Anglická Premier League - preview 21. kola

10.01.2009, 08:59, aktualizováno 11.01.2009, 09:04
Previews
V neděli bude Manchester United usilovat o další přiblížení se vedoucímu duu, Rudí ďáblové hrají doma proti druhé Chelsea. Program anglické ligy dnes nabízí už jen jedno utkání. Rozjetý Wigan hostí Tottenham, který pod manažerem Redknappem velmi dobře začal, ale nyní opět spadl do sestupové zóny.
Aston Villa - West Bromwich Albion  (sobota 13:45)
Z Aston Villy jde poslední dobou skutečně velký strach. Svou výtečnou pozici se nyní bude snažit udržet, případně vylepšit, v Midlands derby s West Bromem Albion.

Kdo by to před sezónou hádal? Když se v médiích skloňovala jména týmů, které budou prohánět celky velké čtyřky, Aston Villa se mezi nimi příliš často neobjevovala. I přesto jí ale nyní patří čtvrté místo, na rozdíl od bohatého Manchesteru City nebo Tottenhamu. Za posledních osm zápasů ani jednou nepadla a vytěžila celkem osmnáct bodů. Takovéto výkony jí katapultovaly až právě do horních příček tabulky. Nyní jí sice čeká poměrně, při pohledu do tabulky, lehký soupeř. Kouč O’Neill má ovšem obavy. "Poslední dvě vítězství jim určitě vrátila důvěru," obává se zvedající se formy soupeře.

Také jeho protějšek Tony Mowbray připouští, že jeho svěřenci nepřijíždí do Villa Parku odevzdaní. "Chceme jim to udělat hodně těžké a zároveň zkusit vybojovat nějaký dobrý výsledek," prohlašuje Mowbray. Ten si dost možná díky zvedající se formě z posledních týdnů zachránil na lavičce West Bromu krk. Kvůli nevalným výsledkům jeho tým klesl až na samotné dno tabulky. To sice obývá i v současnosti, v případě výhry ovšem může klidně opustit sestupové pásmo.

Baggies se proti Aston Ville nedaří a nyní navíc budou postrádat několik hráčů. Zdravotní problémy trápí hned trojici fotbalistů. Jedná se o Morrisona, Teixeiru a Zuiverloona. O jejich startu se teprve sice rozhodne, nejsou ovšem moc pravděpodobné. Po třech týdnech odpočívání se do tréninku vrátil obránce Meite. Ten se na hřišti objeví ale maximálně až za týden. Také Villa ovšem řeší nepříjemnosti. Klíčové duo Young a Barry totiž dost možná nenastoupí. Oba mají menší zdravotní problémy a stále není jisté, jaký bude jejich zdravotní stav před zápasem. Podobně jsou na tom také Cuellar a Laursen. Se stoprocentní jistotou na hřišti určitě neuvidíme zadáka Boumu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.65 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Middlesbrough FC - Sunderland AFC  (sobota 16:00)
Je před námi již 128. ligové Tees-Wear derby mezi celky Middlesbrough a Sunderlandu. V lepší výchozí pozici se momentálně nachází Sunderland. Boro je na tom zle. V případě porážky může klesnout na samotné dno tabulky Premier League.

Přesně polovinu z dosud odehraných utkání, tedy deset, klub z Riverside Stadium nezvládl, stejně jako jeho blízký soused. Na rozdíl od něj však Middlesbrough nikdo nepřekoná v tragičnosti nynější formy. Southgatovi svěřenci čekají na vítězství těžko uvěřitelných osm zápasů, přičemž za tu dobu pětkrát prohráli a ve třech případech uhráli remízu. Naposledy třikrát nejenže svému sokovi podlehli, ale také ani jednou neskórovali. Na gól tedy forvardi Boro čekají od 13. prosince, kdy se trefil Jeremie Aliadiere do sítě svého bývalého zaměstnavatele z Arsenalu, neskutečných 331 minut. Jestli si navíc myslíte, že alespoň domácí prostředí by mohlo červené probrat, jste na omylu. Na Riverside Stadium vůbec nepochodilo jen mužstvo Manchesteru City koncem října, zbylých sedm návštěvníků se domů navracelo alespoň s jedním bodem v kapse.

Třebaže Sunderland v minulém kole hrubě nestačil na Everton a rozdílem třídy mu podlehl poměrem 0:3, předtím třikrát v řadě neprohrál. I díky tomu se Ricky Sbragia, původně jen záskok za odvolaného Roye Keana, stal právoplatným manažerem celku ze Stadium of Light. Pod jeho dohledem se dokonce Black Cats povedl husarský kousek, když ve dvou po sobě jdoucích utkáních (proti nováčkům z WBA a Hullu) nastřílely celkem osm branek. Pak však jako když utne a střelci ze severovýchodu Albionu si příští dvě kola ani neškrtli.

Sunderland se může směle označit za krále svého teritoria, alespoň co se poslední doby týče. Zvládl tři minulá klání se svými rivaly, ovšem na cestách v derby netriumfoval déle než tři roky, od vítězství 2:0 právě nad Middlesbrough. S tím mají Black Cats mimochodem zcela vyrovnanou bilanci. Pětka totiž charakterizuje jak počet výher Mackems, tak Boro, ale stejné množství vzájemných zápasů těchto soupeřů skončilo rovněž nerozhodně.

Stewart Downing se stal s otevřením přestupového okna velmi žádaným artiklem na britském trhu a dokonce už i naznačil svůj úmysl opustit Riverside Stadium, v sobotu však ještě bude určitě hájit barvy Middlesbrough. Julio Arca se vrací po karetním trestu a Mohamed Shawky je v pořádku po nemoci. Zato záložník Gary O’Neil a kanonýr Jeremie Aliadiere jsou mimo hru. I když prvně jmenovaný borec má jistou šanci, že nadcházející střetnutí neprošvihne.

Kierana Richardsona ještě čekají předzápasové zátěžové testy, které si dají za cíl prověřit jeho bolavý kotník. Naděje tohoto levého halfa tedy ještě žije, zatímco ta Leadbitterova již definitivně pohasla. Bardsley s Malbranquem šetřili síly, když nezasáhli do utkání FA Cupu, a do vypjatého derby tak naskočí zcela svěží.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.15 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Newcastle United - West Ham United  (sobota 16:00)
Newcastle i West Hamu si představovaly průběh letošního ročníku trochu jinak. O nesmírně cenné tři body si to tentokrát rozdají ve vzájemném zápase.

V něm půjde skutečně o hodně. Oba kluby totiž rozhodně nemohou být ze své současné situace v klidu. "Cílem Joea Kinneara je dovést Newcastle do oblasti, kde už budeme mít mnohem více klidu," prozradil asistent Magpies Chris Hughton. Když už se zdálo, že je jeho tým za vodou, přišly v minulých dvou zápasech opět výsledky, které jej moc nepovzbudily. Vše nejprve začalo prohrou ve Wiganu a v minulém kole podlehl dokonce na svém stadiónu Liverpoolu vysoko 1:5. Opět tak klesnul tabulkou dolů a pouze na rozdíl dvou bodů od sestupových příček.

K tomu všemu budou domácí postrádat disciplinárně potrestaného Nickyho Butta, Danny Guthrie se naopak dává dohromady po chřipce a jeho start je ohrožen. Pozitivnější zprávou jsou alespoň návraty Charlese N’Zogbii a Sholy Ameobiho. Hrát však určitě nebudou Smith, Gonzalez, Barton, Martins a Beye.

West Ham jde poprvé pod koučem Zolou konečně výkonnostně nahoru. Nejprve vysoko vyhrál na půdě Portsmouthu, poté porazil také doma Stoke. Náladu si vylepšil i v FA Cupu, kde si poradil s druholigovým Barnsley a postoupil do dalšího kola. "Hráči si vedou dobře, ale já věřím, že se stále mohou ještě zlepšovat. Jsem spokojený s naší formou, tým předvádí dobré výkony a hraje dobře," prohlásil Gianfranco Zola.

Ten se stále musí obejít bez služeb kanonýra Deana Ashtona. Zpět je už ale záložník Valon Behrami, stejně jako Lucas Neill a Matthew Upson. Po disciplinárním trestu se vrací Scott Parker.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.10 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Arsenal FC - Bolton Wanderers  (sobota 16:00)
Na Emirates Stadium zajíždí fotbalisté Boltonu a musí se při tom cítit, jako by vstupovali na zapovězené území. Na tomto místě totiž naplno nebodovali neskutečných 47 let a celkově naposledy Gunners pětkrát v řadě podlehli. Jak to asi dopadne tentokrát?

Není to jenom Arsenal, z něhož mají Trotters fobii, ale kompletní Big Four. Všech pět dosavadních měření sil s celky Velké čtyřky Wanderers nezvládli a v minulých čtyřech dokonce ani neskórovali. Krom těchto význačných duelů to taky ovšem není žádná sláva. Z posledních pěti kol Bolton hned ve čtyřech případech vyšel naprázdno a venku si drží nevábnou šňůru porážek, nyní čítající tři prohry v řadě. Co je komu potom, že jsou Trotters specialisty na úvodní desetiminutovky, během níž se trefili již čtyřikrát. Přesto prozatimní 11. příčka není vyloženým zklamáním.

Kanonýři sice nemohou s klidem prohlásit, že jsou v ideální formě, přesto jim šest utkání po sobě bez porážky může jenom lichotit. Výhry a remízy si londýnští rozdělili napolovic, přičemž naposledy nebodovali už dávno, 22. listopadu, kdy je oškubalo ManCity. V porovnání s minulým ročníkem to je však stále bída mísená s nouzí. 12 bodů pozadu, již teď o dvě prohry na kontě více a pátá příčka namísto vedoucí pozice, to jsou diametrální odlišnosti. I tak to Gunners alespoň pravidelně střílí ostrými, což je vcelku příjemná změna. Jen jedinkrát totiž zůstali střelecky na suchu z posledních 33 domácích zápasů.

V kabině Arsenalu biblické "oko za oko, zub za zub", zdá se, nectí. Nezřídka se stane, že jeden návrat kompenzují hned dva čerství přistěhovalci na marodku a ne jinak tomu bylo i v tomto týdnu. Třebaže již může být zpět do služby povolán Kolo Touré, další dva stopery, Silvestre s Gallasem, vyřadila ze hry zranění. Na druhou stranu alespoň záloha zbrojí, když se opět zotavilo duo Denilson-Song. Post levého beka už bude moci v sobotu opět zastávat Gael Clichy.

Karty, to je nemilosrdné trestání a Nolana se Steinssonem postihlo ve velmi nemilou chvíli. Oba totiž na Emirates Stadium cestují jen jako řadoví diváci. Stoper Gary Cahill pro změnu možná vynechá i třetí utkání v řadě, zatímco McCannovi naopak ban vypršel v pravý čas.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.75 - 8.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Portsmouth FC - Manchester City  (sobota 16:00)
Ukáže se, že v Premier League takřka nevídaně dlouhá přestávka, měla spíše blahodárný vliv na psychiku hráčů Portsmouthu či Manchesteru City? Zatím nevíme, ovšem faktem zůstává, že oba celky jsou poněkud z formy. Pompey se pokusí přerušit čtyřzápasovou šňůru bez bodu, Citizens zase v minulých šesti kolech zvítězili jen jedinkrát.

Citizens razí téměř 400 kilometrů štreku, aby se konečně naladili na vítěznou vlnu. Jejich cíl nemůže být jinačí. Vždyť naplno bodovali jen dvakrát z posledních 11 pokusů, přičemž jen Arsenal nedokázal obraně City vstřelit branku. Na cestách je ta bilance ještě strašidelnější. Minulých osm klání - čtyři porážky, stejný počet nerozhodných výsledků. Jen jednou letos triumfovali modří mimo City of Manchester Stadium. Povedlo se jim to 31. srpna (!) proti Sunderlandu, kdy soupeře rozstříleli jasně 3:0.

Skóre 2:10 ze čtyř minulých utkání děsí ve snech debutanta Adamse zřejmě nepřetržitě. Není to věru chvály hodná vizitka, vezmeme-li v potaz, že v ani jednom z těchto zápasů pochopitelně Pompey nevyhráli. Snad aspoň nadále trvající status nejlépe střílejícího mužstva na vlastní stadionu (24 gólů) může těšit příznivce severovýchodního celku. Zajímavé je, že pouze šest borců se podělilo o tento, a i ten venkovní, příděl. Zatímco na druhé straně barikády se mohli opřít již o 14 různých jedinců.

Na pohled dva zcela vyrovnané mančafty. Portsmouth je jen o jednu příčku a pouhý bodík napřed, aktuální rozpoložení nezáviděníhodné, přesto jejich předchozí vzájemný souboj nedopadl ani zdaleka nerozhodně. V září si totiž hoši z Fratton Parku dojeli do Manchesteru pro ostudný debakl v poměru 0:6. Jinak jsou mírně úspěšnější Citizens, ačkoliv na Fratton Parku kralují domácí. Ze šesti utkání zde odehraných v rámci Premier League prohráli jen jediný před více jak čtyřmi lety.

Martin Cranie asi v roli záskoku za stálici, beka Glena Johnsona, dosloužil. Klíčový zadák Pompey se totiž vrací po zranění kotníku. Trio Diop-Hughes-Thomas je ovšem nadále mimo hru. Neboť Jermain Defoe zvolil v zimním přestupovém termínu změnu působiště, na hrotu se opět ocitne osamocen dlouhán Peter Crouch.

Novic v sestavě Manchesteru, levák Wayne Bridge, je připraven odbýt si debut v novém dresu, stejně jako se chystá návrat dalšího obránce Neduma Onuohy. Hvězdný Robinho však možná ještě nebude Hughesovi po ruce a aby toho nebylo málo, Citizens se budou muset obejít i bez mozku záložní řady, kvůli nedisciplinovanosti Stephena Irelanda. Křídelník Wright-Phillips rovněž nenastoupí.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 3.15 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Everton FC - Hull City  (sobota 16:00)
Tento duel mezi Evertonem a Hullem nám nabídne konfrontaci sil týmů s naprosto odlišnou formou. Díky tomu je jasným favoritem domácí Everton.

Vydařený podzim už skončil a Tigers se v poslední době propadají stále blíže sestupovým příčkám. Nyní mají náskok na osmnácté Stoke pouhých sedm bodů. Přitom není to tak dávno, co okupovali třetí příčku v tabulce. Období Vánoc, jedno z nejdůležitějších v sezóně, se Hullu skutečně vůbec nepodařilo, o čemž svědčí tři porážky v řadě. Naposledy na domácí půdě s rozjetou Aston Villou. K tomu všemu děsivé skóre 2:10. Na výhru už čekají svěřenci kouče Browna celkem čtyři zápasy a pokud se urychleně něco nezmění, budou mít skutečné problémy se záchranou. Pozitivní zprávou alespoň je, že podle posledních zpráv by měli na KC Stadium zamířit dva zkušení hráči, a to Kevin Kilbane a Luis Boa Morte.

Hull nemusí v současné době řešit žádné velké problémy s marodkou. Po zdravotních problémech by měli být zpět Folan, Gardner i Dawson. Hrát budou také hráči, kteří odpočívali ve 3. kole FA Cupu v duelu s Newcastlem, který skončil nerozhodně.

Když Everton přišel na nějakou dobu o všechny své útočníky, kdekdo si pomyslel, že moc bodů za této situace očekávat nemůže. Toffees ovšem nyní ukazují, jak se všichni, co jim nevěřili, mýlili. Místo jediného forvarda v sestavě zaujal ofenzivní záložník Tim Cahill a svými dobrými výkony dopomohl svému týmu k deseti bodům z posledních čtyř utkání. Trenér Moyes ví, že jeho ovečky soupeře v současné době asi jen těžko přestřílí, a proto dbá především na pečlivou defenzívu. Hlavně proto drží jeho celek neprůstřelnost již téměř šest hodin. Pro tento zápas ale bude Moyes postrádat svého klíčového obránce Josepha Yoba. Hrát nebudou ani útočníci Vaughan, Saha a samozřejmě také dlouhodobě zraněný Yakubu. K nim se na tribuně přidají ještě Lars Jacobsen, Nuňo Valente a dost možná také Segundo Castillo.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.75 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fulham FC - Blackburn Rovers  (sobota 16:00)
Blackburn dostává příležitost konečně opustit sestupové příčky, nicméně na hřišti Fulhamu to bude obzvláště těžké. Výsledek se může zrodit jakýkoliv a tomu napovídá až neskutečně vyrovnaná forma z posledních zápasů.

3:0, 0:0, 2:2. To jsou poslední tři výsledky Blackburnu, což by nebylo zas až tolik zvláštní, kdyby se neshodovaly s minulými třemi zápasy jejich sobotního oponenta z Londýna. Vydařený návrat do světa fotbalu pociťuje Sam Allardyce, který přebíral poslední tým soutěže a přesto během vánočních svátků nevěnoval žádnému týmu všechny body. To ovšem Fulham nemůže rozhodit. V sobotu totiž může završit dekádu zápasů bez prohry. Skvělou formu přeci jen kazí šest remíz z posledních sedmi zápasů, ve kterých ovšem hned pětkrát udržel čisté konto.

Manažer Roy Hodgson, jenž v týdnu projevil zájem o setrvání v Londýně, bude mít možnost poslat na trávník úzdravené Daviese a Geru. Naopak Bullarda do hry nepustí bolavá třísla. Tým, který před jedenácti lety sám vedl, vyzdvihuje i přes špatné výsledky v průběhu sezóny a hráče nabádá, aby ze sebe vydali to nejlepší, jinak prý body nezískají. Manažer Rovers zase věří v navázání dobré formy a velké chuti hrát fotbal po náročné zimní přípravě. V zápase nemůže počítat s nemocnými Derbyshirem a Olssonem a také s útočníkem Santa Cruzem, který má problémy s lýtkem. Do hry se naopak vrací Ooijer a Nelsen.

Oba týmy k sobě váže postup do Premier League. Společně totiž postoupily do sezóny 2001/2002 z druhé ligy. Fulham se z výhry nad Blackburnem radoval naposledy v prosinci 2005 a během dalších pěti zápasů třikrát uhrál remízu. Poslední porážka je ale také nejčerstvějším výsledkem. Na podzim rozhodl utkání jedinou brankou Derbyshire, jenž do víkendového klání nezasáhne. Rovers nehraje do karet letošní bilance výjezdů do Londýna - prohráli totiž s West Hamem i Tottenhamem. Fulham je navíc doma velmi produktivní. Pouze Manchester United a Liverpool dokázaly na vlastním stadionu získat více bodů.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.15 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Stoke City - Liverpool FC  (sobota 18:30)
Krize Stoke se kolo od kola prohlubuje čím dál více a ani teď na Potters nečeká nic snadného, na Britannia Stadium totiž zavítá první Liverpool.

Celkem šest zápasů již čeká Stoke na plný bodový zisk. Po třech remízách přišly v posledních třech kolech prohry. K té poslední ale nemuselo vůbec dojít, jelikož v duelu s West Hamem se nechal útočník Fuller hloupě vyloučit. Za potyčku se spoluhráčem Griffinem viděl červenou kartu a musel tak předčasně opustit hřiště. To bylo ještě za stavu 1:0 pro Stoke. Poté ovšem začali úřadovat Hammers a dovedli zápas do vítězného konce.

Jamajský rychlík Fuller si mohl oddychnout, jelikož jeho poslední červenou kartou se rozhodla FA nezabývat, i přesto si ovšem celkem tři zápasy nezahraje. Po disciplinárním trestu je však zpět Richard Cresswell a poprvé za svůj nový tým možná nastoupí také posila z West Hamu Matthew Etherington.

Leden se stal v loňské sezóně pro Liverpool měsícem hrůzy. Minulý rok nebyl schopný vyhrát jediný zápas, a tak nemohl na titul ani pomýšlet. Kdyby se mu něco obdobného "povedlo" také letos, bylo by to pro něj ještě horší. Stále totiž vévodí tabulce a po dlouhé době vypadá skutečně realisticky prvenství v Premier League. Bude si ovšem muset dát velký pozor. Stoke je doma poměrně nebezpečné a i přes nevalnou formu bude chtít minimálně bod. Favorita už jednou zaskočit dokázalo, a to když zdolalo Arsenal. V prvním zápase s Liverpoolem dokonce dokázalo vybojovat nesmírně cenný bod.

Kouč Rafa Benítez musí řešit několik nepříjemných problémů. K dispozici totiž nebude mít s největší pravděpodobností své krajany Alvara Arbelou a Xabiho Alonsa. Prvně jmenovaného trápí problémy s podkolenní šlachou, druhý v pořadí naopak laboruje s bolavou nohou. K dispozici už bude kanonýr Fernando Torres. Po listopadovém zranění se tak zřejmě představí divákům opět na hřišti. Zpět je také Javier Mascherano.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 8.00 - 4.25 - 1.35
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Wigan Athletic - Tottenham Hotspur  (neděle 14:30)
Úvodní nedělní střetnutí nám nabídne duel Wiganu s Tottenhamem. I v tomto zápase půjde o hodně.

Z Latics začíná jít v poslední době skutečně strach. Z minulých devíti zápasů podlehli pouze jednou, a to s o Ligu mistrů bojujícím Arsenalem. Vybojovali ale mimo jiné celkem dvacet bodů a v současnosti drží třízápasovou sérii výher. Postupně si dokázali poradit jak s Blackburnem, tak i v dalším kole s Newcastlem a nakonec vyhráli v Boltonu.

Jejich hlavní síla je právě na domácím hřišti, kde vyhráli všechny poslední čtyři zápasy. Kouč Bruce si tak může pochvalovat, jak silný tým dal dohromady. Hlavně proto věří, že nebude muset přes zimu prodávat. "Poslední věc, kterou bych skutečně chtěl, je nechat odejít své fotbalisty. Zatím jsme neměli žádné nabídky a snad to tak vydrží," doufá Bruce.

Skvělé výsledky, které do týmu Tottenhamu přinesl kouč Redknapp, jsou už pryč. Poslední čtyři kola to více než jasně potvrdila. Právě tak dlouho čekají Kohouti na vítězství. Navíc za tu dobu potvrdili skutečnost, že v ofenzívě letos tolik silní nejsou. Na konto si připsali pouze jeden gól. Po odehrání sobotních zápasů Tottenham klesl opět do pásma sestupu, ale i remíza mu bude stačit, aby se z něho opět dostal.

Dopomoct by mu k tomu měla nová posila Jermain Defoe, který se po roce stráveném v Portsmouthu opět vrátil na White Hart Lane. Hrát bude také Ledley King a Jermaine Jenas, jenž se vrací po disciplinárním trestu. Nenastoupí ale Assou-Ekotto a Alan Hutton. To domácí manažer Steve Bruce má k dispozici téměř kompletní kádr, a to včetně gólmana Kirklanda, jenž měl problémy s třísly. Zpět je také Lee Cattermole. Po menších problémech by měli hrát také Melchiot a Scharner.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.15 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Manchester United - Chelsea FC  (neděle 17:00)
Nejsledovanější zápas anglické ligy je opět tady. Nejúspěšnější kluby Premier League posledních let, Manchester United a Chelsea, si to rozdají v bitvě na ostří nože, ve které tentokrát půjde skutečně o hodně. Chelsea poslední dobou často ztrácí a Manchester se může přiblížit na rozdíl jediného bodu. A to má ještě dva zápasy k dobru.

Do konce sezóny sice zbývá ještě hodně kol, ovšem právě tento zápas může hodně napovědět a při vyrovnanosti letošního ročníku být v závěru sezóny klíčový. Tuto skutečnost si oba kluby uvědomují a půjdou do boje s jediným cílem. "Potřebujeme vyhrát," shodují se oba trenéři.

Chelsea na tom není podle aktuální formy zrovna nejlépe, a tak je přeci jen mírnějším favoritem Manchester. Už několikrát jsme se ale mohli přesvědčit, že právě v těchto zápasech to zase tolik důležité není. Blues přijíždějí k tomuto zápasu na druhém místě v tabulce se ztrátou tří bodů na vedoucí Liverpool, a jelikož svěřenci kouče Beníteze hrají na půdě Stoke, kde s největší pravděpodobností vyhrají, může se jejich ztráta ještě navýšit.

Zápasy s Manchesterem jsou vždy vyhecované a toho chce brazilský taktik Scolari na lavičce londýnského klubu využít. "Nepotřebujeme žádnou speciální motivaci, protože stačí se jen podívat, proti komu hrajeme," prohlašuje. Chelsea se poslední dva zápasy příliš nepovedly. Nejprve nedokázala udržet vedení na půdě Fulhamu a remizovala pouze 2:2, když se za nerozhodný výsledek zapříčinil především gólman Petr Čech, pár dní na to naopak uhrála remízu doma ve FA Cupu proti třetiligovému Southendu.

"Někdy uděláme individuální chybu, někdy kolektivní, ale to je úplně jedno, jelikož poslední dvě utkání jsme ovládali a nakonec v posledních minutách vždy zbytečně inkasovali," mrzí záložníka Franka Lamparda. Ten má ale přeci jen důvod k radosti. Po třízápasovém trestu se totiž vrací kapitán John Terry, který se bude v tomto zápase Chelsea zcela jistě hodit. Zpět je také Michael Ballack a hrát by měl i Jose Bosingwa, a to i přesto, že jej trápily menší zdravotní problémy. Na hřišti se ale určitě neukáží Florent Malouda a Michael Essien.

Od listopadové prohry s Arsenalem United ani jednou v lize neinkasovali. Neprůstřelnost drží již neuvěřitelných jedenáct hodin a dvanáct minut. Během této doby dovedli pět zápasů do vítězného konce a dvakrát si připsali remízu. Naposledy si poradili v domácím zápase s Middlesbrough, kde se konečně opět prosadil útočník Berbatov a zřejmě zasáhne také do duelu proti Chelsea.

Manchester je letos doma k neporažení. Jediný, kdo jej prozatím dokázal alespoň obrat o vítězství, je Newcastle United, a to hned v prvním kole. Od té doby si Red Devils s každým protivníkem poradili. Proti celkům velké čtyřky se jim ale nedaří. I přesto, že odehráli všechny tři zápasy venku, vybojovali pouze bod za remízu 1:1 na hřišti svého současného protivníka, Chelsea. Tenkrát se za United trefil Park Ji-Sung, za Blues vyrovnával v 80. minutě Salomon Kalou.

Zatímco Chelsea se vrátil pro tento zápas John Terry, kouč Sir Alex Ferguson si může také oddychnout. Nesmírně důležitý článek sestavy, Rio Ferdinand, bude hrát, a to i přesto, že jej ještě nedávno trápily problémy se zády. "Je to jeden z nejlepších stoperů na světě a jeho přítomnost v těchto velkých zápasech je důležitá," prohlásil Ferguson.

Ten může být skutečně spokojený, má totiž k dispozici téměř všechny hráče. Tedy samozřejmě kromě dlouhodobě zraněného Owena Hargreavese a Wesleyho Browna, jenž se zřejmě vrátí až příští týden. Čtyřzápasový disciplinární trest vypršel i Patrici Evrovi, a tak bude konečně k dispozici.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
Van der Sar - Neville, Vidic, Ferdinand, Evra - Park, Fletcher, Carrick, Ronaldo - Berbatov, Rooney
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Čech - Bosingwa, Carvalho, Terry, A. Cole - Lampard, Ballack, Mikel, Kalou, J. Cole - Drogba
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.15 - 3.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Liverpool FC20136135:1345
2.Chelsea FC20126240:942
3.Manchester United18115229:1038
4.Aston Villa20115433:2238
5.Arsenal FC20105533:2335
6.Everton FC2095627:2532
7.Wigan Athletic1984724:2128
8.Hull City2076728:3727
9.Fulham FC1968518:1426
10.West Ham United2074924:2825
11.Bolton Wanderers20721122:2823
12.Portsmouth FC2065921:3323
13.Manchester City20641038:3022
14.Newcastle United2057826:3222
15.Sunderland AFC20641021:2922
16.Tottenham Hotspur20551020:2520
17.Middlesbrough FC20551017:2920
18.Stoke City20551018:3320
19.Blackburn Rovers20461022:3618
20.West Bromwich Albion20531216:3518

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (116)

Přidat komentář
smazaný uživatel

mam takovej blbej pocit ze stoke bude betonovat snad tam nakej ten gol fernando da

Reagovat
Fedro

Neboj, duo Torres-Gerrard to tam jistě rozstřílej, a možná přidá i nějakej ten kousek KEane. COME ON LIVERPOOL!!!!!!!

Reagovat
Slejdy

jj musí vyhrat,doma s nema ztratili dva body,tak dnes to nahradí...a jeste AV by mela vyhrat

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal 2-0 Nasri, Persie

Reagovat
smazaný uživatel

je to neskutocne,ze kazdy preview je proti liverpoolu,ak hraje doma ( staci si precitat ako su formulovane vety proti anfieldu) teraz hraje vonku a tip samozrejme nemohol sklamat 0,urcite narazate na prvy zapas so stoke doma,ale liverpool je vo skvelej fazone,tak neviem preco,ten tip...go go the reds!!!

Reagovat
Tomanatura

Newcastle - West Ham

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak po dnesnim kole se podle me pochopi, ze Hull uz je nyni adept na sestup:))

Reagovat
smazaný uživatel

Aston Villa - WBA 1

Boro - Sunderland 2

Newcastle - WHU 0

Portsmouth - Citizens 1

Everton - Hull 1

Fulham - Rovers 1

Wigan - Spurs 1

Man Utd - Chelsea 1

Koukam, ze hodne verim hodne hostum:))) no ted aby to vyslo, za tech 150,- muzu vyhrat 88114,-...

Nejnizsi kurz 1,6:))) to mi urcite vyjde

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ne, nejnizsi je Villa 1,3. Ale pak 1,6 Evertonu a vsechny ostatni uz jsou nad 2,00..

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasim u ManU, na ty mám taky, u AV souhlas, u Evertonu take. Na Spurs jsem váhal jestli je dát, nebo ne, nakonec jsem je nedal, ale myslím ž etam bude 02. Fulham sice šlape ale nemám je vubec rád, proto přeju Rovers. Pompey jsou moji oblíbenci, ale s city jim to nevyjde dnes, bohužel. Newcastle, tam bych se neodvážil tipovat, tam to může skončit jakkoli. A Boro podle me jasně vyhraje.

Reagovat
smazaný uživatel

U Citizenu spoleham na to, ze bez SWP, Robinha a Irelanda proste gol nedaji ani kdyby se pretrhli a Dunne si tam neco hodi. Chtel jsem zkusit vsechny zapasy krom LFC a AFC, tak jsem proste NUFC risknul a u Sunderlandu jsem si docela jisty. Boro ma kvalitativne nejhorsi obranu v PL a Sunderland vyborny utok.

Reagovat
smazaný uživatel

Přeju hodně štěstí. Já jsem vyhrál v týdnu pětikilo A na víkend jsem dal ManU, Valencii, Janov, Wolwes, Birmingham, Neapol a Atletico Madrid.

Reagovat
smazaný uživatel

atletico sa niejako zadrhava,a to bilbao zavalo slapat,ale tiez myslim 1.Vyhral si az 500???Tak to uz mas objednane BMW ??

Reagovat
smazaný uživatel

Proč nemáš rád Fulham?:)))

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsou mi sympatičtí už delší dobu, nemám rád ty hráče co tam hrají.

Reagovat
Tomanatura

Není to nemožné, ty výsledky - možná až na Spurs - jsou docela pravděpodobné.

Reagovat
smazaný uživatel

Za podporu kdyz vyhraju, ti poslu tak 6000:))))

Kdepak, tohle proste nemuze vyjit. PL je letos silene nepredvidatelna a urcite neco ujede. Ale 150,- neni hodne a ta vyhra me strasne lakala, abych to zkusil.

Reagovat
Tomanatura

Držím palce...

Je nepředvídatelná, jen tyto zápasy vypadají jako hodně předvídatelné. Proč tam nemáš Arsenal? (2)

Reagovat
smazaný uživatel

Protoze bych musel dat ztratu Arsenalu a pak bych si hrozne vycital, kdyby mi vsechno vyslo a ten Arsenal vyhral treba 4:0...

Kdyz to zkazim kvuli jednomu z tech 8 zapasu (krom nedele), tak mi to vadit nebude. Ale kdybych ztratil kvuli antipatiim k AFC nebo LFC, tak me to bude hrozne mrzet.

Reagovat
Tomanatura

Tak už nevyhraješ, City bylo odloženo

Když to tak vezmeš, tak na Wigan si dal jistě taky ze svých sympatií

Reagovat
smazaný uživatel

Nevis, co Bwin v takovym pripade udela? Jestli se mi ten zapas skrtne a nebo budu muset cekat, az se dohraje?...

Ale prosimte, Wigan je proste jednoznacna vyhra domacich. Podle me neni pochyb.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ta výhra se Ti vydělí tim kurzem ne, když je to odloženo, nebo bys musel počkat.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se mi tam pocitat nebude a budu mit nizsi vyhru no, bylo by to lgociky.. Ja jsem dal vyhru Pompey jen kvuli tem zranenim:)) za nejaky mesic by je uz Citizeni rozkopali.

Reagovat
smazaný uživatel

logicky prepsat na lgociky je fakt um..

Reagovat
Tomanatura

To nevím, asi jak říká Vdt... Tak podle mě je určitě pochyb. Ale je to jednoznačný tahák kola

Reagovat
smazaný uživatel

v tom pripade sa ti odpocita kurz...K tomu Bwin,su to prvotriedny podvodnici co nema obdobu...Mne uz dvakrat z nicoho nic odpocitali kurz...podal tri zapasy myslim NHL..za vacsiu sumu penazi...a ked to vyslo ,zrazu mi odpocitali kurz 2(jeden zapas),ked som im pisal,ze co to ma znamenat,ony odpisali ,ze zapas nebol uznany...pritom to bol riadne odohrany NHL zapas...takto ma pripravili o par tisic ,hned dvakrat...co uz...mozem sa ist stazovat na lamparen...

Reagovat
smazaný uživatel

Diky:)) to je super, takze nehraju o 80.000 ale predpokladam ze o neco mezi 30-40.000

Reagovat
smazaný uživatel

ani to neni na zahodenie:)

Reagovat
smazaný uživatel

Co sa deje na tych Britskych ostrovoch...??Vela zapasov sa rusi ci uz v anglickych ligach alebo skotskych?....z

Reagovat
smazaný uživatel

Je zima

Reagovat
smazaný uživatel

Jo vim ze zrusili primacke utkani,no jen dobre aspon Vizek nemusi kecat ty jeho rozumy do sveta,doufam ze Aston Villa pojede na Galaxii

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Prima to nahradí ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě že ten náš zápas odvolali, dneska bysme ten slabý Portsmouth neporazili bez Robinha Wright-Phillipsa a Irelanda a to by byla škoda ztratit další body. Už to, že neumíme vyhrát jinak než o tři góly, by bylo hodně problematické bez těchto tří opor

Reagovat
smazaný uživatel

Aston villa ma hrozny stesti, co se tyce venkovnich zapasu. Jak proti West hamu tak proti Hull city hrali naprosto vyrovnanou partii, zralou na remizu. Bohuzel oba domaci tymy si v zaveru utkani daly uplne zbytecne vlastni goly . Absolutne zbytecny domaci prohry. A pak, ze je Aston villa ve forme? Proti Slavii predvedli taky velky hovno a stejne vyhrali 1:0 golem, kterej se utocnikovi odrazil od bricha.

Reagovat
smazaný uživatel

A diky tomu maji narok o to hrat o CHL... vyhravaji prohrany zapasy

Reagovat
smazaný uživatel

* narok na to... achjo, ja mam zas den, nenapisu ani radek, ale musim to po*rat..

Reagovat
hefy

Dokud nevynecháváš slova jak já, nic se neděje.

Reagovat
smazaný uživatel

To je umenie velkych timov,vyhravat aj ked sa nedari

Reagovat
smazaný uživatel

To je prostě štěstí. To ti někdy přeje víc a někdy míň. Třeba je zrovna dnes opustí,nikdo neví.

Reagovat
vitasrp

Já bych neřekl že to je čistě štěstí, ono je v tom kus i umu a morální síly... Přeci jen Everton tohle loni nedokázal, a proto ho Litr odsunul na 5. místo.. Nehledě na to, že i kvality loňského Litru se s letošním Arsenalem porovnávat nedají... U Turků to taky nebylo jenom dílem náhody, ale výbornou prací kouče a z toho vznikající morální silou... To je jedna z důležitých schopností trenéra tohle v mančaftu vybudovat... To bys stejně mohl říci, že Villa měla štěstí i proti AFC, přitom tehdy měla smůly až až a jen díky své víře se nesložili a dokázali vyrovnat... Ano, potřebuješ k tomu i štěstí, ale to hlavní, to si ten tým musí vytvořit uvnitř v kabině...

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

To je prostě štěstí. To ti někdy přeje víc a někdy míň. Třeba je zrovna dnes opustí,nikdo neví.

Reagovat
smazaný uživatel

zápas víkendu je stejně zítra

Reagovat
Tomanatura

Wigan -Spurs

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Tak mě je jasné, že pro někoho bude nejzajímavější zápas, ve kterém se bude hrát na nulu, budou vynikat jen obrany a většin z něj bude zřejmě pro diváka naprosto nepohledná.

Reagovat
smazaný uživatel

hm tak to se už nemusím dívat.Tys mi to vlastně řekl jak to bude probíhat. Tak se budem dívat na Wigan no,když už víme,že ManU-CFC bude nuda.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kdy naposled Man Utd - CFC nebyla nuda. Vetsina zapasu Big Four jsou uplne o nicem.

Reagovat
smazaný uživatel

tak třeba Arsenal-ManU byl super.Ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Nasazenim, bojovnosti, fotbalovou krasou to byl super zapas v porovnani s jinyma zapasama Big Four, ale jinak to byl takovy prumer PL. Neberu proste zapas za dobry jen proto, ze v nem hraji ti nejlepsi hraci.Arsenal - Spurs, Villa - Arsenal, Liverpool - Wigan, Newcastle - Tottenham byly proste daleko daleko lepsi a takovych byla spousta.

Reagovat
smazaný uživatel

A hlavne Everton - Villa, Sunderland - Bolton..

Reagovat
smazaný uživatel

ale jo,já taky neberu zápasy big 4 za nádheru.Většinou je to taktice a kdo udělá chybu atd. A Everton-Villa bylo super,ale když mi tu bude nějaký chudák říkat jak to všechno dopadne tak . V tom zápase jde ( spíš CFC) o hodně tak si myslím,že by to mohlo být pěkné.Ale taky to může být všechno jinak.

Reagovat
Tomanatura

I se slovíčkem většina?

Reagovat
Tomanatura

Máš problém se slovíčkem zřejmě? Dívej se na co chceš, mě je to u prdele.

Reagovat
smazaný uživatel

zuríš?

Reagovat
Tomanatura

?

Reagovat
smazaný uživatel

Zapas vikendu je dnes

Reagovat
smazaný uživatel

Víkend králů

Reagovat
smazaný uživatel

Bedny zas bude pěkně "nazlobený", že nehraje.

Reagovat
smazaný uživatel

No ted už nazlobený být nemůže za takového výsledku Aspon není u toho.

Reagovat
smazaný uživatel

Divej "nazlobený" Bedny nastoupil a už to začalo, stíhací jízda!!

Reagovat
honziss

Dneska vidím ty tři body reálně.

Reagovat
Tomanatura

No nevím nevím. Každopádně nejzajímavější zápas dneška.

Reagovat
honziss

Tak to určitě. Jako já mám fakt takový dobrý pocit z toho zápasu, prostě že by se to mohlo podařit, a to není způsobené jen tím, že jsme poslední tři zápasy vyhráli a NU se zas moc nedařilo. A doufám že se mé předpoklady vyplní.

Nicméně samozřejmě přiznávám že stejně jako my může vyhrát Newcastle nebo to může být 0, ale já si myslím že dneska budem určitě bodovat, když už nevyhrajem. Kéž bych měl pravdu.

Reagovat
Tomanatura

Mám rád oba týmy, takže by se nejvíc hodila remízka Třeba 3:3, to by bylo ideální

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
honziss

Radši 2:3 pro nás.

Reagovat
vitasrp

Uvidíme, dneska nejsem na horách tak bych si tím dobrým pocitem zase tolik nevyskakoval, přeci jen dneska má ta naše teorie trochu trhliny... Hlavně zápas nezapomeň sledovat až od 15. minuty, aby kluci zase dostali gola a s tvým příchodem dostali do hlavy nový náboj, díky kterému by to utkání otočili... Je potřeba dodržet alespoň nějaký vítězný rituál.. Každopádně už se na ten mač těším a doufám, že WHU výhra nemine... Jenom aby nám to taky neodložili

Reagovat
honziss

No jak píše Krocis níže, v Manchesteru je kolem -1, což není tak hrozné a Newcastle je severněji a né zas tak daleko, čili by tam mohly být podobné podmínky. Navíc zatím odkládají jenom na jihu, k tomu St. James' Park je dle mého lépe připraven na mráz než Cottage a Fratton.

Jinak s tím že se začnu dívat až tak od té 15. minuty počítám.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty fandíš CFC i WHU?

Reagovat
smazaný uživatel

3 body pre Straky ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě Everton-1,Portsm.-0,a zprominutím Stoe-0 a ........beru

Reagovat
smazaný uživatel

Tak už nám odložili i Fulham.

Reagovat
honziss

Reagovat
smazaný uživatel

Přitom tady u Manchesteru zase taková zima není. Něco kolem -1 se to pohybuje. Že by byl dole na jihu větší mráz? Už to tak vypadá

Reagovat
smazaný uživatel

Žiješ v Anglii?

Reagovat
smazaný uživatel

jo

Reagovat
smazaný uživatel

Měl bych otázku...kde bývá větší zima.Na severu např.v Newcastelu nebo na jihu třeba v Portsmouthu.Pokud jde teda na tuto otázku odpovědět.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak pokud to vezmeš v létě, tak rozhodně na severu. Ale dneska to vypadá, že je to spíš opačně. Ono já když jsem byl na začátku prosince doma v ČR, tak tam byla větší zima, než tady. Ale určitě je chladnější sever většinou.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky .Byl jsi někdy v Plymouthu? Zhruba v Březnu se tam s dědou chystám,tak jsem se chtěl zeptat jaké to tam je.

Reagovat
honziss

Tak se zajdi kouknout na nějaký zápas Argyle. Uvidíš v akci Mpenzu..

Reagovat
smazaný uživatel

Emile?

Reagovat
honziss

Jojo, Emila. Mbo už ukončil kariéru.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za info to jsem ani nevěděl.No plánujeme,že se půjdeme podívat na nějaký ten zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Jet do anglie a nejít na fotbal? To je jako rybařit bez chlastu

Reagovat
smazaný uživatel

To teda No zřejmě půjdem na ten Plymouth,protože nic jiného v blízkém okolí není.

Reagovat
honziss

Možná si najdeš nový oblíbený celek.

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme Ale v 2.lize držím spíš Cardiffu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No jo jít na Plymouth by mohlo být super, i tyhle nižší soutěže nabízí kvalitní podívanou. Já občas zajdu na naše domácí (Huddersfield) a je to paráda. Průměrné návštěvy kolem 16000 ale zažil jsem i plno 23000. Na Leeds. To je totiž největší rivalita, jakou jsem kdy viděl

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel nebyl. Ještě jsem se nestihl dostat ani do Londýna a strašně mě to štve. Zatím jen Manchester, Hull, York (nádherné město), Wigan, Liverpool, Blackpool. Prostě tady ten střed Yorkshire a Lancashire.

Reagovat
smazaný uživatel

Nic se neděje.No tak Londýn je pěkný,ale je to taková klasika no.

Reagovat
Tomanatura

Chazy tak nevím, co bude z těch 80-ti tisíc

Reagovat
smazaný uživatel

Každá koruna dobrá

Reagovat
Tomanatura

Ale zas je to mnohem realističtější

Reagovat
smazaný uživatel

Jj. Mě se odložilo akorát Birmigham. Nevadí.

Reagovat
smazaný uživatel

Slovenský komentátor pořád dokola omíla Marka Čecha skoro jako naši komentátoři Petra, a to Marek ještě jen sedí na lavičce.

Reagovat
Tomanatura

Owen prý míří do Manchesteru City

Dnešní vydání britského deníku Daily Express tvrdí, že útočník Newcastlu Michael Owen se dohodl na smlouvě s Manchesterem City. Owen by měl do Manchesteru zamířit v létě poté, co mu vyprší kontrakt v současném klubu. Pobírat by měl 90 tisíc liber týdně.

Pokud to není drb, tak

Reagovat
smazaný uživatel

To by u mě Owen klesl víc než když přestoupil do Realu.

Reagovat
smazaný uživatel

Mazec

Reagovat
smazaný uživatel

? to nevíte, že Owen na prachy ?

Reagovat
Tomanatura

Samozřejmě, že vím. Doufám, že to je jen žvást.

Reagovat
honziss

Tak Newcastle asi bude hrát na centry z křídel, když Kinnear do útoku postavil Andyho Carrolla. Ikdyž spíš je to proto, že už do útoku jinou alternativu nemá.

Reagovat
vitasrp

Tak to by pro WHU mohl být i docela problém, protože v zápasech, které jsem viděl, měla obrana vždy problémy s křídelními průniky a následnými centry.. Obzvláště ty centry nadělaly obraně dost často až moc práce a soupeř si díky nim vytvářel šance a střílel goly... Těch mál šancí co Litr měl si vytvářel rávě takto a ještě vlastně po rozích(což jsou vlastně taky centry), proti Tottenhamu takhle obdrželi i branku... Zkrátka možná to dopadne tak, že Kinnear WHU přečetl a našel tu správnou taktiku.. Já samozřejmě doufám, že fungovat nebude, ale uhlídat Duffa a Jonase nebude žádný med..

Reagovat
vitasrp

Dneska nechápu, co to do Bednáře vjelo, že se musí chovat jak totální hovado Do útoku v poločase přinesl jasně oživení, patřil k těm lepším na hřišti, v podstatě vyhrál souboj před prvním golem a neustále se bil o každý míč... Jenže to, jak se choval k rozhodčím, soupeřům, jak jim ustavičně nadával a klepal si na čelo, to mi jeho strašně vadilo a v mých očích ho to dneska strašně shazovalo.. Nevím, co se to stalo, nechápu, proč by to měl mít zapotřebí, ale dneska to prostě hodně moc přehnal...

Reagovat
smazaný uživatel

zjevně byl přemotivovaný

Reagovat
smazaný uživatel

No Bednář je Cholerik.

Reagovat
smazaný uživatel

Bednar asi chce prevziat korunu krala blbcov v premiere league po Mascheranovi Bude to tuhy boj

Reagovat
vitasrp

Jsem se docela divil, jak dlouho si ti rozhodčí nechali srát na hlavu a vůbec ho za to netrestali... Žlutá v 90. minutě byla asi až po 7 seřvání rozhodčího, to mi připadá fakt moc... Kdyby dostal redku, vůbec by se nemohl divit a ještě by to tak maximálně schytal od lidí v klubu.. Dneska prostě dost přestřelil a může jen děkovat bohu, že nedopadl jak Mascherano a nebude si muset číst noviny se svojí fotkou a nápisem "stupid"..

Reagovat
smazaný uživatel

Mozno mu rozhodca nerozumel:)Tiez si myslim,ze mal Bednar stastie,ze dopadol len s jednou zltou.Ono novuny este nevysli,tak sa nechajme prekvapit

Reagovat
smazaný uživatel

Uff ta Villa nakonec mla i štěstí. AAAA v TV jsou Nové Zámky

Reagovat
vitasrp

Tak remíza WHU byla asi zasloužená, přeci jen NUFC bylo lepší na začátku utkání(asi do 25 minuty) a poté od toho našeho daného golu, kdy Zola rozhodl hrát zaňdoura a bránit co to dá... Což dle mne nebylo zrovna z nejštastnějších, když vezmeme v potaz, že WHU špatně brání centrované míče ze stran a v případě pasivity se dá pouze očekávat nárůst těchto situací... Nehledě na to, že krajní hráči dnes prostě neměli kvalitu, aby pokryli Jonase s Duffem... No a stopeři, tedy hlavně Collins, zase nedokázali porýt Carrolla s Owenem.. I když ten byl druhou půli neviditelný, vidět byl jen v první půlce, kde si přes Collinse vypracoval 2 šance... Prostě mi ta naše pasivita nepřišla jako dobré řešení, ale po bitvě každý generál, že... Jinak dle mne byla k vidění kvalitní podívaná(samozřemě ne pro španělskou část publika, ti jsou zvyklí na mnohem vyšší standart), jezdilo se po zadku, napadalo, dávalo se do toho srdce a přitom byli k vidění i kvalitní fotbalové kombinace, jako třeba ta v 90. minutě od Jonase(mimochodem to jsem myslel, že mne odvezou)...

Dnes bych vyzdvihl výkon obou útočníku, oba dva(Cole, Bellamy) dali gol, k tomu Bellamy byl rychlostně neustálou hrozbou, byl aktivní, často si říkal o míč a zrychloval tak přechodovou fázi, to Cole zase dokázal ten míč podržet a rozdat, nakonec si i najít prostor ke skorování... Konečně útok nabírá ztracenou formu Dále dobrý výkon předvedl Noble a Parker, hlavně teda Noble, škoda té jeho šance před poločasem... Jinak více jsem čekal od Behramiho, ale jak jsem psal již výše, na své straně měl buď Duffa nebo Jonase, takže měl daleko více defenzivních úkolů, které teda ne vždy zvládal-viz. 1. gol...

Na straně NUFC se mi líbil Carroll, ve vzduchu byl neustálou hrozbou a dokázal i skorovat, tedy na 19 letého chlapce velmi dobrý výkon.. Owen zase prokázal svoje geny střelce, dáte mu 2 metry ve vápně nebo okolo něj a dostanete gol... Nakonec nemůžu opomenout Jonase, dnes od vás asi nejlepšího hráče, s Behramim si dost často zatancoval a většinou z toho vycházel jako vítěz... Jinak se mi nelíbila vaše obrana, hlavně teda Coloccini, kterej tam dost často hořel a špatně dostupoval útočící hráče... Vlastně oba goly šly přes střed a to není dobrá vizitka nejen pro něj, ale pro celou stoperskou dvojici... Hlavně u toho druhého by mne jako trenéra naštvalo zdvihání rukou místo snahy zamezit skorování útočícímu hráči... To povětšinu trenéři vůbec nemají rádi...

Nicméně s bodem musí být spokojenost, při té šanci na konci to bylo fakt dost na hraně... Takže říkám, mohli jsme mít 3 body, nebo 0 a máme 1, takže kompromis dobrej... Jenom mě prostě mrzí ta naordinovaná pasivita po daném golu, jelikož kdyby jsme vytrvali v ofenzivní hře, dost možná jsme to utkání rozhodli na svoji stranu...

Reagovat
smazaný uživatel

nejsi ty spisovatel?

Reagovat
smazaný uživatel

dnes bych volil neprohru Tottenhamu, a remizku na Manchestr : Chelsea. Prvni zapas vic golu, druhy mene.

Nevite nekdo kdy se budou dohravat odlozene zapasy ze soboty? Na ticketu mam totiz Fullham i Manchester city.

Reagovat
smazaný uživatel

Nie je to náhodou tak, že ak sa odložený zápas neodohrá do troch dní tak je stornovaný? Aspon tak to bolo v časoch ked som stávkoval ja.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele