Bundesliga - souhrn 10. kola

27.10.2017, 22:23, aktualizováno 29.10.2017, 19:52
Komentáře a souhrny
Třetí ztrátu v řadě zaznamenal Dortmund, Borussia tentokráte nepochodila v Hannoveru a do Vestfálska si veze porážku 2:4, po výhře Bayernu nad Lipskem navíc přišla o první místo. Schalke v samém závěru přišlo o výhru nad Wolfsburgem, Gladbach otočil duel v Hoffenheimu...

VfB Stuttgart - SC Freiburg 3:0

29.10.2017 18:00

Góly: 38. Daniel Ginczek, 45. Benjamin Pavard, 82. Simon Terodde

I ve druhém zápase nedělního programu padly tři branky. Ale kdo ví, jak by se odvíjel, kdyby nebyl už ve 12. minutě vyloučen Caglar Söyüncü.

Jak se to stalo? Ve vzdušném souboji s Ginczekem zasáhnul balon rukou. Rozhodčí Stieler si pak vyžádal video, na jehož základě se rozhodnul tureckého obránce vyloučit. První velikou šanci si připsal Chadrac Akolo. Zkusil to zhruba z hranice vápna, přičemž Schwolow se štěstím balon vyrazil na břevno, od jehož spodní strany se odrazil zpět do hřiště.

Duel těchto dvou fotbalistů se opakoval i v následující minutě. Akolo svou hlavičkou přinutil protivníka k dalšímu famóznímu zákroku. Domácí borci si vytvořili další příležitosti, ale až do osmatřicáté minuty je nedokázali proměnit. Berkay Özcan motal na levé straně šestnáctky protihráče, až se mu podařilo nacentrovat před bránu, kde to z první trefil Daniel Ginczek - 1:0.

Do konce první půle se snažil skórovat sám asistent, ale stejně jako Timo Baumgartl nebyl úspěšný. Slovo si tedy musel vzít v nastaveném čase úvodního dějství Benjamin Pavard, jenž po Özcanově přímém kopu hlavičkoval v obtížné pozici de facto zády k bráně přesně do sítě - 2:0. V ten moment asi málokdo z šedesáti tisíc diváků na stadionu pochyboval o tom, že všechny body zůstanou v Mercedes-Benz Areně.

Po změně stran to dvakrát zkoušel z dálky Dzenis Burnic, ale jeho pokusy nemohly Schwolowa vylekat. Teprve potom si Freiburští uvědomili, že ještě není konec a prostřednictvím Haberera, Kenta a Petersena se pokusili o vyrovnání. V tomto střetu jim však nebylo dopřáno zaznamenat byť jen čestný úspěch.

Naopak VfB ještě jednou udeřilo. V 82. minutě se míč trochu se štěstím odrazil na ofsajdovou hranu, kde číhal Simon Terrode. Julian Schuster, třebaže výškově za soupeřem nezaostává, nedostal prostor zasáhnout a Alexander Schwolow dostal housle - 3:0. Streichův tým tedy zůstává jen o bod nad barážovou příčkou a chystá se na zápas se Schalke. Stuttgart pojede do Hamburku.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - FC Augsburg 0:3

29.10.2017 15:30

Góly: 40. Michael Gregoritsch, 45+2. Alfred Finnbogason (pen.), 61. Michael Gregoritsch

Augsburg podruhé za sebou nasázel Brémám tři branky (tentokrát to však byla jednostranná záležitost) a po deseti kolech má na kontě patnáct bodů. Werder naopak nenavázal na postup v DFB-Pokalu a na bundesligovou výhru čeká už od 29. dubna.

Úvodních osm minut to byla na Weserstadionu vcelku nezáživná podívaná. Až potom se osmělil Alfred Finnbogason a poslal pozdrav přímo do náruče Jiřího Pavlenky. Český brankář se musel činit i v minutě patnácté, kdy jeho pozornost zkoušel Caiuby. Protějšek Marwin Hitz musel poprvé zasahovat proti pokusu Eggesteina z nějakých devatenácti metrů.

Následně to z dálky zkoušel Max Kruse, ale rovněž proti muži v rukavicích neuspěl. Pak nebezpečně střílel Baier, ale ujala se až šance Michaela Gregoritsche ze 40. minuty. Philipp Max mu z levé strany posadil centr přímo na hlavu, a protože Delaney zaváhal, mohl se bývalý hráč Hamburku prosadit hlavou - 0:1.

V nastaveném čase úvodního dějství přišel pozdě do souboje s Finnbogasonem Niklas Moisander a kopala se penalta. Sám faulovaný se ujal její exekuce, a jelikož ji zvládnul, mohl se se svými spoluhráči radovat z jubilejního 250. gólu Augsburgu mezi německou elitou - 0:2. Nepopulární "šatňák" znamenal, že domácí budou muset ve druhé půli pořádně zabrat.

Do hry přišly čerstvé síly, ale nebylo to nic platné. Naopak v úvodu mohl skórovat Gregoritsch, kdyby ovšem netrefil jen vnější stranu tyče. Na druhé straně se k jakýs takýms příležitosti propracovali Sané, Junuzović a Belfodil, jenže se nedá tvrdit, že by Hitze nějak jó vystrašili. Po hodině tak opět přišla řada na Fuggerstädter.

Po rychlém protiútoku přiťuknul Caiuby na hranici vápna Gregoritschovi a ten zaznamenal svou druhou trefu v utkání - 0:3. Nouriho svěřenci jakoby už rezignovali a ve zbytku zápasu se vesměs pouze bránili dalším nájezdům. Finnbogason, Khedira i Heller však své příležitosti zazdili. Vítězství o tři branky bylo stejně zasloužené.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - RB Lipsko 2:0

28.10.2017 18:30

Góly: 19. James Rodríguez, 38. Robert Lewandowski

Bayern s Lipskem vzhledem k porážce Dortmundu v Hannoveru hráli spolu o první místo a nakonec byl úspěšnější mnichovský celek. Ten zvítězil 2:0 díky dvěma brankám v prvním poločase a posunul se do čela Bundesligy se třiadvaceti body o tři před BVB. RB zůstal na třetí příčce s devatenácti body a na svého sobotního rivala má manko čtyř bodů. Rozhodující okamžik šlágru 10. kola se zrodil v rozmezí 11. - 13. minuty.

V 11. minutě se totiž před hranicí pokutového území dostal k míči Robben a byl poslán k zemi vracejícím se Willim Orbanem. Domácí hráč se dožadoval odpískání penalty, rozhodčí Daniel Siebert si vyžádal pomoc dodatečného videozáznamu. Na jeho základě zůstal u nařízení přímého volného kopu, neboť Robben byl vskutku atakován před hranicí šestnáctky, ovšem jedno důležité rozhodnutí se přeci jen měnilo.

Orban byl totiž přímo vyloučen za zmaření vyložené brankové příležitosti. Z následné standardní situace se sice domácí neprosadili, ale oslabené Lipsko nemělo šanci takto dlouho odolávat věhlasnému protivníkovi. Bayern se dostal do vedení v 19. minutě, kdy James Rodríguez využil zpětné přihrávky od Robbena z pravého křídla a v obležení tří protihráčů umístil míč k bližší konstrukci kolem bezmocného brankáře Gulácsiho.

O pět minut později mohl navýšit vedení domácích polský ostrostřelec Robert Lewandowski, nicméně po pasu z levé strany a následné hlavičce předvedl famózní zákrok jednoruč Gulácsi a balón vyrazil před sebe. Lewandowski přeci jen pojistil náskok svého týmu ve 38. minutě. Po nahrávce od Javiho Martíneze si udělal místo mezi dvěma obránci a na závěr akce rozvlnil síť přízemní střelou z hranice pokutového území.

Od tohoto momentu si favorit s přehledem hlídal dostatečný náskok a Lipsko vůbec k ničemu nepouštěl. Sám se do ofenzívy nijak výrazně nehrnul, v polovině druhé půle vypálil z osmnácti metrů James Rodríguez a Gulácsi zkrotil balón ve svých rukavicích. V příštím kole Bayern zavítá na půdu svého největšího rivala z Dortmundu, Lipsko bude bojovat o uhájení své pozice právě se čtvrtým Hannoverem.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Borussia Mönchengladbach 1:3

28.10.2017 15:30

Góly: 25. Kerem Demirbay - 61. Thorgan Hazard, 79. Matthias Ginter, 82. Jannik Vestergaard

Hned čtyři branky nabídl duel mezi Hoffenheimem a Gladbachem. První větší příležitost přinesla desátá minuta, když se do zajímavé šance dostal Thorgan Hazard. Střela ofenzivní hvězdy hostí ale branku minula.

V devatenácté minutě se pak svižnou ofenzivní akcí blýskli domácí, na jehož konci byl pokus Utha. I jeho ráně však chyběla přesnost, skončila nad břevnem. O šest minut později se už ale fanoušci Hoffenheimu mohli radovat. Za hranicí vápna se do míče opřel Demirbay a jeho projektil se zatřepetal v síti - Sommer se za míčem jen ohlédl.

Zhruba po hodině hry se pak Gladbachu podařilo vyrovnat. Grifo našel centrem Hazarda a mladší bratr opory Chelsea se tváří v tvář Baumannovi nemýlil.

Zhruba jedenáct minut před koncem se pak Borussia dostala do vedení zásluhou Matthiase Gintera. Defenzivní posila z Dortmundu tak svému týmu zajistila tři body.

Vyrovnat se totiž už Hoffenheimu nepodařilo, ba naopak - v osmdesáté druhé minutě přidal třetí gól Gladbachu Jannik Vestergaard. Na vítězství Heckingova týmu nad Nagelsmannovými svěřenci 3:1 se tak paradoxně dvěma brankami podíleli stopeři.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Hamburger SV 2:1

28.10.2017 15:30

Góly: 17. Niklas Stark, 49. Karim Rekik - 73. Jann-Fiete Arp

Olympijský stadion v Berlíně hostil souboj domácí Herthy s Hamburkem. Úvod utkání se lépe povedl místním fotbalistům. V sedmnácté minutě rozehrávali berlínští rohový kop, na balon, jenž letěl do vápna, si naskočil Niklas Stark a hlavičkou dostal míč k zadní tyči branky hostí. Hertha tak šla zásluhou gólu německého mládežnického reprezentanta do vedení.

O dvanáct minut později mohl Hamburk srovnat krok. Z hranice vápna střílel Santos, avšak jeho ránu dokázal zlikvidovat připravený Rune Jarstein v domácí brance. První poločas už žádné další významnější šance nenabídl a Hertha si tak do šaten odnesl jednogólové vedení.

V padesáté minutě pak na 2:0 pro Herthu zvýšil Karim Rekik. I druhá branka domácích přitom padla po rohovém kopu. Tentokrát Mitchell Weiser našel ve vápně právě Rekika a bývalý stoper Marseille, jenž na svou bundesligovou štaci zamířil o letní přestávce, vsítil svůj vůbec první gól v nejvyšší německé soutěži.

V sedmdesáté třetí minutě se pak HSV povedlo zápas zdramatizovat. Po centru Papadopoulose se prosadil Arp a vypadalo to, že má hostující celek ještě šanci na body. O sedm minut později však mohl znovu dostat Herthu do dvoubrankového vedení Selke, jemuž balon do výborné pozice naservíroval dnes velmi aktivní Weiser.

Bývalý forvard Lipska však šancí pohrdl a skóre se neměnilo. To však domácí nemuselo mrzet - Hamburku se už vyrovnat nepodařilo a Hertha tak slaví tři body za výhru 2:1.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - VfL Wolfsburg 1:1

28.10.2017 15:30

Góly: 43. Nabil Bentaleb (pen.) - 90+3. Divock Origi

Souboj dvou ambiciózních celků, které pomýšlejí na nejvyšší příčky tabulky - v posledních letech se ovšem týmy Schalke a Wolfsburgu potýkaly se zcela jinými starostmi. Zatímco Schalke se loni plácalo ve druhé polovině tabulky, což vyhazovem odnesl kouč Markus Weinzierl, Vlci na tom byli ještě hůře a svou bundesligovou příslušnost museli hájit v nevyzpytatelné baráži.

Ve třinácté minutě se mohli radovat fanoušci hostí, když se prosadil Gomez. Radost jim však vydržela jen chvíli - asistent rozhodčího totiž správně viděl postavení mimo hru německého útočníka a gól kvůli ofsajdu neuznal.

V osmnácté minutě se pak o první trefu utkání snažili hráči Schalke, konkrétně Franco di Santo - proti byl ovšem gólman hostí Casteels, jenž se vytasil parádním reflexem a skóre bylo i nadále bez branek.

Už už to vypadalo, že diváci v prvním poločase žádný gól neuvidí - to by však Guilavogui nesměl ve čtyřicáté první minutě ve vápně faulovat Kehrera. Rozhodčí sice nejprve penaltu ve prospěch Schalke neodpískal, po konzultaci s kolegou u videa ale své rozhodnutí přehodnotil a domácí dostali možnost zahrávání pokutového kopu.

K exekuci se postavil Nabil Bentaleb a razantní ranou nedal Casteelsovi šanci. Königsblauen tak šli na poločasovou přestávku při vedení 1:0. I hosté však dostali příležitost zahrávat penaltu. Zhruba po hodině hry totiž Naldo loktem fauloval Gerhardta a sudí nemilosrdně ukázal na značku pokutového kopu.

Gomez však proti Casteelsovi selhal a gólman Wolfsburgu dostal příležitost vyniknout. Hrdina okamžiku ale nakonec stejně lovil míč ze své sítě - v nastaveném čase předložil zkušený kanonýr míč Origimu a ten vyrovnal na 1:1.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - 1. FC Köln 2:1

28.10.2017 15:30

Góly: 54. Leon Bailey, 73. Sven Bender - 23. Serhou Guirassy

Bídná sezona Kolínských Kozlů pokračuje - svěřenci Petera Stögera získali dosud jen dva body a nezlepšilo se to ani po víkendu, během kterého zavítali k rýnským sousedům z Leverkusenu. Do zápasu přitom nevstoupili vůbec špatně, když ve dvacáté druhé minutě vstřelil první gól utkání Sehrou Guirassy.

Vedení hostům vydrželo do padesáté čtvrté minuty, když Kevin Volland parádním pasem našel Leona Baileyho a k radosti domácích fanoušků bylo srovnáno na 1:1.

O jedenáct minut později mohl americký forvard přidat i druhý gól Bayeru, proti však byl brankář Horn, jenž vytáhl fantastický zákrok a držel šance hostí na bodový zisk nad vodou. V sedmdesáté čtvrté minutě se však Werkself přece jen dostali do vedení - gól na 2:1 vstřelil Sven Bender.

Čtyři minuty před koncem základní hrací doby pak Bayer o svém vítězství definitivně rozhodl. Razítko na výhru nad Kolínem v podobě třetí branky přidal Kevin Volland. Znovu u toho byl ale muž zápasu Leon Bailey - autor prvního gólu tentokrát poslal na svého spoluhráče krásnou přihrávku do běhu a německý forvard bez ostychu zavěsil.

Leverkusen tak slaví zisk tří bodů a v tabulce mu patří osmá příčka, naopak Kolín se nadále krčí u dna ligové tabulky.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Borussia Dortmund 4:2

28.10.2017 15:30

Góly: 20. Jonathas (pen.), 40. Ihlas Bebou, 60. Felix Klaus, 86. Ihlas Bebou - 27. Dan-Axel Zagadou, 52. Andrij Jarmolenko

Borussia Dortmund nedokázala ani na půdě Hannoveru přerušit svou současnou mizérii a podruhé z posledních tří ligových kol prohrála. V tabulce Bundesligy po delší době opustila vedoucí pozici, s dvaceti body je na druhém místě o tři za vedoucí Bayernem a právě s tímto soupeřem se za týden utká ve šlágru podzimu. Naopak pro Hannover má tříbodový zisk cenu zlata, neboť se díky němu propracoval na čtvrtou příčku s osmnácti body.

Diváci se v HDI aréně rozhodně nenudili, po úvodní opatrné dvacetiminutovce hned z první vážnější možnosti padla vedoucí branka. Po přihrávce z pravé strany se Felix Klaus dostával do dobré pozice a byl faulován brankářem Bürkim. K nařízenému pokutovému kopu se postavil Jonathas a zamířil k levé tyči do protipohybu strážce Dortmundu - 1:0. Hosté na sebe nenechali s odpovědí příliš dlouho čekat, ve 27. minutě srovnal Dan Axel Zagadou.

Teprve osmnáctiletý francouzský talent si po bídném odkopu Bakalorze zpracoval míč efektivně na prsa a pak ho šajtlí chladnokrevně napálil do sítě. Osm minut před přestávkou se v tisíciprocentní možnosti objevil Andrij Jarmolenko, před nímž zívala na pravé straně odkrytá branka, jenže ten naprosto selhal a prostor tří tyčí vůbec netrefil. Proto ve 40. minutě přišel na druhé straně trest, Hannover šel znovu do vedení.

Po špatné rozehrávce hostujícího celku převzal míč rychlonohý Jonathas a vzápětí ho z pravého křídla naservíroval na nohu Ihlase Beboua, jenž chytře zamířil ke vzdálenější konstrukci kolem padajícího Bürkiho. BVB podruhé a naposledy srovnal v 52. minutě. Své předchozí zaváhání napravil Jarmolenko, když se po zmatcích v domácí obraně opřel do balónu z voleje a skóroval přízemním pokusem kolem gólmana Tschaunera.

Jeden z klíčových momentů se zrodil po necelé hodině hry, kdy Zagadou ve vyložené bankové příležitosti poslal k zemi Jonathase a zaslouženě uviděl přímou červenou kartu. K následnému přímému volnému kopu se postavil Klaus, parádně obstřelil zeď a trefil se do bližšího horního rohu. Následně Pulišič neuspěl v tváří tvář proti Tschaunerovi a v totožné pozici si na druhé straně vylámal zuby Klaus proti brilantnímu Bürkimu.

Zhruba čtvrthodiny před koncem mohl definitivně rozhodnout Bebou, avšak po samostatném úniku vyběhnuvšího Bürkiho nepřekonal. Pojistku Hannoveru nakonec přidal v 86. minutě právě Bebou a prosadil se tedy podruhé v tomto střetnutí. Po nahrávce od střídajícího Harnika si navedl míč blíže do středu a nezištnou ranou zamířil k tyči kolem stojícího Bürkiho. V samém závěru ještě vystřihl parádní nůžky Harnik, gólman BVB byl proti páté inkasované trefě a parádně odvracel na roh.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Eintracht Frankfurt 1:1

27.10.2017 20:30

Góly: 71. Suat Serdar - 37. Stefan Bell (vl.)

Hráči Mainzu odčinili nedávnou porážku na půdě Schalke a tentokráte se v domácím prostředí rozešli smírně s konkurenčním Frankfurtem po výsledku 1:1. Díky tomu se prozatím vyhoupli na jedenácté místo s jedenácti body před berlínskou Herthu. Eintracht dokázal svou sérii bez porážky protáhnout na pět utkání v řadě za sebou, z posledních čtyř duelů tak získal solidních osm bodů a po deseti odehraných kolech je sedmý s patnácti body.

Frankfurt vstoupil do zápasu aktivněji, diváci v Coface Arena se dočkali první vážnější příležitosti v polovině úvodního dějství. Po rohovém kopu z levé strany se k hlavičce probojoval obránce Abraham, ale neměl příliš dobrou mušku a z dobré pozice mířil vysoko nad domácí branku. Mírný favorit "Rhein-Main-Derby" se dostal do vedení osm minut před přestávkou, kdy se nešťastně do vlastní sítě trefil šestadvacetiletý obránce Stefan Bell.

Vše začalo nedůrazem Brosinskiho na pravé straně, kdy ho až u bankové čáry obral o balón aktivní Wolf. Ten pak postupoval zcela sám až před brankáře Zentnera a svou přihrávkou chtěl najít spoluhráče, skluzující Bell ve snaze zabránit stoprocentní možnosti nechtěně srazil balón do vlastní sítě. Hosté mohli zvýšit náskok tři minuty po změně stran, nicméně tvrdou ránu Rebiče dokázal fantastický Zentner vyrazit před sebe.

FSV z ničeho nic srovnal stav v 71. minutě, podruhé v tomto soutěžním ročníku skóroval teprve dvacetiletý turecký rodák Suat Serdar. Po dlouhém nákopu na pravou stranu šestnáctky našel Muto u bližší tyče právě rozběhnutého Serdara, jenž z první ze sedmi metrů zamířil pod horní tyčku kolem bezmocného gólmana Hradeckého. V samém závěru střetnutí dokonce mohl otočit vývoj páteční předehrávky smolař Bell.

Ten se v 89. minutě dostal k hlavičce po souboji se střídajícím Russem, avšak Hradecky byl připraven a míč celkem snadno zkrotil ve svých rukavicích. V příštím kole přivítá Eintracht trápící se Werder Brémy a měl by mít lehce navrch, Mainz se pokusí překvapit na půdě Gladbachu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov1072124:723
2.Borussia Dortmund1062227:1120
3.RB Lipsko1061316:1219
4.Hannover 961053214:918
5.Schalke 041052313:1017
6.Borussia Mönchengladbach1052316:1817
7.TSG Hoffenheim1044217:1416
8.Bayer Leverkusen1043322:1515
9.FC Augsburg1043315:1015
10.Eintracht Frankfurt1043311:1015
11.Hertha BSC1034311:1213
12.VfB Stuttgart104159:1113
13.1. FSV Mainz 051032511:1611
14.VfL Wolfsburg1017210:1310
15.SC Freiburg101546:208
16.Hamburger SV102177:177
17.Werder Brémy100553:125
18.1. FC Köln100284:192

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (43)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Velká páteční nuda!Zápas trefně zhodnotil Matthias Sammer ve studiu:"Kampf und Krampf" (boj a křeč) Utkání bez gólových šancí,druhá půle možná maličko lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jeden z nasich nejhorších výkonů v sezóně...pred týdnem tlačime Dortmund a teď ustrašenej výkon s Mainz... tusim od 86 se nám nepodařilo v Mainz vyhrat

Reagovat
Mönchengladbach

Dobrý den, Bosze ven!

Reagovat
smazaný uživatel

Ale když dortmund nedostal 5 gólů v řadě a byl první o 7bodů před Bayernem, tak vám byl dobrej,co?

Reagovat
Mönchengladbach

Vskutku. Ale být v podstatě vyřazen po třech kolech z LM, to je trochu příliš.

Reagovat
smazaný uživatel

s tím souhlasím, ale já mu tak věřil

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nakoniec 3 body, ale zase až po zlepšenom výkone v druhom polčase. Škoda toho neuznaného tretieho gólu, bola to parádna akcia. Bailey musí hrávať, to bude rozdielový hráč a momentálne je určite užitočnejší ako Bellarabi, ktorý je dlhodobo z formy a je takto k ničomu, kľudne nech sedí aj ďalej. Nepáči sa mi ale to protežovanie Retsosa na RB na úkor Henrichsa, snáď to prestane Herrlich takto stavať. Konečne sa začínajú tie výsledky zlepšovať a približujú sa pohárové priečky, snáď sa do tímu dostaví pohoda a herné sebavedomie, pretože Leverkusen proste musí hrať poháre.

Reagovat
smazaný uživatel

Už po 50 minutách musel dnes opustit kolbiště český bek Pavel Kadeřábek, když kulhaje přepustil místo Lukasi Ruppovi. Hoffenheim záhy prohospodařil jednogólový náskok, když hned třikrát inkasoval.

No jo bez Kadeřábka to v té obraně nefunguje...

Reagovat
Setwo

dajte rovno titul Bayernu aj dalsich 20 rokov dopredu... to neni mozne.. odkedy prevzal Heynckes Bayern, tak Borussia nevyhrala zapas v lige

Reagovat
smazaný uživatel

Jupp je síce skvelý, ale zase nie až tak, žeby toto malo s ním mať nejaký súvis

Reagovat
Mönchengladbach

Gladbášek

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Budem sa opakovať, ale Dortmundu proste chýba nejaký top defenzívny záložník, ktorý by vypomohol defenzíve, ktorá je dlhodobo najslabším článkom BVB a vyzerá to tak, že Bosz nie je ani náhodou ten, ktorý by to mal nejako vylepšiť, aj keď sa to tak z kraja sezóny mohlo zdať. Ako Weigl je v pohode, ale podľa mňa to nie je ten typ, ktorý by mal hrať najdefenzívnejšieho z tej trojky. Rozostavenie nie je zlé, ale keď hrá trojka Weigl-Castro-Goetze alebo Kagawa či Sahin, tak je to priechoďak ako vráta na stodole a už to začínajú trestať aj slabšie tímy, nehovoriac o tom, že na silnejšie je to úplne bez šance. Obrana je slabá individuálne aj systémovo už roky a bez Hummelsa tam ani nie je žiadna osobnosť. Proste takto to určite ďalej nepôjde a Bosz sa bude musieť čo najskôr zamyslieť a niečo zmeniť...

Reagovat
smazaný uživatel

Nehodil by sa Sven Bender?

Reagovat
smazaný uživatel

Ten už v posledných rokoch hral predovšetkým na CB, ako DM hral snáď naposledy ešte niekedy pod Kloppom a myslím, že to vôbec nie je hráč do Boszovho systému. Aj teraz v Leverkusene hrá od začiatku sezóny základ na CB a DM nehral ani raz, aj keď je pravda, že Leverkusen má na ten post lepších hráčov. Ja si myslím, že by sa tam hodil niekto ako Rudy v Bayerne, ktorý je aj dosť futbalový, ale hlavne skvelý tímový hráč, ktorý to odmaká vždy na 100% a nevadí mu, že je v tej zálohe skôr taký nosič vody... Myslím, že Liverpool má na tom poste presne rovnaký problém, naposledy mal kvalitné DM asi ešte v Xabim Alonsovi...

Reagovat
smazaný uživatel

pekne si to zhrnul + Mascherana. Len kto teda do BVB? Konkrétne meno?

Reagovat
smazaný uživatel

Ono ťažko povedať, či v tom vidí problém aj niekto vo vedení BVB a či vôbec nejakého typologicky podobného hráča hľadajú... Keby bolo na mne, išiel by som po Williamovi Carvalhovi zo Sportingu, alebo Fabinhovi z Monaca, aj keď neviem, či by on bol pre BVB reálny... Ten Carvalho by ale podľa mňa bol veľkým prínosom, akurát by za neho museli niečo priplatiť

Reagovat
smazaný uživatel

Ja by som povedal, že Weigl-Dahoud, kt. budú brániť rovným dielom a nad nimi niekto s formou, kto im bude vypomáhať, je dobrá záloha, len sa musí zohrať.

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem, ale Dahoud tiež nie je smerom dozadu veľmi spoľahlivý a zatiaľ to Bosz rotuje príliš nato, aby sa zohrala nejaká stabilná dvojka. Uvidíme čo bude ďalej, ale obávam sa ďalšej premárnenej sezóny, LM je už v čude a BL si myslím, že Bayern pod Juppom už nepustí.

Reagovat
smazaný uživatel

Bosz

Reagovat
johnn

Leverkusen

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
smazaný uživatel

BVB .

Reagovat
Rudnevs

Pre Doriana alebo niekoho iného, kto pozeral dnes Lautern (ja som žiaľ nestíhal) - Ako to dnes vyzeralo? Videl som len zostrih na ARD, úprimne ma to po tom obstojnom výkone proti Stuttgartu sklamalo, pod Jeffom je to zatiaľ ako na hojdačke, ale bohužiaľ v tých veľmi dôležitých zápasoch proti MSV a Jahnu sa nepodarilo bodovať.

Vyzerá to na podobné trápenie ako pred desiatimi rokmi, vtedy prišiel nový tréner Kjetil Rekdal, plánovalo sa s hornou polovicou tabuľky, ale nedarilo sa, Rekdal bol vyhodený a zachraňoval to tam Milan Sasic. Nakoniec tá záchrana vyšla - v poslednom kole to bol súboj na diaľku s Augsburgom, Offenbach a Osnabrückom, ale nakoniec to FCK na Betze dali výsledkom 3:0 s Kölnom (tí už mali naštastie zaistený postup, takže im o nič nešlo). Lautern to potom vydával na DVD s názvom “Herzblutfinale”. https://youtu.be/1sdE0S7Ghl4

Reagovat
smazaný uživatel

tsg nic moc poslední dobou teda

Reagovat
Teoretik

Ten James si půjčil make up od Ronalda?

Reagovat
Bayern +

Prvý polčas fajn, druhý nuda. Bez útočníka to bude ťažké, čakal som, že šancu dostane Wriedt.

Reagovat
blackhawk88

James 2. zapas v BuLi na ktory nastupil od zaciatku, 2.gol a 2. krat MOTM

Reagovat
Jardman

Co je MOTM? Zkratka nějakých účinných látek jako MDMA či co?

Reagovat
vladino10

Man of the match..ak si teda iba nesrandoval

Reagovat
Jardman

Aha, děkuji za vysvětlivku. Zřejmě to tak byl, protože proti Šalke byl taky MOTM

Reagovat
cetto

Co je MDMA?

Reagovat
andrew96

Na facebooku jsem viděl spoustu reakcí od fanoušků Dortmundu, kterak si stěžují na výkon rozhodčího. Nevím teda proč. Penalta sporná, Klaus to hodí podavačům bez šance míč chytit, nicméně Buerki ho jednoznačně srazil a Klausův pohyb by byl asi taky jiný, kdyby tam Buerki nešel a neozhodil ho. Zagadouova červená jasná, jinak tam žádný sporný moment nebyl. Hlavně že směrem dozadu to byl den otevřených dveří (Bartra wtf), čtyři góly byly ještě milostivé.

Reagovat
Werkrider

V rozmedzi tyzdna vyhrat obe derby po slabych vykonoch zo zaciatku sezony? Spokojnost.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevieš si ale predstaviť, ako som nadával po oboch prvých polčasoch

Reagovat
Werkrider

Ale viem. Nekonzistenkusen...

Reagovat
db18

První.

Reagovat
REPLIKATOR

Werder

Reagovat
smazaný uživatel

Stuttgartu a Hannoveru tá druhá liga očividne pomohla. Myslím, že pre Werder a HSV už tiež inej cesty niet...

Reagovat
smazaný uživatel

Jak se dařilo českým borcum v německé lize

Reagovat
Jardman

Tak ve čtvrtfinále proti BVB, letos k nám je los nemylosrdný

Reagovat
Kenneth

Reagovat
Rudnevs

Alexander Nouri končí vo Werderi. Tím dočasne preberá Florian Kohfeldt - bývalý asistent Skripnika a momentálny tréner Werderu ll v 3.lige, licenciu si robil spolu s Fringsom, bol najlepší v ročníku 2015.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele