Bundesliga - preview 10. kola

27.10.2017, 10:04, aktualizováno 29.10.2017, 08:03
Previews
Týmy ze druhé poloviny tabulky se představí v nedělních dohrávkách desátého kola německé ligy. Augsburg hraje v Brémách a případná výhra ho posune k osmému Leverkusenu, čtrnáctý Stuttgart bude měřit síly s patnáctým Freiburgem...
Werder Brémy - FC Augsburg  (neděle 15:30)
Brémy v letošní sezoně nevyhrály jediný ligový zápas a se ziskem pěti bodů z devíti zápasů se krčí na sestupovém předposledním místě. Případná výhra by domácí posunula na nesestupovou patnáctou příčku před Freiburg s Hamburkem. V nynější sezóně je jedním z tahounů Brém český brankář Jiří Pavlenka, který si již za devět ligových zápasů připsal tři čistá konta.

Augsburg se nachází na neutrální jedenácté příčce, přičemž body nasbíral především díky třem zářijovým po sobě jdoucím výhrám (3:0 s Kolínem, 1:2 ve Frankfurtu a 1:0 s Lipskem). Od té doby se svěřenci Manuela Bauma nepotýkají s dobrou formou a po bezgólové remíze ve Stuttgartu, domácí prohře s Dortmundem a remíze 2:2 v Hoffenheimu minulý víkend doma překvapivě podlehli nováčkovi z Hannoveru poměrem 1:2.

Zápas tedy bude pro oba z týmů příležitostí nastartovat sérii dobrých výsledků. Do hry určitě nezasáhne domácí Justin Eilers, který má problémy s kolenem. Marodka hostů je mnohem rozšířenější, neboť ze zdravotních důvodů do zápasu určitě nezasáhnou Cordova, Gelios, Rieder ani opora Martin Hinteregger. Start mají ze zdravotních důvodů na straně hostí nejistý Freimberger, Friedrich, Leitner a Teigl.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Sané, Moisander, Augustinsson - Eggestein, Delaney - Junuzovič, Kainz - Bartels, Kruse
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Opare, Danso, Gouweleeuw, Max - Khedira, Baier - Heller, Gregoritsch, Caiuby - Finnbogason
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.24 - 3.33 - 3.61
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VfB Stuttgart - SC Freiburg  (neděle 18:00)
V derby dvou týmů z oblasti jihozápadního Německa je favoritem Stuttgart, který sice nasbíral pouze o dva body více než Freiburg, ale za úspěchem ho bude hnát výhoda domácího prostředí a bouřlivé atmosféry, kterou zvládnou fanoušci Stuttgartu vytvořit.

Stuttgart v letošní sezóně ani v jednom z ligových zápasů neprohrál, přičemž bral tři hubené výhry (1:0 s Mohučí, 1:0 s Wolfsburgem a 2:1 s Kolínem nad Rýnem) a jednu bezbrankovou remízu s Augsburgem. Horší už to je s venkovní bilancí Stuttgartu, který nezískal z pěti zápasů na hřištích soupeřů ani jeden bod. Po devíti zápasech je tedy Stuttgart na čtrnáctém místě, přičemž výhra by teoreticky mohla domácí vyšvihnout až na jedenáctou příčku.

Výkony hostů z Freburgu v letošní ligové sezóně působí velmi nevyrovnaně. Hosté si sice připsali cenné remízy s Dortmundem, Herthou nebo v Brémách, na druhou stranu ale dostali tři venkovní facky (4:1 od Lipska, 4:0 od Leverkusenu a 5:0 od Bayernu). Stuttgartu se doma daří a Freiburg naopak venku nepředvádí optimální výkony, což poukazuje na fakt, že svěřenci kouče Streicha to ve Stuttgartu určitě nebudou mít jednoduché.

Do zápasu ze zdravotních důvodů určitě nezasáhnou Donis, Kaminski a Zimmerman (všichni Stuttgart) a na straně hostů Bulut a Gulde. Start je ze zdravotních důvodů nejistý u domácího Badstubera, Carlose Maneho, Gentnera a Grgiče. Hostům můžou chybět Abrashi, Kempf, Lienhart, Meffert a Sierro.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Zieler - Beck, Baumgartl, Pavard, Insua - Ascacibar, Burnič - Akolo, Brekalo - Asano - Terodde
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - R. Koch, Schuster, Söyüncü - P. Stenzel, Höfler, Günter - Frantz - Niederlechner, Terrazzino
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.87 - 3.76 - 4.41
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
TSG Hoffenheim - Borussia Mönchengladbach  (sobota 15:30)
Hoffenheim si po vypadnutí z DFB-Pokalu bude chtít spravit chuť v Bundeslize. Tím spíše, že se Bayern a Lipsko utkají ve vzájemném střetnutí.

"Jsem hodně naštvaný a zklamaný. Měli jsme kopat dvě penalty! Musíme proměňovat naše příležitosti! Werder jsme přestříleli a měli jsme balon více na svých kopačkách, ale přesto jsme prohráli," nechal se slyšet Kerem Demirbay. Nutno dodat, že jeho klubu to může prospět, neboť vedle Bundesligy už hraje jen Evropskou ligu, kde však bude muset zabrat, jestli bude chtít postoupit do jarní fáze soutěže.

Trenér Nagelsmann se bude muset pro tento duel obejít bez Ádáma Szalaie, Roberta Zulje, Ermina Bičakčiće a vykartovaného Benjamina Hübnera. Menší zranění v týdnu utrpěli Havard Nordtveit a Stefan Posch. Mimo s velkou pravděpodobností zůstane také Serge Gnabry. V obraně by mohl dostat šanci Kevin Akpoguma.

Mladý obránce strávil dva roky na hostování ve Fortuně Düsseldorf, přičemž právě přes tohoto soupeře přešel Gladbach do dalšího kola DFB-Pokalu. V tomto klání naskočil do hry Tony Jantsche, který byl kvůli zranění více než půl roku bez fotbalu. Vůbec neodehrál špatný zápas, ale přesto kouč Hecking prohlásil, že ho proti Hoffenheimu na hřiště od začátku možná nepošle.

Šanci by měli dostat Wendt, Vestergaard, Ginter a Elvedi. Pokud se nedá dohromady včas Christoph Kramer, střed zálohy by měl vyztužit Jonas Hofmann nebo Mickael Cuisance. Na křídlech přicházejí v úvahu Herrmann, Traoré nebo Grifo. Zranění do hry nepustí Strobla, Drmiće, Bénese, Bobadillu a Villalbu. TSG tedy rozhodně vstoupí do tohoto utkání jako favorit.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kaderabek, Akpoguma, Vogt, N. Schulz - Geiger - Demirbay, Nad. Amiri - Kramaric - Uth, Wagner
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt - Kramer, Zakaria - Hazard, F. Johnson - Stindl, Raffael
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.29 - 3.72 - 3.13
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Hertha BSC - Hamburger SV  (sobota 15:30)
Hertha by se potřebovala vrátit na vítěznou cestu, ze které sešla po zápase s Leverkusenem v pátém kole. Porážka od Kölnu v rámci DFB-Pokalu však taky ničemu nepomohla, takže Hamburk určitě nebude na Olympijském stadionu bez šance.

Sen o finále ve vlastním stánku se tedy znovu rozplynul a kouč Dárdai připustil, že fanoušci si začali s poklesem formy dělat starosti. "V kádru máme hodně mladých hráčů, takže s výpadky formy se musí počítat. Je třeba mít trpělivost. Včerejší utkání nebylo o fyzáické kondici, nýbrž o psychice. V dalších zápasech budeme chtít hrát agresivněji," prohlásila maďarská legenda německého klubu.

Sebastian Langkamp, Mathew Leckie a Vladimír Darida jsou zranění. Genki Haraguchi si odpykává trest za karty. Nicméně v minulé sezoně Stará dáma ukázala, že je schopná hrát i s daleko větším počtem absencí usilovat o pohárové příčky. V týdnu hráli v základní sestavě Salomon Kalou a Davie Selke, což znamená, že s obranou HSV by se mohl osamocený prát Vedad Ibišević. To by nemuselo být nejmoudřejší rozhodnutí, když - jak známo - bez gólů se ve fotbale zápasy nevyhrávají.

Markus Gisdol byl zřejmě o minulém víkendu hodně nervózní. Vždyť na Volksparkstadion přicestoval Bayern Mnichov. Tedy soupeř, který klubu z přístavního města v poslední době několikrát nadělil pořádný gólový příděl. Tentokrát domácí srdnatě bojovali, ale trefa Corentina Tolissa nakonec stejně rozhodla o nulovém bodovém zisku, který znamená současnou barážovou příčku.

Formace 3-4-1-2 vcelku fungovala, tudíž se dá očekávat, že s ní osmačtyřicetiletý kouč vyrukuje i na Herthu. Po zranění se vrací Albin Ekdal, který by ve středu záložní řady měl nahradit vykartovaného Gideona Junga. Kvůli zranění opory Nicolaie Müllera se o branky budou starat Hunt, Wood a Hahn s tím, že připraveni naskočit z lavičky budou Filip Kostić a Tatsuya Ito. Kdepak, tohle zřejmě bude hodně vyrovnané utkání.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Pekarik, Stark, Rekik, Plattenhardt - Skjelbred, Maier - Weiser, Duda, Lazaro - Ibisevic
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Mavraj, K. Papadopoulos, van Drongelen - Diekmeier, Ekdal, G. Sakai, Douglas Santos - Hunt - Hahn, Wood
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.14 - 3.28 - 3.96
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Schalke 04 - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Schalke bude chtít potvrdit formu proti Wolfsburgu. Vlci zase doufají, že se jim místo šesté bundesligové remíze v řadě pořadí konečně vyhrát.

Když argentinský útočník Franco Di Santo nastupoval za Werder Brémy, byl postrachem obran. To platilo zvláště v ročníku 2014/2015, kdy nasázel třináct branek a přestoupil do Schalke. Tam se však gólostroj na dlouhou dobu zadrhnul a rodák z města Mendoza se probudil až 24. října, když se trefil v rámci DFB-Pokalu proti Wehenu Wiesbaden a nasměroval prvoligový klub k výhře 3:1.

"Nesmí se zapomínat na to, že jsem byl zraněný. Teď cítím, že jsem se znovu probudil a hlavně jsem vděčný kouči Tedescovi, že mi dává tolik příležitostí hrát. Rozhodně se budu snažit v každém utkání podat co nejlepší výkon, abych byl prospěšný týmu," prohlásil Di Santo, čímž zapříčinil, že od něj spoluhráči, včetně Guida Burgstallera, budou hodně očekávat.

Proti Wolfsburgu z nich nenastoupí Pablo Ínsua a Matija Nastasić. Na levý kraj tříčlenné obrany by se měl postavit Benjamin Stambouli. Do záložní řady by se měl po zranění vrátit Leon Goretzka. Franco Di Santo patrně v útoku nahradí Breela Embola. Ve vzpomínaném pohárovém duelu nevyběhla na hřiště nejsilnější sestava, což znamená, že klíčoví hráči by měli být odpočatí.

Také Vlci slaví postup, přičemž los jim přisoudil o poznání těžšího protivníka. Přes Hannover vedla cesta díky gólu Ohise Felixe Uduokhaie, jenž o minulém víkendu zachraňoval bod proti Hoffenheimu. Dvacetiletý fotbalista přišel v létě z potápějícího se Mnichova 1860 a podle slov sportovního ředitele Olafa Rebbeho "už si plně zvyknul na nejvyšší soutěž a v budoucnu se může stát klíčovým hráčem VfL."

V utkání ve Veltins Areně by zase neměl chybět na stoperu vedle Marcela Tisseranda. Před nimi coby defenzivní štíty patrně nastoupí Maximilian Arnold a Josuha Guilavogui, protože Ignacio Camacho se proti Hannoveru zranil. V útoku zase dostane přednost Divock Origi, ovšem z toho důvodu, že Mario Gomez ještě plně nevyléčil poraněné koleno. Martin Schmidt rozhodně bude chtít udržet neporazitelnost, což znamená, že tuto partii by mohl opanovat ten šťastnější.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Stambouli, Naldo, Kehrer - M. Meyer - Schöpf, Oczipka - Goretzka, Harit - G. Burgstaller, di Santo
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Verhaegh, Tisserand, Uduokhai, G. Itter - Guilavogui, Arnold - Blaszczykowski, Didavi, Malli - Origi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.84 - 3.68 - 4.76
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Bayer Leverkusen - 1. FC Köln  (sobota 15:30)
Bayer Leverkusen bude chtít znovu bodovat a posunout se v tabulce vzhůru. V rámci desátého kola mu los přisoudil Köln. Tedy protivníka, který se stále potácí na poslední osmnácté příčce.

Die Werkself v týdnu vcelku snadno přehráli Union Berlín a nadále jsou ve hře o DFB-Pokal. V lize byla vystoupení zatím spíše rozpačitá, nicméně minulý duel s Gladbachem svěřenci Heika Herrlicha s přehledem zvládli (vyhráli 5:1) a vzhledem k formě Kozlů se dá očekávat, že se přiblíží pohárovým příčkám.

Hodně se mluví o zavedení videorozhodčího do Bundesligových zápasů. Někteří jsou proti, jiní - jako kupříkladu brankář Bernd Leno - si myslí, že na celé věci je třeba ještě zapracovat: "Video v současné podobě mi jde docela na nervy. Musíte čekat na rozhodnutí třeba pět minut, během kterých se částečně vytratí emoce. Přesně to jsem zažil v našem utkání s Wolfsburgem."

Proti Kölnu samozřejmě nebude chybět mezi třemi tyčemi. Do tohoto klání jistě nenastoupí akorát Tin Jedvaj. Otazník visí nad Svenem Benderem a Kevinem Vollandem, který se v uplynulých týdnech prezentoval v dobré formě. Připraveni zaskočit budou Kai Havertz a Panagiotis Retsos, případně je ve hře i zařazení Benjamina Henrichse do základní sestavy na pravý kraj obrany. Talentovaný Joel Pohjanpalo zřejmě znovu začne jen na lavičce.

Peter Stöger si je vědom toho, že pro něj pomalu začíná jít do tuhého. Šest bodů na první nesestupovou a nebarážovou příčku hráčům na sebevědomí rozhodně nepřidává. Dva body získané za remízu s Brémami a Hannoverem nejsou dobrým vysvědčením. Nedaří se ani v Evropské lize, ale úterní pohárová výhra nad Herthou se určitě počítá.

Celek z RheinEnergieStadionu má po odchodu Anthonyho Modesteho do Číny velikánské problémy se střílením branek. Mezeru po něm by mohl zacelit Claudio Pizarro, jenž má s účinkováním v Bundeslize bohaté zkušenosti a ani v bezmála čtyřiceti letech rozhodně nepatří do starého železa. V současnosti ho však trápí svalové zranění, kvůli kterému určitě nebude schopen odehrát celý zápas.

Vedle Yuyy Osaka by se tak měl objevit Sehrou Guirassy, jenž se ale v aktuálním ročníku ještě střelecky neprosadil. Mimo hru zůstávají také Jonas Hector, Marcel Risse, Jhon Córdoba, Matthias Lehmann a Marco Höger. Uvidíme, jestli se Peter Stöger rozhodne pro rozestavení 4-4-2, nebo jestli zase přepne na 3-5-2. Proti Leverkusenu to bude mít jeho družina tak jako tak složité.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Retsos, Tah, S. Bender, Wendell - L. Bender, Aranguiz - Bailey, Brandt - Havertz, Alario
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
T. Horn - Olkowski, Maroh, Heintz, Rausch - Jojic, Özcan - Zoller, Bittencourt - Guirassy, Osako
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.41 - 5.22 - 7.71
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hannover 96 - Borussia Dortmund  (sobota 15:30)
Dobrý vstup do sezony zažívá Borussia Dortmund, která vede bundesligovou tabulku. Příležitost získat další tři body budou mít dnes Schwarzgelben v Hannoveru. Nováček soutěže však patří k nejpříjemnějším překvapením dosavadního průběhu sezony a svěřenci Andreho Breitenreitera, jenž před pár lety trénoval i úhlavního rivala Borussie Schalke, jsou v tuto chvíli na skvělém šestém místě.

Do domácího utkání proti favoritovi v černožlutých dresech jdou navíc hráči H96 povzbuzeni vítězstvím nad Augsburgem. Ten hannoverští porazili 2:1 a ukončili tak čtyřzápasovou sérii bez výhry. O tři body se vítěznou brankou postaral Niclas Füllkrug, jenž se s největší pravděpodobností objeví v útoku domácích od první minuty i dnes, jelikož zkušený Martin Harnik je zraněný.

Důvod k radosti mají i fanoušci BVB - jednak se jejich mužstvu dle očekávání podařilo v týdnu postoupit do dalšího kola německého poháru, když Borussia jednoznačně vyhrála na hřišti Magdeburku, a také se Peteru Boszovi hlásí k dispozici dva hráči, které dlouhodobě limitovala zranění - už zcela fit by měli být Andre Schürrle a Raphael Guerreiro. Zda jejich služeb využije nizozemský kouč už dnes, se uvidí.

Zcela jistě se ovšem nedostanou zranění Reus, stoper Ömer Toprak či Erik Durm. Koleno do zápasu nepustí ani Lukasze Piszczeka. Za Hannover si kromě Harnika nezahraje ani Felipe, jehož trápí zraněná záda a Prib, jenž má stejně jako jeho polský kolega z Dortmundu problémy s kolenem.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Tschauner - Korb, Anton, Sane, Albornoz - Schwegler, Bakalorz, Maier - Bebou, Karaman - Füllkrug
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Bartra, Sokratis, Zagadou, Schmelzer - Castro, Weigl, Kagawa - Yarmolenko, Aubameyang, Pulisic
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.18 - 4.83 - 1.47
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bayern Mnichov - RB Lipsko  (sobota 18:30)
Už je to tu zas. Potkaly se v týdnu v rámci národního poháru a dnes se dva ambiciózní německé týmy setkají i v domácí ligové soutěži. V DFB Pokalu byli v napínavém duelu nakonec šťastnější mnichovští, když postoupili na pokutové kopy - rozhodující penaltu na straně Lipska překvapivě neproměnil jinak spolehlivý kanonýr Timo Werner.

Dnes mají Rudí býci příležitost alespoň k malé nápravě - a navíc v případě vítězství Bayern v tabulce předběhnout. Do zápasu by na rozdíl od pohárového klání měl nastoupit na straně Die Roten James Rodríguez. Změna se dá rovněž čekat ve středu obrany - jak Mats Hummels, tak Jerome Boateng odehráli v týdnu plných sto dvacet minut a je možné, že si jeden z nich dnes odpočine. Jejich místo na stoperu by pak zaujal Niklas Süle.

Utkání lze s nadsázkou nazvat soubojem starých s mladými - pokud zprůměrujeme obvyklé základní sestavy obou mužstev, disponuje Bayern nejstarším kádrem v lize - a Lipsko naopak úplně nejmladším, čemuž se nelze vzhledem k dlouhodobé politice sportovního ředitele klubu Rangnicka divit.

Příležitost protrhnout smůlu, který proti Bayernu má, zřejmě dostane Timo Werner. Mladý německý forvard nejen že byl hlavním nešťastníkem středečního penaltového rozstřelu, ale dosud nikdy Bayern ani v dresu svého bývalého klubu Stuttgartu neporazil. Sedm střetnutí s mnichovským velkoklubem, sedm proher. Pokus číslo osm čeká Wernera v Allianz Areně právě dnes.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Kimmich, Süle, Hummels, Alaba - Rudy, Vidal - Robben, Thiago, Coman - Lewandowski
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Klostermann, Orban, Upamecano, Halstenberg - Keita, Demme - Sabitzer, Forsberg - Poulsen, Werner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.39 - 5.40 - 7.97
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FSV Mainz 05 - Eintracht Frankfurt  (pátek 20:30)
V páteční předehrávce 10. kola německé nejvyšší soutěže je na programu "Rhein-Main-Derby", ve kterém domácí FSV Mainz přivítá Frankfurt. Momentálně je na tom lépe hostující Eintracht, který se v tabulce Bundesligy nachází na sedmém místě se čtrnácti body. Domácí Mohuč doposud posbírala o čtyři body méně a je dvanáctá, určitě by se ráda probojovala do horní poloviny a k tomu potřebuje tříbodový zisk.

Mainz neměl příliš dobrý vstup do sezóny a ke čtyřem porážkám přidal pouze jedno vítězství nad Leverkusenem (3:1). Po domácí prohře s Hoffenheimem (2:3) přišla série tří utkání bez porážky, kdy před vlastními fanoušky zdolal Herthu (1:0) i Hamburk (3:2) a nerozhodný výsledek uhrál s Wolfsburgem (1:1). Naposledy se pokusil překvapit Schalke, jenomže to se mu nepovedlo a nakonec neuspěl v poměru 0:2.

Trenér Sandro Schwarz dlouhodobě řeší marodku, na které se momentálně nacházejí Karim Onisiwo, Alexander Hack, Niko Bungert, Gerrit Holtmann a Robin Quaison. Jistotu startu nemají ani Abdou Diallo s Leonem Balogunem. "V domácím prostředí hrajeme vždy lépe než soupeř a rozhodně si zasloužíme bodovat. V takovémto derby určitě nechceme odcházet poraženi a pevně věřím, že získáme tři body," uvedl teprve devětatřicetiletý Schwarz.

Hosté momentálně drží šňůru tří zápasu bez porážky, když dokázali přehrát Stuttgart i Hannover (v obou případech 2:1). Před týdnem narazili na vedoucí Dortmund, dotáhli dvoubrankové manko a přeci jen získali nesmírně cenný bod po výsledku 2:2. Jejich hlavní útočnou zbraní je francouzský forvard Sébastien Haller, jenž se k týmu připojil z nizozemského Utrechtu a letos dokázal skórovat čtyřikrát.

Také kouč Eintrachtu Niko Kovač musí řešit několik otazníků v sestavě, mimo hru jsou totiž Chandler, da Costa, Regäsel, Fabian, Fernandes, Mascarell, Mbouhom a Meier. "S Mainzem to jsou vždy velmi zvláštní zápasy, hlavně na jejich půdě je těžké bodovat. Když se ale pozorně podíváte, tak najdete v jejich hře i slabiny. Bude to obrovský boj, rádi bychom byli efektivní," řekl natěšeně šestačtyřicetiletý stratég Frankfurtu.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Donati, Bell, Gbamin, Brosinski - Latza - S. Serdar, F. Frei - De Blasis, Fischer - Muto
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Abraham, Hasebe, Falette - K.-P. Boateng - M. Wolf, Willems - de Guzman, Gacinovic - Haller, Rebic
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.02 - 3.37 - 2.52
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund962125:720
2.Bayern Mnichov962122:720
3.RB Lipsko961216:1019
4.TSG Hoffenheim944116:1116
5.Schalke 04951312:916
6.Hannover 96943210:715
7.Eintracht Frankfurt942310:914
8.Borussia Mönchengladbach942313:1714
9.Bayer Leverkusen933320:1412
10.FC Augsburg933312:1012
11.Hertha BSC92439:1110
12.1. FSV Mainz 05931510:1510
13.VfB Stuttgart93156:1110
14.VfL Wolfsburg91629:129
15.SC Freiburg91536:178
16.Hamburger SV92166:157
17.Werder Brémy90543:95
18.1. FC Köln90273:172

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (70)

Přidat komentář
smazaný uživatel

OT : len sa mi to zda alebo minule roky diskusia v BL sekcii zila ovela viac ako tento rok ? byva tu tak 20 komentarov pred kolom a sto po kole..kedysi to boli stovky je to kvoli tomu ze eurosport 2 nevysiela BL tak klesol o nu zaujem alebo ako si to vysvetlujete ?

Reagovat
Rudnevs

Jj, taktiež som si všimol, plus som si všimol že v poslednej dobe je niekedy možno až polovica komentárov o jednom tíme - o Bayerne. Ja osobne tým ľuďom do hláv nevidím, ale jeden z dôvodov môže byť, že niektorí uživatelia stratili chuť prispievať potom čo tu klesla kvalita diskusii (hoci nadávalo sa na to tak pred rokom a odvtedy kvalita išla opäť hore). Ďalší z dôvodov môže byť trebárs i ten Eurosport, ale bundesligu stále možno pozerať na streamoch, už sme tu na to viackrát dávali odkazy. A taktiež ten úbytok komentárov môže byť zapríčinený i odchodom uživateľa 1. FC Koln, ktorý tu sám robil dosť komentárov (najmä z kraja minulej sezóny) a teraz dostal pernamentný ban za vyčíňanie v iných sekciách. Ale ako píšem, niekedy je to naozaj kvalita > kvantita a podstatné je, že sa komentáre dajú opäť čítať, za čo som veľmi rád.

Reagovat
vladino10

Podľa mňa určite Eurosport..mne sa napríklad nechce nikdy zapínať pocitac- nemám ho rád, spája sa mi s robotou

Keď si to mám pustiť na streame, tak si pustím iba zápasy ktoré ma veľmi veľmi zaujímajú- a tých nie je veľa..minulý rok som si rád pozrel napr aj schalke, leverkusen, hoffenheim alebo darmstadt (neviem preco, ale boli mi sympatickí ), proste pozeral som všetko čo dával ES2..baviť ma to bavilo, ale netrha mi žily keď tie zápasy tímov čo som písal hore neuvidím..

Proste som príliš pohodlný a nestojí mi za to hľadať stream (a zapínať pocitac ktorého mám aj tak už dosť) ktorý raz ide a raz nejde kvôli zápasom ktoré by som si síce pozrel, ale nie až tak..

Reagovat
Rudnevs

Mne bol Darmstadt paradoxne sympatický tú prvú sezónu, to bol taký návrat do minulosti, v tej druhej už ale sympatie opadávali.

Inak teda díky za objasnenie. Úprimne dokým to tu nenapísal misobvb, tak by ma to ani nenapadlo, že za úbytok komentárov môžu vysielacie práva, ale jak sa teraz nad tým zamýšľam, tak vám musím dať za pravdu. Ja už tiež niektoré menej zaujímavé zápasy vypúšťam, ale zasa si vždy pozriem nejake zostrihy - poslednou dobou je to Sportschau, lebo na Bundesliga Pur sa mi nechce vstávať a 100% Bundesliga je príliš neskoro. Ale 2.BL si pozriem takmer vždy keď môžem, tú súťaž mám už regulérne radšej ako BL.

Reagovat
andrew96

Za mě je to třeba tím, že nemám moc času sledovat zápasy Bundesligy. Dřív to šlo skloubit víc, dnes už ne. Dávám přednost české lize, v Bundeslize se mrknu většinou jen na sestřihy.

Reagovat
smazaný uživatel

Já zastávám názor,že kdo si Bundesligu bude chtít najít,tak si ji najde Ten Eurosport je velký mínus,ale jak říkám,zbývá spousta dalších možností.Já se snažím sledovat vše,co stihnu,v kombinaci TV+internet.Kombinuju takhle BL a Serii A,moje nejoblíbenější soutěže.Plus evropské poháry.Zároveň jezdím na ligu do Liberce,sem tam i na nějaký výjezd.Dá se říct,že tu diskuzi tady drží nad vodou Rudnevs,který má velmi dobré a zajímavé komentáře a postřehy. Většina komentů se točí kolem Bayernu,který má logicky asi nejvíc fans. Já se snažím shlédnout,co se dá,ale mám taky rodinu a tak ten čas někdy nezbyde.Navíc máme jen jeden počítač a přes telefon to nejde,protože mám starej, ještě "blbej" (žádnej chytrej nechci ).

Reagovat
smazaný uživatel

A jak teda Bundesligu sledovat? Nekvalitní streamy na internetu?

Díky ES Playeru jsem mel možnost sledovat spoustu jiných zápasu BL. Nejen BVB a dalo se přepínat mezi různými zápasy, ze člověk toho více stihl.

Ted si třeba kvůli zápasu Mainz - Hoffenheim nebudu hledat streamy na netu..ale kdyby byl ES Player s BL, tak se na to kouknu. Simple as that..

Reagovat
Nihilister

Kde koukáš na streamy ? O nekvalitní stream jsem nezavadil hodně dlouhou dobu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tyjo..mam ten link uloženy v PC, teď nejsem doma, tak si nejsem jistý, ale něco jako "reddit" nebo tak nějak. Seká se mi to, porad tam vyskakují reklamy (i přes adblock) a kvalita taky nic moc.

Reagovat
Nihilister

Tak zkus tohle http://www.sport365.live/en/home , na začátku je pár blbostí, kterýma se musíš proklikat ale pak to jede krásně a často to je minimálně HD.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to určite aj tým, že istý čas tu bolo takých 75% príspevkov úplné sračky, k čomu prispel predovšetkým jeden nemenovaný debilek, ktorý si tu zrejme vynahradzoval nedostatočnú pozornosť v normálnom živote, alebo ja neviem... Našťastie je už preč, ale aj tak dokázal znechutiť dosť ľudí, ktorí tu mali čo povedať aj k futbalu. Teraz je to dosť slabé, to je pravda, ale vždy lepšie, ako otvoriť článok a pod ním kopec nezmyslov...

Reagovat
db18

U mne to je zaručeně kvůli eurosportu, protože jsem mohl mít zapnutý zápas BL v televizi a k tomu mít na netu zapnutý nějaký zápas z český ligy... ale teďka opačně to je trochu na hovno, protože na BL nejsou tak dobrý streamy a když pak zápas není na ČT, tak je to už jen buď a nebo...

Reagovat
smazaný uživatel

Ahojte,

prosím zúčastněte se prvního ročníku soutěže Dement EF. Zabere vám to minutu.

https://www.vyplnto.cz/databaze-dotazniku/nominuj-sveho-dementa/

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska musíme vyhrát, at trochu odskočíme minimálně jednomu z dvojice pronásledovatelů.

Pulisic a Dahoud to asi nestihnou. Auba uz podle me jo..i když by bylo zajímavé sledovat Isaaka v základu v těžkém venkovním BL zápase. Snad aspoň těch 30 minut dostane i Rapha a rozehraje se cim dal více.

Reagovat
smazaný uživatel

Derby s Kölnom treba jednoznačne zvládnuť, najlepšie ich rozstrieľať ako rešeto, kým sú v tejto biede. Ale trochu sa obávam, že práve toto môže byť zápas, kde sa môžu nahecovať a narobiť problémy

Každopádne, očakávam v základe Havertza aj Baileyho, a konečne by mohol dať šancu aj Henrichsovi, nechápem, prečo napravo hráva stopér Retsos a Beni hnije na lavičke...

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry, to mal byť nový príspevok

Reagovat
smazaný uživatel

Som zvedavý na Schurrleho, podľa mňa bude hrať v základe, snáď niečo predvedie. Guerreiro je absolútne kľúčový hráč a čo najskôr ho treba zapracovať na LB, snáď vydrží zdravý, podľa mňa s ním stúpne sila Dortmundu o pekných pár percent...

Reagovat
smazaný uživatel

Volland v základe a Alario na lavičke Z toho nemám dobrý pocit

Reagovat
smazaný uživatel

Bürki klasicky...

Reagovat
smazaný uživatel

Jaba-zagaduuuuuu!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, ta nemecka liga je snad horsi, nez singapurska. Reknete mi, v ktere jinsi lize tolikrat outsider prekvapi na hristi soupere? A bodejt by ne, kdyz ti hraci maji v hlave nasrano. Kolin, ktery by neporazil ani Jablonec, ale zrazu exceluje v Leverkusenu. Proste shit legue se vsim vsudy

Reagovat
smazaný uživatel

Nech jde do pice cela skopcacka sranda liga. I s Leverkusenem, Schaalke atd. Tyto tymy hraji snad podle sázkovek, protoze to neni mozne, aby to nekdo neridil. Curaci z Leverkusenu

Reagovat
smazaný uživatel

ty si dobry retard ked je liga vyrovnana napriklad ako PL kde porazi ktokolvek kohokolvek tak je to horsia liga nez singapurska ?

Reagovat
vladino10

koľko?

Reagovat
monty25

Teď bylo na Schalke krásně vidět, že video vůbec nezdržuje. Rozhodně to nezabralo víc času než následné protesty hráčů Wolfsburgu...

Reagovat
smazaný uživatel

Yarmolenko wow!!

prázdnou bránu přestřelí a pak tam dá nasolí tohle

Reagovat
smazaný uživatel

netreba sa moc tesit lebo dat nam gol je lahsie ako keby chytal weidenfeller ta obrana je komedia, maju tyzden na to aby to zohrali inac nam da bayern 4 kusy

Reagovat
smazaný uživatel

No ono čo iné čakať od zálohy Castro-Weigl-Goetze/Kagawa... Ja absolútne nechápem, ako dokázali držať tú sériu bez inkasovaného gólu na začiatku sezóny, keď tam nie je jediný záložník, ktorý by vedel tej defenzíve nejak vypomôcť...

Reagovat
smazaný uživatel

mali sme uplne lahucky los ved to bolo do oci bijuce proti komu hrame tie kluby uplne mimo formu wolfsburg aj hamburg by nam teraz dali slusne o gladbachu ani nehovorim je to katastrofa ja si neviem predstavit o tyzden co to bude

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme, čo dnes Bayern, ale podľa mňa je to už vysoko pravdepodobné, že ak dnes porazia Leipzig, tak prvé miesto do konca súťaže neopustia. Jupp je proste stále klasa a Bosz naopak, zrejme po počiatočnej eufórii prichádza kruté vytriezvenie...

Reagovat
smazaný uživatel

no a mame to tu.. neda sa na to divat absolutne

Reagovat
monty25

Gomez

Reagovat
smazaný uživatel

Bailey Začína sa presadzovať čoraz viac, z neho bude veľká opora snáď...

Ten inkasovaný gól totálne zbytočný, stopéri jeden tragickejší ako druhý, to dostal Kolín úplne zadarmo. Dajte tam ešte jeden kks

Reagovat
Rudnevs

Pre nezaujatého fanúšika je to paráda! V Hannoveri je ten zápas neskutočne zaujímavý, Zagadou dostáva červenú, Klaus to trafí parádne, komentátor sa necháva uniesť za čo sa neskôr ospravedlňuje. Hneď v zápätí sa prepína do Wolfsburgu, kde sa vedú diskusie o penaltu, ktorá sa nakoniec uzná ale Gomez nedáva. Jörg Dahlmann už medzičasom hlási “Tor in Sinsheim!”... To ma fakt baví, keď pozerám Konferenz a oni nevedia kam skôr.

Reagovat
smazaný uživatel

Otočka

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund je labilní jak Kvitová tvl

Reagovat
smazaný uživatel

4 goly od Hannoveru

Reagovat
Liquid

Dortmund krize jako prase, Lipsko už se na titul třese :)

Reagovat
Raylan

Bailey parada

Reagovat
smazaný uživatel

BOSZ OUT

Reagovat
Kixi Syhimour

proč takhle brzy?

Reagovat
smazaný uživatel

Leon opäť fantázia, celkovo perfektný brejk A Kevinovi to konečne začína padať, len tak ďalej...

Reagovat
vladino10

Dortmund

Keby ten holandský stratég aspoň skúšal niečo urobiť inak, poskladať to inak, hocičo, ale on je asi spokojný

Titul pre Bayern zadarmo, môžme mať akokoľvek tragédsky rok, bvb bude pre istotu vždy ešte o pol stupňa horšie..Arsenal 2..fuj jaký som naštvaný, to takto chcú udržať opory?

Reagovat
smazaný uživatel

Nefandíš ty náhodou Bayernu?

Reagovat
vladino10

Vieš čo, ja som skôr fanúšik bl ako fanúšik bayernu

Ale ani pre Bayern asi nie je dobré, keď si Dortmund ten konár pod sebou vždy podpili sám..

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to mám podobne, BL som začal sledovať v období, kedy Dortmund vyhral LM, potom Bayern a Leverkusen v tom pamätnom roku 2002 došiel do finále s Realom a vtedy som si ten tím dosť obľúbil, nikdy som ale nebol nejaký ultra fan, skôr fandím nemeckému futbalu ako celku, nemeckým tímom v Európe a Leverkusenu v BL...

Dortmund mi príde, ako keby boli zmierení s pozíciou toho menšieho a slabšieho brata a akceptovali Bayern ako hegemóna a boli spokojní aj s tou pozíciou vicemajstra, ako keby nemali tú mentalitu ako Bayern. To už Leipzig vyzerá ambicióznejšie a zrejme to budú práve oni, kto môže Bayernu začať ostrejšie konkurovať v dlhšom období...

Reagovat
monty25

Schalke

Reagovat
blackhawk88

Ulreich – Kimmich, Boateng, Hummels, Alaba – Martínez, Rudy – Robben, Thiago, James – Lewandowski ... vidal konecne tam kde patri

Reagovat
vladino10

je nám toto treba?

Reagovat
Bayern +

Jasna redka proste

Reagovat
vladino10

Reagovat
Bayern +

Uplne jasna. Kydalo sa, ked nebolo video, teraz video je, vyuzil ho a spravne udelil redku. Rooben by proste isiel uplne sam bez akehokolvek ineho hraca Lipska na Gulcacsiho. Nie je o com.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladino10

Ja si "úplne sám" predstavujem trošku inak a ak ten zákrok si predstavujem ako zatiahnutie ručnej brzdy, nie súboj telo na telo..tomuto hovorím dodrbany zápas

Reagovat
Bayern +

Tam sa ale nerozlišuje, či je to ručná typu Vidala alebo súboj telo na telo s FAULOM. Proste zmarenie čistej gólovej príležitosti.

Reagovat
blackhawk88

plus nesiel ani po lopte, ale po hracovi

Reagovat
vladino10

..ako takto..ak chceme tie pravidlá vykladať úplne doslovne, tak asi hej..

Ale ja vidím za tým pravidlom červená za faul na hráča čo ide sám na bránu asi taký zámer, aby tam hráči nerobili kosy zozadu na hráča čo je meter aj pol pred nimi..proste aby nezastavovali čisté gólové šance keď už vidia, že čisto sú bez šance, aby nemohla fungovať logika "ide sám na bránu, tak ho zložíme, radšej priamy kop ako nechať ho pokračovať v hre"..

Ale orban mal reálne šancu získať loptu, bol na úrovni robbena, veď to nebola žiadna ručná brzda..pre mňa absolútne necitlivé a antifutbalove, to už je asi fakt lepšie sa na takyto súboj vykašľať a dostať gól, lebo vždy pri snahe získať loptu hrozí faul..

Možno to tak má byť podľa pravidiel, neviem, ale pre mňa to je hnus..

Reagovat
Bayern +

Jj, toto beriem. Je to necitlivé, ale podľa pravidiel to tak je, no...

Reagovat
vladino10

Nastvalo ma to popravde, tešil som sa na dobrý match a miesto toho sme si tam prihrávali celý druhý polčas a kaslali na to, lebo obe strany boli s výsledkom spokojné, lipsko malo potenciál nás preveriť a ukázať na nedostatky aj v našej hre..miesto toho sme pozerali na tréningové tempo

Ak má byť futbal šou pre ľudí, tak aspoň pre mňa iba žltá..nepovedal by som ani slovo keby ho skosi alebo stiahne dole za dres, ale toto mi neprišilo ako úmysel..na jednej strane by bolo nespravodlivé keby mal z toho Bayern iba priamy kop, na druhej to doslova pochovalo zápas..

Mne sa napríklad páčilo riešenie rozhodcu v zápase Holandsko Brazília na ms- Thiago Silva stiahol robbena ktorý šiel sám na bránu, stalo sa to tesne pred pokutovým územím..rozhodca zapískal penaltu a thiagovi dal iba žltú..je to síce úplne mimo pravidiel, ale mne sa také posúdenie páčilo- Holandsko neprišli o výhodu a zápas sa mohol normálne dohrať..

Reagovat
Teoretik

Nebyl tam ale Guláš první u míče?

Reagovat
20fredy20

Robben za zenitom to proste nemôže napísať človek ktorý aspoň trochu sleduje futbal

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo to psal?

Reagovat
20fredy20

Však to bolo písané pod každým clanokom napr keď Ancelottiho vyhodili , vraj robben za zenitom

Reagovat
smazaný uživatel

Tak uz nema na kazdy zapas, ale kdyz hraje, je skoro vzdy nadstandardni

Reagovat
20fredy20

Jerome sa dostáva do formy

Reagovat
johnn

Leverkusen len tak ďalej len škoda že nehraje Bellarabi proti unionu Berlín hral dobre . Dúfam že sa dostanú do Ligy majstrov ale je to všetko ešte ďaleko sú tam 4 až 5 mužstiev čo sa môžu dostať do Lm.

Reagovat
johnn

Neviete kde je ten diskutér Koln lebo on mal dobre postrehy

Reagovat
vladino10

Dostal trvalú červenú kartu od adminov

Reagovat
johnn

Hmm to môžu tak dať a to si aní nemôže urobiť nový nick prezivku

Reagovat
stas87

Ty vole...tak on na to cumi z dvoch metrov, vidi ze ho Khedira fauluje ale skratka to neodpiska a Augsburg vyborne vyriesi brejk a da nam definitivne K.O. Nie ze by prave tento moment bol rozhodujuci, pretoze hrame otrasne a zasluzime si prehrat, ale co je moc, to je moc. Co chce uz viac piskat ako toto?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele