Bundesliga - preview 16. kola

20.12.2016, 08:30, aktualizováno 21.12.2016, 09:14
Previews
K velkému šlágru se před Vánoci schyluje v Německu: souboj tradiční a nové elity nabídnou celky Bayernu Mnichov a RB Lipsko. Hoffenheim bude hájit podzimní neporazitelnost proti Werderu a poskočit tabulkou výše může také Hertha po utkání s Darmstadtem. Köln v bitvě tabulkových sousedů přivítá Leverkusen...
Bayern Mnichov - RB Lipsko  (středa 20:00)
Asi žádného fotbalového fanouška na světě by při rozlosování letošní Bundesligové sezony nenapadlo, že souboj Bayernu Mnichov s RB Lipsko v posledním letošním kole bude také bitvou o lídra tabulky. Je tomu ovšem tak - Hasenhüttlův výběr překvapil na podzim všechny, možná i sám sebe - a před středečním šlágrem šestnáctého kola nejvyšší německé soutěže zaostává za Die Roten jen vlivem horšího skóre.

V lepší pozici tak jdou do domácího utkání mnichovští - i přes však nemohou být se svými podzimními výkony spokojeni. Mužstvo pod novým koučem Ancelottim zdaleka nepřipomíná nekompromisní buldozer, jenž projížděl suverénně Bundesligou jako pod Guardiolou, a hned ve čtyřech utkáních tak Bayern na podzim ztratil body. S výjimkou několika málo zápasů jako například před týdnem proti Wolfsburgu se navíc obhájce prvenství prezentuje nevýraznou hru, jenž neuchvacuje oko diváka a hned několik hráčů předvádí v Hinrunde vysloveně podprůměrné výkony - ať už se jedná o Xabiho Alonsa, Philippa Lahma, Thiaga či až do desátého prosince gólově neproduktivního Thomase Müllera.

To na východě Německa je to úplně jiná písnička - ambiciózní nováček z Lipska baví celý fotbalový svět atraktivní a moderní kopanou, v níž je poznat Hasenhüttlův rukopis a koncepce, jenž byla patrná i v jinak podprůměrném Ingolstadtu. Když k tomu navíc připočteme produktivní trio mladíků Werner- Sabitzer - Forsberg a geniálního dirigenta hry, jehož mají Býci k dispozici v podobě Nabyho Keity, nelze se pouze jediné podzimní prohře, která pro RB přišla shodou okolností právě v koučově bývalém působišti, divit.

Právě talentovaný středopolař však bude Rudým býkům ve středu v Allianz Areně chybět. Bez jakýchkoliv debat nejlepší hráč Bundesligového podzimu nenastoupil před týdnem proti Hertě Berlín do druhé půle kvůli zraněnému stehnu a dle všech informací ho tato lapálie nepustí ani do boje s mnichovskými. To Ancelotti bude ve stoperské dvojici postrádat Jeroma Boatenga, jenž se podrobil operaci prsního svalu, naopak k dispozici už Bayernu jsou návrativší se Lahm a Robben.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Lahm, Javi Martinez, Hummels, Alaba - Vidal, Thiago - Robben, Müller, Ribery - Lewandowski
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Schmitz, Ilsanker, Orban, Bernardo - Kaiser, Demme - Sabitzer, Forsberg - Werner, Poulsen
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.40 - 5.00 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hertha BSC - SV Darmstadt  (středa 20:00)
Hertha prohrála poslední dva zápasy, nicméně na její pozici v tabulce se to výrazněji nepodepsalo. Podzim může za určitých okolností stále zakončit na třetím místě. V takovém případě by ovšem Darmstadt setrval na samém chvostu tabulky.

V minulém kole dostala Stará dáma od RB Lipsko dva góly. A protože žádný nevstřelila, připsala si pátou letošní porážku. "Lipsko zatím předvádí skvělé výkony, takže jsme věděli, že to bude těžký zápas. Některé situace jsme měli řešit lépe. To utkání si ještě rozebereme a proti Darmstadtu zvolíme docela jinou taktiku," řekl kouč Pál Dárdai.

Ten nebude moci využít Ondreje Dudu, Nils-Jonathana Koerbera, Johna Brookse, Sebastiana Langkampa a Mitchella Weisera, nicméně pod maďarský trenérem už delší dobu dokazuje, že ani absence některých klíčových hráčů nemusí být překážkou k dosahování skvělých výsledků. Darmstadtu bude navíc chtít oplatit květnovou porážku.

Die Lilien budou bez Felixe Platteho, Immanuela Höhna, Alexandra Miloševiće a Denyse Oliinyka. Do hry by se tedy měl vrátit Florian Jungwirth, jenž na pravém kraji obrany s největší pravděpodobností nahradí Artema Fedetskyyho. V útoku pak bude zřejmě před Antoniem Čolakem upřednostněn Sven Schipplock.

V minulém kole podali svěřenci prozatímního kouče Romana Berndrotha, který na začátku prosince nahradil Norberta Meiera, velice bojovný výkon proti Bayernu Mnichov. Dobře organizovaná obrana pohlídala všechno, kromě Douglase Costy v jednasedmdesáté minutě. Rozhodně bude hodně zajímavé sledovat, jestli dokážou takové představení zopakovat.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Pekarik, Hegeler, Stark, Plattenhardt - Skjelbred, Lustenberger - Esswein, Darida, Stocker - Ibisevic
SV Darmstadt - pravděpodobná sestava:
Esser - Jungwirth, Niemeyer, Sulu, Holland - Vrancic, Gondorf - Sirigu, Heller - Rosenthal - Schipplock
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 3.75 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FC Köln - Bayer Leverkusen  (středa 20:00)
Derby mezi dvěma celky z Porýní má svůj náboj vždycky. Středeční zápas mezi domácím Kolínem a hosty z Leverkusenu ovšem bude o to zajímavější, neboť se bude jedná o bitvu mezi dvěma tabulkovými sousedy.

Svěřencům Petera Stögera patří po patnácti odehraných utkáních solidní sedmé místo, přičemž body Kozlům přinášejí především branky francouzského kanonýra Anthonyho Modestea, jenž v souboji o korunu krále střelců prohání Lewandowského s Wernerem a Aubameyangem. Ten však nyní už ve čtyřech střetnutích po sobě vyšel gólově naprázdno, čímž si lze možná i vysvětlit stejně dlouho trvající kolínskou sérii bez vítězství.

To osmý Leverkusen může slavit postup do jarní části Ligy mistrů, kde v osmifinále vyzve španělské Atlético Madrid, ale v domácí soutěži to zdaleka taková sláva není. Třetí celek loňské sezony zatím letos vícekrát prohrál než vyhrál a na příčku zajišťující alespoň playoff o Champions League už ztrácí sedm bodů. Těšit ho ovšem může fakt, že se mu v porýnském derby hraném u Kozlů poměrně daří - z posledních pěti prohrál tým Rogera Schmidta pouze jedno jediné.

Co se týče absencí, trápí Stögera a jeho mužstvo poměrně rozsáhlá marodka. Mimo hru jsou z různých důvodů Timo Horn, Dominik Maroh, Leonardo Bittencourt, Matthias Lehmann i Marcel Risse. To Bayer nemůže spoléhat na služby Henrichse, dlouhodobě zraněného Karima Bellarabiho, Larse Bendera, Kevina Vollanda, Charlese Aranguize a svalové problémy má i zkušený kanonýr Stefan Kiessling.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Kessler - Sörensen, Mavraj, Heintz - Özcan, Hector - Olkowski, Rausch - Osako - Modeste, Rudnevs
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Jedvaj, Tah, Dragovic, Wendell - Baumgartlinger, Kampl - Calhanoglu, Brandt - Mehmedi - Chicharito
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.75 - 3.30 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Ingolstadt 04 - SC Freiburg  (středa 20:00)
Po drtivou většinu celé podzimní části sezony do druhé ligy jednoznačně svými výkony a výsledky mířící Ingolstadt si v posledních dvou týdnech řekl, že by vlastně rád mezi německou klubovou elitou zůstal, a ze dvou utkání získal plný počet šesti bodů. Je jen otázkou, zda je překvapivějším faktem to, že tým, jenž po odvolání Markuse Kauczinského dočasně vede Michael Henke, nasbíral v pouhých dvou zápasech stejný počet bodů jako v předchozích třinácti, či to, že se tak stalo proti dvěma jasným favoritům a jednoznačně silnějším celkům, než jakým je Ingolstadt.

Nejprve si Die Schanzer vyšlápli v domácím prostředí na dosud suverénní a porážku neznající Lipsko, a připravili tak nemilé uvítání svému bývalému úspěšnému kouči Ralphu Hasenhüttlovi. Nyní o víkendu si pak ingolstadtští zásluhou gólů Moralese a Cohena odvezli tři body z Leverkusenu a byť jsou stále na sestupové příčce, ze sedmnáctého místa se ztrátou pouhého bodu na baráž a bodů tří na klidnou patnáctou pozici už se na situaci v tabulce kouká o poznání lépe.

To Freiburg je desátý a v klidu tak ve své první sezoně po návratu z druhé ligy míří za bundesligovou záchranou. V utkání v Ingolstadtu však kouč Christian Streich nebude moci využít služeb Marca Kempfe, jenž dlouhodobě mužstvu od Černého lesa chybí kvůli zraněnému menisku, a Georga Neidermeira, jehož trápí problémy se zády.

Ingolstadtu chybí Romain Brégerie, jenž má poraněné lýtko, naopak k dispozici už svému týmu je Matthew Leckie, jenž musel poslední zápas s Bayerem Leverkusen vynechat kvůli karetnímu trestu.
FC Ingolstadt 04 - pravděpodobná sestava:
Hansen - Matip, Roger, Tisserand - Hadergjonaj, Suttner - Cohen, Morales - Leckie, Groß - Lezcano
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Kübler, Gulde, Söyüncü, Günter - Schuster, Frantz - Stenzel, Grifo - Haberer - Niederlechner
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.50 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
TSG Hoffenheim - Werder Brémy  (středa 20:00)
Hoffeinheim v minulém kole remizoval s Borussií Dortmund, takže nadále drží podzimní neporazitelnost. O tu se celek Juliana Nagelsmanna pokusí připravit Werder Brémy, který bodoval ve čtyřech posledních utkání.

Ve zmíněném duelu s černožlutými zaznamenal jednu trefu Sandro Wanger, jemuž sebevědomí tedy rozhodně nechybí. "Mám-li mluvit za sebe, tak musím říct, že jsem v současnosti o dobrou míli nejlepší německý útočník." Minulý rok se ještě v dresu Darmstadtu prosadil v Bundeslize čtrnáctkrát, v aktuální sezoně má zatím na kontě osm gólů, tedy o jeden méně, než Timo Werner z RB Lipsko.

V utkání s Brémami by se měl znovu objevit na hrotu útoku vedle Marka Utha, ačkoliv velkou šanci nějakou porci minut má i Andrej Karamarić. Nagelsmannovi bude chybět akorát vykartovaný Sebastian Rudy, takže mladý kouč může postavit tu v podstatě nejsilnější sestavu. Šance na to, že zakončí první polovinu ročníku se sedmi výhrami, devíti remízami a žádnou porážkou.

Werder se však začal hrabat z krize, takže nebude snadným soupeřem. "Hráči na tréninku pracují velmi dobře. Víme, že Hoffenheim je velmi silný a jeho výsledky jsou působivé. Přesto věřím tomu, že dokážeme uhrát alespoň bod," řekl trenér Alexander Nouri, jehož tým dokázal naposledy remizovat s rovněž výborně se prezentujícím Kölnem.

V dresu klubu z Weserstadionu nenastoupí Luca Cardirola, Florian Grillitsch, Izet Hajrović. Nejistý je start Justina Eilerse a Clemense Fritze. Naopak Ulisses Garcíaby měl být připraven naskočit. Tak jako Max Kruse a Claudio Pizarro, což dává Brémským dobré šance, i když je otázka, jestli budou schopní odehrát na sto procent dvě utkání v jednom týdnu.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Süle, Vogt, B. Hübner - Kaderabek, Polanski, Toljan - Nad. Amiri, Demirbay - Wagner, Uth
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Drobný - Ro. Bauer, L. Sané, Moisander - Bartels, Junuzovic, Bargfrede, S. Garcia - Gnabry - M. Kruse, Pizarro
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 4.00 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Borussia Dortmund - FC Augsburg  (úterý 20:00)
Borussia Dortmund má za sebou náročný duel s Hoffenheimem. Dvakrát prohrávala, dvakrát vyrovnala. A po vyloučení Marco Reuse dohrávala více než poločas o deseti. Na rozloučení s podzimem jí čeká Augsburg a tedy povinné tři body.

"Moc dobře jsme věděli, že to bude hodně náročné utkání. A vlastně se v jeho průběhu pokazilo všechno, co se mohlo pokazit. Prohrávali jsme a šli do deseti. Dalším problémem bylo nucené střídání Dembélého. Ale přesto jsme měli víc střel než soupeř a podle mého názoru jsme si tu remízu zasloužili. Tým rozhodně musím pochválit," řekl trenér Thomas Tuchel.

Ousmane Dembélé by ovšem podle všeho měl být proti Augsburgu připraven naskočit do hry, stejně jako Gonzalo Castro a Lukasz Piszczek, ale na rozdíl od Nevena Subotiće, Romana Bürkiho, Nuriho Sahina, Raphaela Guerreira, Sokratise a pochopitelně Marca Reuse. Místo něj by si na levém křídle měl zahrát André Schürrle.

Augsburg v minulém utkání sice nepodal tak heroický výkon, nicméně toho ani nebylo zapotřebí, jelikož protivníkem mu byla neobvykle tápající Borussia Mönchengladbach. Výhru 1:0 zařídil Martin Hinteregger, díky čemuž Fuggerstädter Hříbata v tabulce předskočili. Proti černožlutým to však budou mít nesmírně složité. I proto, že z posledních deseti vzájemných klání vyhráli jediné.

Jan-Ingwer Callsen-Bracker, Caiuby, Raúl Bobadilla, Alfred Finnbogason jsou jistě mimo. Nad Philippem Maxem stále visí otazník, jelikož si o minulém víkendu poranil stehno. Po trestu za karty se vrací Dominik Kohr, což bude s největší pravděpodobností znamenat, že se Jan Morávek posadí pouze mezi náhradníky.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Passlack, Ginter, S. Bender, Schmelzer - Castro, Weigl - C. Pulisic, M. Götze, Schürrle - Aubameyang
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Verhaegh, Gouweleeuw, Hinteregger, Stafylidis - D. Baier - Schmid, Kohr, Koo, Usami - Ji
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.33 - 5.00 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Mönchengladbach - VfL Wolfsburg  (úterý 20:00)
Borussia Mönchengladbach prohrála hned šest z posledních deseti zápasů. Podobně nelichotivou sérii si připsala naposledy na začátku minulé sezony, což stálo místo Luciena Favreho, jenž od úvodu té současné činí velké věci ve Francii s OGC Nice.

Pozice Andrého Schuberta se zatím zdá býti stabilní, nicméně porážka s Augsburgem rozhodně ničemu nepomohla. Gladbach nyní okupuje až třináctou příčku, přičemž na tu barážovou má pouze čtyřbodový náskok. Především utkání venku dělají Hříbatům neskutečné problémy. Zatím přivezli jediný bod, a to ze hřiště RB Lipsko. Horší bilanci ze soupeřova hřiště má pouze Darmstadt.

Rozhodně to bude v lednu chtít získat nějakou posilu. Určitě se jí ale nestane Bastian Schweinsteiger, třebaže v Manchesteru United od Josého Mourinha příležitosti v podstatě nedostává. V Premier League nenastoupil od příchodu portugalského mága ani jednou. "Bastian Schweinsteiger je fantastický fotbalista, ale v našem klubu svou kariéru určitě nezakončí," prohlásil sportovní ředitel Max Eberl.

Svůj podíl na nedobrých výsledcích má jistě i větší počet zraněných fotbalistů. Mamadou Doucouré, Patrick Herrmann, Ibrahima Traoré, Fabian Johnson, Christoph Kramer ... ti všichni na pažit v Borussia-Parku tentokrát určitě nevyběhnou. Větší šance na základní sestavu tedy mají Lars Stindl a Tobias Strobl.

Za Wolsfburg, který si připsal na konto cenné a v jeho pozici i hodně důležité vítězství nad Orly z Frankfurtu, si nezahrají Ismail Azzaoui, Marcel Schäfer a Daniel Didavi. Poslední zápas za Vlky téměř jistě odehrají Luiz Gustavo a Julian Draxler. V klubu však probíhá v současných týdnech více změn. Odvolán byl sportovní ředitel Klaus Allofs a není vyloučeno, že bez ohledu na výsledek posledního podzimního mače potká stejný osud i trenéra Valeriena Ismaela.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Korb, A. Christensen, Vestergaard, Elvedi - Strobl, Dahoud - Hazard, Wendt - Stindl, Raffael
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Bruma, Luiz Gustavo, R. Rodriguez - Guilavogui - D. Caligiuri, Seguin, Arnold, Gerhardt - Draxler - Gomez
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.50 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Hamburger SV - Schalke 04  (úterý 20:00)
V rozmezí mezi jedenáctým a čtrnáctým bundesligovým kolem to vypadalo, že se HSV začíná zvedat a dostávat do formy. Porážka s Mohučí tedy přišla možná v ten nejméně vhodný okamžik. Schalke je ale určitě soupeřem k poražení.

Na severu Německa se hodně řešil Bobby Wood. Americký reprezentant byl na konci října vyloučen, když udeřil loktem Dominiqua Heintze z Kölnu. Dostal třízápasový flastr, ale teď by se měl konečně vrátit do hry. "Bobby Wood, Luca Waldschmidt a Aaron Hunt jsou připraveni naskočit do hry za Lewise Holtbyho. Všichni trénují velmi poctivě, takže to nebude snadné rozhodování," prohlásil Markus Gisdol.

Vedle Holtbyho mu budou chybět už jenom René Adler a Alen Halilović. Střed obrany by měl vyztužit navrátivší se Johan Djourou, který patrně dostane příležitost buď na úkor Emira Spahiće nebo Gideona Junga. Michael Gregoritsch se posune pod hrot a určitě bude i tentokrát hlavním nebezpečím pro obranu Schalke.

Die Königsblauen se zatím drží na všech třech frontách, akorát v Bundeslize přišel menší útlum, který znamenal pokles na jedenáctou příčku s osmibodovou ztrátou na poháry. Na druhou stranu v Evropské lize postoupili s přehledem mezi nejlepších dvaatřicet, kde bude dalším soupeřem PAOK Soluň, který hrál skupinu se Slovanem Liberec.

Proti HSV absentují Breel Embolo, Coke, Klaas-Jan Huntelaar, Franco Di Santo, Matija Nastasić, Eric Maxim Choupo-Moting a vykartovaný Naldo. V lednu by ovšem mohli ve Veltins-Areně přivítat zajímavou posilu, a sice nadějného brazilského záložníka Thiaga Maiu, jenž letos slavil olympijský titul v rodné zemi. Jenže ve hře o jeho služby jsou i Monaco, Neapol a Zenit Petrohrad. Teď ale v Gelsenkirchenu řeší hlavně tři body.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Diekmeier, Djourou, Jung, Douglas Santos - G. Sakai, Ostrzolek - N. Müller, Gregoritsch, Kostic - Wood
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Höwedes, Geis, Kehrer - Goretzka - Schöpf, Baba - M. Meyer, Bentaleb - Avdijaj, Konoplyanka
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.00 - 3.40 - 2.38
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Eintracht Frankfurt - 1. FSV Mainz 05  (úterý 20:00)
Eintracht Frankfurt zaváhal proti Wolfsburgu, což bude chtít napravit proti Mohuči. Svěřenci Martina Schmidta ale rozhodně nic nedají zadarmo.

Die Nullfünfer si v minulém kole poradili s Hamburkem, přičemž o všechny tři trefy se postaral Danny Latza. "Jsem rád, že se mi podařilo dát tři góly, ale ještě více mě těší, že jsme vyhráli. Dal jsem si takový předčasný vánoční dárek," usmíval se. Pro sedmadvacetiletého záložníka je celá věc o to pikantnější, že se v předchozích utkáních neprosadil ani jednou.

V základní sestavě by měl být připraven i tentokrát. Na rozdíl od zraněného Emila Berggrena a vykartovaného Suata Serdara. Po odpykání stejného trestu bude připraven Jean-Philippe Gbamin a s největší pravděpodobností nahradí na postu defenzivního štítu Andrého Ramalha, jehož výkony se v poslední době kouči příliš nezamlouvaly.

Na druhé straně je ten výčet zraněných stále početný. Chybějí Anderson, Marc Stendera, Guillermo Varela, Yanni Regäsel, Taleb Twatha, Joel Gerezgihel, Slobodam Medojević a Danny Blum. Protože Orli neskórovali už ve dvou zápasech v řadě, dá se předpokládat, že Niko Kovać vsadí v útoku tentokrát na Harise Seferoviće a Alexandra Meiera, třebaže proti Wolfsburgu neproměnil penaltu.

Klub z Commerzbank-Areny v posledních dnech hodně řeší budoucnost Timothyho Chandlera, jenž se nechal vyloučit v duelu s Hoffenheimem. Smlouva mu končí v červnu a vypadá to, že představitelé Eintrachtu se zatím do jejího prodloužení příliš neženou. "Rád bych řekl své manželce, kde budeme v budoucnu bydlet, aby byla klidnější," prohlásil. A zároveň dodal, že je součástí plánů staronového trenéra reprezentace USA, přestože ten se dříve nechal slyšet, že bude více upřednostňovat hráče z domácí MLS. Že Chandler do národního týmu patří, bude moci potvrdit proti Mohuči, neboť by neměl chybět na pravém křídle. Otázka zní, jestli to bude stačit na výhru.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Abraham, Hasebe, Vallejo - Chandler, Mascarell, Huszti, Oczipka - Fabian - Meier, Seferovic
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Lössl - Donati, Bell, Hack, Brosinski - Latza, Gbamin - Jairo, Malli, De Blasis - Cordoba
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.55 - 3.10 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov15113135:936
2.RB Lipsko15113131:1236
3.TSG Hoffenheim1569027:1627
4.Hertha BSC1583422:1627
5.Borussia Dortmund1575334:1826
6.Eintracht Frankfurt1575319:1226
7.1. FC Köln1566320:1424
8.1. FSV Mainz 051562726:2720
9.Bayer Leverkusen1562722:2320
10.SC Freiburg1562719:2620
11.Schalke 041553719:1718
12.FC Augsburg1545612:1617
13.Borussia Mönchengladbach1544714:2316
14.Werder Brémy1543819:3315
15.VfL Wolfsburg1534813:2313
16.FC Ingolstadt 041533913:2512
17.Hamburger SV1524912:3010
18.SV Darmstadt15221111:288
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
úterý 20:00Borussia Dortmund - FC Augsburg
středa 20:00Bayern Mnichov - RB Lipsko
čtvrtek 12:00Bundesliga Highlights

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (309)

Přidat komentář
Svatej

Slysel jsem ze se nema nekde hrat, jak to teda je?

Reagovat
smazaný uživatel

Co vím, tak v Dortmundu se určitě hrát bude.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kily

dneska a zítra bude minuta ticha, hrát se bude

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to bude taka tradicna nemecka, aj s potleskom. Co sa mi inak celkom paci...

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kily

má jednu velkou výhodu - díky potlesku se eliminují situace, kdy do minuty ticha někdo píská, respektive takoví lidé díky potlesku nejsou slyšet

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

taky nebudou slyšet kamiony

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ZB 07

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Briggus

Když umře nějaká osobnost, tak jako poctu bych to bral, ale jestli to má být v případě toho berlínského atentátu, tak komu by se mělo jakoby tleskat? Polskému řidiči kamionu, že se bránil a nebo přeživším, kteří utekli včas?

Reagovat
Inter Eterno Amore

Heja BvB !

Reagovat
smazaný uživatel

Augsburg smeteme, ovšem 29 bodů je furt málo po podzimu. Budeme ztrácet 10 bodů na prvního, pokud to v Mnichově neskončí plichtou a to je fakt dost, ale je to ještě hratelný...

Reagovat
smazaný uživatel

Na prvního zapomen.. Ale to druhé místo si aspoň nechceme nechat vzít. K tomu by se hodilo nastartovat ale nějakou pořádnou sérii a taky aby volům někdy došlo to štěstí

Reagovat
smazaný uživatel

Nj, když to ale vypadá, že začneme nějakou sérii a hra vypadá dobře, tak nás hned někdo típne Asi se budeme muset smířit s tím, že o Pokal budem hrát až další sezónu...

Reagovat
Centrofixka

Dobre, že bude ta prestávka, chýba nám stále dosť podstatných hráčov a hlavne Rafa, aj ten mesiac tréningov sa zíde, predsa len prišlo dosť nových hráčov, nech ich pekne Tuchel učí zvykať si na seba. Myslím že v tej druhej polovici sezóny nazbierame viac bodov. Urobiť peknú bodku na koniec roka, verím, že vyhráme

Reagovat
smazaný uživatel

Ta pauza se hodí no.. Konečně se snad dají všichni do kupy a nebudou pak muset hrát ti, co na to evidentně nemají.

Dneska nic jiného než výhru samozřejmě neberu.. I kdyby chybělo 15 hráčů, tohle musíme vyhrát

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Reusa a Guerreira to ziadna kanonada nebude. Tip 2:1 pre Dortmund.

Reagovat
andrew96

Jsem zvědavý, jak to půjde bez Reuse, ale snad bude Ous zase dělat ten největší vítr. Kdyby se i Götze přidal, bylo by to ještě lepší. Věřím zase v Romanovy nůžky

Reagovat
smazaný uživatel

Nestraš, tyjo

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Pani,nezabudnut dneska na kicktipp v tomto mierne netradicnom case.

Reagovat
blaugrana

Majú Vlci nejakúp mizivú šancu vyhrať v Gladbachu?

Reagovat
andrew96

Španělská stoperská dvojice. A Shinji

Reagovat
Rudnevs

#BMG XI: Sommer, Elvedi, Christensen, Vestergaard, Wendt, Dahoud, Strobl, Hahn, Stindl, Hazard, Raffael #BMGWOB

#FCA XI: Hitz, Verhaegh, Gouweleeuw, Hinteregger, Stafylidis, Baier, Kohr, Schmid, Moravek, Teigl, Ji #BVBFCA

#BVB XI: Weidenfeller, Ginter, Merino, Bartra, Schmelzer, Weigl, Dembélé, Götze, Kagawa, Pulisic, Aubameyang #BVBFCA

#SGE XI: Hradecky, Chandler, Abraham, Vallejo, Oczipka, Hasebe, Mascarell, Gacinovic, Rebic, Fabian, Hrgota #SGEM05

#S04 XI: Fährmann, Höwedes, Kehrer, Kolasinac, Geis, Schöpf, Bentaleb, Meyer, Goretzka, Baba, Konoplyanka #HSVS04

#WOB XI: Benaglio, Seguin, Bruma, Rodriguez, Gerhardt, Luiz Gustavo, Guilavogui, Caligiuri, Arnold, Draxler, Gomez;#BMGWOB

#M05 XI: Lössl, Donati, Bell, Hack, Brosinski, Gbamin, Latza, De Blasis, Malli, Onisiwo, Cordoba #SGEM05

#HSV XI: Mathenia, Sakai, Jung, Djourou, Douglas Santos, Ekdal, Ostrzolek, Müller, Gregoritsch, Kostic, Waldschmidt #HSVS04

Reagovat
smazaný uživatel

Merino Bartra Gola dostanem, to je tutovka...3:1

Reagovat
db18

K tomu stačí Weidenfeller v bráně.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, mám ale vsazeno že vyhrajem a aspoň jeden dostanem. Takže mi to nejspíš vyjde

Reagovat
db18

Plichtička (0:0, protože mam oba gól )

Reagovat
smazaný uživatel

Plichta ne, zatím je to boj. Chce to rychlej gól, aby se začalo jezdit

Reagovat
db18

Morávek ho zachvilku dá.

Reagovat
smazaný uživatel

Přál bych mu to

Reagovat
db18

Ji... ale Morávek má aspoň pocitovou asistenci - když už se to nebude ofiko počítat.

Reagovat
smazaný uživatel

Stoperska dvojca Bartra - Marino + deravy Roman. No Auba, budes sa musiet snazit, lebo tuna jeden inkasovany gol bude obrovsky uspech

Reagovat
Ed_Hazard

BVB + Frankfurt 10. Čo vy na to bundesligáči? Dávate takému tipu šancu?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

Bartra mohl dostat kartu. Moc dobře věděl, co dělá.

Reagovat
smazaný uživatel

Ginter úplně nevýraznej na bekovi. To tam měl dát radši Passlacka

Reagovat
smazaný uživatel

FCA zatial pomerne sympaticky vykon.

Reagovat
smazaný uživatel

Bojujou no...uvidíme jak dlouho budou vzdorovat

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec nevíme jak na ně

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Gladbach - Wolfsburg mam remizu a ze ani jeden neskoruje a ti mrdi s VW skoruju

Reagovat
andrew96

Na co bránit, šak on to je určitě ofsajd.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole tak on mu tam tak krásně vypíchne balon a všichni kolem to vypustí A tam kam brankáři chodí nohama, tak Roman ze starý školy rukama Dembele mě taky začíná pomalu vytáčet

Reagovat
db18

Kdo se vrací nevěří gólmanovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, dejte mi balon a běžte se radovat

Reagovat
andrew96

Toto Romanovi fakt nelze vyčítat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja mu to nevycitam, jen říkám, že dneska tyhle střely brankáři vytahujou nohama, proto aby se to nedrazilo k tomu hráči...

Reagovat
andrew96

Hmm, to asi ano.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

Nádherně. Ous di ukázkově sběhl a z první na Shinjiho, tak to má vypadat. A Shinji áčko.

Reagovat
smazaný uživatel

Ous skvele vyrovnal. BVB vsak nema vyhrane, FCA sa rozhodne nevzda, moze este pokojne vyhrat. Kagawa fajn vykon...

Reagovat
smazaný uživatel

Auba paradne zakoncenie, skoda ze neskoncilo golom

Reagovat
Mrvinho

Schalke vyrovnat a Dortmund gola

Reagovat
andrew96

Merinovi bych gola dost přál.

Reagovat
db18

Proč kopal Djourou? (teď ještě čekám, že na druhé straně jednu vyrobí...)

Reagovat
andrew96

Rozběh jak Auba, ale kopl to příšerně.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak BVB, dajte tam ten gol uz...

Reagovat
db18

Mainz má fakt neskutečnou obranu... Ale 2x parádní spolupráce Barkoka s Hrgotou

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke no a Gladbach mozno nakoniec na padaka

Reagovat
andrew96

Roman Už jsem se lekl, že dneska bez chyby.

Reagovat
smazaný uživatel

No nic, holt budeme bojovat o třetí flek...

Reagovat
blackhawk88

"podprůměrné výkony - ať už se jedná o Xabiho Alonsa" ... Alonso je podpriemerny ? ved za kazdym muz zapasu.. niekedy mam pocit, ze vacsina z nas tomu futbalu nerozumie, portaly ho oznacia za hviezdu zapasu a my furt na neho kydame a nevazime si ho, no teraz neviem kto je slepy

Reagovat
smazaný uživatel

Stejnej zápas, kde byl Alonso vyhlášenej mužem zápasu v něčím linku, ho na jinym serveru hodnotily jako jednoho z nejhorších . Takže asi tak bych to viděl s těma mužema zápasu. Vždycky mi jako celkem relevantní přišel co se týká známkování kicker, ale nevím, jestli známkují i jednotlivé zápasy, vím, že tam mají jen hráči známku za dosavadní výkony v sezoně..

Reagovat
Rudnevs

Známkujú aj jednotlivé zápasy na Kickeri, za zápas s Darmstadtom dostal Xabi 5-ťku.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za upřesnění.. a to se mi zdál Alonsovo výkon jako nadprůměr na jeho standart. To asi díky mizérii, kterou předváděl zbytek týmu .

Reagovat
smazaný uživatel

A teď jsem si dohledal, že na kickeru má Alonso nejhorší známku z celýho Bayernu za svoje doposavadní působení v BL sezoně

Reagovat
db18

dokonce... já jsem si akorát všiml posledního zápasu, kde má asi pětku - přitom dle whoscored jednoznačně nejlepší hráč...

Reagovat
andrew96

Ale, ale...přece Whoscored má být nejkomplexnější

Reagovat
blackhawk88

tak ine portaly mu to uz asi davaju len z lutosti

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blackhawk88

Ale dnes Bayern jednoznacne musi vyhrat a zrazit hrebienok Lipsku

Reagovat
db18

OT: na 11Freunde vyšel docela dlouhý článek o RB a FFP a možné účasti v EL/LM...

http://www.11freunde.de/artikel/rb-verstoesst-gegen-das-financial-fair-play

Zajímavé je to pak i na 4. stránce, kde se řeší účast v evropských pohárech - pokud UEFA dojde k tomu, že nedokáže zaručit, že za nitky v obou klubech netahá ta samá osoba (což za současné situace nejde), tak se do Evropy kvalifikuje jen tým, který se kvalifikoval pro vyšší soutěž (tedy do LM) - pokud se ale oba týmy z ligy kvalifikují do LM, tak dostává přednost celek, který u sebe v tabulce skončil na lepším místě (to v aktuální situaci asi padá, ale kdyby Salzburg vyhrál ligu, tak má Leipzig smůlu a nic hrát nebudou...)

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska 4-2-3-1 a bereme 3 body Deutscher Fußballmeister FCB!

Reagovat
smazaný uživatel

Inak nachádzam sa v Mníchove a je tu dosť smutná atmosféra rovnako tak v celom Nemecku.Ľudia sú nahnevaní a vinia politiku Merkelovej zo smrti tých ľudí

Reagovat
blackhawk88

necudujem sa a pravom ju vinia..krava sprosta to je .. si tych utecencov mala nastahovat k sebe do obyvacky... idu volby, zmenila retoriku, ale uz jej niet pomoci..

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre hovoríš.U nej to začalo už dávnejšie,ale miestny hlavne spomínajú okrem teda útoku na trhoch aj ten útok tu v Mníchove v obchodnom centre nedávno.Už vtedy tu bola dosť napätá situácia

Reagovat
smazaný uživatel

samozrejme, ze uz tu picu nepodoruju. Logicky ze ju vinia. Sak prachy ma, mala postavit v Afrike skoly ako Federer. A ma ich aj teraz, tak ich normalne posadit do lietadla / na lode a bye bye na pust! lenze nestaci byt smutny, pozri,na takom Balkane by ju uz ludia davno zlyncovali a ma kurevske stastie ze Nemci nemaju taku mentalitu...vinia ju naprostym pravom,

Reagovat
smazaný uživatel

*inak ked si v tom Nemecku...takto v meste je vidiet vela utecencov ci ani nie?

Reagovat
smazaný uživatel

No ježišmária a ešte koľko Hlavne tu je veľa turkov a nájdu sa aj nejakí čo fandia Bayernu.Nájsť turka alebo iného prisťahovalca čo fandí Lipsku a ešte v takejto situácii by pre neho moc príjemné nebolo

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Turkov je tam vela uz davno. Inak v Koline su tiez Turci co nam fandia.

Reagovat
pawelFCB

Frau Merkel je sice pi, ze tohle dopustila, ale chtela byt pro svet jako humanutarni pani, ktere lezi u srdce kazdej lidskej zivot na svete. Nevim, zda stoji za to, bratdo Nemecka lidi ve velkem, o.kterych vice mene vetsinou vubec nic nevi na ukor Nemcu, kteri to potom odskacou nejakym teroristickym utokem. To prece lazdy musel vedet, ze se mezi uprchliky pribali i teroriste. V Cesku, na Slovensku a dal na vychod ji sice lidi vetsinou nesnasi...ale Nemci na ni.maji zrejme jiny nazor, teda vetsina...vubec bych se nedivil, kdyby tech utoku bylo.do voleb treba dalsich deset jen v Nemecku a stejne by ji zasw zvolili...

Reagovat
blaugrana

Dnes dostane Lipsko ťažko na hubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad.

Reagovat
blackhawk88

Neuer, Lahm, Javi Martinez, Hummels, Alaba, Alonso, Vidal, Thiago, Robben, Douglas Costa, Lewandowski. takze 433

Reagovat
smazaný uživatel

Carlo fakt nema rozum. hraje Alonso, v tom pripade moze ten paklub dokonca vyhrat...

Reagovat
blackhawk88

takze hrame s 10timi hracmi

Reagovat
smazaný uživatel

4-3-3 a Alonso, sázka na neprohru Lipska je jasnou věcí

Reagovat
blackhawk88

cely system je robeny pre Alonsa, kvoli nicomu inemu nehra 433, do kedy mu chcu toto akceptovat ?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíš že máme mizerné a technicky prachbídné stopery, jenž potřebují vypomoct s rozehrávkou od zkušeného rychlonohého dispečera?

Reagovat
smazaný uživatel

Alonso by nehral zaklad ani v Sociedade a tuna...v zapase o prve miesto BL, Carlo musel zosaliet...

Reagovat
blackhawk88

urcite zosalel, ked nasho najhorsieho hraca stavia na kazdy zapas do zakladnej zostavy...Alonso ma svoj vek, potrebuje aj oddych a nie to hrat 2 zapasy behom 3 dni..

Reagovat
db18

"překvapivě"

Reagovat
Bastaron

Reagovat
smazaný uživatel

to zas bude sračka..

Reagovat
Rudnevs

#KOE-XI: Kessler, Olkowski, Sörensen, Mavraj, Heintz, Rausch, Özcan, Hector, Rudnevs, Osako, Modeste #KOEB04

#FCB-XI: Neuer, Alaba, Lahm, Hummels, Vidal, Costa, Martínez, Thiago, Robben, Alonso, Lewandowski #FCBRBL

#B04-XI: Leno, Wendell, Toprak, Dragović, Yurchenko, Çalhanoğlu, Henrichs, Kampl, Havertz, Brandt, Mehmedi #KOEB04

#BSC-XI: Jarstein, Plattenhardt, Lustenberger, Pekarík, Stark, Darida, Skjelbred, Stocker, Hegeler, Ibišević, Kalou #BSCD98

#D98-XI: Esser, Holland, Sulu, Fedetskyi, Sirigu, Vrančić, Rosenthal, Gondorf, Heller, Niemeyer, Schipplock #BSCD98

#TSG-XI: Baumann, Toljan, Hübner, Kadeřábek, Süle, Amiri, Demirbay, Vogt, Polanski, Wagner, Uth #TSGSVW

#SVW-XI: Drobný, Moisander, García, Bauer, Veljković, Bargfrede, Junuzović, Bartels, Kruse, Pizarro, Gnabry #TSGSVW

#FCI-XI: Hansen, Suttner, Hadergjonaj, Matip, Groß, Morales, Roger, Cohen, Tisserand, Leckie, Hinterseer #FCISCF

#SCF-XI: Schwolow, Stenzel, Gulde, Söyüncü, Günter, Grifo, Höfler, Frantz, Philipp, Haberer, Niederlechner #FCISCF

Reagovat
db18

Tak snad to nebude vypadat nějak takhle: http://www.livesport.cz/zapas/rcyPusnT/#statistiky-zapasu;0

Reagovat
smazaný uživatel

Každopádně hraje Keita, takže na jeho porovnání ve středu hřište s Xabim se hodně těším

Reagovat
blackhawk88

na toto sa tesim aj ja ...

Reagovat
db18

Nejsi sám... obecně tam snad není jediná kladná reakce...

https://twitter.com/FCBayern/status/811628812643536896

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Mam vsazeno 02....kurs 3.10 je parádní

Reagovat
smazaný uživatel

ATMOSFÉRA V ALLIANZ ARÉNE JE ÚŽASTNÁ!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Uzi si to. Ja dokonca kvoli tomu zapasu o prve miesto nasich v derby kukam len tak okrajovo

Reagovat
smazaný uživatel

Ako ste na tom vy??

Reagovat
smazaný uživatel

Tabletkari pred pauzou zrovnali,prave hrajeme stale 1:1 ...verim ze tam druhy gol dame,ked ich porazila Audina tak musime aj my!

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 Škoda no...ako ste hrali??Aj ste mali nejaké šance po vyrovnaní na 1:1?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som na to pozeral len pol okom,viac som sa venoval vynimocne vam

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to potom musí byť spokojnosť nadovšetko

Reagovat
smazaný uživatel

To teda som.

Reagovat
cologneFC

Nie som tam, neviem posudit, ale bol som tam velakrat a malokedy je tam dobra atmosfera.

Reagovat
Arne

Reagovat
db18

Reagovat
Kily

pokud tam jdeš s rodinou, kamarádem nebo spolupracovníky, tak musí být dokonce více než úžasná

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to si bol asi iba na exkurzii ak toto napíšeš!!!Ja som v kotli takže to nejde porovnávať a ešte hrá prvý s druhým takže tak a ten druhý sú umeláci reklamní čiže tuto to žije ľudia sa bavia a Alonsa nemusia v základe ani keby dal dnes hetrik!

Reagovat
Arne

Máš nějaký srovnání, popř. jaký?

Reagovat
smazaný uživatel

Na ligu majstrov asi bude dobra.

Reagovat
blackhawk88

podla grafiky na Eurosporte 4231

Reagovat
smazaný uživatel

Pochybuju, že bude Thiago takhle vysunutej na AM... i když horší než když se plácá u půlící čáry by to asi nebylo

Reagovat
db18

https://media.giphy.com/media/Or3did4Bl17QA/giphy.gif

To bylo i proti Damrstadtu... a bylo to 4-3-3

Reagovat
smazaný uživatel

Aj teraz to vyzera na 4-3-3. Bohuzial.

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes už treba konečne vyhrať ! Ideálnejší súper k tejto príležitosti ani nemôže byť. Tá zostava vo mne ale veľkú dôveru nevzbudzuje

Reagovat
smazaný uživatel

Mats

Reagovat
blackhawk88

Som ho skoro nespoznal

Reagovat
smazaný uživatel

Já už myslel, že to je Badstuber

Reagovat
db18

Hummels

Reagovat
Rudnevs

Čo s ním? Prvých pár minút som prešvihol.

Reagovat
db18

Počkej si, až bude v obraze.

Reagovat
Rudnevs

Už vidím

Reagovat
Coutinho10

skoda Leipzig

Reagovat
ZB 07

dneska musí

Reagovat
Kang & Kodos

to už fakt radši Bayern

Reagovat
ZB 07

To vůbec

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Kang & Kodos

Je to jak fandit Příbrami proti Slavii, ale co už.

Reagovat
db18

(a to je ještě slabý přirovnání)

Reagovat
Kang & Kodos

Tak pro tebe určitě Já Bayern moc nemusim, a taky je nudný, jak každej rok vyhrávaj. Ale než tyhle hovna, tak radši Bayern, to je celý

Reagovat
db18

RB bych přirovnal tak ke Kaprově Bohemce...

Reagovat
Kang & Kodos

Jo, to je asi nejlepší. Ale ty už ani neexistujou

Reagovat
ZB 07

Přirovnáváš Slavii k Bayernu jo?

Reagovat
Kang & Kodos

Ne, ale to přirovnání je na hovno Až budou teď hrát proti sobě, budu určitě přát Příbrami, a to i s ohledem na to, ce jsem "slíbil" montymu. Ale kdyby měli hrát proti sobě o záchranu (nemám dost fantazie, abych si představil Příbram v boji o titul), tak bych to asi přál spíš Slavii.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

To uz radsi Sparta, nez Bayern..

Reagovat
smazaný uživatel

Někdo stream Bayern Lipsko?

Reagovat
smazaný uživatel

Díky

Reagovat
Rudnevs

OT: Clemens späť do Kölnu

Reagovat
blackhawk88

Je tam

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
db18

Pěkná akce

Ale proč Lahm nedokáže takhle podporovat útok, když na tom kraji hraje Müller?

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
blackhawk88

Costa dnes zatial vynikajuci

Reagovat
blackhawk88

Alonso..MOTM

Reagovat
smazaný uživatel

Tyvole...doživotní smlouva

Reagovat
db18

no nene...

Reagovat
pingla

Xabi

Reagovat
ZB 07

Tak dneska asi hotovo...

Reagovat
Coutinho10

co se da delat no...

Reagovat
db18

Jen když do konce poločasu ještě někdo dá gól.

Reagovat
ZB 07

Pravda tak snad Lipsko udrží poločasových 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, takže vymalováno, nová smlouva, garantovanej základ na další půl rok...

Reagovat
Rudnevs

Tak a týmto gólom si Xabi zaručil základ do konca sezóny.

Reagovat
smazaný uživatel

Dokonca aj vianocny darcek v podobe predlzenia zmluvy.

Reagovat
smazaný uživatel

Xabi som netusil ze ti taky kanonier

Inak ten suboj Keita/Alonso zatial vyznieva pomerne jasne,co sa sice cakat dalo, ale neocakavane pre Xabiho

Reagovat
Bastaron

Alonso-Keita 1:0

Reagovat
blackhawk88

Tak za toto cista cervena mala byt

Reagovat
blackhawk88

Esteze tak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To byl hnus

Reagovat
Bastaron

Forsberg

Reagovat
ZB 07

Forsberg

Reagovat
smazaný uživatel

Jasna redka ty k*kot pochvala arbitrovi,velmi spravne riesenie tesim sa ako budu ty jebovia fandiaci Lipsku vyrevovat

Reagovat
smazaný uživatel

* a este ako sa Arschloch cudoval

Reagovat
Rudnevs

Chudák Lahm

Reagovat
S-C-O-T-T

prase jedno

Reagovat
PavlíčeQ

Rozhodčí Už jsem se bál, že mu dá jen žlutou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Skôr asistent

Reagovat
smazaný uživatel

Slušný vánoční sáně

Reagovat
Jardman

Hoši, bojím se, že ta červená ten zatím skvělej zápas zabije

Reagovat
pingla

Ale ze začátku vytáhl jen žlutou ne? Nebo jsem špatně viděl

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli to nebylo na možná faul na někoho před vápnem, po kterém Lahm přebral míč.

Reagovat
db18

Nene... nejdřív to chtěl posoudit jako taktický faul, ale pak si ho zavolal asistent a řekl mu, že ho vzal podrážkou přes achilovku, tak to přehodnotil na rudou.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, tak to jo, já jen že tam myslím nechával výhodu už předtím.

Reagovat
smazaný uživatel

Asistent mu řekl, že to bylo na redku.

Reagovat
Teoretik

Jasná červená, ale rozhodčí chtěl tasit žlutou, pak podlehl tlaku hráčů Bayernu a už si zas stěžují u rozhodčího.

Reagovat
smazaný uživatel

Upozornil ho pomezní...

Reagovat
Teoretik

ten se do toho vložil až potom co tam nalítli hráči Bayernu

Reagovat
blackhawk88

Ale stazovali sa opravnene, za to nic ine ako cervenu dat nemohol...ho zachranili od trapasu

Reagovat
Teoretik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jardman

Tvá teourie Má zní tak, že mu to řekl čárovej

Reagovat
smazaný uživatel

Nn, myslím, že mu tu červenou poradil čárový. Hned po konzultaci s ním jí totiž tasil..

Reagovat
Teoretik

viz výše, prostě kdyby tam hráči Bayernu neudělali kroužek, tak rychle dával žlutou, nakonec červená po právu přišla

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, chtěl jsem říct, že paradoxně nebejt hráčů Bayernu, tak tu žlutou tasí hned.. Myslím, že při podobnym zákroku je to v pořádku. Horší je seskupování španělů, který se děje prakticky po každém faulu..

Reagovat
Teoretik

je to mor, který se ale šíří i mimo Španělsko a nejen vlivem Španělů

Reagovat
smazaný uživatel

Děje se to i jinde, mám to jen spojený se Španělskem, kde je to asi nejmarkantnější. Mělo by se proti tomu zakročit a společně se simulovánim to přísněji trestat, myslím, že už i nějaké pravidlo na potírání podobných věcí, platí, jen se ho nikdo nedrží

Reagovat
db18

(a u nás se do toho dnes snad taky jako první zapojil Javier...)

Reagovat
smazaný uživatel

Tony

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes to RB psychicky nezvládlo, ale je to dobrá škola pro budoucí zápasy v LM.

Reagovat
PavlíčeQ

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
ZB 07

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
db18

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
blackhawk88

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
uff

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
andrew96

Reagovat
Manik...

Jako zrovna tohle mi tak hrozné nepřišlo, že by se musela tasit hned redka... Jako jo, zákrok ze zadu bez úmyslu hrát míč, ale zase to nebyl žádný surový zákrok s úmyslem zranit

Reagovat
smazaný uživatel

Šli dva na jednoho, kdyby ho nesejmul.

Reagovat
Manik...

Aha, to jsem neviděl. Já viděl jen sestřih, to pak jo

Reagovat
blackhawk88

Faul zo zadu bez umyslu hrat loptu..co za to chces dat ?

Reagovat
Manik...

žlutou? Za zatahání za dres je taky žlutá a to že mu podkopne kotník není o nic horší... Kdyby do něj vysloveně zajel na achilovku tak to pochopím, ale za kosu mi to přijde moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže tam je podstatnej rozdíl, ve chvíli kdy dojde ke "šlapáku" než kdyby ho čistě podrazil..

Reagovat
Manik...

to je pravda

Reagovat
smazaný uživatel

jako šlapák na achilovku ze zadu bez nejmenší šance hrát balon? Jasná redka..

Reagovat
Manik...

právě že mi to jako šlapák nepřišlo, klasická kosa

Reagovat
Jardman

Ty jseš maník hochu.

Reagovat
db18

kolíkama na achilovku?

Reagovat
Rudnevs

ELFMETER!

Reagovat
ZB 07

Tak teď je hotovo

Reagovat
smazaný uživatel

Nečekal jsem, že bude rozhodnuto už o poločase

Reagovat
smazaný uživatel

Wendel A Havertz super asistencia

Reagovat
Teoretik

Nebyl ofsajd? ani kontakt jsem neviděl

Reagovat
PavlíčeQ

Dejte jim bůra Každopádně nebyl Costik v lehkým ofsajdu?

Reagovat
smazaný uživatel

Přišlo mi, že ten "horní stoper" byl na jeho úrovni.

Reagovat
Jardman

Já bych řek, že tam spíš byl, kadžopádně těžký pro sudího.

Reagovat
smazaný uživatel

Costa dnes Ta branka mu asi hodně pomohla.

Reagovat
vilp

Hlavně Bayern dnes Konečně skvělý fotbal.

Reagovat
blackhawk88

Reagovat
db18

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern mi celkově nepřišel až tak dobrý, spíš je Lipsko tak hrozné.

Reagovat
Jardman

Taky si myslím, že se z nás Lipsko posralo a proto to tak vypadá...

Reagovat
Jardman

Zatím celej tým Hráči cítijou, že o něco jde, tak do toho jdou na plno, jezdijou tam jak šílení i Xabi, nevídané, kde se ten chlapec pohyboval, když dal gól! Doživotní základ :-O Gól Thiago + asistence, důležitost španělských hráčů. Hummels vypadá jak kokot, ale neříkejte mu to, aspoň dobře hraje!

Reagovat
smazaný uživatel

Švanci?

Reagovat
smazaný uživatel

Tolik individuálních průniků, co podniknul za dnešek, neměl za zbytek sezony..

Reagovat
db18

Tak na začátku jsme sice ještě měli štěstí, že Werner ve skluzu nestihl míč... ale jinak je vidět, že se "dravé mládí" "posralo" z velkých jmen Bayernu, když nikdo ze zálohy RB nedostupoval záložníky Bayernu - a Xabi tolik času, jako má dneska, na rozehrávku už asi hodně dlouho neměl.

(+ individuální chyby Keity a Forsberga)

Reagovat
smazaný uživatel

On i ten Xabi je snesitelnější, když nehraje čistý DM a jistí ho Vidal.. Spíš mi připadá, že hráči přijeli s hlavama v oblacích, ale vzhledem k tomu, že proti tak kvalítnímu soupeři ještě nehráli, tak je to tempo semlelo viz. i individuální chyba Keity nebo Forsbergovo faul z frustrace.. Navíc Thiago i Costa dneska v nejlepší formě podzimu..

Reagovat
Jardman

Taky se mi zdá, že si Xabi prohodil pozici s Vidalem, poněvadž ten je pořád mezi stopery nyní.

Reagovat
blackhawk88

Bayern v 1. polcase vynikajuci vykon, hraci si nabiehaju a chcu hrat, maju zapas uplne pod kontrolou ... asi najlepsi 1. polcas v tejto sezone.

Reagovat
smazaný uživatel

Dúfam že to teraz nezavreme

Reagovat
Kincl

Doufám, že jim dají takovej příděl, že Lipsko po novým roce bude hrát tužku a skončí 5. :D :D

Reagovat
Arne

Nechápu Forsberga, tohle bych čekal od jiného typu hráče... Nechápu Halstenberga, že se po té Keitově ztrátě nezačal vracet a vyloženě nechal Alonsa, aby si šel pro gól... A nechápu Matse, co to se sebou udělal.

Reagovat
Arne

plus ještě jedna věc - odkud nabíhá Orban na ty rohy? Vždyť ho tam nechali úplně bez povšimnutí skoro jako naši hráči v sobotu u gólu na 2:0.

Reagovat
db18

Reagovat
Jardman

to asi nikto.

Reagovat
Teoretik

No on si to při tom zákroku možná uvědomil, a proto ho tak nešikovně zasáhl do achilovky, jinak by ho možná jen zaháknul, což by možná zůstalo skutečně u té žluté. Keita po té chybě pak také pěkně vyklusávat Hummels

Reagovat
Rudnevs

Ešte vtipnejšie ako o Hummelsa to bolo u Topraka, ktorý je takmer holohlavý a aj tak si nechal prefarbiť vlasy na bielo/žlto.

Reagovat
Teoretik

Reagovat
Bastaron

Reagovat
PavlíčeQ

Reagovat
ZB 07

Reagovat
smazaný uživatel

4-3-3

Reagovat
smazaný uživatel

Tak beru zpět, ze začátku to vypadalo, že se změnilo rozestavení

Reagovat
blackhawk88

Je cas striedat Vidala

Reagovat
blackhawk88

Je cas striedat Vidala

Reagovat
db18
Reagovat
blackhawk88

nadherny gol

Reagovat
db18

...a z dalšího přímáku asistence - ten už k exekuci nikoho jinýho asi nepustí.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
Rudnevs

Dresy Darmstadtu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PavlíčeQ

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Lewandovski sobeček

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně má žalostnou úspěšnost z podobnejch situací. Ani v nejmenším jsem tomu paličovi zatím nepřišel na jméno .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám Lewu rád od toho šlapáku na Boatenga ve finále LM... navíc mě nepřesvědčuje ani herně. Zazdí spoustu tutovek a hodně zápasů neni vůbec vidět. Bude to dáno i jeho rolí, kdy mi tam do jeho momentální úlohy spíš seděl nějakej útočník-kladivo, jako byl Gomez.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to hnus jak se Bayernu pomaha, jen aby nahodou lipsko nevyhralo titul..

Reagovat
smazaný uživatel

Nereagovat! Blbeček z PL tu chce rozdmíchat nesmyslnou diskuzi..

Reagovat
db18

...Koln už má asi zase ban, tak je to nejspíš jedno.

Reagovat
db18

(tak ne, už svou pauzu přerušil)

Reagovat
smazaný uživatel

Som tu,neboj sa

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

počkat.. tady se vážně kolektivně nesmějeme Humellsovi?

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
Bastaron

A proč jo?

Reagovat
Rudnevs
Reagovat
Bastaron

Já vím, ale však to tak má dobré.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bastaron

Musíš mít styl a jít s dobou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Teoretik

Ti komentátoři na Eurosportu jsou proti některým hráčům/trenérům, občas i celým týmům, hrozně vysazení

Reagovat
db18

A Carlo to občas odnáší za Pepka, že by to vypadalo jinak, i když to jinak vůbec nevypadalo...

Reagovat
Teoretik

Ta poznámka k Pepkovi ale byla celkem zajímavá, spíš chudák Bernat

Reagovat
vladino10

Čo hovorili? :)

Pozeral som v šenku, zrejme mi ušlo..

Reagovat
Teoretik

když šel na hřiště, tak o něm mluvili jako o hráči, který neumí nic navíc, pak jeho každý dotek vždy okomentovali zhruba tak, že Bernat zase zkazil

Reagovat
vladino10

Ďakujem

Reagovat
Bastaron

Jej tam nechce nic spadnout už.

Reagovat
PavlíčeQ

Neuer

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele