Bundesliga - preview 14. kola

09.12.2016, 08:47, aktualizováno 11.12.2016, 08:42
Previews
Dvě už tradiční nedělní dohrávky udělají tečku za dalším kolem německé nejvyšší soutěže. Borussia Mönchengladbach se propadá tabulkou a svůj pád by chtěla zastavit v souboji s Mainzem. Dobře na tom nejsou ani další dva soupeři, a to Schalke s Leverkusenem...
Borussia Mönchengladbach - 1. FSV Mainz 05  (neděle 15:30)
Fotbalisté Gladbachu už mají za sebou své letošní účinkování v Lize mistrů. S tou se rozloučil sice vysokou porážkou 4:0 na Nou Campu s Barcelonou, ale jinak se svěřenci Andrého Schuberta nemají celkově za co stydět. V těžké skupině s jasnými favority v podobě Katalánců a Manchesteru City získali pět bodů a třetím místem si zajistili postup do jarní vyřazovací fáze Evropské ligy.

V domácí soutěži to však pro Hříbata zdaleka taková paráda není. Ambicióznímu celku z Porýní patří po třinácti odehraných utkáních až třinácté místo a na příčku zajišťující playoff Ligy mistrů ztrácí Schubertovi hoši už dvanáct bodů. Příležitost se zlepšit a získat tři body budou mít hráči Borussie proti Mohuči, pro které naopak letošní účinkování v pohárové Evropě tento týden skončilo.

Die Nullfünfer skončili v těžké základní skupině s belgickým Anderlechtem a francouzským Saint-Étienne až na třetím místě a pro zbytek sezony se tak mohou soustředit na domácí soutěž, ve které zatím svěřenců Martina Schmidta patří jedenácté místo. V neděli v Borussia-Parku se ovšem budou muset obejít bez služeb svého produktivního útočníka. Jhon Cordóba si totiž odpykává trest. V základu ho zřejmě nahradí mladíček Aaron Seydel.

To Gladbachu chybí Hermann, jenž je po operaci kotníku, Traoré a Drmič. I bez nich však budou domácí fanoušci čekat od Borussie vítězství. Pokud by totiž dnes Gladbach nezískal tři body, stalo by se tak už podeváté v řadě a sen o Lize mistrů by se klubu z Porýní zase o něco vzdálil.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Elvedi, A. Christensen, Jantschke - Korb, Wendt - Dahoud, Kramer - Stindl - Hazard, Raffael
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Lössl - Donati, Bell, Bungert, Brosinski - F. Frei, Ramalho - Onisiwo, Malli, De Blasis - Seydel
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.73 - 3.75 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Schalke 04 - Bayer Leverkusen  (neděle 17:30)
Souboj dvou ambiciózních celků, jejichž cíle míří mnohem výše na jejich současné tabulkové umístění. Tak by se dal označit nedělní bundesligový šlágr mezi Schalke a Leverkusenem. Čerstvému osmifinalistovi Ligy mistrů i suverénnímu vítězi své skupiny v Evropské lize patří momentálně v domácí soutěži až deváté, respektive desáté místo.

Coby mírný favorit jde do zápasu nejspíše domácí Schalke. Svěřenci Markuse Weinzierla již dávno nepokračují v příšerných výkonech a výsledcích ze začátku sezony a až těsná prohra v Lipsku o minulém víkendu zastavil jejich sérii sedmi bundesligových zápasů bez porážky ( a dvanácti celkově ve všech soutěžích). Klubu z Gelsenkirchenu se takto daří i přesto, že už několik zápasů hrají bez klasického útočníka. Kromě dlouhodobě zraněných Huntelaara s Embolem je už několik týdnů neschopen herní aktivity i Franco di Santo, a Weinzierl tak musí na hrotu sázet na Choupo-Motinga.

Problém s útočníky trápí i Rogera Schmidta. Kouč Leverkusenu bude pro zápas proti Königsblauen postrádat Bellarabiho, Vollanda i Mehmediho. Mimo je dále dlouhodobě kapitán mužstva, zkušený středopolař Lars Bender, i univerzální střední záložník/křídelník Kevin Kampl, jehož trápí zlomená zánártní kůstka.

Zajímavostí je, že se dnes na trávníku potkají dva bývalí kolegové ze studií. Weinzierl se Schmidtem spolu totiž před pěti lety dokončila studia trenérské licence a dnes se proti sobě postaví jako soupeři dvou významných německých klubů. Kdo z nich se bude radovat, ukáže už nedělní podvečer.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Riether, Naldo, Nastasic - Geis - Schöpf, Kolasinac - Goretzka, Bentaleb - M. Meyer - Choupo-Moting
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Henrichs, Tah, Toprak, Wendell - Baumgartlinger, Aranguiz - Calhanoglu, Brandt - Chicharito, Kießling
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.38 - 3.40 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayern Mnichov - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Když se řekne souboj Bayernu s Wolfsburgem, chtě nechtě si člověk sledující Bundesligu musí vybavit jediné jméno - Robert Lewandowski. Právě polský kanonýr ve službách mnichovského celku byl totiž hlavní postavou jednoho z nejúžasnějších zápasů, které nejvyšší německá ligová soutěž za dlouhá léta své historie viděla. Příběh útočníka, jenž do hry před rokem v Allianz Areně naskočil v druhém poločase jako náhradník za nepříznivého stavu a pěti góly během devíti minut Vlkům uštědřil nemilosrdný debakl, oběhl celý fotbalový svět.

Podobnou nadílku sice už tentokrát od kapitána polské reprezentace čekat nemůžeme, avšak nic to nemění na tom, že by si na nejlepšího střelce loňského bundesligového ročníku neměli dávat svěřenci Valériena Ismaela pozor. "Lewy" se totiž dokázal prosadit jak v posledním ligovém střetnutí s Mohučí, tak jediným gólem rozhodl atraktivní, leč z hlediska postupu do osmifinále nic neřešící úterní utkání proti Atlétiku Madrid v Lize mistrů.

To pro obranu domácích, která bude zřejmě v sobotu postrádat stopera Matse Hummelse, by největším ohrožením měl být její bývalý hráč Mario Gomez. Německý forvard, jenž se do Bundesligy o prázdninách vrátil z neúspěšného angažmá v Itálii, avšak zatím postrádá někdejší střeleckou formu, kterou oslňoval v dobách svého působení v Bayernu či Stuttgartu. Ve dvanácti startech si zatím připsal pouze tři branky a i kvůli jeho střelecké nemohoucnosti ze začátku sezony je Wolfsburg v tabulce až čtvrtý odspoda.

Pozornost však bude z hlediska střílení gólů zaměřena v sobotu hlavně na Thomase Müllera - ikona Bayernu stále čeká na svůj první gól v nové bundesligové sezoně a byť se populárnímu Bavorovi střelecky poměrně daří jak v Lize mistrů, tak za německou repre, na ligové scéně je to bída. Pokud se hráč s pětadvacítkou na zádech nedokáže gólově prosadit ani proti Wolfsburg, vyrovná tím svoji nejdéle trvající sérii bez vstřeleného gólu, jenž čítá třináct utkání.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Lahm, Javi Martinez, Hummels, Alaba - Vidal, Thiago - Robben, Müller, Ribery - Lewandowski
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Knoche, Bruma, Rodriguez - Guilavogui - Blaszczykowski, Träsch, Gerhardt, Schäfer - Mayoral - Gomez
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.14 - 8.50 - 19.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FC Köln - Borussia Dortmund  (sobota 15:30)
Hodně zajímavý duel slibuje utkání Köln versus Dortmund. Oba celky v tabulce dělí pouhé dva body a oba zatím shodně třikrát prohrály.

Kozli naposledy nestačili na Hoffenheim a z Wirsol Rhein-Neckar-Areny si odvezli klepec 0:4. To mohlo svěřencům Petera Stögera trochu nahlodat sebevědomí. Ale ona už předchozí bezbranková remíza s Augsburgem naznačila, že tým trochu opustila ideální forma. I Anthony Modeste už dva zápasy nedal gól.

Právě takový minisouboj rodáka z Cannes s Pierrem Aubameyangem by měl být ozdobou sobotního klání na Rhein Energie Stadionu. Gabonský reprezentant v týdnu přispěl k remíze 2:2 na hřišti Realu Madrid, což jeho Dortmundu zajistilo první místo ve skupině. Sedmadvacetiletý útočník začal oblékat žlutočerný dres před startem sezony 2013/2014 a od té doby vstítil ve 108 zápasech 69 bundesligových gólů!

To Roman Weidenfeller brankám v Borussii zabraňuje a pod remízu 2:2 v hlavním městě španělska se podepsal dobrými zákroky. "Nejsem si jistý, jestli to byl jeden mých nejlepších zápasů, ale rozhodně jsem si to užíval. Hodně se mluvilo už o našem předchozím zápase s Legií Varšava, který jsme vyhráli 8:4. Všichni byli spokojení, kromě mě. Pro mě by bylo úplně největším zážitkem zahrát si v Lize mistrů na Camp Nou."

Thomasi Tuchelovi budou chybět Neven Subotić, Roman Bürki, Nuri Sahin a Mario Götze. O startu Shinjiho Kagawy a Raphaela Guerreira se teprve rozhodne. Trenér rozhodně bude chtít nasadit nejsilnější možnou sestavu, protože v Bundeslize Dortmundští určitě míří výše, než na prozatímní šestou příčku.

Köln bude postrádat Leonarda Bittencourta, Dominica Maroha, Timo Horna, Matthiase Lehmanna a Marcela Risseho, který o minulém víkendu odkulhal z hrací plochy už po čtyřiadvaceti minutách a vypadá to, že v tomto kalendářním roce si už nezahraje. Jeho místo na pravém křídle obsadí znovu Marcel Hartel.

Co se onoho minisouboje Modeste vs. Aubameyang týče, je možné, že nakonec neproběhne v plné parádě, protože kanonýr ve službách mužstva z města nad řekou Rýn ve čtvrtek trénoval pouhých třicet minut. Nicméně do zápasu by měl naskočit. Teď jenom otázka, jestli bude schopen odehrát celých devadesát minut. I tak by měl být k vidění ofenzivní fotbal.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Kessler - Sörensen, Mavraj, Heintz - Olkowski, Rausch - Höger, J. Hector - Jojic - Osako, Modeste
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Piszczek, Sokratis, Ginter, Schmelzer - Weigl, Rode - Dembelé, Castro, Reus - Aubameyang
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.00 - 4.33 - 1.62
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Hamburger SV - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Hamburk si dával hodně načas, takže s první výhrou přišel v tomto ročníku až ve 13 kole. Proti Augsburgu určitě není bez šance na další bodový zisk. Případné vítězství by klub z přístavního města dokonce mohlo dostat mimo sestupové pásmo.

Darmstadt porazili svými trefami Michael Gregoritsch a Matthias Ostrzolek. V celkovém součtu bylo HSV sedm měsíců bez třech bodů. Naposledy v květnu porazil právě Augsburg, přičemž se dvakrát trefil Gregoritsch. Ten by neměl na hrotu útoku chybět ani tentokrát. Tehdy byl ovšem jeho klub v jiné pozici, neboť po dvou ošemetných rokách nemusel řešit boj o udržení.

V dresu domácích nenastoupí René Adler, Cléber a Alen Halilović. Po zranění se naopak vrací Emir Spahić, nicméně Markus Gisdol se ještě nerozhodnul, jestli do středu obrany postaví jeho nebo Gideona Junga. Právě díky lepšící se Gregoritschově formě zůstane patrně jenom mezi náhradníky Bobby Wood.

Hamburg má na Volksparkstadionu letos hodně bídnou bilanci - uhrál pouhé dvě remízy s Ingolstadtem a Werderem Brémy. To Fuggerstädter zatím venku uhráli osm bodů, což rozhodně vůbec není marné vysvědčení. V současné době jsou čtyři zápasy bez porážky a tuhle sérii chtějí prodloužit.

Dirku Schusterovi s jeho plány tentokrát nepomůžou Jan-Ingwer Callsen-Bracker, Caiuby, Raúl Bobadilla, Alfred Finnbogason. Jeffrey Gouweleeuw usedne maximálně na lavičku náhradníků. Sice už začal s tréninkem, ale celých devadesát minut by se mohlo vymstít. Koo Ja-Cheol si patrně na svůj start bude muset taky počkat, takže jeho místo zastane Halil Altintop.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Diekmeier, Djourou, Jung, Douglas Santos - G. Sakai, Ostrzolek - N. Müller, Holtby, Kostic - Gregoritsch
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Verhaegh, Janker, Hinteregger, Stafylidis - Kohr, D. Baier - Schmid, Halil Altintop, Max - Ji
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.38 - 3.20 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
FC Ingolstadt 04 - RB Lipsko  (sobota 15:30)
Souboj lídra tabulky s posledním bude k vidění v rámci čtrnáctého bundesligového kola. RB Lipsko má naprosto famózní formu, kdežto Ingolstadt posbíral dosud jen šest bodů.

Favorit tohoto duelu je zcela jasný a nabízí se napsat, že hlavní otázka spočívá v tom, kolik gólu Lipsko v Audi-Sportparku nastřílí. Svěřenci Ralpha Hasenhüttla zatím nastříleli devětadvacet branek, což je spolu s Bayernem nejvíc ze všech týmů německé nejvyšší soutěže. Die Schanzer zatím inkasovali čtyřiadvacetkrát, což není nejvíce, ale dobrá vizitka to taky není.

Pro zmíněného kouče půjde o výjimečný duel, neboť v minulé sezoně vedl právě Ingolstadt a dokázal jej udržet mezi elitou. Od léta však s vedením bývalého klubu není v žádném kontaktu. "Zklamání už nepociťuju. Celá věc je uzavřená. Ralph sem nepřijede ani jako přítel, ani jako nepřítel, nýbrž jako konkurent," prohlásil sportovní ředitel Harald Gärtner.

Nicméně je fakt, že devatenáctiletý syn kouče Hasenhüttla hraje za B tým Ingolstadtu. Konkrétně jako útočník v Regionallize. Jeho otec nebude moci nasadit Lukase Klostermanna, Bernarda, Marvina Comppera, Kyriakose Papadopoulose. Nejistý je start Benna Schmitze, který utrpěl otřes v zápase se Schalke, který jeho tým nakonec vyhrál 2:1.

Oba celky se utkaly v rámci předminulé sezony ve druhé Bundeslize. Přitom v obou případech byl úspěšnější Ingolstadt. Jenže to bylo ještě před tou obměnou Lipska, které je dosud neporaženo a které může prodloužit vítěznou sérii na devět zápasů. V předminulém ročníku z čerstvě postoupivších celků nějakou dobu vedl ligu Paderborn.

Jenže nakonec sestoupil. U celku podporovaného společností Red Bull by byl ale podobný pád velikým překvapením. Naopak sílí hlasy, které říkají, že jestli kádr na jaře nepotká výsledková krize, mohl by si klidně zajistit účast v Lize mistrů. Cestu za tímto cílem jim v ingolstadtském dresu neznepříjemní zraněný Romain Brégerie a vykartovaný Markus Suttner. Nicméně i kdyby nastoupili, domácí by to měli skoro stejně složité.
FC Ingolstadt 04 - pravděpodobná sestava:
Hansen - Hadergjonaj, M. Matip, Tisserand, A. Jung - Cohen, Roger - Leckie, P. Groß, Mo. Hartmann - Lezcano
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Schmitz, Ilsanker, Orban, Halstenberg - Demme, Keita - Sabitzer, Forsberg - Y. Poulsen, Timo Werner
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.40 - 3.60 - 1.83
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SC Freiburg - SV Darmstadt  (sobota 15:30)
Freiburg v minulém kole remizoval s Leverkusenem. Proti papírově silnějším soupeřům může, kdežto proti těm slabším, jako je Darmstadt, musí. I tak by se to dalo napsat.

Nicméně Die Lilien v minulém kole udělali velikou radost fanouškům Hamburku, když do té doby poslednímu celku tabulky dovolili dvě branky, které znamenaly první výhru HSV v této sezoně. Nelichotivý výsledek znamenal konec Norberta Meiera, který v létě na lavičce nahradil Dirka Schustera, jenž zamířil koučovat do Augsburgu.

"Po pečlivé analýze včerejšího zápasu jsme dospěli k závěru, že klub potřebuje čerstvý impuls, aby zastavil současnou negativní bilanci. Proto jsme se rozhodli pro tu změnu na trenérském postu. Zároveň chceme touto cestou poděkovat Norbertu Meierovi a Holgeru Fachovi (sportovní ředitel) za jejich tvrdou práci, kterou pro tým vykonali," řekl prezident SV Darmstadt Rüdiger Fritsch.

Prvního týmu se dočasně ujme Ramon Berndroth, jenž doposud působil u mládežnických týmů. Chybět mu budou Felix Platte a Immanuel Höhn, jenž by měl na pravém kraji obrany nahradit Florian Jungwirth. Dobrou šanci na základní sestavu má pod novým lodivodem i Jerome Gondorf, jemuž by měl patřit post defenzivního záložníka.

Na druhé straně jsou mimo Marc-Oliver Kempf, Maximilian Philipp, Karim Guédé a Georg Niedermeier. Po jednozápasové pauze se naopak vrací Nicolas Höfler, což by mohlo posadit na lavičku Juliana Schustera. Mezi náhradníky zřejmě začne i Nils Petersen, který bude nadále plnit roli žolíka.

Stejně jako v minulém kole, kdy vystřídal Janika Haberera, jenž proti Leverkusenu zaznamenal ten jediný gól svého týmu. Po předchozích třech prohrách se skóre 3:11 to jistě byl vítaný bodík. I pro kouče Streicha, ačkoliv ten vede Freiburg už od roku 2011, takže jeho pozice zdá se býti o dost pevnější. Proti Darmstadtu je to určitě hodně dobrá šance na další bodový zisk.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - P. Stenzel, Gulde, Söyüncü, C. Günter - Frantz, Höfler - O. Bulut, Grifo - Haberer - Niederlechner
SV Darmstadt - pravděpodobná sestava:
Esser - Jungwirth, Milosevic, Sulu, Holland - Niemeyer, Gondorf - Sirigu, Kleinheisler, Heller - Colak
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.60 - 4.60
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Hertha BSC - Werder Brémy  (sobota 18:30)
Šestkrát. Tolikrát v letošní sezoně zatím nastoupili hráči berlínské Herthy k soutěžnímu utkání v rámci nejvyšší německé soutěži. A šestkrát. Tolikrát dokázali svěřenci Pála Dárdaie to utkání vyhrát.

Klub z hlavního města Německa je po třinácti odehraných zápasech na výborném třetím místě hned za tandemem Lipsko - Bayern a vděčí za to právě vynikající domácí formě. Dalším aspektem vynikajícího dosavadního počínání berlínských je i fantastická forma zdejšího kapitána - už dvaatřicetiletý Vedad Ibiševič ukazuje, že mu to stále pálí a s osmi přesnými trefami se drží na čtvrtém místě tabulky střelců - hned za trojicí Aubameyang, Modeste, Lewandowski.

To Brémy mají zcela jiné starosti a stejně jako v sezoně minulé, i letos se musejí někdejší vítězové Bundesligy zaměřit spíše na záchranu mezi klubovou elitou. Pro svěřence Alexandera Nouriho, jenž po příšerném startu na lavičce nahradil odvolaného Viktora Skripnika, je z toho zatím čtrnácté místo se tříbodovým náskokem na barážovou pozici.

Pikantní mohl být zápas proti bývalému soupeři pro Jaroslava Drobného - zkušený český gólman a letní posila Brém si totiž za berlínský klub připsal mezi lety 2007 až 2010 rovných devadesát sedm bundesligových startů. Vzhledem k tomu, že se však teprve v týdnu vrátil do přípravy po zranění ruky se dá však čekat, že v brance dostane přednost jeho mladší konkurent Felix Wiedwald.

Komu souboj s Brémami unikne zcela určitě, je John Anthony Brooks. Reprezentant USA a mladý stoper má potíže s achillovkou, jenž ho do utkání nepustí.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Pekarik, Langkamp, Stark, Plattenhardt - Skjelbred, Lustenberger - Weiser, Stocker, Kalou - Ibisevic
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiedwald - Bauer, Sané, Moisander, Garcia - Fritz, Bargfrede - Bartels, Gnabry - Kruse - Pizarro
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 3.80 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Eintracht Frankfurt - TSG Hoffenheim  (pátek 20:30)
Páteční předehrávka německé Bundesligy nás tentokráte zavede do Frankfurtu, kde domácí Eintracht přivítá Hoffenheim. Zatímco ještě na jaře by se jednalo o čistě záchranářské střetnutí, nyní se může vítěz alespoň dočasně posunout na průběžnou třetí pozici...

Hesenský celek prožívá sezónu doslova jako den a noc. Orli ještě před půlrokem urputně bojovali o záchranu a mezi německou elitou se udrželi až díky úspěšné baráži s Norimberkem, zatímco nyní se po skvělém úvodu řadí k aspirantům na postup do pohárové Evropy.

Ostatně Eintracht zažívá po ročníku 1993/94 druhý nejlepší vstup do sezóny (tehdy měl na kontě 30 bodů), ve stejném duchu by pak domácí ekipa chtěla vytrvat co nejdéle. "Loni jsme společně s Hoffenheimem bojovali o sestup, od té doby ale oba kluby udělaly velký progres," prohlásil Niko Kovać. "Před vlastními fanoušky chceme ukázat sílu," dodal bývalý chorvatský reprezentant, jenž se svým bratrem Robertem v týdnu prodloužili smlouvy do roku 2019.

Hostující ekipa je na tom ještě lépe: Hoffenheim je společně s vedoucím RB Lipsko jediným celkem, který doposud ještě nepoznal hořkost porážky (bilance 6-7-0)! Rovněž vesnický klub zažil pouze jednu historicky úspěšnější sezónu a to hned tu otevírací, kdy měl touto dobou 28 bodů.

Nadcházející utkání bude zvláštní pro Pirmina Schweglera, který před příchodem do TSG nastupoval pět let právě za hesenské mužstvo. Švýcarský středopolař letos zasáhl jen do úvodních dvou ligových duelů, nyní už je však druhý týden opětovně v plném tréninku. "Rád bych se ukázal na hřišti, to musím přiznat. Ale rozhodnutí je samozřejmě na trenérovi," uvedl Schwegler.

Na frankfurtské straně je nadále velký počet marodů, různé důvody nedovolí nastoupit Andersonovi, Russovi, Tawathovi, Varelovi, Blumovi, Flumovi, Medojevičovi a Stenderovi.

O poznání lépe je na tom sinsheimský tým. Citelnou ztrátou je pro Hoffenheim absence Kerema Demirbaye, kterého nadále sužují svalové problémy, jinak je tým kompletní.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Abraham, Hasebe, Vallejo - Chandler, Mascarell, Huszti, Oczipka - Fabian, Gaćinović - Meier
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Süle, Vogt, B. Hübner - Kadeřábek, Toljan - Rudy - Nad. Amiri, Rupp - Wagner, Kramarić
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.30 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.RB Lipsko13103029:1133
2.Bayern Mnichov1393129:930
3.Hertha BSC1383222:1327
4.TSG Hoffenheim1367025:1425
5.Eintracht Frankfurt1374219:1125
6.Borussia Dortmund1373331:1524
7.1. FC Köln1364318:1222
8.Schalke 041352618:1517
9.Bayer Leverkusen1352620:2117
10.1. FSV Mainz 051352623:2517
11.SC Freiburg1351717:2516
12.FC Augsburg1335511:1514
13.Borussia Mönchengladbach1334613:2213
14.Werder Brémy1332817:3211
15.VfL Wolfsburg1324712:1810
16.SV Darmstadt1322911:268
17.Hamburger SV1314810:277
18.FC Ingolstadt 041313910:246
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30Eintracht Frankfurt - TSG Hoffenheim
sobota 15:30Bayern Mnichov - VfL Wolfsburg
sobota 18:30Hertha BSC - Werder Brémy
neděle 15:30Borussia Mönchengladbach - 1. FSV Mainz 05
neděle 17:30Schalke 04 - Bayer Leverkusen

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (55)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dobrý zápas dneska. Očakávam (na piatok) ofenzívne ladený a veľmi vyrovnaný zápas. Bol by som radšej keby že vyhraje Eintracht, očakávam ale x 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Gačinovič,to je hráč podle mého gusta! Letos jsem ho viděl hrát za Srbskou "21" a spolu s Milinkovičem-Savičem si s Taliánama dělali co chtěli

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak tipuju 2:1 pro Eintracht!

Reagovat
Rudnevs

Ten Rebič je skvelý

Reagovat
andrew96

Reagovat
db18

Jsem si říkal, že to Wagner dohrává nějak v klidu, na to, že tam schytal jasně úmyslný loket... a hle. Ale Chandler tam fakt vletěl zbytečně.

Reagovat
Rudnevs

Najmä mi prišlo od Oczipku prišlo zbytočné to zakopnutie o Utha (ak teda bolo úmyselné) ... Chandler proste vybuchol, ako povedal komentátor, tak Wagner ho poctivo sral celý zápas.

Inak ako sa tu furt rieši to Lipsko, tak som myslel, že okolo Wagnera je už kľud (+ som si teda myslel, že on ťažil najmá z toho Darmstadtského štýlu), ale pozerám, že tá jeho čierna práca je pre Hoffenheim moc prospešná. Po príchode Rebica mal Frankfurt jasnú prevahu, ale potom sa aj vďaka Wagnerovi hra rozkúskovala, čo pomohlo najmä Hoffenheimu.

Reagovat
db18

On si ještě vždycky vzpomene a přileje olej do ohně...

A i když je to Arschloch, tak bych ho do repre celkem bral (sice nesouhlasím s tím, že je s přehledem nejlepší německý útočník, ale platným hráčem by byl).

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Ako fanúšik nemeckej reprezentácie by som tam takého útočníka nechcel vidieť, hoc je jasné, že by pomohol.

Mimochodom: potom čo vyhlásil, že je najlepší nemecký útočník, tak Sport1 vytvoril anketu, ktorú s prehľadom vyhral Müller.

Reagovat
smazaný uživatel

Wagner nie je proste typ utocnika co je len cisty zabijak do maleho vapna. Velmi vela osobnych subojov uhraje...

Reagovat
Rudnevs

Wagner sa akurát zastal Chandlera: https://pbs.twimg.com/media/CzQ-OIbWIAAOhmp.jpg

Reagovat
Bayern +

Predpokladaná zostava vyzerá fajn, snáď to tak Carlo aj postaví. Akurát ak Hummels fakt nemôže, dvojica Javi - Badstuber bude celkom zaujímavá.

Reagovat
smazaný uživatel

Tazky zapas dneska. Posledne dva razy sme doma proti Dortmundu vyhrali, rozhodne ale nie sme favoritom. Snad zabojujeme poriadne,ale predpokladam ze nastupime z defenzivnym rozostavenim aj taktikou. Pevne verim ze ziskame aspon bod, to by bol velky uspech. Tipujem ale ze prehrajeme 1:2. Dost nuda to bude asi v Hamburgu, tam ocakavam bezgolovu remizku.

A dnes Lewa snad aspon hattrick, pokojne hned da aj 5

Reagovat
blackhawk88

Neuer - Lahm, Martinez, Alaba, Bernat - Vidal, Thiago - Robben, Müller, Ribery - Lewandowski

Reagovat
Rudnevs

Bez Alonsa

Reagovat
db18

tak jsem doufal ve vítězství v handicapu, ale takhle nevím.

Reagovat
db18

...tak zatím Lahm překvapil A Bernat není vytěžován...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nasa zostava proti Dortmundu, defenzivne rozostavenie 5-2-2-1 (aspon tak som s obrazku vyrozumel):

Kessler - Olkowski, Sorensen, Mavraj, Heintz, Hector - Hoger, Ozcan (zrejme ako klasicke defenzivne stity) - Osako, Rudnevs - Modeste. (je to s FB FC)

Come on FC!!!

Reagovat
cologneFC

Pozdravujem z kotla!

Reagovat
andrew96

Reagovat
cologneFC

Bude choreo

Reagovat
smazaný uživatel

Tak si to uzi bratu

Reagovat
andrew96

bomba

Reagovat
Arne

Parádní.

Reagovat
Bastaron

Pěkně Robenek

Reagovat
smazaný uživatel

Tak snad nepřestanou hrát a po delší době si zastřílí.

Reagovat
db18

Reagovat
Rudnevs

Lewa chce vraj tentoraz dať 6-tku.

Reagovat
db18

Přesunutí Rodrigueze na CB se dneska obzvlášť nevyplácí.

Reagovat
Rudnevs

... podobne ako v ostatných zápasoch

Reagovat
smazaný uživatel

Klasika starej a pomalej Roman

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Rudnevs

Kohr vyrovnal nepomer na ihrisku! Danke!

Reagovat
db18

Thomas Konečně...

Reagovat
Kovi81

Konecne Muller

Reagovat
smazaný uživatel

To co teď Lipsko zahodilo

Reagovat
blaugrana

Lipsko návrat na Zem.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda Gebreho, mohli být tři čeští hráči v základu jako za starých časů.

Reagovat
stas87

Max tak na tento Werder z konca polocasu sa da pozerat. Len skoda, ze ta nachylnost ku chybam je tam stale velka, skor ten gol moze BSC poriadne nabudit a s nasou obranou to moze dopadnut komicky.

Reagovat
smazaný uživatel

Je dobře, že jste začali hrát. Bránit s Krusem, Pizarrem a Bartelsem je trochu škoda. Dárdai bude muset hráčům pořádně vynadat, protože to byl ukázkově profesorský výkon ve stylu "aby top nebolelo".

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslim ze by Hertha v uvode druheho polcasu nejako pridala. Vykon Berlina ma zatial dost sklamava. Darida je vskutku otrasny na moj vkus.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak, ale Hertha nefunguje celkově. Mitch to pozvedne.

Reagovat
smazaný uživatel

Zacal som to viac priat Bremam. Vyhru aj ciste konto si skratka za vykon dnes zasluzia. Aj ked viem ze na zasluhy sa nehra.

Reagovat
smazaný uživatel

HERTHA POME !!!Sú tu nejakí fans čo to sledujú???Je šanca na výhru ešte

Reagovat
smazaný uživatel

Mne to príde dosť sterilné od Berlína

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu to podcenili, což se v BL nevyplácí. Ať drží míč, ale musí se s ním víc tlačit dopředu.

Reagovat
johnn

Hertha do ligy majstrov nepatri tam by dostavala naklep ani do europy celkovo ved ten rok nepresla ani predkolo myslim.

Reagovat
smazaný uživatel

To bol ojedinely pripad kedy BSC hrala otrasne v tejto sezone. Sledujem ich pomerne casto a je v BL o dost viac timov, ktore bacuju kolo co kolo horsie (Hamburg, Gladbach, Wolfsburg, Darmstadt). Samozrejme, v LM by to asi neslo ale v EL by presli minimalne do prveho jarneho kola. V predkole vypadli s Brondby Kodan,co sa neda brat za slaby tim

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Čo sa mu tam nepáčilo? Offside to nebol, faul asi tiež nie.

Reagovat
smazaný uživatel

ten vyrovnavajuci gol mal pan arbiter jednoznacne uznat.

Reagovat
db18

Naldo by měl chodit na plac až tak v 5. minutě... i když v tomhle byl nevinně...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele