Bundesliga - souhrn 1. kola

26.08.2016, 22:25, aktualizováno 28.08.2016, 19:25
Komentáře a souhrny
Hoffenheim v závěru ztratil vedení nad Lipskem. Hertha nakonec přece jen ovládla dramatický duel s Freiburgem. Bayern hned na úvod sezony demonstroval svou velkou ofenzivní sílu a snadno si poradil s odevzdaným Werderem. Ten si do Brém odváží debakl 0:6. Dortmund nezaváhal proti Mainzu, Schalke jede s prázdnou z Frankfurtu, ve šlágru uspěl Gladbach...

TSG Hoffenheim - RB Lipsko 2:2

28.08.2016 17:30

Góly: 55. Lukas Rupp, 83. Mark Uth - 58. Dominik Kaiser, 90. Marcel Sabitzer

Také v druhém nedělním utkání se představil další nováček 1. Bundesligy a také tady byla k vidění napínavá koncovka. Hoffenheim hostil ambiciózní Lipsko a ačkoliv dvakrát vedl, nakonec před vlastními fanoušky uhrál pouze remízu 2:2. Red Bull předvedl v Rhein-Neckar Areně sympatický výkon a ukázal, že letos rozhodně nebude jenom do počtu.

Od začátku se hrál oboustranně zajímavý fotbal s mnoha brankovými příležitostmi. Neuplynulo ještě ani sto dvacet vteřin hry, když se v nadějné šanci objevila nová posila Sandro Wagner, při pokusu o klíčku Gulácsimu se mu ale maďarský gólman vrhl pod nohy a celou situaci vyřešil. Péter Gulácsi se blýskl o chvilinku později ještě jednou, a to když bravurně vyškrábl ránu Sebastiana Rudyho.

Poté se na opačném konci hřiště o slovo přihlásilo také Lipsko. Nejprve se Oliver Baumann musel mít pořádně na pozoru při závaru v pokutovém území po rohovém kopu, zanedlouho zase zkoušel štěstí zpoza šestnáctky Timo Werner, talentovaný útočník však prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

Baumann se blýskl v úvodním poločase ještě několikrát. Například ve 12. minutě proti zakončení Dominik Kaiser, jehož ke skórování vybídl Benn Schmitz. Za zmínku stojí i povedený zákrok, jímž vytáhl mimo bránu nepříjemnou hlavičku Yussufa Poulsena, či krátce nato konečky prstů vyškrábl křížnou střelu agilního Wernera.

Skóre se začalo měnit až po změně stran. V 55. minutě defenziva Lipska odvrátila Rudyho roh jenom k Lukasi Ruppovi a jeho utažený přízemní projektil zastavila až síť. Na vyrovnání ovšem ochozy stadionu v Sinsheimu nemuseli dlouho čekat, Diego Demme odcentroval z pravého křídla na Alexandera Kaisera a tomu už stačilo jenom nastavit nohu.

Sedm minut před koncem nicméně vrátil družině Juliana Nagelsmanna vedení Mark Uth, jenž potvrdil, že je specialistou na góly v posledních minutách. Někdejší kanonýr Heerenveenu stál na konci rychlého brejku, který táhl kapitán Rudy, načež předložil míč Uthovi a ten se nemýlil.

Když už se zdálo, že mužstvo pod vedením Ralph Hasenhüttla odjede ze své premiéry v Bundeslize s prázdnou, přišel pěkný centr z koapčky Schmitze a na zadní tyči Marcel Sabitzer byl u balónu o chloupek dřív než bránící Kadeřábek a do prázdné branky uzavřel na konečných 2:2.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - SC Freiburg 2:1

28.08.2016 15:30

Góly: 62. Vladimír Darida, 90+5. Julian Schieber - 90+3. Nicolas Höfler

Duel mezi Herthou Berlín a Freiburgem nabízel po celé utkání průměrný fotbal a zdálo se, že si domácí těsný náskok, který získali díky pěkné trefě Vladimíra Daridy, udrží. V nastaveném čase se však děly věci. Nováček nejvyšší soutěže totiž v 93. minutě zásluhou Nicolase Höflera vyrovnal, o chvíli později ovšem zajistil tři body pro Starou dámu Julian Schieber.

Svěřenci Pále Dárdaie byli dnes lepším týmem a tři body si tak zasloužili, ačkoliv je vydřeli až v heroickém závěru. Výrazně dominovali především v úvodním dějství, mnoho velkých příležitostí si ale nevypracovali. Nejnadějněji se jevila rána Mitchella Weisera z pravé strany, kdy míč prosvištěl jen kousek vedle vzdálenější tyče.

Po změně stran už bylo před oběma brankami více vzruchu. V 56. minutě si po centru Vladimíra Daridy málem vsítil vlastní gól Nicolas Höfler. Skóre se měnilo až pár chvil nato a opět u toho byl český středopolař. Celou akci perfektně rozjel Genki Haraguči, Vedad Ibišević pak přiťukl míč Daridovi a ten nechytatelnou dělovkou k levé tyči otevřel skóre.

Freiburg se poprvé výrazně připomněl v 69. minutě, kdy z hranice pokutového území zakončoval Vincenzo Grifo těsně vedle. Postupem času se domácí zatáhli a přenechali iniciativu hostům. To se jim vymstilo až v třetí minutě nastavení, kdy se po rohovém kopu Grifa trefil hlavou přesně kapitán Höfler.

Když už se zaplněný Olympijský stadion smiřoval s dělbou bodů, přišel moment pro střídajícího Juliana Schiebera, jenž přišel na hřiště až v 85. minutě. Po sérii odrazů se balón odrazil právě k Schieberovi a ten umístěnou střelu k zadní tyči překonal Schwolowa a rozhodl o vítězství Berlíňanů.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen 2:1

27.08.2016 18:30

Góly: 45. André Hahn, 85. Lars Stindl - 80. Joel Pohjanpalo

Zřejmě nejatraktivnější utkání úvodního bundesligového víkendu nabídl sobotní podvečer. V Borussia Parku domácí Gladbach vyzval Leverkusen, a souboj třetího a čtvrtého celku loňského ročníku německé ligy sliboval zajímavou podívanou.

To potvrdila první velká šance zápasu, kterou si připsal Raffael. Ten je po středečním hattricku do sítě Young Boys Bern evidentně při chuti a málem skóroval i nyní, avšak Bernd Leno jeho pokus vyrazil. Na jednoho z německých reprezentačních brankářů si nepřišel ani z následné dorážky Wendt, když Lena pouze trefil do obličeje.

Leverkusen poprvé výrazněji zazlobil ve čtyřicáté čtvrté minutě, když si na centrovaný balon v šestnátce naskočil Jonathan Tah, až z toho zazvonilo břevno Sommerovy branky. Na jeho výborně chytajícího kolegu v bráně Bayeru si ovšem těsně před koncem prvním půle přišel André Hahn, který využil netečnosti hostující obrany a svůj sólový únik zakončil vedoucím gólem.

Snahu navázat na gólové hody z předkola Champions League po přestávce znovu ukázal Raffael, avšak i s jeho pokusem z přímého kopu si dnes večer výtečný Bernd Leno poradil. Vzruch přinesla i sedmdesátá třetí minuta, kdy došlo ke střetu Stindla a Kampla a v následném pošťuchování se svému spoluhráči rozhodl pomoci Karim Bellarabi - a stejně jako hráč domácích za to byl odměněn žlutou kartou.

Dramatické utkání plné šancí na obou stranách nakonec přineslo ještě dva góly. O vyrovnání Bayeru se nejprve postaral střídající Pohjanpalo, který pouze o tři minuty předtím na hřišti nahradil Aranguíze.

Radost ze vstřeleného gólu ovšem Werkself vydržela pouhých pět minut. Střídající Thorgan Hazard vyslal přihrávkou do akce v hraniční situaci Stindla a nový kapitán Gladbachu si počínal zkušeně. Zbytek zápasu už si domácí bezpečně pohlídali a na šance bohatý zápas tedy přinesl Hříbatům první letošní body.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - SV Darmstadt 2:0

27.08.2016 15:30

Góly: 11. Marcel Risse, 61. Anthony Modeste

Köln zvládnul domácí utkání! To v nedávné minulosti rozhodně nebylo pravidlem. Odnesl to Darmstadt, který toho za celých devadesát minut opravdu mnoho nepředvedl.

Kozli si nechtěli dělat problémy a na Lilie vlétli už od první minuty. Nedlouho poté se musel Michael Esser poprvé činit proti pokusu Leonarda Bittencourta. Artjoms Rudnevs za nemnoho desítek sekund orazítkoval tyč. Trojšanci pak završil v 6. minutě Anthony Modeste střelou do boční sítě. Teprve potom mohlo propuknout na RheinEnergieStadionu nadšení.

Bittencourt zaměstnal ve vápně hned čtyři hráče soupeře, díky čemuž uvolnil prostor pro Marcela Risseho a ten z první prostřelil Essera - 1:0. Kolínští nadále dominovali a jakékoliv darmstadtské náznaky rázem utnuli. Ze zajímavých příležitostí tedy v první půli stála za zmínku už jenom střela Leonarda Bittencourta.

Ve druhém poločase došlo v Kolíně nad Rýnem k ochlazení, neboť na stadion se začal snášet déšť, v němž hosté nadále plavali. Ve druhé pětačtyřicetiminutovce to zkoušel hned dvakrát Bittencourt. Nejprve šla jeho navštívenka mimo, a poté, když mu příhrál Rudnevs, pálil rovnou do náručí Essera. Se svou trochou do mlýna chtěl přispěchat i Jonas Hector, který si na levém kraji obrany dělal v podstatě co chtěl. Jeho centr v 55. minutě Rudnevs jen o kousíček minul.

V následující minutě rozhodčí Ittrich kvůli vydatné průtrži mračen přerušil zápas. Hráč se vrátili na hřiště až po dvanácti minutách. Družina Norberta Meiera si ale zřejmě myslela, že už je konec, protože nadále zůstávala extrémně pasivní. A záhy za to byla potrestána. Do Rudnevsova stříleného centru před bránu stačilo Modestemu opravdu jenom natavil levou končetinu - 2:0.

Teprve v 66. minutě se die Lilien osmělili. Sandro Sirigu ale na stříbrného medailistu z Ria Timo Horna nevyzrál. Kromě vydatného deště byla nepříjemnou tečkou za utkáním srážka Dominika Maroha s Michaelem Esserem, ale snad se domácí fotbalista dá přes reprezentační pauzu do pořádku. Po ní se jeho tým střetne s Wolsfburgem a Darmstadt bude napravovat dojem v zápase s Eintrachtem Frankfurt.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Schalke 04 1:0

27.08.2016 15:30

Góly: 13. Alexander Meier

Eintracht Frankfurt porazil na svém stadionu Schalke nejtěsnějším možným rozdílem. A to ještě Orli dohrávali o deseti a dovolili si neproměnit penaltu.

V první obrovské příležitosti se už ve 4. minutě ocitnul domácí Mijat Gaćinović, ale jeho pokus do vzdálenějšího rohu branky nakonec nezamířil. V 8. minutě vyzval Makoto Hasebe ke skórování čerstvou posilu Branimira Hrgotu a Ralph Fährmann měl co dělat, aby vytěsnil balon na břevno. Následně bývalý hráč Borussie Mönchengladbach nahrával Alexandru Meierovi, který přestřelil z nějakých deseti metrů.

Frankfurtský kapitán se však dočkal už o tři minuty později. Naldo nepřesdvěčivě odkopnul balon jenom k Husztimu, který okamžitě posunul do vápna na Meiera, jenž levačkou po zemi zařídil domácím vedení - 1:0. Po třiadvaceti minutách hry dopřál Wolfgang Stark všem aktérům pauzu na pití, během které ke svým svěřencům důrazně promlouval Marcus Weinzierl.

Hrgota s Meierem nadále zlobili, nicméně po půl hodině hry zvedal nad hlavu ruce Klaas-Jan Huntelaar. Jenže v době Aogovy přihrávky stál v ofsajdu. V závěru prvního poločasu se po rohovém kopu dostal k hlavičce Maxim Choupo-Moting, ale Lukas Hradecky stál přesně tam, kde stát měl. Do šaten se tedy šlo za stavu 1:0.

V 68. minutě se prohnal do vápna Gaćinović a Caicarovi nezbylo nic jiného, než ho faulovat. Fährmann však přečetl Meierovy úmysly a skočil na správnou stranu (ze svého pohledu doleva). Frankfurtští tedy nadále vedli pouze o gól. V 79. minutě Bentaleb nabil Huntelaarovi za obranu a Michael Hector jej musel přidržet za dres. Dostal za to červenou kartu.

Fotbalista z Holandska se hned v zápětí dostal ke střele, ale Lukas Hradecky svůj tým výborným zákrokem podržel. Následně to ještě zkoušeli Huntelaar, Max Meyer a Choupo-Moting, avšak jejich pokusy byly spíše propagační. Eintracht tedy připisuje první tři body a po reprezentační pauze se chystá na Darmstadt, kdežto die Königsblauen doma přivítají Bayern Mnichov.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - FC Ingolstadt 04 1:1

27.08.2016 15:30

Góly: 30. Bobby Wood - 79. Lukas Hinterseer

Hamburg se proti Ingolstadtu sice ujal v první půli vedení, jenže Hinterseerova trefa ze závěru zápasu zajistili hostům remízu.

První střelu zápasu si na konto připsal po patnácti minutách hry ingolstadský Pascal Gross, nicméně Adler byl mezi třemi tyčemi připravený a balon vyrazil. Těsně před vypršením úvodní třetiny zápasu se gólman HSV opřel do balonu tak razantně, že s pomocí jediného odrazu doletěl až k pokutovému území soupeře, kde si jej přebral Bobby Wood, odtlačil Marvina Matipa a z hranice velkého čtverce prostřelil Ørjana Nylanda - 1:0.

V devětatřicáté minutě se do míče opřel hlavou Alfredo Morales, jenže místo vyrovnání zpytoval svědomí, protože netrefil zařízení. Po změně stran to byl Markus Suttner, kdo jako první vyzkoušel Adlerovu pozornost. Následně se hráči Marcuse Kauczinskiho marně snažili najít mezírku v dobře fungující domácí obraně.

Po hodině hry poslal Bruno Labbadia do hry hned tři své svěřence najednou, nicméně Hamburgu nebyla čerstvá síla nic platná. Naopak po centru z pravé strany vyvolal nepovedeným odkopem malý chaos ve velkém vápně Cléber a Lukas Hinterseer měl před sebou ohromně snadnou práci - dorazit z bezprostřední blízkosti balon za Adlerova záda - 1:1.

Domácí však mohli tento duel nakonec přeci jen dovést do vítězného konce. Jenže to by v 84. minutě nesměl Filip Kostić trefit pouze tyč. Oba celky se tedy rozešly smírně a vědí, že přes reprezentační pauze je určitě na čem pracovat. Po ní čeká na HSV silný Bayer Leverkusen a die Schanzer přivítají v Audi-Sportparku berlínskou Herthu.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - VfL Wolfsburg 0:2

27.08.2016 15:30

Góly: 35. Daniel Didavi, 89. Ricardo Rodríguez

Vlkům se uplynulá sezona příliš nepovedla, a příležitost vstoupit správnou nohou do té nadcházející dostali na hřišti fotbalistů Augsburgu. Ti nastoupili před své fanoušky ve stejné sestavě, v jaké před týdnem zvládli pohárové utkání v Ravensburgu, s jedinou výjimkou v podobě návratu zraněného kapitána Paula Verhaegha.

Fotbal v horkém letním dni zpočátku nepřinesl mnoho vyložených šancí, pouze z dálky brankáře soupeře prověřili z protiútoku Draxler a na straně domácích Koo. To bylo dáno i poctivou defenzivní prací Wolfsburgu, který Augsburgu příliš nedovolil. Postupně se však ofenzivní sebevědomí svěřenců Dietera Heckinga zvyšovalo, což vyústilo ve vedoucí gól, který vstřelila nová tvář v zeleném dresu, Daniel Didavi.

Druhou půli začali Augsburgští aktivně, když v osmačtyřicáté minutě přihrávkou vybídnutý Koo branku netrefil. Vyrovnání nepřinesla ani příležitost Raula Bobadilly - nebezpečnou ránu z hranice vápna brankář Casteels, který dostal přednost před Diegem Benagliem, vytáhl na rohový kop.

Domácí i nadále zůstávali aktivnějším týmem na trávníku, avšak možná i z důvodu přemíry snahy jejich cesta k vyrovnání k úspěchu nevedla, což platilo i o nepovedené střele Caiubyho. Vlci se o pozornost přihlásili tvrdou ranou Caligiuriho, avšak Marwin Hitz byl připraven.

Svůj debut na bundesligových hřištích si odbyla posila z Japonska Takashi Usami, načež se vzápětí uvedl střelou z větší vzdálenosti - ta ovšem pro Casteelse neznamenala velké starosti a bez problémů si s ní poradil.

Vyrovnávací branku však domácí celek vstřelit nezvládl a naopak, jistotu tří bodů Wolfsburgu přinesl v devětaosmdesáté minutě Ricardo Rodriguez. Švýcarský krajní obránce, o němž se čas od času spekuluje v souvislosti s přestupem do londýnského Arsenalu, ukázal k nelibosti fanoušků Augsburgu svou největší přednost, kdy ranou po zemi z přímého kopu přechytračil zeď i bezmocného Hitze.

Novému kouči Dirku Schusterovi se tedy první utkání před domácími diváky nevyvedlo a na první bod i vstřelenou branku si příznivci FCA budou muset počkat.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - 1. FSV Mainz 05 2:1

27.08.2016 15:30

Góly: 17. Pierre-Emerick Aubameyang, 89. Pierre-Emerick Aubameyang (pen.) - 90+2. Yoshinori Muto

První bundesligový den přinesl jednoznačné vítězství Bayernu, a tedy i hozenou rukavici směrem k největšímu soupeři mnichovských v posledních letech, Borussii Dortmund. Žlutočerní se na domácím hřišti postavili hráči Mohuče, kteří si šestým místem v loňském ročníku zajistili podzim v Evropské lize.

Na straně BVB se v základní sestavě objevilo hned několik nových tváří - příležitost zahrát si od první minuty dostali stoper Bartra, ofenzivní šikula Dembele, z Bayernu přestoupivší středopolař Rode i André Schürrle, nejdražší posila v historii klubu.

Poprvé však zahrozili hosté, když si po faulu Dembeleho postavil míč Daniel Brosinski a jen těsně přestřelil branku, kterou střežil Roman Bürki. Ruce nad hlavu však jako první zvedali fanoušci Dortmundu. V sedmnácté minutě mohli sledovat nádherný centr Schürrleho, na který si ideálně v pokutovém území naběhl Aubameyang a proměnil ho ve vedoucí branku svého týmu.

Die Schwarzgelben plnili roli jasného favorita zápasu i opticky, kdy dominovali statistice držení míče a podnikali jeden útočný výpad do soupeřovy obrany za druhým. V devětatřicáté minutě se ke střele odhodlal aktivní Schürrle, avšak jeho pokus nový muž v brance Mohuče Jonas Lössl vyrazil a ani následný náběh Pierra-Emericka Aubameyanga gólem neskončil.

I druhá půle byla ve znamení snahy Dortmundu přidat další góly a zpečetit tak své vítězství, avšak ve finální fázi jim chyběla větší jistota v zakončení - to platilo například pro únik Aubameyanga. Domácí střelec se ocitl ve velmi dobré šanci před Lösslem, avšak balon mu utekl a druhý zásah prozatím nepřidal.

Dost možná nejviditelnějším hráčem na straně domácích byla posila z francouzské ligy Ousmane Dembele. Bývalý hráč Rennes si s obránci Augsburgu dělal doslova co chtěl, avšak jeho další řešení situací nepatřilo k nejlepším - zejména jeho nepovedené centry ze druhého poločasu trochu hází stín na jeho jinak velmi aktivní a zejména směrem k budoucnu slibný výkon.

Příležitost předvést ještě jednou své slavné salto nakonec přeci jen dostal Aubameyang. Minutu před koncem základní hrací doby Onisiwo v šestnáctce fauloval Schürrleho a gabonský kanonýr si s nabídnutou penaltou bez problémů poradil. Důležitost proměněné desítky však následně ukázal nastavený čas, ve kterém se hostím podařilo snížit. Výborný centr De Blasise do Bürkiho svatyně parádně sklepl Muto a oba střídající hráči ukázali, že možná měli být z lavičky povoláni o něco dříve.

Žlutočerní tedy nenastříleli při svém prvním ligovém zápase této sezony tolik branek jako jejich mnichovský rival, nicméně se prezentovali solidním fotbalem a zejména výkony nově příchozích hráčů jsou upoutávkou k dalšímu sledování celku z Vestfálska.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Werder Brémy 6:0

26.08.2016 20:30

Góly: 9. Xabi Alonso, 13. Robert Lewandowski, 46. Robert Lewandowski, 66. Philipp Lahm, 73. Franck Ribéry, 76. Robert Lewandowski (pen.)

Mistrovský Bayern vykročil k zisku pátého bundesligového titulu v řadě rázným krokem a stejně jako v úvodu loňské sezóny i letos v zahajovacím utkání nového ročníku uštědřil svému soupeři debakl. Brémy potvrdili, že se jim v Allianz Areně dlouhodobě nedaří, také kvůli hattricku Lewandowskeho prohráli 6:0 a za posledních pět ligových zápasů v Mnichově tak inkasovali dohromady 26 branek, přičemž vstřelili pouze tři.

Carlo Ancelotti si snad lepší vstup do své nové kariérní etapy nemohl přát. Jeho svěřenci na Werder vlítli od samého začátku a díky rychlým brankám dostali soupeře na kolena. Gólový koncert načal Xabi Alonso. Defenzivní záložník, jehož Ancelotti vedl už v Realu Madrid, si nějakých dvacet metrů od brány zpracoval odražený míč po centru Phillipa Lahma a dokonalou ranou z voleje nedal plachtícímu Wiedwaldovi nárok zasáhnout.

Na další trefu nemusela zaplněná Allianz Arena dlouho čekat. Franck Ribéry nádhernou kolmicí vyslal do samostatného úniku Roberta Lewandowskeho, který z úhlu překonal špatně postaveného Wiedwalda a zvýšil na 2:0. Ačkoliv se dnes polský kanonýr dočkal hattricku, kdyby proměnil všechny své vyložené šance, mohl dát hattricky klidně i dva. V 33. minutě například po Müllerově pěkné ráně do tyče trestuhodně minul prázdnou branku.

Lewadowski spálil do poločasové přestávky ještě jednu obrovskou příležitost, kdy se po parádní kombinaci ocitl sám před Wiedwaldem, jenž se tentokráte blýskl a zakončení vytáhl na břevno. Nejlepší střelec minulého ročníku Bundesligy ale své zaváhání napravil čtyřicet vteřin po příchodu z kabin, kdy si naběhl na krásný centr Thomase Müllera a v těžké pozici dokázal uklidit balón do sítě.

Po hodině hry to už bylo 4:0. S Müllerem si tentokráte vyměnil míč výborně hrající kapitán Phillip Lahm a z úhlu zamířil nechytatelně na zadní tyč. Třetí asistenci si Thomas Müller připsal v 73. minutě. Ofenzivního univerzála Bayernu tentokráte výborně vysunul Lahm, Müller přihrál pod sebe Francku Ribérymu a na jeho dělovku pod břevno byl Felix Wiedwald krátký.

O chvíli později poslal střídající Maximilian Eggestein k zemi agilního Thiaga Alcantaru a hlavní rozhodčí Dingert ukázal na značku pokutového kopu. Nařízené penalty se ujmul Lewandowski a s přehledem zkompletoval hattrick, čímž zároveň uzavřel na konečných 6:0.

Výsledek zcela odpovídá dění na trávníku, domácí zápasu naprosto dominovali a i při tak vysokém výsledku můžeme říct, že ještě mnoho šancí zahodili. Navzdory tomu musejí být v bavorském velkoklubu se vstupem do sezóny nadmíru spokojeni.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov11006:03
2.1. FC Köln11002:03
 VfL Wolfsburg11002:03
4.Borussia Dortmund11002:13
 Borussia Mönchengladbach11002:13
 Hertha BSC11002:13
7.Eintracht Frankfurt11001:03
8.TSG Hoffenheim10102:21
 RB Lipsko10102:21
10.Hamburger SV10101:11
 FC Ingolstadt 0410101:11
12.Bayer Leverkusen10011:20
 1. FSV Mainz 0510011:20
 SC Freiburg10011:20
15.Schalke 0410010:10
16.FC Augsburg10010:20
 SV Darmstadt10010:20
18.Werder Brémy10010:60

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (124)

Přidat komentář
stas87

Nur der SVW.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

dam ti palec

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dantetomas

Do bodky presny tip. Nemas tam cisla do lotta?

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Bayern.

Reagovat
smazaný uživatel

sranda liga

Reagovat
smazaný uživatel

Tak toto nebol ani futbal, skôr demolácia.

Reagovat
pawelFCB

Konecne trener,co vyznava hru,podobnou Juppovi...a ne milion prihravek za polocas. Krasnej zapas a vysledek.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Hneď je vidieť, že sa hraje iný futbal. Úplna zmena, za Pepa sme sotva zažili taký vstup do zápasu.

Reagovat
blackhawk88

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ancelotti powa

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Muller... Občas se chová jak dítě, ale jinak je to naprosto boží hráč...

Reagovat
Rudnevs

Hannover získal nivého obrancu: http://www.transfermarkt.de/hannover-96-leiht-strandberg-aus/view/news/247895. Mierne to naznačuje, že Sané možno predsa odíde.

Reagovat
smazaný uživatel

Síce to naznačuje, no aj tak mimoriadne pochybujem že Sané odíde. Je malá šanca, že niektorý z BL klubov za neho dá toľko prachov...

Reagovat
Rudnevs

Wolfsburg.

Reagovat
Robertson

Oslovujem Teba,lebo mi pripadáš ako najväčší "maniak" v BL sekcii/bez urážky /,Arsenal dnes poslal svoju budúcu útočnú hviezdu,Takuma Asana ,na hosťovanie do VfB Stuttgart.Ak budeš mať čas,popri tom všetkom,tak mrkni očkom ako sa mu darí,a ja sa občas ozvem,a budem očakávať detailné info ,ď....

Reagovat
Rudnevs

Včera.

A teda OK, hoci nebudem sledovať všetky jeho zápasy, ale minimálne budem sledovať základ/lavička a hodnotenia od Kickeru.

Reagovat
Robertson

Jasné ,máš u mňa pivko a poldecko

Reagovat
Rudnevs

Inak to je nejaký veľký talent? Mal by posadiť Teroddeho?

Reagovat
Robertson

Wenger ho kúpil toto leto,ale nedostal prac.povolenie.Schytal za neho kritiku,lebo u nás sa aziatom nedarilo/skôr to bol marketing pre daný trh/.Ale tento sa mi páči,je rýchly,s výborným driblingom a dôrazným zakončením/prejavom sa podobá Aguerovi/.Hral aj na OH,kde v 3 zápasoch dal 2 góly.A sorry,ale neviem kto je Terodde.Má videá na yt.,tak si pozri...

Reagovat
Rudnevs

Diki. Snáď si u VfB zahrá.

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto podle mých očekávání, Bayern je rok co rok silnější a co se týká německé ligy tak ztrácí konkurenci a zvětšuje rozestup mezi do tohohle léta ještě tak tak silným dortmundem, ono je to snadné když mají dost peněz a berou dortmundu nejlepsi hrace :) za chvili nebude mit dortmund ani Reuse

Reagovat
Rudnevs

Však ostatný zatiaľ nehrali.

Reagovat
smazaný uživatel

:-)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak po dnešku asi málokto pochybuje,že Mníchov nezíska piaty titul po sebe. Bolo to však aj neschopnosťou hostí smerom do zadu. Ale krásny rozjazd do oboch polčasov a pekná, rýchla hra dopredu, veľa centrov z krídelných priestorov a rýchle, priamočiare prihrávky. A v úvode, žiadne bago medzi stopérmi, to u Carla nehrozí...

Reagovat
blackhawk88

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Prvni zapas v prvnim kole a uz je rozhodnuto o titulu

Reagovat
smazaný uživatel

ale aspoň sa na ich hru dá pozerať

Reagovat
smazaný uživatel

po dlhom čase ...

Reagovat
Uwe háže buly

O titulu pro City už bylo rozhodnuto dřív.

Reagovat
blackhawk88

Dnesna hra Bayernu sa mi pacila. Werder, pri vsetkej ucte, nebol pre nas prekazkou a nepreveril nas. Tak tazko sa hodnoti vykon, ak super neukaze nic. Ale tak Bayern im ani nic nedovolil ukazat.. Samozrejme, ako som pisal v prispevku v preview, tak je vidiet zmenu herneho stylu. Bayern hra teraz priamociarejsie, bez zbytocnych metrovych prihravok, nehraju hadzanu, ale snazia sa kolmicami vysuvat hracov alebo centrami. Zacali viac strielat a nesnazia sa to zakoncit do prazdnej brany. Co som si vsimol aj v pripravnych zapasoch aj dnes, tak Vidal sa viac zapaja do ofenzivy, je castejsie v 16tke. Tak isto Lahm dostal viac slobody. Stale je co zlepsovat na hre Bayernu, ale je to na dobrej ceste. Konecne to nebola nuda. Dnes som sa proste pri futbale Bayernu po dlhom case bavil cely zapas.

Reagovat
smazaný uživatel

Veľmi trefne napísané....

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Presne, konečne to bude záživné aspoň.

Reagovat
Euphael

To je proste ostuda. Beru, ze souper jpneni jen nejlepsi tym v Nemecku, ale taky na svete, ze jeho hraci jsou oporami narodaku, ale kurva dostat 6:0 je trapas a neschopnost Skripnika. Ja proste asi nikdy nebudu jeho fanousek. Necekal jsem urcite vyhru, ale toto bylo zle od uvodu. Kdyby se prohralo 3:0 a slo by aspon vypichnout neco pozitivniho.. ale tady je vsechno spatne. Letos jsem cekal, ze bychom mohli trosku prekvapit a jrat horni polovinu, ale kurva po jednom zapase jsem skeptik. Prvni zapas na picu.

Snad proti Augsburgu o necem jinem

Reagovat
smazaný uživatel

Werder zatím to na LM moc nevypadá

Reagovat
smazaný uživatel

To už nevyzerá dobrých 7,8 sezón.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Bayern .... konečne je atraktívny Bayern späť, parádny futbal, wau.

Reagovat
blackhawk88

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PavlíčeQ

Je nějaký sestřih ze zápasu? Jsem bohužel koukal na Jablonec

Reagovat
PavlíčeQ

Supr, díky

Reagovat
blackhawk88

nz

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Parádní výkon, parádní výsledek, parádní vstup do sezóny...nádhera

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Jak na tom bude Jan Morávek? Je připraven naskočit do základu?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Bayern letos 34 kol v čele

Reagovat
smazaný uživatel

Pekná BL premiéra pre Carla. Myslím, že Bayern je pre neho úplne ideálny klub a bude to veľmi dobrá spolupráca. Čo sa rozostavenia týka, tak je to ďaleko konzervatívnejší tréner ako Guardiola, zrejme bude to 4-3-3 čo dnes praktizovať celú sezónu. Výhodou bude, že tá obrana by mala byť super zohratá, Alaba s Lahmom by mali byť pevne na krajoch a nebudú už pendlovať v zostave ako za Pepa. Hummels s Boatengom by mali byť bezkonkurenčná dvojka, vrámci BL absolútna top obrana a ani vo svetovom merítku veľa lepších nebude. To je pre úspech v LM dosť kľúčový fakt. Záloha v zložení Vidal, Thiago, Sanches vyzerá byť tiež perfektná, je tam sila, kreativita, bojovnosť, má to teraz Bayern veľmi dobre poskladané...

Werder dnes síce nič, ale zápas v Mníchove je pre nich absolútne nepodstatný, snáď proti ostatným tímom ukážu úplne iný futbal. Škoda hlavne toho Kruseho zranenia, zase mu bude chvíľu trvať, kým sa zohrá s tímom a prejaví sa jeho kvalita vo výsledkoch...

Reagovat
pawelFCB

Bayern bude pod Carlem jeste silnejsi,nez pod Guardiolou. Konecne bude hrat silny,primocary fotbal a ne zbytecne baga obranu a nesmysle staveni obrancu do zalohy apod. Konecne z te hry zase budou mit fanousci nejen Bayernu radost. Ten "Barcelona styl" se hodi ledatak do Spanelska, v Benecku to bylo jako pest na oko..Tri roky pod Pepkem fajn,vyhralo se co se dalo,dominace v lize a domaci pohary..v LM chybelo stesti,ale ten styl hry byl tak trochu predurcen neuspechu. Bremy se urcite zvednou,doufam v to,jelikoz ten klub si zaslouzi urcite hrat vysse,nez hrat zachranu. Z jednoho zapasu nemuzou soudit,navic na Bayernu,kde vetsina klubu v lize bude rada,kdyz neskonci v Mnichove hure,nez dneska Bremy.

Reagovat
smazaný uživatel

Áno 4-3-3 je fajn,ale keď dojdu fit Coman,Costa a Robben tak sa bude hrať len na dvoch stredných záložníkov a ten tretí bude zrejme vysunutý Müller za Lewom.Čiže stred Vidal(Alonso),Thiago(Sanches) a potom Müller.No a útok Ribéry(Coman),Lewa(Müller) a Costa(Robben).Samozrejme záleží na zdraví Riberyho a Robbena..Alebo potom 4-2-3-1

Reagovat
smazaný uživatel

Lebo mne osobne Thomas moc nepasuje na krídlo aj keď tam vie zahrať a hraval tam aj pod Juppom

Reagovat
Logan

Já myslím že jestli budou hrát 4-3-3, tak tu jednu středovou pozici bude obsazovat buď Xabi, nebo až se uzdraví Boateng tak JaviMar. Sanches bude ty minuty asi dostávat postupně a bude muset ukázat, že je lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

honit si ego na Werderu Bayern

Reagovat
Adalberto.Littleoak

Nedostáváme od Bayernu tu šestku nějak často?

Reagovat
smazaný uživatel

No Werder tam skôr chodí na výlet bez urážky. Bohužiaľ a včera mohli byť radi, tých gólov mohlo byť kľudne cez 10

Reagovat
PavlíčeQ

A co teprve výhra 7:0 na vaší půdě nějak 3 roky zpět

Reagovat
smazaný uživatel

Titul je už jasnej ten pohár ani neměli odvážet

Reagovat
smazaný uživatel

Lewangoalski paráda Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

leader fantasy ligy pani

Reagovat
Rudnevs

Fajn. Aspon viem kto si.

Reagovat
vrabejka

Mě hodně potěšil Horn a Auba Ještě hodně nadějí vkládam do chlapců z Leverkusenu tak jsem zvědavý

Reagovat
smazaný uživatel

mna sklamal cely dortmund aspon ze auba dal dva.. hrali sme hrozne slabo.. takto bayern nechytime nikdy

Reagovat
vrabejka

No trošku víc napoví duel se Schalke, ale když vidím že rupli s Frankfurtem tak možná dostanou podobnou nálož

Reagovat
Rudnevs

Frankfurt A to este Fährmann chytil penalty.

Reagovat
Rudnevs

* penaltu

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 super chlapci, proti takýmto mužstvám musíme brať tri body.

Reagovat
monty25

Schalke Jestli tohle budou předvádět celou sezonu, tak teda potěš...

Reagovat
smazaný uživatel

Takto nemôže hrať tým čo má ambície na TOP 3. Ale to je typické Schalke s posledných sezón, pred desať rokmi titulové ambície a teraz motanie okolo šestky. No bol to len prvý zápas, po repre pauze nálož od Bayernu a potom sa to zlepší myslím.

Reagovat
Hyrax

Parada!! Vyhra v prvnim kole s takovym souperem, to jsem ani necekal. Vykon dobry, ale doufam ze s Tonym to neni nic vazneho, Vestergaard me zatim moc nepresvedcil.

Reagovat
smazaný uživatel

No, tak to pekne začalo. Strašne hlúpe góly, tá defenzíva je nekoncentrovaná a napriek vysokej individuálnej kvalite hráčov nepôsobí vôbec pevne. Kampl je lepší v strede s Aranguizom ako v ofenzívnej trojke. Nech je čo najskôr v základe Brandt, ten už musí byť

jednotka na ľavé krídlo. Volland tak skoro Chicharita nevytlačí, Mexičan je zatiaľ inde.

Potešil aspoň Pohjanpalov gól, dúfal som, že už v tejto sezóne dostane šancu v áčku a uviedol sa najlepšie ako mohol. Napriek tomu si zrejme v tej brutálnej konkurencii nekopne a obávam sa, že skončí ako Milik, tj. zahviezdi v nejakom menšom klube po predaji za pár šupov

Reagovat
stas87

V oboch goloch namoceny prave Kampl, ten prvy som rozobral v preview, ten druhy bol dost smolny, ten sa mu az tak vycitat neda. Co ma ale potesilo dneska v Gladbachu, tak ze u toho vitazneho golu asistent nemaval ofsajd. Ja to videl len z jedneho pohladu a zdalo sa mi, ze Stindl bol o maly kusok pred Tahom, nakoniec to bolo pustene a o chvilu padol gol na 2:1. Asistent to alibisticky nemavol v prospech hry.

Ako hodnotis Baumgartlingera? Mal tam svetle momenty, ale aj take momenty, kedy zle vyhodnotil situaciu a nepresne prihral. Nebol to idealny debut, verim ale, ze casom zapadne a bude to len lepsie.

Kto ma dnes z Bayeru sklamal, tak to bol Calhanoglu. Odohral svoj klasicky zapas- nic moc smerom dopredu, aspon dozadu to odmakal. Ak pride nieco okolo 20 milionov, nevahat a predat.

Volland dobry prvy polcas, bol vidiet ale v druhom sa aj on vytratil. Aspon ma ale Schmidt rozne varianty, ako to posklada a hraci si odpocinu.

No, mozne to je. Ja si ale nepamätam, ze by v 2.BL vyrazne hviezdil. Dva roky cakal na sancu, tak by siuz zasluzil ju dostat. Len aby neskoncil ako Hrgota ci Schipplock.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne, ten prvý gól bol tragédia, Kamplom počnúc a Tahom s Toprakom končiac. Ale podobné góly sa často dostávali aj minulú sezónu, zdá sa mi, že organizácia defenzívy nie je vôbec Schmidtovou silnou stránkou.

Baumgartlinger- pravdupovediac ho ani neviem veľmi po dnešku zhodnotiť, ako štvorka do zálohy je super, ale stále ho považujem za totálne zbytočný nákup a neviem predýchať predaj Christopha, takže bude asi trvať trošku dlhšie, kým si na neho zvyknem.

Calhanoglu klasika, ja som za jeho okamžitý predaj, pretože si myslím, že jeho cena už pôjde len dole a keď budú všetci z ofenzívy zdraví, tak si veľmi nekopne a z lavičky za neho nikto tých 20 mega nedá...

Volland podľa mňa nie je ideálny ako samostatný hrot, viac mu vyhovuje hrať v 4-4-2 alebo z nejakej podhrotovej pozície, ale je mladý a verím, že sa vypracuje.

Pohjanpalo nehviezdil ani v tej druhej lige, ale je to talent a nejaké hosťovanie v Holandsku by mu určite pomohlo podobne ako Milikovi, ako tretí útočník by bol podľa mňa ideálny až skončí Stefan, takže dúfam, že ho natrvalo nepredáme ako Areka...

Reagovat
Werkrider

Tým menším klubom myslíš Ajax, alebo Neaopl?

Mimochodom, práve dal AC Milan druhý gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Ajax nie je ideálny príklad, to je pravda Ale myslel som to v tom zmysle, že klub s podobnou filozofiou ako Ajax, ktorý sa nebojí postaviť to na mladých a vie s nimi pracovať.

Vyzerá to tak, že ešte bude aj v Neapole za hviezdu. Ja som mu veril už v Nemecku, škoda, že nedostal viac času...

Reagovat
smazaný uživatel

Dopredu ste hrali super, páčila sa mi tá hra a ten prechod do útoku zo strany Bayeru. Veľká konkurencia je dopredu no. Škoda pre vás, bolo to na plychtu.

Reagovat
tomasinho

Proč nehraje Dahoud prosím vás?

Reagovat
Hyrax

Vyjadreni trenera: "We'll rotate a lot. For me it's more complicated [than just picking best players] - we have to see how it suits best tactically." + ta dvojice Kramer/Strobl byla s ohledem na ofenzivu Bayeru zvolena spravne. Dahoud v tom braneni proste obcas propada, ale s ohledem na jeho vek se ani neni cemu divit. Jeste si dovolim jdno trenerovo vyjadreni smerem k famam o Dahoudove nespokojenosti: Schubert: "But I can reassure everyone. Nobody is unhappy with us, nor wants to leave."

Reagovat
tomasinho

Dík. Já jen, jestli se náhodou něco nezměnilo a nebyla by šance ho koupit ještě letos.

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, všímal jsem si toho vlastně celé léto. Proč jste se v tom Dahoudovi tak zhlídli? Připadalo mi to čím dál víc, že je to pro vás nový bůh, který vás přijde spasit.

Reagovat
tomasinho

Tak ne že bychom až tak po něm toužili, ale bylo evidentní, že ho chce Klopp, který nechtěl DM, ale spíš záložníka, který dokáže kontrolovat zápas a Dahoud je typ jako Gundogan, akorát nevybroušený. Jasně, bylo by tady riziko, když má v zádech jen jednu sezonu, ale pořád by to byl hráč, který by těm kopáčům v naší záloze dodal nový rozměr. A když ho Klopp chtěl tak moc, že je ochotný čekat do příštího léta a nekupuje nic, tak mu asi věří a nám nezbývá nic jiného než věřit Kloppovi.

Já sám bych taky raději bral někoho zkušenějšího, protože tyhle FM nákupy mi docela už lezou krkem, většinu hráčů kupujeme takhle a nic hotového pomalu. Ale kdybych si měl vybrat, jestli Dahoud nebo nic, určitě ho beru, nebojím se, že by se neprosadil.

Reagovat
stas87

Este mala dohra k zapasu v AA...Skripnik sa citi podvedeny vykonom hracov, takze sa ani za nich nemohol po zapase postavit a ospravedlnit vykon. Nehladal vyhovorky v absenciach Kruseho, Zlatka ci Cladia. A prvne v svojej kariere musel siahnut po financnom postihu, odskakal si to Bartels po kravine v Pokalu.

„Warum habe ich zum ersten Mal in meinen Leben einen Spieler mit einer Geldsumme bestraft? Weil ich die Schnauze voll hatte. Das war undiszipliniert. Das war zu einfach, das war Theater, das brauchen wir nicht.“

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach - Leverkusen krásny zápas, obe ofenzívy sa predviedli. s logických príčin som prial peknému futbalu, kedže oba kluby nemám rád. S výkonom a výsledkom Kolína som mimoriadne spokojný, proti slabémú súperovy sme boli jasne lepším mužstvom po celý zápas, udržali sme nulu v zadu (aj keď to bolo neschopnosťou ubulencov v medzihre) a dali sme dva góly. Po repre pauze na pláne máme Wolfsburg, tak bol by som rád keby že sa podarí urvať nejaké body a znovu ustrážiť nulu, aj keď teda tam to bude zložitejšie a určite budeme hrať viacej defenzívnejšie. K včerajšej demolácii už som svoje stanovisko podal, bolí ma ďalej o tom hovoriť, Brémy mám pomerne rád. Dortmund vyhral, ale Mainz nehral zle skvele bránil a mal dobré protiútoky, vydretá výhra ale tri body sú základ aby mohli žltočierny premýšľať nad prenasledovaným Carlovej družiny. prvé kola budú u BVB vydrené ale možno už po repre pauze budú viacej zohratý,uvidí sa. SGE paráda, cenná výhra. Schalke by sa malo urýchlene spamätať, má na to repre pauzu, lebo čaká Bayern no a keˇˇd tak trápne prehrajú s Frankfurtom, s Bayernom tá realita sa bude pohybovať kdesi okolo 0-4. Zajtra sa predstavia nováčici, teším s....

Reagovat
Arne

Ten Bentaleb bude pro Schalke super... Odehrál čtvrt hodiny a hned tam měl tři naprosto famózní pasy za obranu.

Reagovat
fantomas

Akorát u něho asi bude problém s přístupem. Pochettino je známej pedant a čistě na základě fotbalovýho umu i výkonů ho odepsat nemohl, to by nedávalo žádnej smysl. Za normálních okolností to každopádně pro S04 může bejt steal jako prase.

Reagovat
stas87

https://pbs.twimg.com/media/Cq8MuEmWcAASe_8.jpg

Tazko to prekona vcerajsi Greuther, tak snad to nebude nuda a 0:0. Bouhaddouz bude zlobit, ten sa mi paci velmi.

Reagovat
Arne

Mně se to zatím moc líbí, ale je pravda, že to St. Pauli dostává góly hrozně lehko... Škoda toho Paca, ten jestli nezačne proměňovat aspoň něco z těch jeho mnoha gólovek, tak bych ho natvrdo posadil na úkor Kutschkeho.

Reagovat
stas87

Vsetci jazdi naplno, ma to tempo plus K-block vynikajuci, takze ta to vtiahne. Ale riesenie niektorch situacii je tragicke..Stefaniak inde, ten asi vydrzi len do zimy, po nom siahne niekto z BL alebo tim, ktory bude na spicke 2.BL. Kutschke je taktiez palic, nie?

Reagovat
Arne

Já co jsem Kutschkeho viděl, tak si vždy odvedl své a využití příležitostí má stoprocentně lepší než Paco - ale to by měl skoro každý, protože on fakt zatím v téhle sezóně pálí až moc.

U Marvina je zázrak, že furt hraje za Dynamo... Jak se objevila ta spekulace o zájmu Lipska, tak jsem měl docela špatný pocit.

Reagovat
stas87

Eilers mal tiez take obdobie, nie? Ja Dynamo nesledujem pravidelne, raz za cas si ich pustim, ako trebars vcera. V osobe Neuhausa maju trenera, ktory velmi dobre ovlada defenzivu a to je pre novacika zaklad k tomu, aby prezil sezonu v 2.BL. Uz v Berline mal super tazke dat gol Unionu, neopakuju sa chyby s francuzmi a ten tim je ovela viac sympaticky. Aj ked obcas mi chyba Pote, on dokazal dat z nicoho gol a tomu timu pomoct.

V sobotu som videl Fürth-Aue, ak je zazrak, ze SGD udrzalo Stefaniaka, tak to iste plati v pripade Zulja a Berishu, oni dva vycnievaju rovnako ako Stefaniak a ak ich Greuther preda, neviem co chcu hrat. Aue nakoniec prehralo len 3:2, mohlo ale dostat napohodu sestku.

Reagovat
smazaný uživatel

Dynamo rád by som ich videl v BL.

Reagovat
Liquid

souhlasím, byli by to skvělé derby s Lipskem

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Braunschweig výborne, FCN dostali. Úprimne, po prídeli očakávam zmenu trénera do pár hodín. Dynamo taktiež pekne, teší ma výhra. A Arminia a Union osem gólov paráda, to sa v druhej BL nedeje každé kolo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Hertha - Freiburg úvodne dejstvo otras, len neviem či to bolo spôsobené 35 stupňovými teplami alebo neschopnosťou hráčov. Asi to bola taktika. Ale druhý polčas výborný, prišli aj šance aj góly Darida

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Mujdžu získal druholigový Kaiserslautern

Reagovat
db18

http://tinyurl.com/jffhtcw

no dopr... ani nevim, co k tomu říct (a tím myslím i ty transparenty mimo kroužek)

Reagovat
Logan

a co t znamená?

Reagovat
Rudnevs

Ešte mohli dať toto: SAP 18,99€ Hoppemheim - to som taktiež videl v používaní ...

Reagovat
Arne

Vůbec nevím, jak to mám chápat.

Reagovat
Rudnevs

Fanúšici Hoffenheimu chceli nadávať na Lipsko - akurát pochopili, že by to bolo blbé lebo oni sú podobný - tak si z toho urobili srandu a začali na nich nadávať, že im zobrali status najnenávidenejšieho klubu v Nemecku.

Reagovat
db18

Jo, už jsem asi našel transparent, podle kterýho se dá pochopit jak to mysleli.

(in statt scheiss Brause müssen wir uns schon selbst Dissen) ale taky nevím, jak vážně myslí ty na adresu RBL

Reagovat
db18

*selber

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Rudnevs

"Nur noch Sandhausen hässt uns wie früher"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frankiefcb

můžu poprosit o překlad a co tam jde?

Reagovat
Rudnevs

"My chcem späť na trón" ...

... "najneznášanejší klub v Nemecku" ...

... " je TSG 18,99€ Hoppenheim".

Reagovat
frankiefcb

díky

Reagovat
Radin

Lipsko pěkný dres

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší zápas nakonec, Lipsko mělo vyhrát. Směrem dopředu to vypadá hodně dobře, vzadu to dost hoří.

Reagovat
db18

Na Sport1 se teď snaží rozpoznat rozdíly mezi Bayernem pod Pepem a Bayernem včera proti Werderu - sice je brzy na to, aby to bylo nějak směrodatný, ale aspoň podle heatmap se dá očekávat, že letos to bude mít Coman těžké, pokud bude chtít navázat na minulou sezou.

Reagovat
OnderCZ

OT: Nevím, jestli to tu už někde náhodou nebylo, ale Kliment z Vfb Stuttgart odchází na rok do Brøndby IF.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele