Anglická Premier League - preview 18. kola

20.12.2008, 08:54, aktualizováno 22.12.2008, 08:34
Previews
Závěrečné utkání osmnáctého kola uvidí liverpoolský Goodison Park. Everton v souboji dvou týmů, kterým se lépe daří na hřištích soupeřů než doma, přivítá Chelsea. Blues mohou překovat letitý rekord Tottenhamu v počtu vítězství na soupeřově půdě v řade.
Hull City - Sunderland AFC  (sobota 16:00)
Hull City, který se o svou skvělou šestou příčku nemusí strachovat, vyhlíží druhé vítězství v řadě nad celkem ze severovýchodu Albionu. Na KC Stadium totiž nyní zajíždí tápající Sunderland, jenž se pokusí vyvarovat osudu Middlesbrough zpřed dvou týdnů.

Tigers sice po senzačním vstupu do sezony trochu poklesli tabulkou, nyní se ovšem vezou znovu na vlně neporazitelnosti. O všechny body je oloupil naposledy Bolton začátkem listopadu, od té doby se v pěti po sobě jdoucích případech alespoň z bodu Hull radoval. Stejně tak vždy vstřelil branku, přičemž takovou sérií se momentálně nemůže pyšnit nikdo z jeho soupeřů. Co však není pro oranžové zrovna potěšující zprávou, je fakt, že za tu dobu vyhráli jen jedinkrát. Teď však tři body potřebují opravdu nutně, neboť si o Vánocích na Boxing Day zahrají s Manchesterem City, aby za čtyři dny přivítali čtvrtou Aston Villu.

Sunderland je nadále na sestupových příčkách díky předešlé krizi, kdy v sedmi utkáních jen jednou triumfoval, jinak všechno prohrál. V rámci minulého kola však Mackems zničili West Bromwich poměrem 4:0 a i bez manažera jsou tak možná na vzestupu. Pokud však chtějí prolomit hanebnou bilanci z venku (tři porážky za poslední čtyři střetnutí) a utržit jubilejní 75. výhru v Premier League, musí značně zapracovat na střelecké produktivitě. Mimo Stadium of Light totiž vyšli útočníci Black Cats naprázdno hned ve čtyřech z pěti posledních zápasů.

Poněvadž je Paul McShane v Hullu pouze na hostování právě ze Sunderlandu, díky vzájemné dohodě obou mužstev si sedne v sobotu akorát na tribunu. Zato Fagan s Gardnerem se Brownovi opět hlásí do služby, od začátku však nastoupí jen stěží.

Ricky Sbragia, záskok za náhle odstoupivšího Roye Keana, neřeší žádný nový přírůstek na marodku. Přesto bez problémů také zrovna není. George McCartney si znovu zahraje až s příchodem nového roku, neboť ho tento týden čeká operace obou chodidel. Brankářská jednička, Craig Gordon, je nadále mimo vinou poraněného kotníku.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.20 - 3.65
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Fulham FC - Middlesbrough FC  (sobota 16:00)
Ve Fulhamu už pomalu zapomněli, jak chutná hořkost porážky a díky tomu míří v tabulce neustále směrem vzhůru. V nynějším kole na ně ale čeká Middlesbrough, které už několikrát ukázalo, že je schopné o body obrat kohokoliv.

Sice se Cottagers daří, pravidelně bodují, ale jejich fanoušci zase tolik důvodů k radosti nemají. Svěřenci kouče Hodgsona totiž předvádí jeden z nejhorších fotbalů Premier League a body získávají především díky výtečné obraně, která se může rovnat s těmi nejlepšími. Jenže ofenzíva častokrát pláče. Fulham vytěžil z posledních čtyř zápasů stejný počet bodů, když všechny duely skončily nerozhodně. K tomu všemu padly v těchto utkáních pouze dvě branky. Londýnskému klubu to ale zase nějak vadit nemusí, jelikož mu nyní patří uspokojivé 10. místo.

Potěšující zprávou pro všechny fanoušky může být alespoň fakt, že když se Fulham střetl s Middlesbrough, skoro pokaždé padl minimálně jeden gól. Posledních patnáct vzájemných měření sil to více než jasně dokazuje. V současné době se sice Middlesbrough nedaří podle představ, kouč Southgate však věří, že jeho svěřenci ukončí čtyřzápasové čekání na výhru a podobně jako loni i tentokrát dokáží Fulham porazit. V minulé sezóně se jim to povedlo dokonce hned dvakrát. Povzbuzující může být pro Boro také remíza z posledního kola, kterou dokázalo uhrát s Arsenalem.

V zápase s Gunners však utrpěl malé zdravotní problémy Didier Digard a hrozí, že tentokrát bude zápas sledovat pouze z tribuny. Po disciplinárním trestu se vrací obránce David Wheater. Zpět jsou také Andrew Taylor a egyptský útočník Ahmed Mido. Ve Fulhamu není nic nového. Dlouhodobě zranění Diomansy Kamara a Andranik nebudou kouči Hodgsonovi opět k dispozici. Hrát zřejmě nebude ani Seol.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.15 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Blackburn Rovers - Stoke City  (sobota 16:00)
Dny kouče Paula Ince v Blackburnu jsou už od tohoto týdne sečteny a jeho bývalí svěřenci se nyní představí pod taktovkou zkušeného Sama Allardyce. Ten má na rozjezd více než přijatelného soupeře ze Stoke.

Incovi zlomil vaz již jedenáctý zápas v řadě, který nedokázal vyhrát. Kvůli této sérii se jeho hráči propadli až na předposlední příčku a čeká je teď těžké drásání do klidnějších zón tabulky. Tým se může pyšnit slušnou kvalitou hráčů, a proto nemožné to rozhodně není. Podobného názoru je také Allardyce. "Věřím, že máme natolik dobré hráče, abychom se dokázali z těchto problémů dostat," nechal se slyšet bývalý kouč Boltonu nebo Newcastlu. Allardyce skutečně čeká velmi těžká práce, své nové svěřence bude muset zvednout především po psychické stránce, jelikož za posledních šest zápasů nezískali ani jeden bod.

Blackburn je na tom s marodkou před tímto kolem skutečně dobře. Chybět samozřejmě bude dlouhodobě zraněný Steve Reid, který si letos už zřejmě do míče ani nekopne, malý otazník poté akorát visí nad Vincem Grellou. Hrát už ale bez problémů může obránce Martin Olsson.

Podobně jako Fulham, tak také Stoke je týmem dvou tváří. Zatímco doma je v poslední době k neporažení, venku čeká na svou první výhru a je vůbec nejhorší z celé soutěže. Tato hrůzostrašná statistika už štve také manažera Pulise. "Na naší první výhru už čekáme skutečně zoufale. Před sezónou jsem si dal cíl vyhrát celkem tři zápasy mimo vlastní hřiště a nyní doufáme, že v Ewood Parku jsme toho schopni," prozradil Pulis.

Ten má na rozdíl od Allardyce mnohem větší starosti. Leon Cort i Mamady Sidibe se na hřišti kvůli zranění určitě nepředstaví. Liam Lawrence na tom dosud není po fyzické stránce zrovna nejlépe, a tak ani s ním Pulis počítat nemůže. U Kitsona, Griffina a Shawcrosse se rozhodne o možném startu až před utkáním.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.45 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bolton Wanderers - Portsmouth FC  (sobota 16:00)
Skvělá forma Boltonu z předminulých kol dostala v prosinci vážné trhliny. Ty by však mohla zacelit další výhra, o kterou se Wanderers budou ucházet proti Portsmouthu.

Ještě donedávna byli svěřenci kouče Megsona velkým překvapením letošního ročníku, ovšem nyní se už opět vracejí do oblasti tabulky, kde se podle předsezónních prognóz měli objevovat. Po odehrání sedmnácti kol jim patří stále poměrně uspokojivá 11. příčka, ale na sestupové příčky mají náskok pouze dva body. Mohlo být pro ně klidně lépe, jenže Bolton nestačil jak doma na Chelsea, tak neuhrál body ani na hřišti Aston Villy. Hodně udivující je také fakt, že se Bolton v poslední době prosazuje gólově. Za minulé čtyři zápasy nastřílel devět branek, což je na jeho poměry skutečně úžasné.

Manažer Megson má za působení na lavičce Boltonu velké štěstí, snad ještě nikdy neměl přeplněnou marodku. Podobně je tomu také před tímto zápasem. Podle všeho nebude moci využít služeb Joeyho O’Briena a mladého útočníka Ricarda Vaz Teho.

Portsmouth dost možná zažije v zimě poměrně rozsáhlý exodus. Alespoň takového názoru je obránce Lauren, jenž si myslí, že Lassanu Diarru, který odchází do Realu Madrid, napodobí také například Jermain Defoe, Glen Johnson nebo Nwankwo Kanu. Pompeys se tak budou v tomto náročném prosincovém období snažit uhrát co nejvíce bodů, jelikož na jaře je bude zcela jistě čekat tvrdý boj o každé body.

Ještě před minulým víkendem měl Portsmouth na svém kontě šestizápasovou sérii bez prohry, tu ale velmi rázně utnul ve Fratton Parku Newcastle, jenž vyhrál bez větších problémů v pohledném utkání 3:0. Něco podobného už kouč Adams nechce zažít, jenže musí zapomenout na výpomoc záložníka Diarry. K němu se navíc možná přidají také Kaboul, Johnson a Utaka, jejichž starty jsou nejisté.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.15 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
West Ham United - Aston Villa  (sobota 18:30)
V Upton Parku se v sobotu proti sobě postaví domácí West Ham a Aston Villa. Střetnou se tak mužstva z protipólů tabulky, když domácí okupují šestnáctou pozici, zatímco hosté z Birminghamu se derou do pohárové Evropy a obsadili čtvrtou příčku před Arsenalem. Oba týmy se spolu naposledy střetly v 38. kole minulé sezony Premier league a duel skončil smírně 2:2.

Hammers v posledních pěti duelech, vyjma zápasu s Tottenhamem, nepoznali hořkost porážky. Naposledy díky gólu Bellamyho brali bod za remízu 1:1 na hřišti Chelsea. Ovšem tato branka byla teprve druhá za zmíněné období. Díky jednomu gólu ještě kladiváři urvali výhru na Sunderlandu, další dva body brali za remízy 0:0. S koncovkou domácích to tedy není slavné. Manažer domácího celku Zola se navíc proti Villans bude muset obejít bez Tristana, Ashtona a Gabbidona. K návratu se schylovalo u Dyera, ale toho skolila nemoc a do utkání nakonec také nezasáhne.

Villans od prohry na hřišti Middlesbrough třikrát vyhráli a dvakrát remizovali. Pokaždé 0:0, nejprve s Manchesterem United a poté s Fulhamem. Naposledy doma zdolali Bolton po přestřelce 4:2. V týdnu tým Martina O'Neila prohrál na hřišti Hamburku 1:3, když nastoupil bez opor Younga, Barryho, Laursena, Agbonlahora a Milnera. Ti v sobotu oslaví návrat do sestavy. Vrací se také brankář Friedel a hráči z pole Davies a Petrov. Nastoupit zřejmě nebude moci Carew, který stále léčí své zranění.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.95 - 3.15 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
West Bromwich Albion - Manchester City  (neděle 14:30)
Vypadá to až neuvěřitelně, ovšem Manchester City se po sobotních zápasech propadnul až na sestupové příčky. Ještě hůře je na tom však jeho současný soupeř West Bromwich, a proto se budou moci všichni na Hawthorns Stadium těšit na pořádnou bitvu.

Tento týden se kvůli špatným výkonům s Blackburnem musel rozloučit kouč Paul Ince a pokud se něco razantního nestane také ve West Bromwichi, podobný osud zřejmě nemine ani Tonyho Mowbraye. Ten totiž se svým týmem nebyl schopný vyhrát již desetkrát v řadě a ani tentokrát to nebude mít jednoduché. "Vítězství by bylo pro fanoušky i klub hrozně důležité. Je prostě nezbytné, abychom nyní získali tři body," prohlásil.

West Brom se bude muset obejít bez svého stopera Leona Barnetta, jenž si obnovil své zranění kolene. Dost možná bude chybět taktéž český útočník Roman Bednář. V průběhu týdne naopak trápila Morissona a Valera chřipka, podle všeho však budou v pořádku.

Ani Manchesteru City se v poslední době nedaří. Z posledních osmi zápasů vyhrál jediný. Je ovšem také velmi zajímavé, že i když je v současnosti třetí od konce, stále se na rozdíl od většiny klubů může pyšnit kladným skóre, které získal na začátku sezóny.

Alespoň v Poháru UEFA si vedou Citizens podle předpokladů, když vyhráli zřejmě nejtěžší skupinu a postoupili do vyřazovací části. "V Pohárové Evropě jsme dosáhli svého cíle a nyní se musíme zaměřit na nadcházející zápasy Premier League," prohlásil zkušený záložník Hamann.

Poté, co ve čtvrtek dostal od kouče Hughese volno kapitán Richard Dunne, by se měl v tomto zápase opět ukázat na hřišti. V duelu proti Racingu Santander si ovšem obnovil zranění kotníku kanonýr Robinho a o jeho startu se teprve rozhodne. Dále budou chybět Petrov, Božinov a Johnson.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.10 - 3.20 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Newcastle United - Tottenham Hotspur  (neděle 16:00)
V Newcastlu si touží dát předvánoční dárek v podobě zisků tří bodů. Budou se ale muset hodně snažit, podobné plány totiž spřádá také Tottenham.

Straky měly v minulém kole ojedinělou šanci vytvořit nový klubový rekord, ale nakonec jsou rádi, že se jim to nepodařilo. V případě remízy na hřišti Portsmouthu by si připsali již pátý nerozhodný výsledek v řadě, ovšem po velkém boji poměrně nečekaně vyhráli 3:0, důležité je však poznamenat, že zaslouženě. "Liga je velmi vyrovnaná, nemůžeme si nyní dovolit přestat bojovat," prohlašuje před zápasem s Kohouty kouč Joe Kinnear. "Neprohráli jsme pět zápasů v řadě a musíme v tom pokračovat i v novém roce," vytyčil si svérázný manažer svůj cíl.

Ten stále není spokojen s postavením svého týmu v tabulce, a proto věří, že jeho hráči půjdou ještě nahoru. Nyní mu ale vrásky na čele dělá zdravotní stav útočníka Martinse, jehož start je hodně nejistý. Možná se tak přidá k trojici Gonzalez, Smith a Barton, která určitě nenastoupí.

Tottenham si stále drží dobrou formu a potvrdil to také v minulém kole, kdy uhrál remízu s Manchesterem United. Harry Redknapp s Kohouty letos vyhrál celkem devět zápasů ze čtrnácti. Během týdne měl na programu pohárový duel se Spartakem Moskva a toužil získat svůj podesáté plný počet bodů, jenže po prvním poločase prohrával už o dva góly. Nakonec však předvedl jeho tým svého bojovného ducha a dokázal zápas alespoň zremizovat.

Redknapp se musel proti Spartaku obejít bez útočníka Benta a ani nyní to zřejmě nebude lepší. Stále jej totiž trápí angína. Dále hrozí, že se na hřišti nepodívají Modrič, King, Lennon a Woodgate. Blíží se sice návrat Giovani dos Santose, který ale v současnosti připraven ještě nebude. Podobně jako obránce Hutton.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.15 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Arsenal FC - Liverpool FC  (neděle 17:00)
Zkompletuje Liverpool, či Arsenal hattrick nebo oba celky zvolí kompromis v podobě remízy? Na jejich štítě již skončila Chelsea spolu s Manchesterem, teď tito giganti naráží sami na sebe. S lepší formou a pohodou jde do nadcházející bitvy určitě klub z města Beatles, na Emirates Stadium se však při předvánoční atmosféře může udát úplně cokoliv.

Bohatě si Kanonýři užili Liverpoolu v loňské sezoně. V krátkém časovém úseku, během dubna, se spolu střetli hned třikrát, přičemž úspěšněji tato trilogie vyzněla pro Reds. Ti ji zakončili triumfem 4:2 v odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů, pročež šli dále. V lize se oba soupeři rozešli smírně, a to nejen v dubnu, ale i předtím 1:1.

V tomto ročníku na sebe oba velkokluby narážejí vůbec poprvé a v poněkud odlišném rozpoložení. Osmibodovou ztrátu na vedoucí Reds ovšem Arsene Wenger, manažer domácích, nepovažuje za nikterak dramatickou. "V tuto chvíli je boj o titul velmi těsný, neboť se mi zdá, poprvé za šest sedm let (v posledních sedmi letech nikdo v PL netriumfoval s více než pěti porážkami na kontě - pozn. red.), že k mistrovskému titulu postačí značně menší počet bodů než obvykle, protože každý ztrácí s každým," míní "Profesor".

Ještě nikdy neodstartoval Liverpool do nové sezony Premier League lépe než letos. V tuto chvíli zažívá šest utkání trvající neporazitelnost a hřeje se na samotném čele tabulky. Co mu jde také mimořádně k duhu, je bilance s top celky, když s ani jedním z týmů první desítky zatím neprohrál.

Na co se při takových duelech můžou Reds spolehnout, je především pevná defenziva v čele s brankářem Reinou, jenž udržel čisté konto v šesti z minulých devíti ligových kol. Od toho je odvislý i největší počet bezbrankových remíz na kontě z celé PL. Liverpool letos vládne Anglii skutečně pevnou rukou, i když to leckdy vypadá, že vyhrává s notnou dávkou štěstí. Ovšem fakt, že hoši z Anfield Road zvládli otočit čtyři utkání a kdyby se počítaly jen druhé poločasy, měli by na kontě neskutečných 36 bodů, je zásluhou hlavně nezměrné vůle a touhy po vítězství.

To ve hře Londýňanů je letos nebývalý chaos. V porovnání s loňskem je sobě samému nynější Arsenal jen chudým příbuzným. Už teď prohrál o dva zápasy více než za celý ročník 2007/08, nedokázal skórovat ve třech případech (minule po konečném sčítání pouze dvakrát) a loni na tom byl v této fázi sezony o neuvěřitelných deset bodů lépe.

Alespoň statistika s mužstvy spadajícími do tak zvané Big Four není tak hrozná. Doma jim Gunners nepodlehli v posledních devíti střetnutích, avšak jestli se s někým z oné svaté trojky potkávají opravdu neradi, tak právě s Liverpoolem. Jemu v rámci Premier League odevzdali nejvíce bodů (60) a nejčastěji jím byli přemoženi (14krát) než kýmkoliv jiným. Jako inspirace alespoň v sobotu Kanonýrům poslouží tři letošní domácí klání s týmy ze severozápadu Albionu, v nichž bez výjimky pokaždé obstáli. Ať s nimi svedl souboj slovutný Manchester United, Wigan či Everton.

Třebaže Rafael Benitez v týdnu marodil a záštitu nad tréninky A-mužstva přebral jeho asistent Sammy Lee, vliv na připravenost týmu takový fakt údajně nemá. "Plán týdne nebo měsíce je daný předem, takže jsme věděli, co máme dělat. Není rád nemocný a je z toho nešťastný, když se nemůže účastnit chodu klubu, ale v neděli tu s námi bude," uvedl někdejší kormidelník Boltonu, nyní Benitezův záskok.

Kromě manažerovy absence se však nemusel v posledních dnech z tréninků omlouvat nikdo nový. Minimálně tento hrací víkend ovšem ještě promarodí klíčový kanonýr Reds Fernando Torres spolu se zadáky Škrťelem a Degenem, naopak po třech vynechaných kolech by se mohl do hry zapojit levý bek Fabio Aurelio. Chystá se rovněž jedno zajímavé jubileum. Jamie Carragher totiž nejspíše naskočí do 550. utkání v Premier League, rozuměj v dresu Liverpoolu, neboť nikde jinde jaktěživ nepůsobil.

Jak je již tradicí, listina nedostupných fotbalistů Arsenalu nenabývá potěšujících rozměrů. Sice se do akce pravděpodobně vrací záložník Samir Nasri, jeho možný návrat je kompenzován otazníkem nad stratem Kola Tourého. Mimo to Dána Bendtnera sužují potíže s kolenem, přičemž duo Rosický-Walcott je stále ze hry venku. Gael Clichy, jenž je letos spolu s Almuniou nevytěžovanějším mužem Wengerova ansámblu (odehrál každý ligový zápas), si v neděli odbude teprve stý start v nejvyšší anglické soutěži.

Jednoznačně největší tahák předvánočního kola Premier League je na programu od 17:00 CET a odřídí jej světoznámý sudí Howard Webb. Pakliže tedy nebudete do poslední chvíle shánět dárky pro své nejbližší, rozhodně nezapomeňte tento duel zhlédnout. Bude to určitě stát za to!
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Almunia - Sagna, Gallas, Djourou, Clichy - Nasri, Diaby, Fabregas, Eboue - Adebayor, Van Persie
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Reina - Arbeloa, Carragher, Agger, Aurelio (Dossena) - Mascherano, Xabi - Kuyt, Gerrard, Riera - Keane (Benayoun)
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.15 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Everton FC - Chelsea FC  (pondělí 21:00)
S cílem prodloužit venkovní sérii bez zaváhání a udržet si kontakt s Liverpoolem přijíždí londýnská Chelsea na Goodison Park. Tam je doma Everton, specialista na kluby z hlavního města Anglie a celek bojující o pohárové příčky. Pakliže hosté opět na cestách vyhrají, půjde o jejich dvanácté venkovní vítězství v řadě (deváté v této sezoně), což by znamenalo prolomení 48 let starého rekordu Tottenhamu. Zajímavé a zároveň nepříjemné pro liverpoolské je to, že na sebe v pondělí narazí dva náruživí výletníci. Everton totiž letos vybojoval doma tři body jen jedinkrát, tak bledě na tom není ani poslední West Bromwich. Proto v tabulce domácích zápasů zaujali Toffees pozici až na jejím dně, zatímco doma jsou třetím nejúspěšnějším mužstvem.

Jestliže jsem úvodem předeslal, že Everton lze směle označit za zabijáka Londýňanů, vězte, že tomu tak je a bez nadsázky. Na jeho štítě skončil již Fulham, West Ham a Tottenham, zato když šlo o celek z Big Four, tedy Arsenal, domácí vyhořeli (1:3). Na elitní čtyřku vůbec poslední dobou ne a ne najít na Goodison Parku recept. Ani jednoho z jejích členů Toffees nepřemohli v posledních 13 utkáních, přičemž rovných deset z nich nezvládli kompletně. V posledním vzájemném utkání porazila Chelsea Everton na konci minulé sezóny Everton 1:0 a připravila ho o šanci zahrát si kvalifikaci Ligy mistrů.

Pokud Everton konečně na Blues vyzraje, do poválečných tabulek si připíše jubilejní tisící bod. Co se potom statistiky Premier League týká, šlo by o 500. domácí bod. Do boje Everton povede stálice na lavičce, Skot David Moyes, který řeší nebývalé potíže s minimem hrotových hráčů k dispozici. Jelikož schází Anichebe, Yakubu, Vaughan i Saha (tedy kompletní útočné kvarteto), musel minulý týden dopředu postavit Tima Cahilla, ortodoxního středopolaře, a nutno říct, že subtilní Australan obstál. V poslední minutě dokonce zápas s Manchesterem City jedinou trefou rozhodl.

Stoper Chelsea Ricardo Carvalho se pomalu dává do kupy, ovšem startovat by měl až na Štěpána, kdy se Blues postaví West Bromwichi. Essien s Di Santem nadále hrát nemohou a nad návratem Maloudy visí otazník. Luiz Felipe Scolari plánuje pozměnit herní systém, tak aby jeho svěřencům více vyhovoval. Máme se tedy zřejmě na co těšit.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.70 - 3.35 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Liverpool FC17115126:1138
2.Chelsea FC17114236:737
3.Manchester United1695227:1032
4.Aston Villa1794429:2031
5.Arsenal FC1793529:2030
6.Hull City1776426:2727
7.Everton FC1774623:2525
8.Portsmouth FC1765619:2623
9.Wigan Athletic1764721:2022
10.Fulham FC1656513:1221
11.Bolton Wanderers1762920:2320
12.Middlesbrough FC1755717:2420
13.Stoke City1755717:2720
14.Newcastle United1747622:2419
15.Tottenham Hotspur1754819:2119
16.West Ham United1754818:2519
17.Manchester City1753930:2518
18.Sunderland AFC1753917:2518
19.Blackburn Rovers17341017:3413
20.West Bromwich Albion17331112:3212
Zbývající zápasy
14.01. 21:00Manchester United - Wigan Athletic

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (150)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hull City - Sunderland = 1

Fulham - Middlesbrough = 0

Blackburn - Stoke = 1

Bolton - Portsmouth = 0

West Ham - Aston Villa = 1

West Brom - Manchester City = 2

Newcastle - Tottenham = 1

Arsenal FC - Liverpool FC = 0

Everton FC - Chelsea FC = 2

Man Utd - Wigan Athletic = 1

Reagovat
One-Real

Hull City - Sunderland = 0

Fulham - Middlesbrough = 1

Blackburn - Stoke = 1

Bolton - Portsmouth = 1

West Ham - Aston Villa = 0

West Brom - Manchester City = 0

Newcastle - Tottenham = 1

Arsenal FC - Liverpool FC = 1

Everton FC - Chelsea FC = 2

Man Utd - Wigan Athletic = 1

Reagovat
Fedro

Nechápu že tipuješ výhru Arsenalu.

Reagovat
Tomanatura

A proč by ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem si říkal.

Gunners budou rádi za remízu.

Reagovat
Tomanatura

Tipl bys před zápasem Arsenalu s United, že vyhrají?

Reagovat
smazaný uživatel

Asi ne. Já jsem tehdy očekával remízu.

Reagovat
kubys

Tomanaturo, na kdy je odložený zápas MU s Wiganem?

Reagovat
Tomanatura

14.1

Reagovat
kubys

Dík, tak to teda během svátků ještě nebudou na prvním místě, jak jsem prorokoval Ale po lednu určitě.

Reagovat
Tomanatura

To už je předem jisté Sna dopadne dobře MS, další pohár by se hodil

Reagovat
One-Real

Nechápu, že se tak divíš.

Reagovat
irik

LFC vyhraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Musíme Spurs porazit .. odvetu za pohár

Reagovat
smazaný uživatel

Hull City - Sunderland =1

Fulham - Middlesbrough = 0

Blackburn - Stoke = 1

Bolton - Portsmouth = 1

West Ham - Aston Villa = 0

West Brom - Manchester City = 2

Newcastle - Tottenham = 0

Arsenal FC - Liverpool FC = 1

Everton FC - Chelsea FC = 0

Man Utd - Wigan Athletic = 1

Reagovat
smazaný uživatel

asi nejlepsi tip co sem tu zatim videl

Reagovat
irik

Hull City - Sunderland =1

Fulham - Middlesbrough = 2

Blackburn - Stoke = 1

Bolton - Portsmouth = 1

West Ham - Aston Villa = 0

West Brom - Manchester City = 1

Newcastle - Tottenham = 2

Arsenal FC - Liverpool FC = 2

Everton FC - Chelsea FC = 1

Reagovat
smazaný uživatel

Hull City - Sunderland = 1

Fulham - Middlesbrough = 1

Blackburn - Stoke = 1

Bolton - Portsmouth = 0

West Ham - Aston Villa = 2

West Brom - Manchester City = 0

Newcastle - Tottenham = 1

Arsenal FC - Liverpool FC = 2

Everton FC - Chelsea FC = 2

Man Utd - Wigan Athletic = 1

Reagovat
smazaný uživatel

Hull City - Sunderland = 1

Fulham - Middlesbrough = 0

Blackburn - Stoke = 1

Bolton - Portsmouth = 0

West Ham - Aston Villa = 2

West Brom - Manchester City = 2

Newcastle - Tottenham = 2

Arsenal FC - Liverpool FC = 2

Everton FC - Chelsea FC = 2

Man Utd - Wigan Athletic = 1

Reagovat
kubys

Teď nevím jestli je dobře, že všichni tipujou, že neprohrajeme s AV, ale snad se to ve zlé neobrátí - C'mon Hammers!!!

Reagovat
honziss

Už bysme potřebovali zase vyhrát, Villa je sice těžký oříšek, ale snad to ukopem. Bohužel čas zápasu mi vůbec nevyhovuje a neuvidím jej.

Reagovat
kubys

To mě zase jo, zrovna bych se měl vrátit z bowlnigu v tu dobu.

Reagovat
honziss

To já budu v té době popíjet whisky a vést filosofické kecy..

Reagovat
kubys

To jsem si odbyl už včera.

Reagovat
honziss

A spal jsi před Tescem v Hávru s krabicovým Don Simonem v ruce ne?

Reagovat
kubys

Fuj Don Simon...naposledy tak 5let zpátky

Reagovat
kubys

Na druhou stranu to bylo asi nejlepší krabicové víno.

Reagovat
honziss

Nejlepší? Jako nevím, já víno nepiju a krabicové už vůbec ne, ale zrovna Don Simona jsem jednou měl a jestli je tohle nejlepší pak bych nechtěl ani čuchnout k těm ostatním.

Reagovat
honziss

Fuj, nebavme se o víně. Dneska vyhrajem!

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
kubys

Opravdu nedoporučuju Není nad lahvinku Roberta Mondaviho

Reagovat
honziss

RUM!

Reagovat
kubys

To jako fakt jo? Z tvrdého fakt jen myslivce nemůžu, ale, že by mi rum byl nějak po chuti to se říct nedá...

Reagovat
honziss

Tak rum, to je klasika. Na táboře, když už pijem, tak jedině rum. A ještě lepší je když ho smícháš s griotkou -> čert. To je prostě to nejlepší co je.

Reagovat
kubys

Tak já většinou dávám přednost čirým destilátům a když ne, tak spíš nějaké sladké, třeba zlatého Pushkina, ale rumu se snažím vyhýbat, ovšem někdy taky podlehnu nátlaku okolí a dám si.

Reagovat
honziss

Tak já piju pouze barevné alkoholy, bílých se ani netknu. A nejvíc samozřejmě rum, potažmo čert..

Reagovat
kubys

Teď jsem se rozhodl - na každý náš gól si dám půlku.

Reagovat
honziss

Podle posledních zápasů si jich asi moc nedáš.

Reagovat
kubys

Doufám tak ve dvě.

Reagovat
honziss

Kéž by.

Reagovat
smazaný uživatel

Cpt. Morgan spiced gold

Reagovat
kubys

Nepřipomínej mi letošní Karlovy Vary!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ale copak?? Snad capitán nevyhrál další bitvu?? (taky sem párkrát podlehl jeho silnému vlivu)

Reagovat
smazaný uživatel

Doporučuju vodku Eisberg... Smrdí jako ředidlo,vypadá to jako nějakej total líh,ale absolutně bez ocasu - nejlepší čistá vodka,jakou jsem měl... Jinak mám rád becherovku,Cpt,Myslívce,rum,vodku,absint,míchané,pivo,víno a vlastně všechno(mimo broskvové vodky,k ní mam přirozenej respekt). Bohužel díky vlivu alkoholu na svojí pamět nemůžu vyjmenovat více,protože už mi neslouží.

"Počkejte,posílám impuls do své dlouhodobé paměti,bude to zpátky za chviličku."

Reagovat
smazaný uživatel

Proč máš k hopsince přirozenej respekt?? Já jsem se teď naučil pít citruse, včera jich bylo tolik, že si za boha nemůžu vzpomenout proč mně tak šíleně bolí koleno... Jinak alkohol spíš mozek uchovává v přirozeném stadiu, aby byl poté poskytnut na výzkumné účely.. Co je cpt. Myslívec?

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu,proč se divíte sázce na Arsenal... Oni jsou schopní prohrát s kýmkoliv,ale to Liverpool taky - takže to může dopadnout jakkoliv

Reagovat
irik

Liverpool je spíš schopen remizovat s kýmkoliv .

Reagovat
smazaný uživatel

doufám že arsenal porazí lemplpool a everton zamaká s chelsea a urve aspoň bodík...manchester wigan zvládne, to je jasná věc a už i s následnou dohrávkou atakujeme první flek

Reagovat
smazaný uživatel

hodně zajímavý, že už od šestého místa májí skoro všechny týmy záporné skóre..

Reagovat
smazaný uživatel

Ja zas nechapu, ze sazite MU-Wigan, kdyz se to hraje asi az za dva mesice ... Kazdopadne nejhorsi vikend v PL pro me, oba dva tymy nehraji:))..

Reagovat
honziss

Můžeš sledovat Wolves.

Reagovat
Tomanatura

Asi ti dělají problémy počty co?

Reagovat
smazaný uživatel

Proc?

Reagovat
Tomanatura

14.1 není za 2 měsíce

Reagovat
smazaný uživatel

To se hraje s Fulhamem ne? a Wigan je 17.2.

Reagovat
Tomanatura

14.01. 21:00 Manchester United - Wigan Athletic

Reagovat
smazaný uživatel

Faajn:-X Takze umim pocitat, ale neumim cist:)

Reagovat
Tomanatura

No a teď co je horší?

Reagovat
smazaný uživatel

No to je na stejny urovni Kazdopadne zakladka asi nesplnila ucel

Reagovat
Tomanatura

Určitě splnila, jen jsi beztak chyběl na hodině čtení. Byl jsi určitě nemocný, mám pravdu?

Reagovat
smazaný uživatel

No to zrovna ne, cist sem umel driv, nez sem do ty skoly sel:))... to spis to pocitani, uz to 1 jablicko + 1 jablicko me nebavilo...

Reagovat
Tomanatura

To je špatné, potom se divíme, že je tak špatná situace fanoušků Premier League, když sem chodí někdo jako ty A výsledek těch jablíček už znáš?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jo, uz umim i pocitat jablicka na hrusky

Reagovat
Tomanatura

Chytrej To se mnozí tu ještě nenaučili...

Reagovat
smazaný uživatel

Hm tak to mě hraje alespon Newcastle. Jo a nevíš prosimtě kdy bude hrát Manchester s tím Fulhamem?

Reagovat
smazaný uživatel

myslím v Únoru Kolik asi dostanou naši kluci fíků:)no hlavní bude výkon COYW

Reagovat
smazaný uživatel

Hm Pan Cottager

Reagovat
smazaný uživatel

Hull City - Sunderland = 1

Fulham - Middlesbrough = 1

Blackburn - Stoke = 1

Bolton - Portsmouth = 0

West Ham - Aston Villa = 2

West Brom - Manchester City = 2

Newcastle - Tottenham = 0

Arsenal FC - Liverpool FC = 2

Everton FC - Chelsea FC = 0

Man Utd - Wigan Athletic = 1

Reagovat
smazaný uživatel

Těší mě, jak tady při tipování skoro každý věří Hullu. Tak to snad dopadne.

Reagovat
smazaný uživatel

nevim pro tak podceňujete Arsenal...liverpool smete jako nic, a doufám že carragher si dá dalšího vlastence

Reagovat
smazaný uživatel

mimochodem můj tip: hull-1, fulham-1, blackburn-1, bolton-1, west ham-1, man city-2, newcastle-1, arsenal-1, everton-1 man utd-0!

Reagovat
smazaný uživatel

middlesbrough dnes vyhra vo Fulhame..

Reagovat
smazaný uživatel

tccc Fulham vyhraje!Doufám

Reagovat
smazaný uživatel

nevi tu nekdo jestli bude hrat torres???????????

Reagovat
fantomas

Nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

do ...... vys to jiste doufam ze ne??

Reagovat
fantomas

To si piš, že vim.

Reagovat
smazaný uživatel

a kua se na to raci nebudu ani koukat a doufam ze teda postavi babela

Reagovat
fantomas

Na hrot? (Reaguj..)

Reagovat
smazaný uživatel

jj on tam driv v ajaxu hral

Reagovat
smazaný uživatel

a na me do 21 myslil byl nej. strelec

Reagovat
fantomas

To se mi zdá nepravděpodobné...Keane nebo Benayoun.

Reagovat
smazaný uživatel

nj ale musis priznat ze keane niv moc ale kbyby hrala dvojice keane-babel tak sem spokojen

Reagovat
smazaný uživatel

a ja doufam ze to tak bude

Reagovat
$dolar$

Benayoun na hrot?

Reagovat
smazaný uživatel

ee keane a babel

Reagovat
fantomas

Jo, odehrál tam minulej zápas, pokud vim.

Reagovat
$dolar$

Benayoun odehral podhrota a jinak muze hrat na jakymkoliv ofenzivnim postu v zaloze, ale jako hrota si ho vubec predstavit

Reagovat
fantomas

Já teda jo.

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

do utoku

Reagovat
smazaný uživatel

Uffff hezky Bolton, tenhle rychlý gól by zápasu mohl hodně pomoct

Reagovat
smazaný uživatel

wow!!!! druhý gól

Reagovat
One-Real

Bolton

Reagovat
$dolar$

Tak uz vim komu jinymu budu v PL fandit - Bolton

Reagovat
Tomanatura

Těm, co 37 zápasů v sezoně betonují? Prosím, posluž si.

Reagovat
smazaný uživatel

Pred par tydnama bych souhlasil, ale posledni kola pod Megsonem hraji jeden z nejatraktivnejsich fotbalu v PL Musim na ne prehodnotit nazor, vzdycky jsem rikal, ze nemaji zadny prinos pro PL, ale momentalne bych jim tezko hledal ve stredu tabulky konkurenci..

Reagovat
Tomanatura

Tak já jsem je neviděl opravdu dlouho a zafixované je mám pořád tak, jak je ještě dlouho mít budu.

Reagovat
smazaný uživatel

To se nedivim, na Allardyce a lonskou sezonu se tezko zapomina. Ale ted je hrich se na ne nepodivat.

Reagovat
fantomas

Proti SAFC se ještě předvedli ve výtečném světle. Dokonce i náš společnej oblíbenec Elmander.

Reagovat
smazaný uživatel

To padá ale gólů Poďme Pompey, výhra není v nedohlednu.

Reagovat
smazaný uživatel

Portsmouth prohrává tak to se jdu schválně podívat na toho Diarru

Reagovat
fantomas

Nehraje...

Reagovat
smazaný uživatel

Už řeší ten Real nebo co se s ním děje?

Reagovat
fantomas

Během první pule se rozcvičoval, nominován normálně byl.

Reagovat
Tomanatura

100. pro zítřejší výhru United na MS klubů.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
$dolar$

Reagovat
One-Real

Fulham

Reagovat
smazaný uživatel

Takový tým jako Manchester City sy nezaslouží být na koncy hold když moc chcete být ve předu a hrát o poháry tak to prostě nejde

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam ze dnes Everton chelsea porazi

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že to Chelsea zvládne

Reagovat
smazaný uživatel

Terry je dobré hovado.... , to bylo na ukončení kariéry

Reagovat
Carrick

Ale jdi. Vždyť je to je přímo učebnicový vzor kapitána.

Reagovat
fantomas

No co, omluvil se, takže jo.

Reagovat
smazaný uživatel

možná v učebnicích pro psychicky narušené vězně s násilnickými sklony a s vrozenou arogancí ....

Reagovat
Carrick

Reagovat
fantomas

To sou kecálisti...

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se líbí, jak ti scumové na svém webu brečí, že to na červenou nebylo...fakt malí idioti

Reagovat
Carrick

Člověk se aspoň pobaví před spaním, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Když si přečteš takový brek od jednoho nebo od dvou scumů, tak se zasměješ, ale když to píše to celé jejich stádo, tak to je pak už spíš k pláči :)

Reagovat
smazaný uživatel

a nejlepší je, že kdybyu tu prasárnu udělal někdo na druhé straně, tak by ho to modré stádo chtělo lynčovat....

Reagovat
smazaný uživatel

jj :) prostě tupci :)

Reagovat
Carrick

No hlavně, ať jim tam nespadne nějaká haluz, aby si to vyžrali až do dna.

Reagovat
fantomas

Tak Chelsea už měla bejt bez stoperů. A mimochodem - Ballack je fakt tupec. Prostě "Stupid!" jak řekl komentátor na Setantě.

Reagovat
fantomas

Ááááááárgh.

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak, ale chudák Čech

Reagovat
Tomanatura

Crisitano promiň, největší simulant z PL je Čech

Reagovat
smazaný uživatel

tak nejdřív to vypadalo podezřele, ale opakovaný záznam ho usvědčil

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, ale tohle by udělaql uplně každý golman. A ten, který ne, by byl asi hlupák a byl by proti sobě

Reagovat
smazaný uživatel

nemluv za sebe, scume.....někteří brankáři mají svou hrdost, mezi ně ale rozhodně nepatří takový Dida nebo Čech

Reagovat
vitasrp

Jo, jasně, Čech je jen simulantský hovado beze cti a bez hrdosti, vždyť u něj je simulování naprosto obvyklé a dělá tak ze sebe neskutečného šaška.. Sorry, ale tohle ne, mně se ten scumosvký klub taky hnusý, ale tohle zapotřebí nemám...

Reagovat
smazaný uživatel

Ha ha, si k smíchu. Za prvé jsem přál Evertonu a za druhé teď ses ukázal jako naprostý hlupák, protože kdybys někdy fotbal hrál, tak se takhle nikdy nevyjádříš. Ukaž mně jednoho golmana, který by tohle neudělal?

Reagovat
$dolar$

Co ty predvadis

Reagovat
smazaný uživatel

český "Dida".......je to prostě jen scum jako každý z toho odporného klubu

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
vitasrp

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ježiš ty si dement.. ubožák od Tottenhamu.. On asi simuluje i dal po zapase ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, ubožák, to je to pravé slovo. Tenhle člověk teď dokázal, že zná fotbal jenom z gauče

Reagovat
smazaný uživatel

zato vy ho znáte jen z Fify, kašpaři

Reagovat
smazaný uživatel

To je všecko?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano máš pravdu Hadat se s tebou nebudu... Jinak děkujeme LFS za další prokaučovaný zápas, nemá koule na to aby nechal sedět Deca a Ballacka, kteří byli dnes překvapivě znovu otřesní.. Jediný pozitivum bych dnes viděl ve výkonu Čecha... Je to furt ten samej, nudnej fotbal, co teď předvádí CFC... Vánoce asi pro nás nebudou moc dobrý fotbalový období A trapnej MU budu před nás..

Reagovat
Carrick

"Trapnej" je jenom ten váš srandovní klub. Podle některých dokonce velkoklub.

Reagovat
smazaný uživatel

Neplakej

Reagovat
Carrick

Běž už radši spát, jenom tu ze sebe děláš vola.

Reagovat
fantomas

A ty si snad jeho příbuzný? Každej ste viděl stejně, jen ste si to každej jinak přebrali. Konec!

Reagovat
smazaný uživatel

jak rád bych dal pod stromeček k vánocům tomanaturovi a brucovi dva listy na Stamford Bridge, jenom by se chytli za ruce a hurá do do V.I.P. lóže, za to co předvádí by si to zasloužili a MOŽNÁ by to byli i jejich nejhorší vánoce a návštěva zápasu v životě......

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele