Brno s kanonýrem Doškem převálcovalo Žižkov

05.11.2002, 16:24
Aktuality
Brněnský fotbalista Libor Došek vstřelil v sobotním utkání proti Viktorce Žižkov 3 góly a výrazně tak Brnu pomohl k druhé domácí výhře v sezóně. Žižkov si po zápase musel připadat jako na houpačce - před týdnem doma deklasoval mistra z Liberce 4:0 a v sobotu prohrál v Brně 1:4.

Reakce obou trenérů po zápase byly zajímavé. Vítězslav Lavička, kouč Žižkova, vypadal jak po hypnóze a nedokázal najít vhodných slov, jak na kameru vysvětlit takový debakl. "Takový diametrální rozdíl oproti minulému zápasu si nedokážu vysvětlit," říkal po zápase Lavička. Naopak trenér domácích Karel Večeřa měl daleko optimističtější myšlenky. "Výsledek je pro hosty ještě milosrdný," tvrdil po zápase Večeřa. Všichni brněnští fandové tak doufají, že bude Brno podávat takové výkony i v dalších zápasech. Brnu zatím patří 12. pozice, ovšem podle trenéra Večeři patří mnohem výš.

Hradec opět nevyhrál
Ve všech zápasech 13. kola vyhrávali domácí. Nejvýraznější výhru si připsali fotbalisté Baníku Ostrava, doma přejeli trápící se Hradec Králové 4:0, i když hra byla po většinu času vyrovnaná. První zápas pod novým trenérem Kotrbou odehrála Olomouc. Hanácké fotbalisty přivítaly České Budějovice a fotbalisté Olomouce jim nečinili velké problémy. Budějovice nakonec vyhrály 3:1 a většinu hry byly také lepší, takže si vítězství asi zasloužily. Trenér poražených Kotrba ale prohlásil, že byl s hrou, kterou jeho celek předvedl, spokojen. V dalším zápase, ve kterém staroměstský Synot hostil Příbram, se Příbram opět střelecky neprosadila. Příbram už nedala venku gól neuvěřitelných 799 minut a to i přesto, že například v minulém utkání, kdy hráli doma, vstřelili góly hned čtyři... Synotu stačil k výhře jediný gól. A to měla Marila ještě štěstí - Kowalík a Meduna měli velké šance, ale neproměnili je.

Všichni kandidáti na titul vyhráli
Po naprosto nevydařeném úvodu sezóny se fotbalisté Teplic zvedají, a to nejspíš díky příchodu trenéra Straky. Po nedělní domácí výhře 3:0 nad Jabloncem se posunuli na skvělé 4. místo tabulky. V pondělí dohrávali kolo největší favorité ligy - Sparta, Slavia a Liberec. Liberec, který měl v poslední době problémy s koncovkou a tím pádem se vstřelením gólu, hostil Zlín. Liberec nakonec sice vyhrál 2:0 po trefách Baffoura a Hodůra, ovšem svým výkonem moc nepřesvědčil. Slavia hostila v Edenu Chmel Blšany. Dosavadní nejlepší střelec Slavie Richard Dostálek sice gól nedal, ovšem postarali se o to jiní - konkrétně Hrdlička a Vachoušek. Slavie tak vyhrála 2:0 a nedovolila tak Spartě zvýšit náskok. Ale ani ho nesnížila, Sparta totiž také vyhrála. V malém pražském derby hostila trápící se Bohemians. Bohemka sice párkrát zahrozila, ovšem na dobrý výkon Sparty to nestačilo. Sparta - Bohemians 3:0

Týmům vévodí Sparta, střelcům Došek
Po 13.kole stále vede Sparta se 30 body, 5 bodů ztrácí Slavia, další 2 Liberec a další 2 Teplice. Tabulce střelců vévodí brněnský Libor Došek. Zde uvádím první čtyři místa ve střelecké tabulce.

8 Došek (Brno)
7 Pospíšil (Sparta)
Pikl (Žižkov)
6 Dostálek (Slavia)
Kowalík (Synot)
5 Pešír (Blšany)
Sedláček (České Budějovice)
Kolomazník (Teplice)

Autor: Jan Werner

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele