Anglická Premier League preview - 7. kolo

04.10.2008, 10:31, aktualizováno 05.10.2008, 08:56
Previews
Hned dva šlágry přichystal nedělní program anglické Premier League. Chelsea, která zatím vévodí tabulce, přivítá na Stamford Bridge Aston Villu, jež zažívá nejlepší start do sezóny za posledních několik let. Liverpool zase zavítá na hřiště Manchesteru City. Dva spící obři, Everton a Newcastle, se utkají jen o kus dál v Goodison Parku...
West Bromwich Albion - Fulham FC  (sobota 16:00)
Patnáctý Fulham zavítá v sedmém kole anglické Premier League na stadion nováčka soutěže West Bromwiche Albion, který zatím soutěží proplouvá v klidu a vyhřívá se na dvanácté příčce.

Manažer West Bromu Tony Mowbray se v zápase potká se svým bývalým svěřencem Zoltanem Gerou, který na Craven Cottage odešel letos v létě. Bývalý trenér skotského Hibernianu přiznal, že se těší, co Gera na hřišti předvede. "Zoltan je dobrý kluk i fotbalista, myslím si, že chce ve Fulhamu svou kariéru ještě více rozvinout. Přemýšlel jsem o kontraktu, který mu mohli v Londýně nabídnout, myslím, že Fulham si na následujících čtyři, pět let Geru pořádně pojistí. Když hrál ještě za náš tým, odváděl maximální práci, byl jsem se spoluprácí s ním velmi potěšen," prohlásil Mowbray, jehož tým v posledním kole překvapivě zvítězil na půdě Boro 1:0. Baggies nemohou počítat s Kimem Do-Heonem, jenž má pochroumané vazy v kolenu. Návrat naopak hlásí silový útočník Ishmael Miller.

Fulham se naposledy s W.B.A setkal v anglické nejvyšší soutěži v sezoně 2005/2006, kdy s týmem Mowbraye nejprve remizoval a poté mu uštědřil debakl v podobě šesti gólů. Cottagers čekají na vítězství dvě ligová utkání, naposledy podlehli West Hamu 1:2. Manažer Hodgson se bude muset obejít bez řady hráčů, své reprezentační povinnosti budou plnit Seol Ki-Hyeon, Clint Dempsey i útočník Erik Nevland. Kvůli trestu se na hřišti neobjeví ani posila z Evertonu Andy Johnson. Hostující lodivod přiznal, že jeho tým nečeká vůbec lehký duel: "Myslím si, že West Brom je skvělý tým, mají za sebou dva vyhrané zápasy a stále praktikují stejný herní styl, který je velmi dobrý. Ne nadarmo vyhrál druhou anglickou ligu."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.10 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Wigan Athletic - Middlesbrough FC  (sobota 16:00)
Výkonnost Wiganu stále roste a v minulém kole to odskákal ambiciózní Manchester City. O další výhru se bude tentokrát ucházet proti trápícímu se Middlesbrough, které se "pyšní" třemi porážkami v řadě.

Sobotní zápas tak nabídne konfrontaci týmů s naprosto odlišnou formou, díky čemuž se o vítězi moc nepochybuje. Latics skutečně jedou a všichni příznivci věří, že je jen tak něco nezastaví."Prohráli jsme sice s West Hamem a Chelsea, ale od té doby máme skvělou formu a věříme, že bude pokračovat co nejdéle," prohlásil domácí trenér Bruce.

"Cíl byl mít po sedmi zápasech na kontě alespoň deset bodů a tuto metu můžeme splnit. Pokud vyhrajeme, budeme mít bodů dokonce jedenáct," pokračoval Bruce. Jeho tým tak může popáté v řadě bodovat, musí se ale obejít bez záložníka Lee Cattermolea, jenž si před týdnem přivodil zranění kolene. Mimo hru je stále Erik Edman, ale datum jeho velkého návratu se už pomalu blíží.

Middlesbrough odstartovalo na rozdíl od Wiganu sezónu skvěle, poslední dobou mu ale začíná docházet dech, což si uvědomuje také kouč Southgate, jenž věří, že jeho svěřenci nepříjemnou sérii konečně zlomí a budou bodovat. Pokud by totiž opět prohráli, hrozil by jim propad až do sestupových vod.

Na straně hostů hrozí, že se budou muset obejít bez klíčového stopera Roberta Hutha, kterého trápí zraněný kotník. O moc lépe na tom bohužel pro Boro není ani Andrew Taylor, jehož pro změnu na hřiště nepustí problémy s kyčlí. Chybět bude také Gary O’Neill a turecký reprezentant Tuncay Sanli. Útočnou dvojici tak zřejmě opět vytvoří Mido a Alvesem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.15 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sunderland AFC - Arsenal FC  (sobota 16:00)
Nepochybně největší šok celému Albionu připravil minulý týden Arsenal, když podlehl nováčkovi z Hullu. Jak asi zvládne reparát na Stadium of Light, kde je doma ambiciózní Sunderland?

Kanonýři v poslední době možná leckomu připomněli Pendolino. Doposud jeli jako o závod, načež z ničeho nic nastala porucha. Rozbitý stroj ovšem, jakoby se nechumelilo, znovu nastartoval a rozválcoval toto úterý v Lize mistrů Porto jasným poměrem 4:0. Teď čelí hrozbě druhé prohry po sobě, přičemž takovým způsobem Londýňané nevykolejili již více jak 50 utkání. Hnát kupředu je bude vidina možného skoku zpět do čela nejvyšší anglické soutěže.

Sunderland, nejvýše postavený ze všech tří severovýchodních celků Premier League (stejně jako loni má po šesti odehraných utkáních sedm bodů), podlehl soupeřům z tak zvané Big Four v posledních 10 případech. Navíc téměř pokaždé vyšel střelecky naprázdno. V této sezoně Black Cats nepotkávají velkoklub formátu Arsenalu poprvé. Hned na úvod sezony se střetly s Liverpoolem, na který nestačily v poměru 0:1. To byla jedna ze dvou letošních domácích proher Sunderlandu, Gunners naproti tomu stejný počet duelů zvládli mimo Emirates Stadium.

Co se týče vzájemných klání obou sobotních soků, je to celkem jasné. Na Stadium of Light naposledy v rámci Premier League osmkrát v řadě Kanonýři nezaváhali. Úplně v posledním případě rozhodl o těsné výhře londýnského klubu poměrem 1:0 mladíček Theo Walcott.

Žádné čerstvé absence nepotkaly hostující mužstvo. Naopak zpět do akce se vrací Song, do duelu s Portem již zasáhl Samir Nasri a na lavičce byl připraven naskočit i jeho krajan Mickael Silvestre. Již delší dobu Arsene Wenger postrádá Bischoffa, Rosického (slavícího v den utkání 28. narozeniny) a Eduarda.

To v Sunderlandu se smutní poté, co se na tréninku zranil Liam Miller a sobotní střetnutí možná bude nucen vynechat. Na marodce i nadále jsou jména Tainaa, Bardsleyho a Leadbittera.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.90 - 3.60 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Blackburn Rovers - Manchester United  (sobota 18:30)
Manchesteru se opět vrací skvělá forma z minulé sezóny a po přesvědčivých výkonech z minulých týdnů bude usilovat o body také na půdě Blackburnu. Ale pozor, Rovers si vedou obdobně a ani oni nechtějí bodově zaváhat. Ewood Park se tak zcela jistě může těšit na velmi zajímavé střetnutí, které je jedním z největších taháků kola.

Všechna poslední tři utkání dokázali Red Devils vyhrát a ze tří bodů, respektive postupu, se radovali v Carling Cupu, Premier League i Lize mistrů. V současnosti Manchesteru patří jedenáctá příčka, je však důležité nezapomínat na skutečnost, že má stále jeden domácí zápas k dobru.

Velmi obdobou statistikou se nyní pyšní také Blackburn, jenž má ale na kontě dvě vítězství v lize a jedno v Carling Cupu. Minulý víkend si navíc počínal velmi dobře, dokázal porazit Newcastle na jeho hřišti a jen tak umocnil jeho krizi. Tentokrát jej ale čeká úplně něco jiného, jelikož není favoritem a i remíza bude považována za dobrý výsledek. Za poslední čtyři vzájemné zápasy svěřenci manažera Ince Manchester ani jednou neporazili.

Na duel se těší především právě domácí kouč. Ten totiž vůbec poprvé postaví své mužstvo proti Siru Alexu Fergusonovi, pod kterým v Manchesteru šest let působil jako hráč. A právě dlouholetý lodivod jeho soupeře je zároveň Incův velký vzor. Talentovaný trenér tak má o důvod víc, proč vyhrát. Určitě by rád navázal na zápas z minulého ročníku, kdy Blackburn až do 88. minuty vedl, poté však zaúřadoval Carlos Tévez a vyrovnal na 1:1. Blackburn měl letos problémy především s defenzívou, v posledních dvou zápasech ale inkasoval pouze jednou, a to navíc z penalty.

Manchester v úterý zavítal do Dánska, kde na něj v rámci Ligy mistrů čekal Aalborg. I v tomto utkání potvrdil roli favorita a bez problémů zvítězil 3:0. Skvělým výkonem se prezentovala letní posila Dimitar Berbatov, jenž zaznamenal dvě branky. Pokud by si stejně úspěšně vedl i tentokrát, mohl by se radovat z 50 branek v dresech anglických klubů. Ve 22 letech si naopak může odbýt 200. ligový start Wayne Rooney.

Anglický reprezentant ovšem do zápasu s velkou pravděpodobností nezasáhne poté, co si přivodil malé zranění proti Aalborgu. Na tribuně tak zřejmě doplní trojici Hargreaves, Carrick a Scholes. Ani na druhé straně to není s absencemi nijak závratné. Mimo hru je stále David Dunn, Vince Grella a Paul Robinson.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.00 - 3.75 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
West Ham United - Bolton Wanderers  (neděle 14:30)
West Ham vstoupil do letošního ročníku nad očekávání skvěle a zatím se vyhřívá na páté příčce. Do Upton Parku nyní zajíždí Bolton, který má zcela opačné starosti – nutně potřebuje bodovat.

Gianfranco Zola vnesl do kabiny Hammers nepochybně svěží vánek. Klub pod ním zatím dvakrát zvítězil a udržuje si tak nadále stoprocentní bilanci na svém hřišti. Tento zápas tudíž svádí dohromady nejlepší "domácí" a nejslabší "venkovní" mužstvo. Bolton totiž naopak mimo Reebok Stadium ještě nebodoval a nyní se v Londýně bude pokoušet přerušit hrůznou sérii čítající tři porážky v řadě. Na území hlavního města Albionu ovšem Trotters vyhráli jen jedinkrát z posledních 16 případů (!), onen triumf ale zažili v duelu právě s West Hamem v dubnu tohoto roku.

Co se týče vzájemných soubojů, už si tolik letos výteční Kladiváři nemohou vyskakovat. Pouze jednou z minulých osmi bitev s Wanderers totiž vzešli jako vítězové. Stalo se tak loni v květnu, kdy se dvakrát prosadil Carlos Tevez, dnes již působící v Manchesteru United. Kontrastem této bilanci avšak je fakt, že doma východolondýnský celek podlehl Boltonu od roku 1964 jen jedinkrát.

"Bolton je silně ofenzivní celek. Jsou velmi přímočaří a my je musíme respektovat," nehodlá odepsat tápající Trotters Gianfranco Zola. Stejně tak Gary Megson popírá, že by ho zvýšený tlak vyvíjený na jeho osobu nějak znervózňoval. "Být pod tlakem není nic nového pod Sluncem, vždy to tu takhle bylo. V zákulisí se děje mnoho věcí, kolektiv se změnil, není to vždycky tak jednoduché, jak to laik vidí," tvrdí manažer, jenž na Reebok Stadium působí teprve druhým rokem.

Zola nemá důvod měnit sestavu, která přemohla minulý víkend Fulham v poměru 2:1. Navíc bude mít na výběr z více hráčů, neboť se mu do služby opět hlásí obránci Tomkins s Collinsem. Jeho protějšek dokonce má k dispozici kompletní ansámbl hráčů do pole, poněvadž je už zcela fit Matthew Taylor.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.30 - 4.45
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chelsea FC - Aston Villa  (neděle 16:00)
Londýnská Chelsea bude v neděli hájit první příčku před nebezpečně dotírající Aston Villou. Jde tedy o jednoznačný šlágr neděle a i celého kola. Bude se na Stamford Bridge opakovat rok starý osmigólový koncert?

Pojďme si napřed zmapovat momentální situaci a potencionální ovlivnění uskupení celků v popředí tabulky výsledkem této bitvy. V tuto chvíli jsou Villans jen bod za vedoucí Chelsea, ta je ovšem v čele jen díky příznivějšímu skóre oproti Liverpoolu. V případě prohry domácích nejen že najdou Blues poprvé pod manažerem Scolarim (činí to zatím devět zápasů) přemožitele, ale také před sebe pustí právě birminghamský klub, který by se tak na prozatimní trůn podíval po dlouhých sedmi letech. Druhá situace však nastane, jen pokud zároveň druzí Reds neporazí Manchester City.

Nejdelší šňůru bez porážky ze všech současných celků Premier League drží Chelsea. Stamford Bridge nebylo vyloupeno už 85 utkání a i mimo svůj stánek nepoznali Blues hořkost porážky celých 27 zápasů. Samotní Villans však už mají s protrháváním neskutečných sérií Londýňanů zkušenosti. Minulý rok na svém stánku udolali giganta z hlavního města Albionu v poměru 2:0 a Chelsea tak vyšla naprázdno po dlouhých osmi měsících, přesněji řečeno po 18 střetnutích.

Fotbalisté z Birminghamu budou mít hodně co dělat, aby ideálně zregenerovali síly na tento veledůležitý souboj. Čeká je totiž už sedmý zápas v jedenadvaceti dnech. Rovněž je poněkud straší minulost. Z Londýna zpravidla odjíždějí Villans se sklopenou hlavou, nebo spíš maximálně s jedním bodem. Toto pravidlo ovšem letos již porušili – stalo se tak 15. září na White Hart Lane, kde zvítězili 2:1. Minulé čtyři roky jakýkoliv stadion v hlavním městě Anglie Villa nedobyla. Když vezmeme jen vzájemná měření sil na Stamford Bridge v rámci Premier League, nevypadá to ale s Villans tak moc zle. Osm proher a dohromady stejný počet výher a remíz, toť jejich vizitka.

Co se týče posledního londýnského klání mezi Chelsea a Aston Villou, měl prostě všechno. Posuďte sami: tři červené karty, dvě penalty, dvojí zásah Andreje Ševčenka, celkově osm branek a výsledná divoká remíza 4:4. To prostě nemohl být obyčejný zápas.

Blues mají veliké problémy s marodkou před nedělním soubojem, ale Stilian Petrov, bulharský středopolař Villans, upozorňuje, že to nijak nezvýhodňuje birminghamský celek. "Můžete říct, že teď je ta nejvhodnější doba pro střetnutí s Chelsea. Jenže ti hráči, co nastoupí, budou mít velkou motivaci. Mají plno dobrých hráčů, kteří můžou odvést tak kvalitní práci, jakou by odvedli zranění borci," míní Petrov.

Poukazuje dost možná především na absenci Didiera Drogby. Ten sotva se dal do pořádku, už je na marodce znovu, z duelu s Kluží si totiž odnesl poraněné koleno. Mimo něj nejsou zatím stoprocentně fit beci Ashley Cole, Terry a Alex ani křídelník Joe Cole. Kapitána Chelsea ovšem nakonec bolavá záda na trávník zřejmě pustí. Jak sám řekl kouči Scolarimu, bolest pominula a je připraven naplno trénovat. U zbylých jmenovaných je též určitá šance, že nastoupí.

Aston Ville zase hrozilo, že se bude muset obejít bez zabijáckého dua útočníků Agbonlahor-Carew, nakonec jsou ale oba snajpři zdrávi a připraveni sestřelit i londýnského velikána. Martin O’Neill si mohl dovolit luxus v podobě šetření několika svých opor v týdnu v Poháru UEFA proti Loveči. Na lavičce mimo jiné zůstal Martin Laursen či Gareth Barry.

Výkop nedělního ostře sledovaného souboje se uskuteční v 16:00 CET a na průběh zápasu dohlédne pan Chris Foy, původem z Merseyside. Pomůže Liverpoolu a dovede utkání k remíze, kterou by Reds brali zajisté všemi deseti?
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.00 - 7.35
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Manchester City - Liverpool FC  (neděle 16:00)
Liverpool, nejlépe bránící celek soutěže, přivítá v rámci sedmého kola Manchester City, pro změnu nejlépe střílející tým. Oba účastníci tohoto střetnutí navíc nutně potřebují bodovat, a tak zajímavější šlágr jen stěží najdete.

Reds si v letošní sezóně vedou skutečně skvěle, a to v Premier League i v Lize mistrů. Jenže jejich hra častokrát moc pohledná pro oko diváka není. Styl, který týmu naordinoval kouč Benítez však nese kýžené ovoce, což je pro Liverpool nejdůležitější. V minulém kole se o tom přesvědčil Everton, jenž v derby podlehl 2:0.

Hostující fotbalisté jsou s Chelsea jedinými týmy, které dosud v lize nepoznaly hořkost porážky a také doposud vévodí tabulce se čtrnácti body na kontě. Nyní je bude čekat hodně těžká zkouška. Ovšem Citizens Liverpoolu už více jak devět hodin nedokázali v ligovém zápase vstřelit gól. Poslední přesnou trefu má na svědomí Kiki Musampa, jenž se trefil 9. dubna 2005.

Tři výhry, tři porážky. To je statistika, se kterou může pyšnit kouč Hughes. Pod jeho vedením hráči předvádějí atraktivní fotbal a všichni věří, že to tak bude pokračovat i nadále. Manchester se letos trefil prozatím v každém zápase, za zmínku stojí především vysoká výhra 6:0 nad Portsmouthem. Ta byla nejvyšší za minulých 40 let. Zápasy City zásadně navíc nekončí remízou, ta poslední se datuje na 30. ledna 2008, kdy uhráli výsledek 1:1 s Derby. Od té doby, celkem dvacet zápasů v řadě, buď vyhráli nebo prohráli.

Oba celky si velmi dobře vedou také v evropských pohárech, kde přes týden ani jeden nezaváhal. Za postupem ze základní skupiny Ligy mistrů nakročil skvěle Liverpool, jenž má po dvou zápasech už na kontě šest bodů. To Manchester zvládl postoupit do Poháru UEFA, poté co v předkole vyřadil kyperskou Omonií Nikósia.

Všichni na straně domácích pečlivě sledují situaci okolo stopera Richarda Dunna, jelikož jeho zdravotní stav jej totiž možná nepustí na trávník. Potěšující zprávou je alespoň návrat záložníka Martina Petrova, který se bude manažeru Hughesovi určitě hodit. Na hřišti by se také mohl objevit útočník Benjani. Neschopný hrát tak zůstává už jen Božinov a Vassell. Liverpool naopak může opět počítat s Javierem Mascheranem, který v zápase proti Eindhovenu odpočíval, a také dvojice Torres, Babel by měla hrát, poté co od holandského soupeře obdržela několik bolestivých ran.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.95 - 3.15 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Portsmouth FC - Stoke City  (neděle 16:00)
V zápasech Portmouthu i Stoke letos padá hodně gólů a diváci věří, že když se tyto dva týmy potkají ve vzájemném souboji, jenom se to potvrdí. Aktéři tohoto duelu nutně potřebují výhru, to celé utkání ještě více přiostřuje.

Oba kluby mají na kontě skóre 7:12, přesto je dělí v tabulce po šesti kolech propastných pět bodů. Pompeys patří v současnosti devátá příčka, zatímco Potters se krčí až na sestupové osmnácté pozici. Poslední dvě kola měli navíc velmi těžký los (nejprve zavítali na půdu Liverpool, následně hostili Chelsea) a moc dobře se jim nevedlo. Ani proti jednomu celku se nepředvedli v moc dobré světle a navíc nedokázali vstřelit gól.

Ovšem i tentokrát je ale nebude čekat nic snadného, Portsmouth se totiž po nepovedeném vstupu do nového ročníku zvedá a začíná opět pravidelně vyhrávat. "Ze začátku se jim nevedlo moc dobře, jelikož mysleli jenom na útok a zapomínali na defenzívu," všiml si problému soupeře hostující kouč Pulis. Ten také ocenil práci protějšku Harryho Redknappa a ocenil jeho úspěchy z minulého roku. "Skončili osmí v Premier League a vyhráli FA Cup. To je skutečně zajímavý příběh."

V Premier League se tyto dva kluby ještě nikdy nepotkaly, a proto Anglie uvidí premiéru, ve které by se měl radovat Portsmouth. Ten se navíc během týdne radoval z Postupu do Poháru UEFA a nachází se v psychické pohodě. Velmi době si vedou především oba útočníci Defoe – Crouch, ze kterých konečně začíná jít strach a potvrzují tak jen prognózy o obávaném duu. Prvně jmenovaný dokonce vévodí tabulce střelců.

Trenéra Redknappa ale čeká tentokrát perný víkend, protože bude mít problém se sestavováním základní jedenáctky. Chybí mu stále zraněný Niko Kranjčar, to samé platí u Seana Davise, Laurena, Bena Sahara a Jeroma Thomase. K tomu všemu to moc dobře nevypadá ani s Johnem Utakou a Bouba Diopem. Pod disciplinárním trestem je Lassana Diarra. Stoke bude chybět pouze Liam Lawrence, jenž si zranil kotník, když doma omylem šlápl na svého psa.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.40 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tottenham Hotspur - Hull City  (neděle 16:00)
Dosud největší zklamání sezóny z Tottenhamu čeká i tentokrát velmi nepříjemný soupeř. Senzace z Hullu jede po utkání s Arsenalem opět do Londýna s touhou bodovat.

Výhra – toto slovo v poslední době se Spurs nejde moc dohromady. Už šest kol čekají hráči klubu z White Hart Lane, až budou moci po zápase oslavovat se svými příznivce zisk tří bodů. Minule to opět nevyšlo, jelikož svěřenci kouče Ramose podlehli Portsmouthu a ještě více si tak zkomplikovali situaci. Dosud totiž získali pouze dva body. Náladu si spravili alespoň postupem základní skupiny Poháru UEFA, ale ani tady to pro ně nebylo jednoduché, jelikož Wisla Krakow urputně bojovala.

Tottenham pochopitelně s Hullem v nejvyšší soutěži ještě nikdy nehrál, a proto nemůže vycházet z poznatků z minulých vzájemných zápasů. Očekává se však, že Tigers dorazí k zápasu s především defenzivní taktikou a moc gólů zřejmě nepadne. "Nebude to jednoduché utkání, klíčem k úspěchu je první branka," tuší hostující trenér Phil Brown. Ten i tentokrát věří, že by mohl bodovat a rád by využil špatné situace okolo Spurs.

Především z ofenzívy Tottenhamu měl jít v letošní sezóně strach, vždyť jména jako Modrič, Bentley, Bent nebo Pavljučenko měla soupeřům nahánět husí kůži. Dosud se ale Kohouti prosadili gólově jenom čtyřikrát, což z nich dělá nejhůře střílejí tým celé Premier League. Za poslední tři kola se navíc trefili pouze jednou.

Naposledy Spurs hráli soutěžní zápas proti Hullu před více jak 26 lety. Tenkrát vyhráli 2:0 a určitě by to rádi napodobili. Budou se ale muset obejít bez obránce Alana Huttona a Garetha Baleho. Po zranění se tak už alespoň vrací Čorluka i Pavljučenko. Hosté jsou na tom obdobně. Jistě nebude hrát pouze Fagan, nad starty Gardnera a Barmbyho jsou pochybnosti.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.40 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Everton FC - Newcastle United  (neděle 17:00)
Everton ani Newcastle letos nehrají v ideální pohodě, především na Straky se toho v poslední době valí ažaž ze všech světových stran. Naposledy vybuchl na tiskové konferenci provizorní manažer Kinnear, jak se to asi projeví na výkonu jeho svěřenců v neděli?

Toffees tento rok nezdobí katastrofální herní projev, nicméně domácí publikum na ně nemá ani náhodou blahodárný vliv. Snad tréma nebo něco jiného způsobily, že Everton doma ještě nebodoval (skóre 2:8). K tomu navíc přičtěme nečekané čtvrteční vypadnutí z Poháru UEFA a nutně nám vyjde rozpačitá nálada v kabině Toffees. Bez zajímavosti není fakt, že pokud Toffees prohrají i v neděli, dosáhnou stejného čísla domácích proher jako za celou loňskou sezonu. Rovněž každého příznivce liverpoolského celku zarmoutí další statistika. Na Goodison Parku totiž Blues neskórovali již více jak 200 minut, naposledy se zde radoval z gólu Yakubu v zahajovacím klání proti Blackburnu.

Newcastlu je zase úplně jedno, kde prohrává. Ve všech soutěžích odešel naposledy pětkrát pokaždé se svěšenou hlavou. Nyní mu hrozí, že historicky poprvé v Premier League neutrží ani bod popáté v řadě. Navíc klubem zmítají problémy na všech postech. Pochybné je Ashleyho zacházení s klubem a nejčerstvěji je omíláno zase nevybíravé vystoupení prozatímního lodivoda Magpies, Joea Kinneara, na úvodní tiskové konferenci v nové funkci. Na ní měl údajně dvaapadesátkrát vyřknout sprosté slovo. Krom toho nemůže ještě dvě utkání usednout na lavičku, neboť si z Nottinghamu Forest (kde působil před čtyřmi lety) přinesl dvojzápasový distanc. Kontroverzní to muž. Mimochodem Kinnear se stal již 13. manažerem, který kdy v Premier League Newcastle vedl.

"Je to můj první zápas a já si nic nepřeju víc než zahájit své zdejší angažmá vítězstvím," tak zněla již slušná slova Joea Kinneara na předzápasové konferenci. Tomu již bude k dispozici Guthrie, jenž si odpykal karetní trest, stejně jako Enrique s Beyem. Návrat Španěla Jonáse se závratnou rychlostí blíží, zato Viduka se Smithem si ještě dlouho nezahrají.

Tim Cahill byl přísně vyloučen v merseysideském derby s Liverpoolem a navíc bude ještě další tři zápasy stát. Phil Neville s Louisem Sahou nejsou úplně v pořádku po duelu s Lutychem a nad jejich starty se vznáší otazník.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.30 - 4.40
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Chelsea FC642012:314
2.Liverpool FC64207:214
3.Aston Villa641112:813
4.Arsenal FC640212:412
5.West Ham United640213:1012
6.Hull City63219:1111
7.Blackburn Rovers63128:1210
8.Manchester City630316:99
9.Portsmouth FC63037:129
10.Wigan Athletic62229:58
11.Manchester United52216:48
12.West Bromwich Albion62136:77
13.Sunderland AFC62136:87
14.Everton FC62139:137
15.Fulham FC52035:66
16.Middlesbrough FC62046:96
17.Bolton Wanderers61145:94
18.Stoke City61147:124
19.Newcastle United61145:114
20.Tottenham Hotspur60244:92

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (84)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Blackburn Rovers - Manchester United 2

Sunderland AFC - Arsenal FC 0

Wigan Athletic - Middlesbrough FC 1

West Bromwich Albion - Fulham FC 0

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že Hull dá Tottenhamu co proto!

Reagovat
bakasa

Blackburn Rovers - Manchester United 2

Sunderland AFC - Arsenal FC 2

Wigan Athletic - Middlesbrough FC 0

West Bromwich Albion - Fulham FC 0

Reagovat
bakasa

0:2

1:2

1:1

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Blackburn Rovers - Manchester United 0:2

Sunderland AFC - Arsenal FC 1:4

Wigan Athletic - Middlesbrough FC 0:0

West Bromwich Albion - Fulham FC 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Rovers-MUTD 1:1

AFC-Arsenal 1:2

Wigan-Middlesbrough 0:1

WBA-Fulham 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska myslím krása. Nejprve Sunderland-Arsenal, do toho MS futsalu, pak NHL, večer Barca s Atléticem... no není ten svět krásný?

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby se nehrálo od pěti v Opavě, tak bych s tebou souhlasil....

Reagovat
smazaný uživatel

No co ti Opaváci? Ti mi jí krev. Ale čest ti, že na ně chodíš. Já bych na ně šel, tak max na pivo.

Reagovat
smazaný uživatel

No ale teď na to koukám, s Čáslaví by to mohlo být zajímavé.

Reagovat
smazaný uživatel

A nebo počkej, ty za ně kopeš? Nebo děláš nějaký report? Sry, mám teď více myšlenek, včera jsem napitý boural na kole. Hlava to asi odnesla.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ani jedno, jdu si konečně užít fotbal na vlastní oči, i když budu pěkně mrznout....

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám teď možnost chodit na Baník a na Vítkovice (vítkovický hokej bude momentálně asi šťavnatější než jejich fotbal ). Nj, ale tak konečně něco hrajte, čím víc Moravy a Slezska v lize tím líp.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to máš pravdu, ale já to neovlivním Tentokrát ale bude výhra, o tom jsem přesvědčený

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavé to určitě bude, minulý rok zápas skončil 5:1, teď navíc Opavu převzal Radoslav Látal, tak jsem zvědavý co vymyslí. Pokud Zenit nepřijede jenom bránit, bude to pohledné utkání Škoda, že ta NHL nezačíná až v 20:00

Reagovat
smazaný uživatel

JJ, to s tím Látalem jsem četl.

Reagovat
smazaný uživatel

Na ten hokej od Novy jsem zvědav Nevíš, kdo komentuje?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím no. Ale Venca byl na Světovém poháru roztomílý.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

"Jóóóó je tam gol, Petr Čajánek, dobře" Tittelbach rules...

Reagovat
smazaný uživatel

"Ouuuu to je síla"

Reagovat
smazaný uživatel

"Tak to je odpověď jako blázen"...

Reagovat
fantomas

Ta je nej.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ten spolukomnetátor, ten tomu dává ještě víc

Reagovat
smazaný uživatel

pozor, spolukomentátor je myslím Petr Svoboda, slavný to muž.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, ale hodněkrát se zadrhne a dokončí větu úplně jinak než ji začal

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si vystačíš sám v té diskuzi

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem tu dlouho nepřispíval, tak to musím dohnat.

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím, chyběl tu normální Chelseaman....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A uplne na koniec MMA match Kimbo Slice vs. Ken Shamrock na CBS myslim, ze to bude lepsie nez vsetky dnesne podujatia dokopy

Reagovat
smazaný uživatel

Kimbo je zvíře a mediální hvězdička..doufám, že Ken mu naloží..

Reagovat
smazaný uživatel

Nenalozi..Ken ledva spravil 205 lbs, co je na HW velmi malo...Okrem toho mu uz taha k 50tke, nevyhral myslim od roku 2002...Je pravda, ze Kimbov boj na zemi je otrasny, co sme mali moznost vidiet aj v zapase s Thompsonom, no nemyslim, ze by Ken bol schopny dokoncit Kimba nejakou submission ako by to spravil v svojej "prime"....

A tak či onak to bude dohodnute, Ken nema motivaciu a ak by Kimbo prehral, EliteXC by zaniklo...

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak a zejtra podobně, Chelsea - AV, do toho futsal a pikantní souboj ČR - Španělsko a pak NHL, určitě se najde i nějaký dobrý španělský nebo italský fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

a ještě brzo ráno Motogp i když nevim jestli vstanu

Reagovat
-Kopy-

Jej, ty taky žiješ jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě taky minou Hakylíci,protoze jdu na Plzen.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ať chutná

Reagovat
fantomas

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem se tady konecne registroval, fantomas si me urcite pamatuje z icq :-))) Jeste jednou bych se ti chtel omluvit za to, ze jsem nenapsal o predsezonni priprave naseho klubu, ale brigada mi dala hodne zabrat a vubec mi nezbyl cas, abych neco napsal, coz me mrzi, protoze jsem se na to moc tesil a tvuj zajem mi udelal velkou radost.... Doufam, ze je tady dobra uroven komentaru, je tady i fans United, ktery vi, o cem mluvi, myslim ze ma nick chazychaz, tak se tesim, ze snad poprve v zivote budu mit nizkou hladinu adrenalinu v krvi, kdyz budu mluvit s nekym, kdo fandi rivalovi.....Ale tim nechci zhazovat jine fanousky, urcite je tady nekolik skvelych fanousku a moc se tesim, az si s nima popovidam...

Ceka nas zajimavy duel proti ManCity, coz jsou dalsi rivalove z toho odporneho mesta, ktere se snazi byt tim nejfotbalovejsim, nybrz na Liverpool nema.... Myslim, ze pokud ManCity ukazi opet dobry vykon, tak muzeme mit problemy, protoze nase hra vlastne nebyla uz dlouho dobra a jen diky Torresovi mame takove vysledky, jake mame, ale tot je vse, protoze s vykonem uz je to jina basnicka Dokud ovsem bude sedet na postu manazera ten trener, ktery se mne hnusi uz jen svou narodnosti, tak se asi nic nezmeni... Kdyby na lavicce sedel Kenny, hned by to urcite vypadalo jinak.... Ted bych ovsem dal ty penize i za Hughese, i kdyz ten by asi nas tym prilis nezmenil a privedl si tam dalsi jizany, coz by me nepotesilo, ale alespon by meli kvalitu, narozdil od hracu, kteri u nas nemaji co delat, jako Arbeloa, Degen atp., ale na druhou stranu musim uznat, ze me potesil Dossena, ktery se nezda tak spatny, jako jsem si myslel.... I kdyz bych radeji videl hrat Hamilla, Darbyho a dalsi, nez nejaky italy, nebo spanely

Zaroven bych byl rad, kdybych mohl byt na tomhle webu pouze pod prezdivkou Ryan, pokud ji tady nevlastni nejaka uzasna bytost, ktera by stale prispivala a stala o svou prezdivku.... Pokud takova zivouci hvezda neni, tak bych byl rad, kdyby muj nic byl pouze Ryan, protoze RyanLFC je takove kostrbate.... Predem diky, pokud toto zrealizujete... Zatim se mejte, cao

Reagovat
smazaný uživatel

Dossena sa ti zda dobry ?

Reagovat
smazaný uživatel

Co mas stale proti Dossenovi? Sice nehra nejako extra dobre, no tiez sa neda povedat ze by hral zle..Tak nechapem tvoj postoj ako fanusika LFC

Reagovat
smazaný uživatel

Aurelio je o triedu lepsi ,a ta jeho nadvaho centry a prihravky

Reagovat
R22

Dossena hraje dost dobře, to jen ty si proti němu zaujatý...

Reagovat
minoLFC

Dossena síce nehviezdi ale ani nesklamal..túto sezónu sa mi zatiaľ zdá lepší ako Aurélio, ktorý zatiaľ také výkony ako na konci minulej sezóny pred zranením nepodáva

Reagovat
smazaný uživatel

Aurelio hral proti PSV dobre a Dossena nehral tak a to hral uz viac zapasov...

Reagovat
smazaný uživatel

In Rafa We Trust !!

Reagovat
fantomas

Reagovat
fantomas

Paráda, hraje Song, takže se Denilson přesouvá zase nalevo, doufám, že zopakuje výkon ze zápasu s Boltonem.

Reagovat
smazaný uživatel

Persie _lwm,Denilson_lcm

Reagovat
fantomas

Hm, nakonec to tak je. Spíš Denilson se Songem DCM a Fabregas jakoby mozek ve středu. Ale nejde to, vubec to nejde...

Reagovat
smazaný uživatel

hmm zatial nie

Reagovat
smazaný uživatel

Blackburn Rovers - Manchester United 1:4

Sunderland AFC - Arsenal FC 0:2

Wigan Athletic - Middlesbrough FC 1:1

West Bromwich Albion - Fulham FC 1:2

Reagovat
fantomas

Bednář.

Reagovat
smazaný uživatel

wba kopal penaltu ? ...

Reagovat
fantomas

Prosadil se po rohu.

Reagovat
herbage

"Londýnská Chelsea bude v neděli hájit první příčku před nebezpečně dotírající Aston Villou. Jde tedy o jednoznačný šlágr neděle a i celého kola."

"Liverpool, nejlépe bránící celek soutěže, přivítá v rámci sedmého kola Manchester City, pro změnu nejlépe střílející tým. Oba účastníci tohoto střetnutí navíc nutně potřebují bodovat, a tak zajímavější šlágr jen stěží najdete."

Kucí, tak se dohodněte

Reagovat
smazaný uživatel

hold budou jednou šlágry dva

Reagovat
R22

"V Liverpoolu se na Anfield Road představí pohádkově bohatý Manchester City." - v úvodu

hraje se na City of Manchester Stadium, ne na Anfieldu

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry, už jsem to opravil...

Reagovat
Tomanatura

Osobně mě víc zajímá City - Liverpool. Dva nenáviděnné týmy nastoupí proti sobě .

Reagovat
fantomas

Nenáviděné?

Reagovat
Tomanatura

Mnou A ty dvě N tam být nemají

Reagovat
smazaný uživatel

Co proti nim máš?

Reagovat
smazaný uživatel

Je to fanoušek United, a ti nemaj rádi Citi a Beatlesáky.

Reagovat
fantomas

Tak Citizens se zprotivili asi všem a Liverpool se myslim dá docela pochopit.

Reagovat
Tomanatura

Jak říkal Chazy - vše špatné u City je to nejlepší, co může být A Beatles? To už je prostě od první chvíle, co jsem se díval na fotbal. Fuj, hnus, ble...

Reagovat
smazaný uživatel

Len či si si to iba neprečítal v nejakej historickej knižke, ktorá Ti automaticky prikazuje nenávidieť lfc, potažmo hráčov lfc, potažmo fandov lfc, potažmo mna Neviem si pomôcť, ale zrovna v tvojom prípade mi to príde tak silené že až

Reagovat
Tomanatura

OT:

Vyšla už Fifa 09? Demo už mám...

Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že už vyšla

Reagovat
Tomanatura

Já ji nikde nemůžu najít

Reagovat
-Kopy-

Torrenty forever.

Reagovat
smazaný uživatel

pes forever

Reagovat
fantomas

Ale Fifa už je, mám ji staženou.

Reagovat
Devil

Jo vysla FIFA 09, i NHL-oboji je super!

Reagovat
Tomanatura

Liverpool

Reagovat
smazaný uživatel

čo s ním?

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

Neodpovedal si na to Tvoje pozérstvo ohladne nenávisti k lfc

Reagovat
smazaný uživatel

Ty krávo, Hull už zase vede. Dobře mě fantomas naočkoval, dobře...

Reagovat
smazaný uživatel

tak v pohodě si jdem pro tři body, AV taková leklá ryba, to jsem neviděl.... ani na bránu se netrefí, no tak doufám že ještě v druhý půli zvýšíme skóre, snad nebude AV po půli jako vyměněná ale zatim to nevypadá....

Reagovat
smazaný uživatel

Franco Di Santo předveď se gólem, udělej to pro mě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele