Anglická Premier League preview - 8. kolo

18.10.2008, 08:46, aktualizováno 19.10.2008, 20:52
Previews
Osmé kolo Premier League uzavře souboj tápajícího Newcastlu a Manchesteru City.
Middlesbrough FC - Chelsea FC  (sobota 13:45)
Lídr anglické Premier League, londýnská Chelsea, zajíždí k utkání 8. kola na Riverside Stadium, kde se střetne s Middlesbrough. Blues mají určitě jediný cíl - vyhrát. Jedině tak budou mít jistotu, že zůstanou v čele a navíc se budou moci odpoutat od dotírajícího Liverpoolu. Domácí ale také budou chtít uspět, protože v září všechny zápasy prohráli a jsou až dvanáctí. Naposledy ovšem porazili Wigan a na vítězné vlně budou chtít pokračovat.

Proti Chelsea ale nečeká svěřence trenéra Garetha Southgata nic lehkého. Blues jednak pod trenérem Scolarim ještě neprohráli a navíc jsou hráči, podle trenérových slov, hladoví po úspěchu. "Já chci vyhrát a to samé hráči. Při tréninku mi dokazovali, že chtějí vyhrát. Na Middlesbrough mám dobrý a silný tým."

Chelsea navíc bude mít podporu svého kapitána Johna Terryho, jenž má již v pořádku záda a je připraven nastoupit. Naopak je tomu ovšem u Michaela Ballacka, který podstoupil operaci obou chodidel a určitě nenastoupí. Zranění jsou také Ricardo Carvalho, Didier Drogba, Michael Essien a Ashley Cole. Nejistý start je rovněž u Petra Čecha a Portugalce Deca.

V táboře domácích budí Chelsea velký respekt, alespoň u manažera Garetha Southgata. "Chelsea má tým, který skvěle kontroluje míč, lépe než kdokoliv jiný. Víme také, že Chelsea již dlouho nepoznala hořkost porážky, ale její dílčí úspěchy jsou na Stamford Bridge. Pokud hraje venku, dá se porazit," myslí si Southgate, jenž již může počítat s uzdraveným obráncem Andrewem Taylorem. Mimo hru zůstávají Emanuel Pogatetz a Robert Huth. Start Egypťana Mida je ve hvězdách. "Víme, že Chelsea můžeme porazit," pokračoval Southgate. "Vždyť v minulosti jsme to již dokázali. Zmínit můžeme také zápas s Arsenalem, který k nám přijel také neporažen a nakonec si neodvezl ani bod."

Zajímavostí sobotního duelu bude také fakt, že Middlesbrough je jediným týmem, který v dosavadním průběhu ligy ještě nedostal branku v prvním poločase. Podobný 'rekord' drží i Chelsea, ta pro změnu ještě neinkasovala ve druhé pětačtyřicetiminutovce.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.00 - 3.50 - 1.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bolton Wanderers - Blackburn Rovers  (sobota 16:00)
Zlomí se prokletí domácích celků a vyhraje konečně hostitelský tým? Střetnutí Boltonu a Blackburnu i tentokrát určitě nabídne vyrovnaný fotbal, ve kterém je díky výsledkům z minulých vzájemných střetnutí favoritem hostující tým.

Z posledních čtrnácti zápasů totiž vyhrál domácí tým pouze jednou, a to navíc až v minulém roce, kdy Blackburn zvítězil 4:1. Do této doby končily zápasy vždy buď remízou, nebo právě vítězstvím hostů. I tentokrát ale tipovat vítěze bude hodně složité, jelikož oba týmy si prozatím vedou v lize obdobně. V tabulce je sice dělí šest příček, ovšem pouze tři body. Velkou vyrovnanost dokazuje také skutečnost, že kdyby Bolton vyhrál, dostal by se před svého soka.

V minulém kole Wanderers po třech porážkách a špatných výkonech konečně opět ukázali svou lepší tvář. Po slušném výkonu brali vítězství v zápase proti West Hamu United. Právě díky těmto třem bodům nespadli na sestupové příčky. Z reprezentačního srazu se ovšem vrátila dvojice Steinsson a Helguson v ne zrovna nejlepším zdravotním stavu, i přesto by ale měli být schopni oba dva nastoupit. Jinak už kouč Megson nikoho jiného postrádat nebude.

Výkony Blackburnu jsou letos téměř nepředvídatelné. Zatímco jednou svěřenci Paula Ince překvapí, v dalším kole naopak nečekaně zaváhají. Především proti silnějším týmům se jim zatím vůbec nedaří. Oba dva domácí zápasy s Manchesterem United a Arsenal prohráli. Venku ovšem zatím hrají slušně. Ze tří zápasů hned dva vyhráli. V cestě za dalšími třemi body se ale musí obejít bez Stevena Reida, jenž si letos už kvůli operaci kolena nezahraje. Nejistý start je i v případě Santa Cruze, zatímco McCarthy, Robinson i Grella budou připraveni nastoupit.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.15 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Fulham FC - Sunderland AFC  (sobota 16:00)
Fulham i Sunderland nepředpokládaly, že budou mít po sedmi kolech na kontě tak málo bodů. O vylepšení své bilance budou nyní usilovat ve vzájemném souboji.

Pro oba celky to může být klíčový zápas podzimu, od kterého se mohou odrazit směrem vzhůru. V současnosti totiž Fulhamu patří sedmnáctá a Sunderlandu čtrnáctá příčka. Pokud by navíc domácí fotbalisté prohráli i tentokrát, byla by to už jejich čtvrtá porážka v řadě a hrozil by jim pád až do sestupových vod, kam se v této sezóně vůbec nechtěli dostat.

Navíc pod manažerem Hodgsonem by se mohla začít houpat židle. Výkony Cottagers jdou totiž v poslední době od deseti k pěti. Především ofenzíva klubu nefunguje ideálně. To nejlépe dokazuje pouze jeden vstřelený gól za minulá tři utkání. Dobrou zprávou tak je návrat kanonýr Andyho Johnsona, jenž nemohl nastoupit kvůli disciplinárnímu trestu. Hrát naopak určitě nebude Andranik Teymourian a pochopitelně také Diomansy Kamara, který se na fotbalové trávníky vrátí zřejmě už před Vánocemi.

Černé kočky před sezonou mohutně posilovaly, ale na výkonech se to zatím ani zdaleka neprojevuje. Důležitost tohoto zápasu si ovšem Roy Keane uvědomuje. "Budou stejně jako my zarputile bojovat o vítězství. Myslím, že to bude zajímavý zápas," prohlásil irský lodivod. Jeho tým měl v minulém kole skvělou šanci porazit Arsenal, jenže v 90. minutě inkasoval a nakonec bral jenom bod.

Nyní má Keane skutečně plno důvodů k radosti. Zpět je totiž už Tainio, po zranění kolena brzy bude moci nastoupit také Kenwyne Jones. Hrát tak nemůže Nyron Nosworthy, jenž si poranil podkolenní šlachu a také Dwight Yorke.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.15 - 3.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Liverpool FC - Wigan Athletic  (sobota 16:00)
Liverpoolu to letos zatím šlape, dobrý vstup do sezony bude chtít potvrdit také proti Wiganu. Ten přijíždí na Anfield Road s touhou odčinit nečekané domácí zaváhání s Middlesbrough.

Reds v sezóně 2008/2009 ještě nepoznali hořkost porážky a pomalu se začínají měnit názory odborníků, kteří Liverpoolu letos moc nevěřili. Rafa Benítez sice své soupeře nezničuje ofenzivní hrou, přesto je úspěšný. Body prozatím tratil pouze na Aston Ville a doma se Stoke. Právě na tento zápas by nejraději zapomněl, jelikož proti nováčkovi se trápil a přes jeho obranný val se nedokázal prosadit.

V posledních dvou kolech chytil skvělou formu útočník Fernando Torres. Nejprve vystřílel vítězství dvěma góly nad Evertonem a předminulý víkend zase řídil nečekaný obrat na hřišti Manchesteru City, kde Liverpool po poločase prohrával už 0:2, nakonec však utkání dokázal zvrátit ve svůj prospěch. Španělský reprezentant tak má na kontě už čtyři branky a dotahuje se na nejlepšího střelce Jermaina Defoea.

Tentokrát ale své konto nerozšíří, jelikož v kvalifikačním zápase s Belgií se zranil a bude mimo hru až 15 dnů. "Je to pro nás velká ztráta," prohlásil manažer předního anglického klubu Rafael Benítez, kterého zranění jeho svěřence velmi naštvalo. Volné místo po Torresovi by mohl zacelit Ryan Babel, jenže také jeho start je kvůli vymknutému kotníku nepravděpodobný. V útoku se tak zřejmě představí duo Keane – Kuijt.

Vedení Latics si přálo mít po sedmi kolech na kontě alespoň deset bodů, tuto metu se ale splnit nepodařilo, a proto v táboře moc důvodů ke spokojenosti není. Nyní navíc Latics čeká hodně těžký zápas a když k tomu připočteme skutečnost, že Wigan už celkem sedmnáctkrát v řadě nedokázal porazit tým velké čtyřky, výhra by se rovnala zázraku. S Liverpoolem navíc prohrál pět z posledních šesti zápasů.

Steve Bruce by ale rád navázal na poslední zápas na stadiónu Reds, kdy si jeho tým odvezl bod. "Minulý rok to byla pro nás velká zkouška, během které jsme ukázali, že jako tým můžeme porazit kohokoliv," nechal se slyšet hostující lodivod. Ten ale bude s největší pravděpodobností postrádat dva klíčové hráče ofenzívy, a to útočníky Zakiho a Heskeyho.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.20 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Arsenal FC - Everton FC  (sobota 16:00)
Poslední dobou nikdo neví, co má očekávat od mladičkého celku Arsenalu. Ten poslední dvě kola tratil a nyní se chystá napravit si svou pošramocenou reputaci doma s tápajícím Evertonem.

V sobotu na sebe narazí nejen dva poněkud trápící se kluby, ale také mužstva působící nejdéle bez přerušení v první lize. Arsenal nesestoupil do nižšího patra celých 83 let, Everton 55. Zajímavé je, že se potkává suverén na domácí půdě s dravcem mimo své útočiště. Zatímco Kanonýři, poslední selhání s Hullem nepočítaje, na Emirates Stadium kapitulovali jen jedinkrát, a to již hodně dávno s West Hamem, Toffees se zatím letos doma stávají až příliš často snadnou kořistí pro své hosty. Kdežto venku ještě v tomto ročníku neprohráli.

Tento duel charakterizuje mimo jiné hned několik čtyřek. Nejenže se odehraje přesně čtyři dny před 59. narozeninami domácího manažera Wengera, ale také stejný čas v sobotu uplyne od Moyesova podpisu nové pětileté smlouvy. I datum posledního evertonského neúspěchu venku nese tutéž cifru. Shodou okolností ho Toffees přichystal právě Arsenal, přičemž se tak stalo 4. května letošního roku.

Tehdy skóroval dánský žolík Nicklas Bendtner, jehož jméno se ovšem skví na tolikrát propírané marodce londýnského giganta. List zraněných je předmětem častých diskuzí zejména proto, že trio Bendtner-Gallas-Sagna si přivodilo zranění zrovna nedávno při plnění reprezentačních povinností, stejně jako si poranil nos Cesc Fabregas. Ten však spolu s Djourouem a Van Persiem scházet Wengerovi nebude. Po dlouhodobé absenci se vrací do akce též Abou Diaby.

Nicméně francouzský "Profesor" před důležitým kláním neskrýval zdrcení. "Jsou to těžké ztráty a my se s nimi musíme vyrovnat," pronesl Wenger, jehož protějškovi by se naopak včas měli dát do pořádku Neville s Jacobsenem. Uhájí tedy zdecimovaný Arsenal 12 zápasů trvající domácí neporazitelnost se svým nadcházejícím sokem, nebo podruhé v řadě před domácím publikem padne?
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.33 - 4.40 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Aston Villa - Portsmouth FC  (sobota 16:00)
Jen stěží byste našli tento víkend zajímavější ostrovské klání, než je právě souboj páté Aston Villy s neméně úspěšným Portsmouthem. Oba celky mají ambice nahánět zdánlivě nehroženou Big Four, co nám asi ukážou při vzájemném zápase?

Vždy, když už to vypadá, že Villans míří ke hvězdám, přijde najednou kruté vystřízlivění. Po monumentálním startu do nového ročníku v podobě jasné domácí výhry 4:2 nad ambiciózním Manchesterem City následovala šokující porážka od nováčka ze Stoku. Třebaže se poté Birminghamští odrazili ke čtyřnásobné sérii bez prohry, v posledním kole se až moc hladce vzdali lazaretu se zvučným jménem. Chelsea jim na Stamford Bridge nadělila dva "kousky" a Aston Villa tak před nadcházející důležitou bitvou není zrovna na výši.

Nicméně na své půdě jsou prozatím Villans neporazitelní, přičemž Portsmouth vyšel na cestách ze tří pokusů hned dvakrát naprázdno. Přesto trčí jen bod za midlandským klubem. Na něj mimochodem nemohli přes padesát let Pompey najít recept. Až loni protrhli onu smůlu, když na Villa Parku zvítězili 3:1. Dvakrát se ovšem trefil Muntari, nyní fotbalista Interu Milán, a vlastním gólem tehdy otevřel skóre domácí Gardner. Každopádně lodivod hostí Harry Redknapp odmítá, že by tento poslední triumf mohl mít na sobotní duel nějaký vliv. "Uhráli jsme zde naposledy vynikající výsledek, ale nikdy to tu nebylo lehké. Mají velkou tradici a je to jedno z velkých mužstev – vyhráli PMEZ," připomíná slavnou historii svého soka.

Martin O’Neill, Redknappův protějšek, v minulých kolech mohl víceméně sázet na stále tu samou jedenáctku a hlavně trio Agbonlahor-Carew-Young se za poslední dobu sehrálo neskutečným způsobem. Prvně jmenovaný by ovšem mohl v sobotu chybět, neboť ho ještě čekají finální zátěžové testy kvůli menším zdravotním problémům po utkání v dresu anglické jedenadvacítky. Rovněž se traduje, že zevnitř klub hryže spor španělského zadáka Cuellara a nově příchozího křídelníka Milnera.

Na Villa Park se spolu se svými parťáky určitě nevypraví středové duo Lassana Diarra-Richard Hughes. Prvně jmenovaný si přivodil zranění při plnění reprezentačních povinností, druhý fotbalista si při tréninku natáhl stehenní sval. Tím však výčet marodů nekončí, pouze těch hráčů, co na onen nevítaný seznam přibyli. Do této doby a také nadále jí okupují mimo jiné Nugent či Sahar.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.30 - 4.45
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester United - West Bromwich Albion  (sobota 18:30)
Stíhací jízda Manchesteru za vedoucími celky Liverpoolu a Chelsea pokračuje. Tentokrát si zaváhání dovolit nemůže, zvlášť když na Old Trafford zavítá nováček z West Bromwiche.

Skvělá forma Red Devils z minulé sezóny se vrací a na vlastní kůži to pocítily Bolton Wanderers a také Blackburn Rovers. I přesto ale ztrácí svěřenci Alexe Fergusona na první místo ještě šest bodů. Důležité je však připomenout, že stále mají zápas s Fulhamem k dobru.

Výhra nad WBA se rovná povinnosti, jelikož jedině tak mohou domácí výraznější měrou postoupit v tabulce směrem dopředu. Proti Baggies se jim navíc dlouhodobě daří. V Premier League s nimi ještě nikdy neprohráli a pouze jednou ztratili body, a to když před třemi lety z penalty zajistil bod za remízu 1:1 Robert Earnshaw. Všechny zbývající utkání dokázali vyhrát. V roce 1970 si Manchester navíc na konto připsal divokou výhru 7:0 a určitě by se domácí fanoušci nezlobili, kdyby se podobný výsledek opakoval i tentokrát. Jenže kouč Ferguson se musí obejít bez Michaela Carricka a Owena Hargreavese. Hrát pochopitelně nebude ani dlouhodobě zraněný Paul Scholes.

West Brom do sezóny v Premier League ještě nikdy nevstoupil tak dobře jako letos. Po sedmi odehraných kolech má na kontě deset bodů a rozhodně nechce bojovat jen o záchranu. Především pro českého fanouška je radostnou zprávou, že nejlepším střelcem klubu je s třemi přesnými zásahy útočník Roman Bednář.

Hostující kouč Mowbray si je úspěšného začátku vědom, s body ale tentokrát moc nepočítá. "Pokusíme se hrát naší hru, a to i přesto, že Manchester bude určitě hrát otevřený fotbal. Chceme na Old Trafford uhrát co nejlepší výsledek," naznačil plán Mowbray. Bude se však muset obejít bez Filipe Teixeiry a Kima. V návrat na zelený pažit v tomto atraktivním duelu věří záložník Chris Brunt, jenž by se měl objevit minimálně na střídačce.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.18 - 5.60 - 14.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hull City - West Ham United  (neděle 16:00)
Letošní senzace z Hullu má zatím spadeno na kluby z hlavního města. Teď Tigers čeká další tamní tučné sousto, na KC Stadium totiž zajíždí v dobré pohodě hrající West Ham.

Stoprocentní bilancí s londýnskými celky se zatím může pyšnit novic mezi anglickou elitou. Hull se nespokojil ani s fantastickou kořistí v podobě Arsenalu a minulé kolo oškubal též jeho severolondýnského rivala z White Hart Lane. Tím pádem se tedy Tigers vypořádali s dvojitou porcí venkovních zápasů na území hlavního města na jedničku podtrženou. Hned na úvod sezony si navíc poradil taktéž s Fulhamem. Teď londýnský "hattrick" přijíždí dokončit Kladiváři, kteří letos již podcenili sílu jednoho nováčka – ve čtvrtém kole nestačili na West Bromwich. Snadné vítězství v nadcházejícím duelu už ovšem Hammers rozhodně očekávat nebudou. Hull naposledy hned čtyřikrát neprohrál a co je komu po tom, že má coby šestý nejlépe postavený tým Premier League paradoxně záporné skóre.

Phil Brown, lodivod Tigers oceněný minulý měsíc titulem nejlepšího manažera PL, se ovšem snaží před nadcházejícím kláním krotit euforii. "V neděli nás čeká velmi složitý souboj s podceňovaným klubem. Mají skvěle fyzicky disponované mužstvo. Očekávám pekelnou bitvu, ne nějaký krásný fotbal," pronesl manažer s vzezřením Lucifera na předzápasové tiskové konferenci. Ten rovněž doufá, že bude moci využít služeb útočníka Marlona Kinga, jehož v poslední době pobolívají záda. Definitivně fit již je zadák Gardner a veterán Nick Barmby, kdežto posila jménem Stelios Giannakopoulos je stále mimo hru.

Oba dva celky se naposledy potkaly ještě v rámci staré Second Division roku 1991. Tehdy branka nepadla. Pokud zabrousíme ještě hlouběji do historie, zjistíme, že West Ham v Kingstonu upon Hull nevyhrál již 54 let, naposledy těsně 1:0. Zato poslední úspěšný vzájemný souboj Londýňanů má úctyhodné parametry. Před osmnácti roky Tygři svému sokovi podlehli vysoko 1:7.

Gianfranco Zola nepochybně pozvedl hru Kladivářů, ale poslední zápas jeho svěřencům vůbec nevyšel. I na svém hřišti totiž nečekaně jasně prohráli s Boltonem 1:3. Hráčská legenda Chelsea ovšem věří, že toto klopýtnutí nijak nadcházející duel neovlivní. "V tuhle chvíli jsou rozhodně týmem hodným respektu a uznání. My ale určitě chceme přerušit jejich snovou sérii a předvedeme to nejlepší, co v nás je," tvrdí odhodlaně italský manažer. Ten si teprve nedávno do týmu přivedl zkušeného španělského forvarda Diega Tristána, jehož však prozatím v neděli nevyužije. Zato Lee Bowyer a James Collins již po zranění opět trénují.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.15 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Stoke City - Tottenham Hotspur  (neděle 17:00)
Juande Ramos na lavičce Tottenhamu nezažívá zrovna nejlepší období své kariéry. Od vedení klubu totiž nyní dostal ultimátum – buď získá v následujících šesti zápasech deset bodů, nebo si může hledat nového zaměstnavatele. Jeho prvním soupeřem je podprůměrné Stoke. Pokud by jej porazil, mohli by Spurs konečně opustit poslední příčku tabulky.

Podobný krok vedení na straně Tottenhamu se už skutečně dal očekávat. Londýnský klub totiž tápe a neví kudy z krize. Z posledních sedmi zápasů vytěžil jen dva body, v tom posledním navíc podlehl opět na domácím hřišti. Nad jeho síly byl nováček z Hullu. I tentokrát jej čeká tým, který ještě loni Premier League nehrál. Ani Stoke na tom není moc dobře, a proto také oni se budou bojovat o každý bod. "Abychom vyhráli, musíme hrát fotbal, jenom bojovat nám nepomůže, jelikož Stoke je velmi silný tým," prohlásil kouč Ramos. Ten také našel největší problém svého celku. "Jsme sice dobří v obraně, i v záloze hrajeme solidně, ale musíme začít střílet góly," dodal.

Potters se s Tottenhamem v anglických soutěží už potkali několikrát. Poslední vzájemný zápas se datuje do sezóny 1984/85. Dlouhodobě úspěšnějšími jsou právě hosté a těm nezbývá než věřit, že tuto statistiku vylepší. Ani Stoke ale není v nejlepší situaci. Podobně jako Hull nebo West Bromwich totiž nechytilo tak skvěle začátek sezóny a obývají předposlední příčku se čtyřmi body, ale kouč Pulis si uvědomuje, že jeho soupeř není v ideální formě, a tak by jej rád obral o další body. "Máme z nich ovšem respekt, protože mají dobré hráče," nezapomíná dodat.

Co se týče zranění a absencí, tak na straně domácích s největší pravděpodobností nenastoupí útočník Ricardo Fuller, jenž hrál během týdne hned ve dvou zápasech za jamajskou reprezentaci. Návrat hlásí naopak Mamady Sidibe a nad Fayem se vznáší velký otazník. Ani na straně hostů nejsou žádní noví zranění. Hrát by měl už také Roman Pavljučenko, stejně tak jako kapitán Ledley King, jehož trápilo bolavé koleno.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.25 - 3.15 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Newcastle United - Manchester City  (pondělí 21:00)
Udělá Kinnear něco s mdlými Strakami? Už minulé kolo naznačilo určité zlepšení pod novým kormidelníkem, když Newcastle uhrál alespoň remízu s Evertonem. Teď na St. James Park v rámci pondělní dohrávky zajíždí průměrný ManCity.

Magpies zažívají nejhorší start do Premier League za posledních devět let. Toť krutá realita. Ještě smutnější je pak fakt, že na domácí půdě naposledy dvakrát po sobě kapitulovaly, přičemž venku to není o nic lepší. V posledních pěti kolech, kdy mohl Newcastle vytěžit 15 bodů, urval jen jediný zrovna v poslední možné chvíli. Tristní vizitka. Nicméně může také značit blýskání na lepší časy. Minulý hrací víkend už totiž Straky kočíroval nový provizorní manažer, Joe Kinnear, a byl z toho tedy solidní úspěch v podobě remízy s Evertonem. Chvályhodný je především způsob, jakým se klub ze severu Anglie vrátil do utkání a zvládl tak během dvou minut stáhnout dvougólové manko na konečných 2:2.

Manchester City ještě letos ani jednou nehrál nerozhodně a nutno říct, že převažují spíše prohrané zápasy. Naposledy jen těsně padli Citizens v souboji s Liverpoolem. Prozatím devět získaných bodů rozhodně není hodné účastníka 2. kola Poháru UEFA. Venku je navíc celek vedený Markem Hughesem ještě poloviční a k dobru mu lze přičíst akorát dobře organizovanou obranu mimo City of Manchester Stadium. Hned pětkrát totiž City neinkasovalo během svých posledních sedmi výjezdů.

Co se týče vzájemných soubojů obou mužstev, je na tom podstatně lépe hostující tým. Tři minulá klání opanoval a v posledních pěti případech obdržel jen jedinou branku. Teď bude sice čelit tápajícímu soupeři, nicméně o to více motivovanému.

Otázkou číslo jedna, která se nyní v Newcastlu často řeší, je absence jednoho z mála světlých článků sestavy, Michaela Owena. Ten si během tréninku natáhl stehenní sval a více o jeho zdravotním stavu řekl na předzápasové tiskové konferenci sám jeho nadřízený, Joe Kinnear. "Myslím, že bude mimo tak sedm až deset dní. Zápas s Manchesterem City vynechá, ale má reálnou šanci, že nastoupí v derby (příští týden zajíždí Straky do Sunderlandu – pozn.red.) – tak 50 na 50," odhaduje stav svého klíčového hráče někdejší fotbalista Tottenhamu. Mimo něj pravděpodobně zatím nenastoupí mimo jiné také Beye či Jonás. Dlouhodobě ze hry je Smith a Viduka.

Na druhé straně barikády zase hlásí, že k dispozici na 90% nebude brazilský kouzelník Robinho. K ideálu má daleko také stav Petrova s Benjanim. Celá trojice ale má určitou šanci na start v pondělním dohrávaném utkání. Ten má svůj výkop na programu klasicky ve 21 hodin CET a dohlížet na něj bude pan Rob Styles z Hampshireu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.80 - 3.15 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Chelsea FC752014:317
2.Liverpool FC752010:417
3.Hull City742110:1114
4.Arsenal FC741213:513
5.Aston Villa741212:1013
6.West Ham United740314:1312
7.Portsmouth FC74039:1312
8.Manchester United63218:411
9.West Bromwich Albion73137:710
10.Blackburn Rovers73138:1410
11.Manchester City730418:129
12.Middlesbrough FC73047:99
13.Wigan Athletic72239:68
14.Sunderland AFC72237:98
15.Everton FC722311:158
16.Bolton Wanderers72148:107
17.Fulham FC62045:76
18.Newcastle United71247:135
19.Stoke City71158:144
20.Tottenham Hotspur70254:102

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (43)

Přidat komentář
Fedro

Tak Chelsea 3 body ale nebude to mít jednoduchý, Live taky ne kort dyž nemaj Torresa, ale věřim v 3 body. A Villans vyhrát musej taky protože sem je tipoval

Reagovat
smazaný uživatel

kort ty seš Mikolanda ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Come on Chelsea, WBA, Wigan, Lamps dneska srovná rekord Osgooda.

Reagovat
afc

Som zvedavy, ci konecne timy z BIG4 konecne vsetci vyhraju alebo opat niekto zajebe

Reagovat
smazaný uživatel

Priklanam sa skor k druhej moznosti

Reagovat
herbage

Tak všeci vyhráli

Reagovat
smazaný uživatel

vím jedno, Boro a Wigan dnes získají nějaké body

Reagovat
smazaný uživatel

To je fajn, vsadil si na to všechno co máš?

Reagovat
smazaný uživatel

ty dvě tutovky mám vsazené za 50....

Reagovat
smazaný uživatel

Tos mohl dát za vic ne, když to víš jistě. Jeden zápas z toho nevyjde, asi Boro.

Reagovat
afc

skor Wigan,bez Heskeyho a Zakiho to budu mat viac ako tazke..

Reagovat
smazaný uživatel

já sázím především pro zábavu a pro radost, vydělávám si něčím jiným

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Technická - Djourou nebude schope hrát dnešní zápas. Myslím, že ani neni na soupisce.

Reagovat
smazaný uživatel

Redakcia eurofotbalu asi fetuje,ked dali typ arsenal everton remiza...jasna jednotka..to ze arsenal zakopol,nic neznamena..su urcite jasny favoriti..remizu tipujem skor na liverpool ...a mozno chelsea..teda dufam ..common gunners

Reagovat
smazaný uživatel

redakce eurofotbalu asi o tom Arse ví daleko více, než jeho věrný fan......třeba to, že po každé repre pauze hrají vždy naprosto tragicky........

Reagovat
herbage

Tak co Bruci, dáte alespoň přeposlední Stoke city?

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

nevím s kým se bavíš, ale jako porcupine si myslím, že ve Stoke to vypadá na remízu 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak ja ti hovorim,ze ARSENAL dneska rozmetie Everton...potom si spomen na mna...

Reagovat
matZz

sou to tipy, navíc tipovat pouze favority je nuda..

Reagovat
fantomas

Přiznávám, ujíždim na koksu.

Reagovat
smazaný uživatel

Fulham - Sunderland 0, jinak souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

překrásný gól Belletiho a hned potvrzení a zápas je náš, Kalou taky výborně - dva góly

Reagovat
smazaný uživatel

Belleti ma na obrancu fakt skvelu strelu to je uz treti krasny gol za CFC

Reagovat
smazaný uživatel

debakl v přímém přenosu, 0:5 a dalších 10 zahozených tutovek i s gólem z offsidu, dneska je krásný den

Reagovat
smazaný uživatel

CFC

Reagovat
vitasrp

Jsem rád, že i fan Manu nás dokáže pochválit, když jsme hráli opravdu výborně Ale netřeba tento zápas přeceňovat, hráli jsme s týmem, který ačkoli kvalitu má, bez sebevědomí nic nedokáže, ostatně jako nikdo jiný. Byli odevzdaní, ztráceli zbytečné balony a tím nám nabídli naše šance. Samozřejmě, některé akce byla ukázka naší pohody a technické vyspělosti hráčů, ovšem většina byla zaviněna chybami Borou. Navíc, ty 2 slepené goly Boro totálně zdecimovalo a pak bylo jasné, že dostanou klepec. Smozřejmě, náš výkon byl vynikající jako s Aston Villou, taktéž bez několika hráčů. Ale pozitivum je v tom, že Scolari narozdíl od Rafaelka nebrečí a smíří se s tím. Dneska bychom asi přehráli kohokoli, ačkoli určitě ne tak snadně a jasně.

Byl to jednoznačně nejlepší zápas sezony, ovšem proti jednoznačně nejslabšímu soupeři v sezoně. I tak jsem nadmíru spokojen a hráčům děkuji, bylo to VYNIKAJÍCÍ.

Reagovat
smazaný uživatel

Já proti CFC nic nemám, nevadí mi. Když nehrajete proti nám, tak je mi to fuk

Sice jsem viděl zápas útržkovitě, i tak ti musím dát zapravdu, Boro opravdu byli psychycky hodně dole...

Reagovat
smazaný uživatel

No ale to by si mal mať. Pretože ako vidieť chelska šlape jak hodinky, a takymto tempom to vyhrá "štart-cieľ" No nič, dalšie kolo bude zapas ktorý dost napovie kto načo v skutočnosti má. Nečakám totižto že proti cfc dokazame niečo ako proti wiganu či citizens.

Reagovat
smazaný uživatel

Když budeme vyhrávat i my, i oni, tak mi je to jedno. Něco jiného potom bude v zápase s náma a hlavně ve druhé půli sezony, kdy už se bude rozhodovat. Přístí kolo budu fandit krásné bezbrankové remíze

Reagovat
smazaný uživatel

dneska hra middlesboring nudny futbal...totalne su cajovy,som cakal ze chelsea zakopne,s tolkymi zraneniami...nuz arsenal...mame to tazke tuto sezonu...

Reagovat
smazaný uživatel

dufam ze kladivari vyhraju

Reagovat
smazaný uživatel

zdravím nevíte někdo nějakej dobrej link na sledovaní PL na netu.Kde je dobrá kvalita obrazu. Díky za odpovědi!

Reagovat
Tomanatura

www.myp2p.eu

Reagovat
minoLFC

no hádam už Spurs vyhrajú...

Reagovat
smazaný uživatel

podobné komentáře se tu už vyskytují asi pět kol

Reagovat
minoLFC

ale dnes to príde

Reagovat
smazaný uživatel

doufam ze arabové ze city dostanou na prďel, Michaele 3fíky jako Platini - levou,pravou a hlavou

Reagovat
Devil

Owen hrat bohuzel nebude!

Reagovat
honziss

Do háje Turner.

Reagovat
Tsigi

Za co šel Bale ven ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele