Aktuality

Sparta hledá trenéra, jedním z oslovených je prý Lavička

Vedení Sparty začalo hledat trenéra po Martinu Haškovi, který ve funkci skončil minulý pátek. Letenští už prý zahájili konkrétní jednání a hlavním kandidátem na uvolněnou pozici je údajně Vítězslav Lavička. Ten je nyní volný poté, co v dubnu po třech letech skončil u týmy Sydney FC.

Brémy v létě opustí i kanonýr Pizarro

Peruánský útočník Claudio Pizarro po sezoně odejde z Werderu Brémy. Třiatřicetiletý hráč vedení německého klubu dnes oznámil, že neprodlouží končící smlouvu. Pizarro není první oporou, o kterou Brémy přicházejí.

O ME 2020 mají zájem i Gruzie a trojice Skotsko, Irsko, Wales

O pořádání mistrovství Evropy v roce 2020 dnes projevily oficiálně zájem Gruzie a společně trio Skotsko, Wales, Irsko. Připojily se tak k Turecku, které se stejně vyslovilo v dubnu. Všude by šlo o premiérovou událost...

Euru ve vypuknutí bránit nechceme, říká šéf ukrajinského parlamentu

Evropský šampionát za každou cenu musí končit na Ukrajině, tvrdí předseda parlamentu Volodymyr Lytvyn. Na otázku, zda by bojkot politiků mohl vést k mezinárodní izolaci jednoho z nástupnických států Sovětsko svazu, se zdráhal odpovědět; o konání samotného turnaje nicméně nepochybuje.

Generální ředitel Šeterle končí v Boleslavi

Fotbalisty Mladé Boleslavi po deseti letech opouští generální ředitel Jaromír Šeterle. S představenstvem klubu se dohodl na ukončení spolupráce k 31. květnu. Prvoligový celek o tom informoval v tiskové zprávě.

Bílek počítá s Kadlecem na stopera, sestava na ME se mu už rýsuje

Trenér reprezentace Michal Bílek počítá s tím, že obránce Michal Kadlec na mistrovství Evropy bude hrát na postu stopera, i když v národním týmu většinou nastupoval jako levý bek. Bílek už nosí v hlavě zahajovací sestavu, jediným otazníkem pro něj zůstává, zda právě na levém kraji obrany nastoupí Daniel Pudil, či David Limberský.

Neapol bude bez Ligy mistrů, hráči už myslí na finále poháru

SSC Neapol si v příští sezoně nejprestižnější evropskou fotbalovou soutěž nezahraje. Partenopei měli dvě kola před koncem Serie A vše ve svých rukách - pro finiš na třetí příčce jim stačilo zdolat Bolognu a Sienu. Jihoitalský tým to ale nezvládl a sezónu nakonec skončil až na pátém místě. Teď se může revanšovat ve finále Coppa Italia...

Del Bosque vybral 21 hráčů, chybí ještě finalisté pohárů

Jednadvacet jmen zatím zařadil do předběžné nominace na letošní evropský šampionát trenér španělské reprezentace Vicente Del Bosque. Ve výčtu hráčů zatím chybí fotbalisté z Barcelony, Athleticu a Chelsea...

Nic z toho není pravda, reaguje Forlán na spekulace

Stránky italských deníků v posledních dnech plní spekulace o budoucnosti Diega Forlána. Uruguayský útočník před rokem přestoupil z Atlética Madrid do Interu Milán a u Nerazzurri nenaplnil očekávání. Zájem o jeho služby nyní má brazilské Atlético Mineiro...

Kolář: Nominace na Euro je pro mě největším úspěchem kariéry

Za největší úspěch kariéry považuje plzeňský záložník Daniel Kolář nominaci na mistrovství Evropy. Přiznává, že byl hodně nervózní, jestli se vejde mezi 23 nominovaných hráčů do výběru kouče Michala Bílka. Nyní si chce odpočinout po náročné sezoně v dresu Plzně, aby byl připraven na reprezentační soustředění v Rakousku.

Leverkusen povedou nadále Hyypiä s Lewandowskim

Fotbalisty Leverkusenu, mezi které patří i český obránce Michal Kadlec, bude nadále trénovat dvojice Sami Hyypiä, Sascha Lewandowski. Oba původně měli německý celek vést pouze dočasně, za postup do Evropské ligy dnes však byli odměněni tříletými smlouvami.

Druholigová Bochum se zajímá o slávistického obránce Latku

Německý druholigový klub VfL Bochum se zajímá o obránce Slavie Martina Latku. Napsal to časopis RevierSport, podle něhož sedmadvacetiletého fotbalistu v Praze několikrát pozorovali členové vedení týmu. Asistent trenéra Bochumi Karsten Neitzel ho sledoval i v posledním ligovém kole, v němž Slavia v sobotu porazila Bohemians 1905 3:1.

Vaclík: Mám za sebou nejtěžší rok, který mě snad posune dál

Nejprve zmařený přestup do nizozemské ligy, pak premiéra v první lize v týmu beznadějně posledního Žižkova následovaná turbulentním přestupem do Sparty, které ale jako nová jednička nepomohl k ligovému titulu. Hektickou a nejtěžší sezonu v kariéře vstřebává brankář Tomáš Vaclík.

Scholes bude hrát v Manchesteru United i v příští sezoně

Záložník Paul Scholes bude hrát za Manchester United i v příští sezoně. Manažer anglického vicemistra Sir Alex Ferguson dnes oznámil, že sedmatřicetiletý fotbalista s klubem podepsal roční prodloužení smlouvy.

V nominaci Portugalska pro ME jsou dva nováčci

V nominaci portugalské reprezentace pro mistrovství Evropy je i dvacetiletý útočník Nélson Oliveira, který dosud za národní tým odehrál pouhých deset minut. Dalším překvapením ve třiadvacetičlenném výběru trenéra Paula Benta pro letní šampionát jsou dva nováčci Miguel Lopes a Custódio Castro.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele