačném konci hřiště pro změnu Larssonovu ránu zastavil Pogatetz. Ve 26. minutě však Isaksson ve vápně poslal k zemi Harnika a sudí Rocchi ukázal na pokutový kop! Mičudu si vzal pod svoji správu Alaba a přízemní střelou k levé tyči otevřel skóre - 1:0.

Zakrátko mohl přidat druhý pojišťující zásah Arnautović, avšak tomu ještě přáno nebylo. Křídelník brémského Werderu ale nemusel smutnit, Harnik o chvíli později našel Janka a bylo to 2:0. Závěrečné minuty prvního dějství patřily OFB-Teamu, ale další branku už jsme neviděli.

Po obrátce se Seveřané konečně probrali a zejména Ibrahimoviče bylo rázem plné hřiště. Urostlý technik však nejdříve ztroskotal na Almerovi, aby za dalších pár minut z volného přímého kopu nasměroval balón pouze do připravené zdi. Definitivní rozhodnutí mohl přinést čerstvý Weinmann, tomu se však postavil do střely obětavý Jonas Olsson. Jinak ale hrozilo především před rakouskou brankou: Ibrahimović ale hlavou na Almera nevyzrál a podobně dopadl i Larsson! Vytáhl se také Isaksson, když likvidoval další šanci Weinmanna! Osm minut před koncem ale přece jen snížil Elmander na 2:1.

Autor: Jiří Vojík / soccernet.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
Veselac

oba gól

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 Ibrahimovič

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2..1:3

Reagovat
paver

Hodně zajímavý zápas, který by mohl být bohatý na branky...tip 2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že to bude ve Vídni vyrovnané. Navíc spolu Rakousko a Švédsko soupeří o 2. místo v tabulce skupiny C a tak se dá čekat tuhý boj. Tip 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ibrahimovič hraje?

Reagovat
cepinzcegamy

švédové výhra o dva

Reagovat
smazaný uživatel

Kde se dá najít soupiska, kdo bude hrát?

Reagovat
MagpeCZ

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Da se predpokladat vyrovnanej zapas, ale pokud bude hrat Zlatan tak ted je idealni chvile rozhodnout 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

lietadlo so svedmi nezabrzdi vo schwechate na severnej drahe, dzubne do vysokeho dunaja, lietadlo zoberie voda, najdu ho az v gabcikove, svedi nenastupia a rakusaci vyhraju kontumacne 3:0 !

Reagovat
smazaný uživatel

Rakousko si tedy na soupeře pořádně vyšláplo a byť Švédsko před koncem zápasu snížilo, na víc už jim to nestačilo a z Vídně se vracejí s prázdnou, s čímž určitě nikdo z jejich týmu nepočítal. Naopak domácí zaslouženě slaví důležité body.

Reagovat
smazaný uživatel

Rakousko si muze na chvili uzivat druhyho barazovyho mista. Sice se dostali jako prvni do vedeni, dokonce ten naskok zdvojnasobili, a i pres to ze Ibra a spol dokazali jenom zmirnit tu prohru, tak porad maj zapas k dobru a zapas s Rakouskem doma, kde si udelaj lepsi vzajemnej zapas, tudiz oslavy bych zatim vynechal..

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/sport/austria-vs-sweden-21-goals-highlights-wWr2gSxXUA7DYqV6?start=0.861

Rakušany bych nějak neodepisoval, i ve Švědsku můžou v klídku zvítězit...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele