Anglická Premier League - preview 30. kola

21.03.2009, 08:45, aktualizováno 22.03.2009, 09:09
Previews
Liverpool může znovu něco umazat z náskoku Manchesteru United, musí ale porazit nebezpečnou Aston Villu, která však v poslední době trochu tápe. Hull si to rozdá s Wiganem a Manchester City se Sunderlandem...
Portsmouth FC - Everton FC  (sobota 13:45)
Everton získal díky posledním nevydařeným výsledkům Aston Villy šanci probojovat se do Ligy mistrů pro příští ročník a tuto příležitost bude zcela jistě využít. Jako další jej čeká Portsmouth.

Na konci loňského ročníku Everton a Pompeys dělily v tabulce pouhé tři příčky, v letošní sezóně je to v současné době propastných jedenáct míst a devatenáct bodů. Zatímco prvně jmenovaní bojují o poháry, hráči z jihu Anglie musejí spřádat plány, jak zachránit prvoligovou příslušnost také pro příští rok.

Portsmouth se ale v tomto kole pořádně nadře. Proti celkům z horních pater tabulky se mu zásadně nedaří. Everton ale dokázal na jeho půdě ve 3. kole porazit, a to poměrně jasným výsledkem 3:0. Jenže Toffees přijíždí do Fratton Parku tentokrát s vynikající formou a budou chtít Portmouthu tento nepříjemný výsledek oplatit. Vybrali si k tomu ten nejlepší čas, jelikož z nich začíná jít skutečný strach. Za posledních pět kol vytěžili jedenáct bodů a navíc pouze jednou inkasovali, na hřištích soupeřů navíc bodují častěji než doma, a tak ne nadarmo z nich jsou favorité.

Domácí trenér Paul Hart už nyní může zapomenout na to, že by postavil do zápasu záložníka Jermaine Pennanta. Ten totiž v posledním utkání s Middlesbrough utrpěl zranění lýtka a bude asi tři týdny mimo hru. Podobně jsou na tom také Bouba Diop a Marc Wilson. Na druhé straně musí řešit nepříjemnější problémy. Everton se bude muset obejít bez Josepha Yoba, v pořádku by ale měl být Tim Cahill, jenž musel být v zápase se Stoke vystřídán o poločase. Hrát i nadále ovšem nemůže Arteta, Anichebe, Hibbert, Yakubu, Valente a Vaughan.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 3.15 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Stoke City - Middlesbrough FC  (sobota 16:00)
Důležitost tohoto zápasu si v obou táborech moc dobře uvědomují. Stoke i Middlesbrough se totiž nacházejí na chvostu tabulky a jakékoliv ztráty jsou pro ně nepřípustné.

Duel o šest bodů, shodují se jak v Middlesbrough, tak také v Stoke. Především pro prvně jmenované jde skutečně o klíčový duel sezóny. Na svém kontě mají totiž pouhých dvacet sedm bodů a nacházejí se na předposledním místě tabulky. Pokud tedy nezačnou okamžitě vyhrávat, budou to mít letos zatraceně těžké. Za minulých sedmnáct ligových zápasů brali tři body pouze jednou! Ovšem v zápase s Liverpoolem. Boro trápí nejvíce především špatná muška, což dokazuje také tabulka vstřelených branek, kde se nacházejí beznadějně na jejím dně. Bez gólů se hold vyhrávat nedá.

Stoke zatím za 29 kol získalo stejný počet bod a v klidu tak rozhodně být nemůže. V poslední době ale nabralo druhý dech a pokud Potters nějakou dobu vydrží, o záchranu se zřejmě bát nemusí. Jejich největší síla je právě na domácím trávníku, a proto této skutečnosti budou chtít využít také tentokrát, po dvou týdnech opět vyhrát a získat nesmírně důležité tři body. Na Britannia Stadium za posledních pět měsíců navíc prohráli jediný zápas, a to už hodně dávno s Manchesterem United.

Domácí realizační tým řeší nepříjemný problém se záložníkem Matthewem Etheringtonem, jehož trápil bolavý kotník a stále není jasné, zda bude připraven nastoupit. O jeho startu se teprve rozhodne. Podobně je na tom také útočník Ricardo Fuller. Toho pro změnu trápí rameno. Za Middlesbrough se v zápase podle očekávání neobjeví trojice ve složení Hoyte, Digard a O’Neill. Ti všichni jsou totiž na seznamu zraněných. Hrát nemůže ani Matthew Bates, který viděl v posledním duelu s Portsmouthem červenou kartu. Starty Aliadiereho a kapitána Pogatetze jsou naopak ve hvězdách.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.15 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Blackburn Rovers - West Ham United  (sobota 16:00)
Solidně načatá jízda Blackburnu za záchranou vzala přinejmenším na chvíli za své minulý víkend na Emirates Stadium. Své naděje se nyní Rovers pokusí vzkřísit na svém hřišti, kde přivítají West Ham, jenž se naposledy pořádně trápil s West Bromwichem.

Až debakl 0:4 od Arsenalu vytrhl Blackburn z dojmu, že konečně nabral dech a nastálo se usadil na příčkách znamenajících klid. Takhle ale mohou v případě další zkázy znovu trčet na pokraji degradace, ne-li se přímo topit v sestupových vodách. Aby nedošlo k dalšímu selhání, musí Rovers překonat nejednu věčnou překážku. Tou první je tragická střelecká produktivita na vlastním hřišti. Jen Boro s Wiganem domácí publikum rozdovádělo sporadičtěji, přičemž tuto smutnou statistiku poslední dobou modrobílí útočníci neváhají řádně živit. V předešlých dvou střetnutích odehraných na Ewood Parku totiž vyšli pokaždé naprázdno. Druhým výrazným neduhem lancashireského celku je strach z první osmičky (West Ham je sedmý) - jen Everton zvládl obrat o body, v dalších jedenácti případech nepochodil. Třetí krizový bod z pohledu Allardyceových svěřenců je samotný soupeř. Toho totiž nepřemohli již v sedmi po sobě jdoucích utkáních (Premier League či FA Cup), na podzim si dokonce z Upton Parku odvezli potupný výprask 1:4.

Také West Ham jako by krátce před soubojem s Blackburnem dostihly nevítané nedbalky. Po sérii veskrze povedených zápasů a dvou vítězstvích přišlo nečekané trápení s beznadějně posledním WBA. Ve finále z toho byla ještě celkem milosrdná remíza 0:0 a snad i varování do příštích kol. Právě Rovers by se totiž dali rovněž podcenit, a v tom případě by tentokrát Hammers nemuseli bodovat vůbec. Blackburn si proti nim totiž zpravidla, když už nic jiného, alespoň s chutí zastřílí (tolik branek jako jim - 39 - nenasázel nikomu jinému z nynějších účastníků PL), a třebaže totéž tvrzení platí i v opačném gardu, tentokrát by se po konečném zúčtování mohl radovat outsider ze středozemí. Avšak pokud by se hrálo jen a jen na papíře, o vítězi by nemohlo být pochyb. Tři čistá konta v předešlých třech kolech a skutečnost, že Londýňané na Rovers obecně umí, budiž důkazem.

Blackburn půjde do sobotní bitvy dost možná bez svého kapitána Ryana Nelsena, který spolu s jiným obránce Givetem čelí fyzickým testům, a tak jeho start nelze zcela potvrdit. Zato s jistotou lze říct, že Roqueho Santa Cruze a Vince Grellu na Ewood Parku neuvidíme, přičemž Nelsenův zástupce Stephen Warnock hodlá v případě nouze přemoci bolest a nastoupit.

Také v táboře West Hamu do poslední chvíle před výkopem panuje nejistota. Otazník nadále visí nad startem Upsona, jehož pobolívá lýtko, i Savia Nsereka, který si menší zranění přivodil patrně v minulém kole. Naopak vyškrtnutí ze seznamu marodů se dočkal Dyer s Tristánem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.25 - 4.25
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Fulham FC - Manchester United  (sobota 16:00)
Craven Cottage navštíví nezvaný host z Manchesteru. United si s londýnským týmem často zahrávají jako kočka s myší a po ostudné prohře s Liverpoolem jim nezbývá nic jiného než svou pověst potvrdit.

Fulham nepotvrdil v posledních dvou zápasech skvělou bilanci z vlastního stadionu. I když patřil k těm nejlepším před svými fanoušky, prohrál s Hullem a Blackburnem. Chuť si napravil až na hřišti Boltonu, kde po vydařeném výkonu zaslouženě vyhrál 3:1. Cottagers nejsou rozhodně těmi, kteří by byli postrachem pro týmy z Velké čtyřky. V srpnu sice porazili Arsenal, to je však také jediná výhra z posledních třinácti utkání proti anglické elitě.

Ještě hůře to pak s Fulhamem vypadá při samotné historii s Manchesterem United. Z posledních třiceti zápasů totiž vyhrál pouze jeden, alespoň bod pak získal naposledy v roce 2004. Aktuální bilance je tak z pohledu Londýňanů tragická. Minulé tři ligové zápasy skončily celkovým skórem 0:8 a všechny body se sunuly soupeři. Před dvěma týdny navíc v pohárovém klání dostal Fulham na domácím hřišti výprask 0:4.

Manchester zastihla nečekaná trhlina při cestě za titulem, když Liverpoolu nestačil debakl Realu Madrid a vyhrál 4:1 v Divadle snů. Současný lídr tabulky ovšem jinak exceluje. I když po sedmi venkovních zápasech v Newcastlu inkasoval, připsal si další výhru ze hřiště soupeře. Samotný Fulham navíc proti Manchesteru neuhrál ani remízu v jakékoliv soutěži už devětkrát v řadě. A slova Sira Bobby Robsona také nevidí ve Fulhamu těžkou překážku. "Manchester je příliš kvalitní a zkušený, aby náskok ztratil. Myslím si, že hned proti Fulhamu ukáže svoji třídu," řekl po zpackaném klání s nejbližším pronásledovatelem.

Manažeru Royi Hodgsonovi bude pro sobotní zápas chybět Aaron Hughes, který má poraněné žebra. Otazníky pak visí nad křídlem Clintem Dempseym, o jehož startu se rozhodne až před výkopem. Na druhé straně už by měla být fit dvojka Gary Neville, Darren Fletcher. Na střed obrany by se vedle Rio Ferdinanda měl postavit Jonny Evans, jenž nejspíše nahradí na dvě utkání suspendovaného Nemanju Vidiće.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 9.00 - 3.80 - 1.37
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
West Bromwich Albion - Bolton Wanderers  (sobota 16:00)
West Brom je sice stále beznadějně poslední, své šance se ale nevzdává. Situaci, ve které se nyní nachází, si může vylepšit v duelu s Boltonem.

Svěřenci kouče Mowbraye na tom sice stále nejsou nejlépe, stačí ovšem i kratší série povedených zápasů a mohou se opět objevit v bitvě o pozice neznamenající sestup. V současné době ztrácí na prvního soupeře před sebou rovné čtyři body, na sedmnácté místo dokonce šest. Nic ztraceno tedy ještě není, nyní ale musí Baggies Bolton porazit, na nic jiného skutečně myslet nemohou. Už v minulem kole ale jasně ukázali, že dokáží hrát i se silnějšími celky. Na půdě sedmého West Hamu United uhráli bezbrankovou remízu. Právě čisté konto těšilo lodivoda Mowbraye nejvíce, jelikož West Brom v letošním ročníku je nejčastěji inkasujícím týmem. Drží si dost nelichotivý průměr téměř dvou obdržených branek na utkání.

Utkání těchto dvou soupeřů většinou moc atraktivity nenabízí. Poslední dva vzájemné duely například skončily bezbrankovou remízou. Bolton navíc na Hawthorns Stadium nevyhrál na prvoligové úrovni už dlouhých padesát sedm let a určitě nerad by to prodloužil o nějaký ten rok déle. Jenže do West Bromwiche nepřijíždí s tou nejlepší formou. Poslední dva ligové zápasy prohrál, a to navíc se soupeři, se kterými by si to dovolit moc neměl. Po prohře na půdě Stoke nestačil doma ani na Fulham a daroval mu tak první výhru ze hřiště soupeře.

Nyní ale může toto zaváhání odčinit. Manažer Megson, jak už bývá dobrým zvykem, může využít většiny svých svěřenců. Bude se muset obejít akorát bez Marka Daviese, jenž je na pět týdnů mimo hru. Hrát už akorát nemohou O’Brien a Vaz Te, což pro Bolton rozhodně nejsou žádní klíčoví hráči. To West Brom je na tom hůř. Zranění jsou totiž obránci Barnett a Faye a samozřejmě stále útočník Miller.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.20 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tottenham Hotspur - Chelsea FC  (sobota 16:30)
Obyvatelé Londýna se mohou těšit na další derby. Třicáté kolo svede do boje na ostří meče Tottenham a Chelsea.

Díky výtečné formě Spurs z minulých zápasů se mohou diváci zřejmě těšit na hodně zajímavou podívanou. Tak jako obvykle, když se tyto dva celky potkají. "Chelsea je skvělý tým a vždycky, když proti nim hrajeme, tak je to fantastické," vyznal se kapitán kohoutů, útočník Robbie Keane, jenž by měl být největší zbraní Harryho Redknappa.

"Jako hráči se na podobné zápasy vždycky moc těšíme," dodal irský reprezentant. Tottenham vstoupí do tohoto klání s již pětizápasovou sérií bez prohry. Během ní například v minulém kole dokázal vyhrát na půdě Aston Villy. I přes několik vydařených výsledků ale stále zatím patří Spurs neuspokojivé jedenácté místo, například na sedmý West Ham nyní ale ztrácí už jen pět bodů.

Také Chelsea využila v minulém kole zaváhání Manchesteru United a snížila ztrátu na něj na čtyři body. Šance na titul stále ještě žije, nic však nemá ve vlastních rukou. Blues tak v závěru letošního ročníku půjde především o to, aby dokázali udržet druhou příčku před dotěrným Liverpoolem. Flintu do žita ovšem stále zatím neházejí a věří, že to s United půjde z kopce a oni využijí jeho zaváhání.

"Viděl jsem Tottenham ve finále Caling Cupu a musím přiznat, že odehráli kvalitní zápas. Dobře si vedli nedávno také ve Villa Parku," chválil svého současného protivníka holandský manažer na lavičce Chelsea Guus Hiddink. "Jsou hodně nebezpeční, rychlí a po slabším startu do sezóny získali sebedůvěru. Budeme se muset na utkání plně soustředit," pokračoval Hiddink, jenž Chelsea skutečně pozvednul. Dokázal jí dostat do čtvrtfinále Ligy mistrů a v lize pod jeho velením vyhrála všechny zápasy, tedy čtyři.

Tottenham, podobně jako například před týdnem, stále nemůže využít služeb stejné dvojice hráčů. Jedná se o obránce Alana Huttona a útočník Jermaina Defoea. Menší zdravotní problémy trápí, jak už bývá zvykem, i Ledleyho Kinga.

To Chelsea je na tom přeci jen hůř. V posledním zápase s Manchesterem City přišla o záložníka Deca, jenž musel být vystřídán už před konce prvního poločasu. Hrát dále nemůže ani Joe Cole a Paulo Fereira. Neschopnost nastoupit hrozila u útočného dua Anelka - Drogba, podle posledních zpráv by ale měli být v pořádku.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.10 - 3.30 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Newcastle United - Arsenal FC  (sobota 18:30)
Po herní stránce se věci obracejí k lepšímu, letošní ligová neporazitelnost nadále trvá, vrací se marodi, není důvod, proč by neměl Arsenal hledět do budoucna se svěžím očekáváním. Prvním krokem na cestě za vzkříšením je bezpochyby udržení čtvrté příčky, pročež by se nyní slušelo triumfovat na St. James Parku.

Slušelo, to ano, ale jistého na tom není zhola nic. Třebaže si zřejmě mnozí z fotbalistů Newcastlu už ani nepamatují, kdy naposledy doma zvítězili, svou kůži rozhodně nehodlají londýnskému gigantovi prodat lacino. V takových soubojích jde povětšinou stranou nějakých pěti utkání v řadě bez výhry, čekání na druhé jarní vítězství či snad neschopnost udržet čisté konto v předešlých 12 duelech. Na členy proslulé Big Four se chce vytáhnout každý, a to kdykoliv, nehledě na aktuální formu. Zvláště Arsenal je pak poměrně často k soupeřům topícím se v krizi shovívavý natolik, že jim nějaký ten bodík pokorně daruje. Toho chce nyní Hughtonova družina řádně využít a pokud možno prolomit onu černou sérii proher 0:3. Takovým výsledkem totiž skončil bez výjimky každý z posledních třech měření sil obou těchto soupeřů (všechny se však odehrály na Emirates Stadium), což není zrovna chvály hodná vizitka. Na druhou stranu recept na Kanonýry se zdá být prozaický. Neinkasovat brzy a naopak coby první otevřít skóre. Vždyť jen v jediném z deseti případů, kdy šly Magpies letos do vedení, nedotáhly ono utkání do vítězného konce.

Na to, jakou krizí si na přelomu roku Gunners prošli, se nyní pyšní chvály hodnou šňůrou bez porážky. Ať už jde o celých 20 zápasů ve všech soutěžích, či "pouhých" patnáct jen v Premier League. Na druhou stranu způsob, jakým Arsenal došel právě k jubilejně dvacáté po sobě jdoucí výhře, je pro Londýňany poslední dobou denním chlebem. Ve čtvrtfinále Ligového poháru měli na krajíčku v souboji s ligovým nováčkem z Hullu, když Gallas dokonal obrat až chvíli před koncem, navíc ne zrovna regulérní cestou. Nedávno zase Kanonýři drželi ligovou neporazitelnost jen pomocí utrápených bezbrankových remíz, k nimž se v jednu dobu uchýlili hned čtyřikrát po sobě. Zkrátka není to úplně tip top, ale na druhou stranu to může být de facto jen lepší. Stačí se jen vyhnout otřepané tezi pravící, že "výjimka potvrzuje pravidlo", a navázat na drtivý triumf nad Blackburnem.

Kevin Nolan pravděpodobně ihned poté, co si odpykal třízápasový distanc, naskočí do základní sestavy Newcastlu. Habib Beye už delší dobu trénuje s mužstvem a namáhá bolavý kotník, v sobotu by se tak mohl objevit alespoň mezi náhradníky.

Lukasz Fabianski zřejmě zůstane jen u postu golmanské jedničky pro utkání Anglického poháru, neboť Almunia na takových 90 procent včas doléčí svůj neduh. Mickael Silvestre si nekopl do balonu v průběhu uplynulých 10 týdnů, teď už by mohl usednout na lavičku. Také Fabregas s Eduardem již trénují, na zápasovou zátěž však ještě připraveni nejsou.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.85 - 3.45 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Wigan Athletic - Hull City  (neděle 14:30)
Tým Phila Browna si do Wiganu přijíždí pro tvrdou odplatu. Pro oba týmy totiž srpnové setkání znamenalo rekordní výsledek v první lize. Wigan dal domácím na KC Stadium pověstného bůra.

Klub ze severozápadu Anglie ukončil v minulém kole osmi zápasové čekání na vítězství, když naplno bodoval na hřišti Sunderlandu. Poslední domácí výhra se pak datuje na 11. ledna letošního roku proti Tottenhamu. Co dělá svěřencům Stevea Bruce velké potíže, je dosažení branky. V posledních devíti ligových kolech se jim to povedlo pouze třikrát. I přesto mají na svém kontě 38 bodů, což manažera domácích uspokojuje. "Takový počet bodů většinou na zajištění pobytu v Premier League stačí, budeme však chtít skončit nejlépe, jak jen to bude možné," řekl.

Tyto týmy se v poslední době utkávaly spíše v Carling cupu, než v lize. V roce 2003 postoupil Wigan a skoro na den přesně o čtyři roky později slavil výhru Hull. Ten si ligovou porážku Wiganu vychutnal naposledy v roce 1996 ještě ve čtvrté divizi. Na druhou stranu Wigan čeká na domácí zisk všech bodů proti Hullu od roku 1993, z dob účinkování ve třetí lize.

Phil Brown čelí v poslední době kritice za stále stejný styl hry, hlavu si však z toho nedělá a zajímá ho jen jeho tým. Ten po jedenácti zápasech bez výhry vyhrál ve Fulhamu a následně doma získal bod za remízu s Newcastlem. Hull se v průběhu sezóny propadl na třináctou příčku a mnoho kritiků se sesypalo na nováčka ligy. Pravdou však zůstává, že Hull patřil k absolutním outsiderům a udržení současné příčky bude spíše úspěchem než naopak. Sestupové příčky se ovšem kvapem blíží a vůbec první historické vítězství nad severozápadním celkem by Hull City nikterak neuškodilo. Zvláště po smolné, avšak zasloužené, porážce v FA Cupu od Arsenalu.

V domácím dresu se neobjeví Lee Catermole, který si odpykává karetní trest. Pochybnosti pak panují u startu křídelní zbraně Wiganu Antonia Valencii. Tygrům bude chybět kapitán Ian Ashbee, Turner s Gardnerem pak šance na start hodnotí 50-50. Naopak Kilbane s Marneym by se měli do sestavy vrátit.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.30 - 4.40
více informací
Manchester City - Sunderland AFC  (neděle 16:00)
V zápase Manchesteru City se Sunderlandem půjde opět převážně jen o záchranu. Přitom oba celky vstupovaly do soutěže s mnohem vyššími cíly.

Před vzájemným zápasem je na tom hůř Sunderland, jenž má o tři body méně než jeho současný nepřítel a pokud by tentokrát opět prohrál, bude již v bezprostředním ohrožení sestupem. To ale kouč Ricky Sbragia nehodlá dovolit. Musíme jít v tabulce nahoru, to je teď nejdůležitější, naše priorita číslo jedna," prohlašuje. Jeho celek v létě mohutně posiloval a věřil, že se bude bít maximálně ve středu tabulky, jenže tyto předpovědi zrovna nevyšly a Sunderland nyní čeká na vítězství už dlouhá čtyři kola. Na svém stadiónu nedokázal v minulém kole zdolat ani trápící se Wigan.

To v Manchesteru přeci jen mají klidnější spaní. Na první sestupující příčku mají náskok rovných šesti bodů. Ten mají skvělou příležitost rozšířit, jelikož Sunderland je pro ně jeden z nejpříjemnějších soupeřů. V letošní sezóně je jediným týmem, který dokázali zdolat na jeho hřišti 3:0 a prodloužili tak sérii výher proti Black Cats na číslo sedm. Ne nadarmo jsou z Citizens opět favorité, přestože z poslední pěti zápasů vyhráli jediný. Především ofenzíva týmu si v posledních týdnech nevedla příliš oslnivě, což je po divoké první polovině sezóny, kdy stříleli jeden gól za druhým, poměrně velkým překvapením. Hvězdný Robinho se už netrefil například dlouhých osm zápasů.

Pro kouče Marka Hughese ale svitla naděje, že se v utkání ukáže po zranění kolene útočník Craig Bellamy. Ohrožené starty jsou také u Stephena Irelanda, Vincenta Kompanyho a Wayna Bridge. Hrát určitě nebude pouze Dietmar Hamann. Sunderland může opět využít služeb Nosworthyho a Ferdinanda. Hrát nemůže ale Tal Ben Haim, jenž je u Black Cats na hostování právě z Manchesteru. Pod disciplinárním trestem je naopak Kieran Richardson.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.50 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Liverpool FC - Aston Villa  (neděle 17:00)
Nedělní šlágr anglické Premier League je jasný. O páté hodině odpolední na sebe narazí dva celky z popředí tabulky. Řeč je Liverpoolu, který přivítá Aston Villu.

Reds půjdou do zápasu s výbornou náladou, vždyť minulý týden za výkon proti Manchesteru United sklidili jen samou chválu. Navíc dokázali zdramatizovat závěr sezóny. I tentokrát budou čelit silnému soupeři, jenž zřejmě nebude jen bránit a doufat, že se mu ujme nějaká střela. "Porazit Manchester na jeho hřišti a dát mu k tomu ještě čtyři branky, to bylo úžasné. Samozřejmě, v bitvě o titul ale vše záleží na United. Ale chceme vyhrát všechny naše zápasy a začneme proti Ville," prohlásil lodivod Rafa Benítez.

Liverpool byl dlouhou dobu v letošním ročníku remízovým králem, o tuto pozici ale přišel. Na svém kontě má nyní už jen totiž 10 nerozhodných výsledků, zatímco Newcastle o jeden víc. Nadále mu však patří primát nejméně prohrávajícího celku soutěže. V letošním ročníku nestačil pouze na Middlesbrough a Tottenham, což jsou celky z dolních pater tabulky. Poslední dva zápasy dokázal vyhrát a tuto sérii se bude snažit prodloužit.

Nejhorším soupeřem minulých let je pro Villu jednoznačně právě Liverpool. Od roku 2001, rovných čtrnáct zápasů, nenašla recept, jak jej přemoct a obrat o všechny body. Pravděpodobnost, že se jí to povede tentokrát, není moc vysoká, jelikož její forma je na bodu mrazu. Ve všech soutěžích nevyhrála již sedm zápasů v řadě, pět z nich prohrála. Naposledy padla doma s Tottenhamem a opět tak jen potvrdila, že venku jsou její výkony o poznání lepší. Na hřištích soupeřů získala více bodů než vedoucí Manchester.

V dresu domácího celku se na hřišti jistě neobjeví Martin Laursen, jenž je jako jediný hráč mezi zraněnými. Steve Sidwell i Wilfried Bouma jsou už totiž plně v pořádku a připraveni nastoupit. O místo v základní sestavě si hodně hlasitě řekl John Carew, jenž se trefil proti Tottenhamu i Stoke, a to i přesto, že v obou zápasech šel do duelu až z lavičky náhradníků.

Do sestavy Liverpoolu by se měl opět vrátit Alvaro Arbeloa, jehož trápily problémy s kolenem. Dobře to vypadá také se Xabi Alonsem a Yossi Benayounem. Podle všeho budou připraveni.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 3.75 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Manchester United28205349:1665
2.Chelsea FC29187449:1661
3.Liverpool FC291710249:2161
4.Arsenal FC291410545:2652
5.Aston Villa29157743:3152
6.Everton FC29139739:2948
7.West Ham United291171134:3440
8.Wigan Athletic291081129:2838
9.Fulham FC299101028:2637
10.Manchester City291051445:3735
11.Tottenham Hotspur29981235:3435
12.Bolton Wanderers291031631:4333
13.Hull City29891235:5133
14.Sunderland AFC29881329:3832
15.Blackburn Rovers29791332:4830
16.Newcastle United296111235:4629
17.Portsmouth FC28781330:4529
18.Stoke City29781428:4729
19.Middlesbrough FC29691421:4127
20.West Bromwich Albion29651825:5423

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (58)

Přidat komentář
smazaný uživatel

fullham,tottenham

Reagovat
Kaze

Man U go

Reagovat
smazaný uživatel

W.B.A. dnes zaberte máte ještě šanci

Reagovat
smazaný uživatel

Mám danou výhru Spurs 2:1(Modric,Keane-Drogba)

Reagovat
smazaný uživatel

Live

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska musime. Spuuuuuuuuurs.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska musíme vyhrát, ale tipuju 1:1 (Keane - Drogba)

Reagovat
smazaný uživatel

Keane a Torres nas poslou na 2.misto Keane porazi Chelsea a Torres Villu

Reagovat
smazaný uživatel

fulhaaaam aspon bodííííík pls :D

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham - Chelsea 1

Liverpool - Villans 0

Reagovat
smazaný uživatel

We won six one, we won six one, we won six one at the Lane!

0:2 (Drogba, Lampard)

Reagovat
Paddy

to by bylo good

Reagovat
Xavi8

Tottenham a Fulham dnes musite zabrat

Reagovat
smazaný uživatel

Portsmouth-Everton 2

Blackburn- West Ham 1(možná 0)

Fulham-Man.United 0

Tottenham-Chelsea 1

West Brom-Bolton 1 nebo 2 ale plichta to nebude

Newcastle-Arsenal 0

Reagovat
smazaný uživatel

Stoke-Middlesborough 1

Reagovat
r.mrazik

jsem zvedav jestli na Lennona nasadi Essiena...kdo vubec hraje "na kraji" nalevo u modraku ?

Reagovat
smazaný uživatel

ashley cole

Reagovat
r.mrazik

ja myslel v zaloze...

Reagovat
smazaný uživatel

tak minule pdo hiddinkem hrali v zaloze essien,ballack,deco,lampard. ale deco je zraneny, takze nastoupi bude belletti enbo mikela budou hrat na 4 stredni zalozniky nebo je tu moznost ze nastoupi vlevo jeden z trojice malouda,kalou,quaresma

Reagovat
smazaný uživatel

padá z tebe slušnej matroš brácho

Reagovat
smazaný uživatel

nekecej

Reagovat
smazaný uživatel

ale osobne bych se prikladal k variante mikel,essien,lampard,ballack

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle jsem nežral

"hrali v zaloze essien,ballack,deco,lampard."

"takze nastoupi bude belletti enbo mikela budou hrat na 4 stredni zalozniky "

Deco je snad křídlo nebo co?

Reagovat
smazaný uživatel

a rekl snad nekdo, ze deco je kridlo? rmyslel jsem to tak, ze budou hrat zase na 4 stredni zalozniky jako minule, i kdyz to je odporny system bez kridel

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham - Chelsea 2

Blackburn - West Ham 0

Fulham - Man. United 2

Portsmouth - Everton 10

West Brom - Bolton 1

Newcastle - Arsenal 2

Stoke - Middlesborough 1

Reagovat
smazaný uživatel

tottenham chelsea 1

blackbrun west ham 0

fulham manchester 10

portsmouth everton 0

west brom bolton 2

newcastle arsenal 2

stoke boro 1

wigan hull 1

live villa 1

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool - Aston Villa 0

Wigan - Hull 0

Reagovat
smazaný uživatel

Man city - Sunderland 1

Reagovat
smazaný uživatel

Wigan Athletic - Hull City 22.03.2009 ? 1 : 1

Anglie - Premier League 14:30

Man. City - Sunderland AFC 22.03.2009 ? 2 : 1

Anglie - Premier League 16:00

Portsmouth FC - Everton FC 21.03.2009 ? 1 : 1

Anglie - Premier League 13:45

Newcastle United - Arsenal FC 21.03.2009 ? 1 : 1

Anglie - Premier League 18:30

Stoke City - Middlesbrough FC 21.03.2009 ? 1 : 1

Anglie - Premier League 16:00

Blackburn - West Ham United 21.03.2009 ? 2 : 2

Anglie - Premier League 16:00

Tottenham Hotspur - Chelsea FC 21.03.2009 ? 1 : 2

Anglie - Premier League 16:00

Fulham FC - Manchester United 21.03.2009 ? 1 : 3

Anglie - Premier League 16:00

W. B. A. - Bolton Wanderers 21.03.2009 ? 0 : 0

Anglie - Premier League 16:00

Liverpool FC - Aston Villa 22.03.2009 ? 3 : 1

Anglie - Premier League 17:00

Blackpool FC - Southampton FC 21.03.2009 ? 2 : 2

Anglie - League Championship 16:00

Nottingham Forest - Wolverham. 21.03.2009 ? 1 : 1

Anglie - League Championship 16:00

Crystal Palace - Reading 21.03.2009 ? 1 : 1

Takhle jsem to dal v Tiplize

Reagovat
smazaný uživatel

porsmouth-everton 2

stoke city-middlesbrough2

blackburn-west ham 1

tottenham-chelsea 2

fulham-manutd2

west bronwich albion-bolton2

newcastle-arsenal 2

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea vihera v tottenhamen 0:2(lampard,j.cole)

Reagovat
herbage

No, krom toho jak se píše "vihera" bys mohl jako fanda Chelsea vědět, že J.cole je dlouhodobě zraněný a letos dohrál

Reagovat
smazaný uživatel

hmm Joey asi těžko když je na celou sezonu zraněnej

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham - Chelsea 2

Blackburn - West Ham 2

Fulham - Man. United 2

Portsmouth - Everton 2

West Brom - Bolton 2

Newcastle - Arsenal 0

Stoke - Middlesborough 1

Reagovat
homeles8

tak dneska jasna vyhra 0:4 a po polocase 0:3 (12.Drogba, 20.25.76. Čech)

Reagovat
smazaný uživatel

jaj ozaj sorry len som nevedel kedy sa zranil

Reagovat
smazaný uživatel

I kdyz Chelsea nemam v lasce tak se rad podivam na jejich zapas s kohouty....mohla by to byt dobra podivana

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham - Chelsea 10

Blackburn - West Ham 02

Fulham - Man. United 2

Portsmouth - Everton 2

West Brom - Bolton 0

Newcastle - Arsenal 02

Stoke - Middlesborough 1

Reagovat
honziss

"Také v táboře West Hamu do poslední chvíle před výkopem panuje nejistota. Otazník nadále visí nad startem Upsona, jehož pobolívá lýtko, i Savia Nsereka, který si menší zranění přivodil patrně v minulém kole."

+ je mimo dalších sedm hráčů, většinou základní sestavy, Tome.

Jinak dneska to vidím na trápení, kdy s trochou štěstí uhrajeme remízu. Při tolika absencích, kdy hlavně naprosto postrádáme aspoň jednoho schopného útočníka, rozhodně na víc myslet nemůžu.

Reagovat
honziss

Wow, tak Savio je opravdu zraněný, to je super. Sice místo něho hraje Boa Morte, ale i to je pořád lepší než ten němcouganďan. A útok dneska ve složení Di Michele - Tristán.. To jsem zvědav.

Reagovat
fantomas

Nemá cenu vypisovat, je to všeobecně známá věc...v preview se obyčejně zaměřuju na novinky, ne na stálice marodky.

Reagovat
honziss

Nechci abys tam vypsal jména všech kdo chybí, ale třeba jen zmínil tu obrovskou marodku. Takhle to pro nezainteresovaného člověka (a je jich tu dost) vypadá že chybí pouze Upson a Savio. Např. u hodně preview (vím že jsi všechny nepsal ty) jsou zmíněni distancovaní hráči, ale o tom že WHU chybí distancovaný Cole ani zmínka..

Tak jen tak pro příště..

Reagovat
fantomas

Já to obyčejně taky píšu, ted se mi už nechtělo. Řek sem si, nákej West Ham, prdim na něj.

Reagovat
honziss

Sestup Arsenalu!

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool: (tak bych to chtěl proti A. Ville)

Reina

Carragher Škrtel Agger Aurelio(Insua)

Benayoun Gerrard Alonso(Masch) Riera

Kuyt(Ngog) Torres

Obrana bude vypadat ale asi jinak, nevim jestli Agger může hrát celej zápas. Ale Carra v pravo a Šktel a Agger na stoperu, by bylo dobrý. V pravo v záloze by mohl být místo Benayouna, Kuyt a tím pádem by byl vedle Stevieho, Masch a Xabi na DZ. Fernando sám na hrotu...

Reagovat
smazaný uživatel

Potřebuju poradit,název té písně při nástupu hráčů Fulham-Man. Utd.,dík moc mi tím pomůžete.

http://www.dailymotion.com/video/x8qp15_fulham-v-manchester-united_sport?from=rss

Reagovat
smazaný uživatel

vidím to tu sestavu tahle:

Reina

Carra Škrtěl Agger Aurelio

Masch Alonso

Kuyt Gerrard Beayoun(Riera)

Torres

ale řekl bych, že to bude uplne jinak, prece jenom záme Rafu

Reagovat
smazaný uživatel

ty to tak vidíš, ale Rafovi okuliáre ne....

Reagovat
Tomanatura

Reina - Dossena, Agger, Hyppia, Insua. - Lucas, Masch - Kuyt, Gerrard, N´Gog - Torres

Reagovat
smazaný uživatel

vidím to úplně stejně....

Reagovat
smazaný uživatel

mimochodem ti tam ještě chybí EL Zhar....

Reagovat
Tomanatura

Nemohl jsem si vzpomenout, jak že se jmenuje.

Reagovat
smazaný uživatel

ale prosím tě....na někoho takového se nedá zapomenout

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reina

Arbeloa - Skrtel - Hyypia - Insua

Alonso - Lucas

Kuyt - Gerrard - Babel

Torres

Reagovat
smazaný uživatel

jsem myslel, že Carra a Masch nemůžou hrát

Reagovat
smazaný uživatel

Túto sezónu nehráva Benayoun nalavo,bude tam "rafov kôň" Riera...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele