Bundesliga - souhrn 10. kola

04.11.2016, 22:22, aktualizováno 06.11.2016, 19:24
Komentáře a souhrny
Dortmund si zastřílel na půdě Hamburku, který čtyřmi góly složil Pierre-Emerick Aubameyang. Bayer si pro změnu poradil s Darmstadtem a důležité vvýhry zapisují také Wolfsburg a Augsburg. Bayern se rozešel smírně s Hoffenheimem a po triumfu nad Mainzem se na něj dotáhlo Lipsko. Páteční předehrávka nabídla jasné vítězství Herthy nad Gladbachem...

Schalke 04 - Werder Brémy 3:1

06.11.2016 17:30

Góly: 35. Alessandro Schöpf, 38. Nabil Bentaleb, 63. Alessandro Schöpf - 42. Serge Gnabry (pen.)

Do utkání Schalke s Werderem vstoupil velmi dobře pravý obránce brémských Theodor Gebre Selassie. Český reprezentant v patnácté minutě parádně prověřil Fährmanna střelou z dálky, avšak německý gólman ve službách Nulačtyřek si poradil a inkasování branky nepřipustil.

O dvacet minut později se naopak mohli radovat příznivci Schalke, když na opačné straně hřiště balon do branky, jenž střežil Felix Wiedwald, dostal Alessandro Schöpf, jenž navázal na předchozí pokus Maxe Meyera, se kterým si ještě mladý německý brankář poradil.

U tři minuty později domácí zvyšovali na 2:0, když po střele Nalda z přímého kopu znovu z dorážky míč do branky doklepl Nabil Bentaleb. Ten tak navázal na gól, jenž vstřelil ve čtvrtek Krasnodaru v rámci základní skupiny Evropské ligy.

Závěr poločasu však přinesl ještě jeden gól. Autor první branky Schöpf zfauloval ve vápně Gnabryho, rozhodčí foukl do píšťalky a sám faulovaný se postavil k rozehrání penalty. Bývalý hráč Arsenalu si s napínavou situací navýsost dobře poradil a poslal tak svůj tým do kabin s přece jen přijatelnějším výsledkem směrem do druhé půle.

To však nebylo brémským nic platného, neboť velký tlak klubu z Gelsenkirchenu v úvodu druhého dějství vyústil v šedesáté třetí minutě v další branku domácích - tu si připsal dnes po všech stránkách aktivní a viditelný Alessandro Schöpf a Felix Wiedwald i přes několik dobrých brankářských momentů už dnes potřetí sahal pro míč do sítě.

Více gólů už zápas nepřinesl a Schalke tak pod novým koučem vyhrálo další utkání.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - 1. FSV Mainz 05 3:1

06.11.2016 15:30

Góly: 3. Timo Werner, 21. Emil Forsberg, 44. Timo Werner - 74. Stefan Bell

Fantastický vstup do dalšího bundesligového zápasu měl nováček z Lipska - tým Ralpha Hasenhüttla šel proti Mohuči do vedení už ve třetí minutě, kdy se prosadil ze Stuttgartu přestoupivší Timo Werner. Mladý německý útočník převzal míč od Forsberga a pohotově překonal Jonase Lössla v brance Mohuče.

V jedenadvacáté minutě už vedli domácí 2:0, když si oba zmínění hráči tentokrát role vyměnili a Timo Werner naopak ke skórování vybídl Forsberga. Ten jeho velkorysou nabídkou nepohrdl a začínalo to k radosti místních fanoušků vypadat na další velké odpoledne nepříjemnějšího překvapení letošního bundesligového ročníku.

Těsně do přestávky se povedlo Lipsku zvýšit na 3:0 a už to pro hosty z Mohuče začínalo vypadat na debakl - nepřekvapivě u toho znovu byl hrdina zápasu Timo Werner. Ten dostal po akci domácích vedené středem hřiště znovu v šestnáctce balon od Forsberga a další branka Rudých býků byla na světě.

Po návratu z poločasové přestávky se hostům z Karnevalového města přeci jen podařilo utkání alespoň trošičku zdramatizovat, když se v sedmdesáté čtvrté minutě trefil Stefan Bell. Na nic dalšího se už ale Schmidtovi svěřenci nezmohli a kontroverzní výběr z východu Německa tak slaví další zasloužené tři body, jenž Hasenhüttlův výběr posouvají do čela tabulky k mnichovskému Bayernu, jenž má akorát lepší skóre.

Je skutečnou otázkou, kdo dokáže v euforii hrající a mladý lipský tým poprvé v sezoně porazit - hráči Mohuče na to dnes rozhodně neměli nárok.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - 1. FC Köln 1:0

05.11.2016 18:30

Góly: 5. Mijat Gačinović

ASouboj dvou celků, jenž v dosavadním průběhu bundesligové sezony příjemně překvapují, nabídl sobotní podvečer. Fotbalisté Eintrachtu Frankfurtu museli o další účast mezi německou ligovou elitou bojovat v květnu až v barážovém dvojutkání, kde porazili Norimberk a i letošní cíle tohoto klubu logicky směřovaly spíše k záchraně a udržení bundesligové příslušnosti.

Svěřenci bývalého záložníka Nika Kovače ovšem vstoupili do nového ročníku na výbornou, prezentují se atraktivní fotbalem a po devíti odehraných utkání Eintrachtu patřilo senzační sedmé místo, které Frankfurt řadí mezi adepty na boj o evropské poháry.

To Kolínští Kozli, jenž už léta vede coby hlavní trenér Peter Stöger, sice zakončili loňskou sezonu v první polovině tabulky, ale současné čtvrté místo asi také čekal jen ten vážně nejoptimističtější fanoušek mužstva.

Příležitost přidat další body a poskočit bundesligovým pořadí ještě výše měli Kozli právě dnes, ale to by museli do zápasů vstoupit lépe - v páté minutě šli totiž do vedení k velké radosti domácího kotle frankfurští, když Gačinovič v šestnátce hlavou překonal bezmocného Tima Horna.

Šanci na vyrovnání měli Kolínští v padesáté minutě, když se k balonu ve vápně dostal Osako - tváří v tvář Hradeckému ovšem branku domácích netrefil a jelikož se gólově neprosadila ani největší ofenzivní hvězda hostí Anthony Modeste, získal Eintracht z nepříliš pohledného a atraktivního utkání tři body za výhru 1:0. Eintracht si tak připsal už pátou výhru v sezoně a bodově v tabulce dotáhl právě Kolín.

Více informací k zápasu

FC Ingolstadt 04 - FC Augsburg 0:2

05.11.2016 15:30

Góly: 85. Raúl Bobadilla, 90. Halil Altintop

Zápas dvou celků, jenž zatím v této sezoně rozhodně nemohou být spokojeny se svým dosavadním postavení v bundesligové tabulce, nabídl od půl čtvrté odpoledne Audi Sport-park v Ingolstadtu. Domácí, jenž v aktuální sezoně zatím získali pouhé dva body za dvě remízy a patří jim předposlední sedmnácté místo tu přívitali Augsburg - ten stejně jako Die Schanzer před sezonou vyměnil trenéra a třinácté místo, na které před tímto víkendem svěřenci Dirka Schustera přebývali, určitě není pozice, kde by pátý celek předloňského bundesligového ročníku chtěl trávit sezonu.

Zápas dvou podprůměrných německých celků však příliš vzrušení nenabídl a značnou část utkání to vypadalo, že se oba celky rozejdou s dělbou bodů a bez branek. To ovšem změnila osmdesátá sedmá minuta. To totiž Augsburg dostal příležitost ohrozit branku domácího mužstva z přímého volného kopu, míč si postavil Raul Bobadilla a parádní ranou vymetl šibenici Hansenovy branky.

Případné naděje na možné vyrovnání pak definitivně zmařila červená karta Tobiase Levelse a následný druhý gól Augsburgu, který v devadesáté minutě vstřelil Altintop. Podíl na celé situaci měl ovšem opět Raul Bobadilla, který parádní přihrávkou svého spoluhráče v gólové pozici našel a připsal si asistenci.

Schusterovi hoši tak v klíčovém zápase získávají důležité tři body a posouvají se tabulkou alespoň dočasně vzhůru - to Ingolstadt zůstává na pozici, jenž by mu v tuto chvíli zajišťovala vstupenku o jedno německé ligové patro níže.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - TSG Hoffenheim 1:1

05.11.2016 15:30

Góly: 34. Steven Zuber (vl.) - 16. Kerem Demirbay

Utkání Bayernu s Hoffenheimem mělo jasného favorita v podobě domácího celku, který ovšem svého soupeře nemohl příliš podcenit - mužstvo Juliana Nagelsmanna v této sezoně ještě neprohrálo a před desátým bundesligovým víkendem bylo v tabulce na parádním třetím místě.

Do zápasu však lépe vstoupili domácí, jenž mohli jít ve čtrnácté minutě po vedení po akci Rafinhy, který dnes dostal na pravé straně obrany přednost před kapitánem Bayernu Lahmem. Příležitost zkušeného beka ovšem zlikvidoval Baumann a stav zůstal bezbrankový.

To ovšem následně platilo už pouhé dvě minuty a k překvapení všech a k úděsu většiny stadionu se první gól zápasu vstřelili hosté z Hoffenheimu. V šestnácté minutě totiž zůstal před vápnem Bayernu trestuhodně osamocen Demirbay, který parádní střelou překonal Neuera a rozradostnil kotel fanoušků hostí. Otázkou přitom zůstává, proč na své pozici defenzivního štítu v té době nebyl Xabi Alonso, který se namísto toho vyskytoval coby třetí stoper v šestnáctce před Neuerem.

O osmnáct později Die Roten přeci jen dokázali vyrovnat - celá akce začala u Robbena, který po průniku středem hřiště našel přihrávkou Costu, jenž poslal míč do vápna Lewandowskému - k polskému kanonýrovi se už ale míč nedostal, neboť si ho za záda vlastního brankáře srazil smolař situace Zuber. Za zmínku přitom stojí, že se jednalo o jednu z mála akcí, kterou Bayern vedl právě středem hřiště - většinou se mnichovští pokoušeli ohrozit branku Hoffenheimu spíše po křídlech a bez většího úspěchu.

Zřejmě největší příležitost vstřelit rozhodující branku měl Bayern ve druhé minutě nastaveného času - střídající Thomase Müller ovšem v šestnátce tváří v tvář Baumannovi trestuhodně minul a Hoffenheim tak po remíze 1:1 veze z Mnichova cenný bod do tabulky.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Borussia Dortmund 2:5

05.11.2016 15:30

Góly: 55. Nicolai Müller, 81. Nicolai Müller - 4. Pierre-Emerick Aubameyang, 23. Pierre-Emerick Aubameyang, 27. Pierre-Emerick Aubameyang, 48. Pierre-Emerick Aubameyang, 76. Ousmane Dembélé

Do utkání na hřišti posledního Hamburku vstoupili dortmundští na výbornou, když šli už ve čtvrté minutě do vedení po gólu Aubameyanga. Stejný hráč potom rozradostnil početný kotel fanoušků hostí v minutě osmadvacáté, když nepohrdl přihrávkou Mora a měl před sebou snadný cíl v podobě prázdné branky domácího celku.

O pět minut později dosáhl gabonský kanonýr hattrick a začalo se schylovat pro HSV k ostudě, když se Aubameyang odhodlal k samostatnému nájezdu středem hřiště a s trochou štěstí překonal Adlera v brance domácích, jenž si na míč sáhl, ale jeho cestě do branky nezabránil.

Po návratu na trávníky "Aubova" exhibice pokračovala - nejlepší střelec BVB přidal v osmačtyřicáté minutě čtvrtou branku a dosáhl tak už na svůj letošní jedenáctý bundesligový gól. O sedm minut později debakl domácích mírnil Müller, jenž překonal Bürkiho a snížil na 1:4.

O dvacet minut později si král zápasu se sedmnáctkou na zádech připsal pátý kanadský bod, když přihrávkou Dembelého, ten se tváří v tvář Adlerovi nemýlil a gólman Hamburku popáté v utkání lovil míč ze své sítě.

Poslední slovo však ve střetnutí měli přeci jen domácí. V osmdesáté druhé minutě celkové nepříliš přiznivé skóre pro domácí znovu zmírňoval Nicolai Müller - ten svou druhou trefou v zápase snižoval na konečných 2:5.

Dortmund tak po sérii tří bundesligových utkání bez výhry znovu bere tři body po přesvědčivém představení, Hamburk zůstává beznadějně poslední.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - VfL Wolfsburg 0:3

05.11.2016 15:30

Góly: 41. Mario Gómez, 64. Mario Gómez, 86. Ricardo Rodríguez (pen.)

Byť by se to před sezonou mohlo zdát nepravděpodobné, do dnešního utkání hraného na Schwarzwaldském stadionu vstupoval jako favorit spíše Freiburg - domácí celek totiž i coby bundesligový nováček předvádí solidní výkony a patřilo mu před dneškem osmé místo, zatímco ambiciózní a bohatý klub z Wolfsburgu vstoupil do sezony mizerně a s jedinou výhrou byl v tabulce na šestnáctém místě, jenž by Vlky na konci ročníku poslala do nevyzpytatelné baráže.

Zelenobílí ovšem dnes působili na trávníku o poznání svěžeji než v předchozích týdnech a lépe jim to šlo i směrem do koncovky - gólový účet střetnutí otevřel ve čtyřicáté první minutě Mario Gomez - německý kanonýr tak po svém návratu z italského angažmá do nejvyšší německé soutěže snad konečně překonal střeleckou smůlu, což ostatně potvrdil i po návratu z kabin - ve třiapadesáté minutě totiž SuperMario, jenž do dnešního zápasu v letošní sezoně proslul spíše spálenými šancemi, překonal Schwolowa podruhé a jeho zásluhou tak hosté ve Freiburgu vedli už 2:0.

Definitivní tečku na druhé vítězství Wolfsburgu v této sezoně přinesla osmdesátá šestá minuta. Tehdy rozhodčí odpískal penaltu, ke které se postavil obvyklý exekutor standardních situací Ricardo Rodriguez. Švýcarský levý obránce poslal míč do levého dolního rohu a jelikož si Schwolow v brance domácích vybral opačnou stranu, mohl se radovat ze své další bundesligové branky.

Vlci tak porazili Freiburg venku 3:0 a alespoň dočasně se odlepili od nepříjemné šestnácté příčky na dně německé ligové tabulky.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - SV Darmstadt 3:2

05.11.2016 15:30

Góly: 32. Hakan Çalhanoğlu, 56. Julian Brandt, 69. Charles Aránguiz - 47. Antonio-Mirko Čolak, 85. Mario Vrančić

Do utkání Bayeru Leverkusen s Darmstadtem vstupoval jako favorit i nepříliš povedený vstup do sezony domácí celek, což ukázal i první gól zápasu. Ten přinesla třicátá druhá minuta a vstřelil ho Hakan Calhanoglu, jenž se těsně před hranicí velkého vápna opřel do balonu a na jeho střelu Esser v brance hostí nestačil.

Po poločase se ovšem Darmstadtu podařilo srovnat, když Lena ve čtyřicáté deváté minutě překonal překonal výtečnou ranou Antonio Čolak. Radost z vyrovnávací branky ovšem Liliím vydržela jen jedenáct minut, pak misky vah znovu na stranu Bayeru přiklonil gól Juliana Brandta, jenž mladý křídelník Leverkusenu vstřelil hlavou.

Na 3:1 zvyšoval v sedmdesáté první minutě Charles Áranguiz - šikovný středopolař má v poslední době formu, což dokazoval i dnes a po třetí brance do Esserovy sítě už to pro domácí vypadalo velmi nadějně.

Úplně klidní ovšem ještě být příznivci Werkself v BayAreně nemohli - situaci se totiž mužstvu Darmstadtu podařilo zdramatizovat, když v osmdesáté šesté minutě branku vstřelil Vrančič a Bernd Leno podruhé v duelu lovil míč ze své branky.

Víc branek už ovšem tento na góly velice bohatý zápas při sobotním odpoledni nepřinesl a Leverkusen tak slaví v podstatě povinné tři body, jenž ho v tabulce posunou výše než je dosavadní desáté místo - svěřencům Rogera Schmidta se tak podařilo navázat na středeční výhru ve Wembley proti Tottenhamu a mají tak za sebou povedený fotbalový týden.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Borussia Mönchengladbach 3:0

04.11.2016 20:30

Góly: 18. Salomon Kalou, 33. Salomon Kalou, 84. Salomon Kalou

Střetnutí sedmého a čtvrtého celku loňské sezony nabídla páteční bundesligová předehrávka. V ní Hertha BSC v hlavním městě přivítala Mönchengladbach, jenž kromě domácí soutěže svádí ob týden souboje s věhlasnými celky v milionářské Champions League.

Dnes se ovšem Hříbata rozhodně v průběhu devadesáti minut neprezentovala jako tým, jenž hraje evropské poháry - to se ukázali už v osmnácté minutě, když šla Hertha do vedení po dobré akci vedené středem hřiště, na jehož konci byl centr z pravého strany od mladého Mitchella Weisera a suverénní zakončení Salamona Kaloua - na to byl Sommer v brance Gladbachu krátký a domácí příznivci se mohli radovat.

Stejný hráč se ve třicáté třetí minutě prosadil později a možná ještě teď neví, jak ke gólu přišel - celá situace totiž vznikla po příšerné minele Elvediho, jenž při odkopávání balonu před šestnáctkou trefil pouze vlastního spoluhráče Vestergaarda, od nějž se míč dorazil do ideální pozice pro naběhnutého Kaloua a vedení 2:0 pro berlínské bylo na světě.

Jakékoliv šance Borussie na přijatelný výsledek z dnešního zápasu pak víceméně sebrala třicátá devátá minuta. To hřiště po druhé žluté kartě předčasně opustil Christoph Kramer a poslal tak svůj tým na zbytek zápasu do oslabení.

Ve druhém dějství pak už nepodařený večer pro celek z Porýní jen dokonal po další parádní přihrávce Weisera svým třetím gólem Salomon Kalou, jenž zaznamenal hattrick a posunul svůj tým na průběžné třetí místo tabulky. Naopak Gladbach je po deseti odehraných utkáních až jedenáctý.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov1073024:624
2.RB Lipsko1073020:724
3.TSG Hoffenheim1055018:1120
4.Hertha BSC1062217:1020
5.Borussia Dortmund1053225:1218
6.1. FC Köln1053216:718
7.Eintracht Frankfurt1053214:818
8.Bayer Leverkusen1051416:1516
9.SC Freiburg1050513:1615
10.1. FSV Mainz 051042417:1814
11.Borussia Mönchengladbach1033410:1512
12.Schalke 041032513:1211
13.FC Augsburg1032510:1411
14.VfL Wolfsburg102359:139
15.SV Darmstadt1022610:208
16.Werder Brémy1021712:277
17.FC Ingolstadt 04100287:212
18.Hamburger SV100284:232

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (221)

Přidat komentář
Miguel19

Legenda Kalou

Reagovat
B3n

Reagovat
smazaný uživatel

Kalunho

Reagovat
andrew96

Hertha Alespoň nějaký sympatický tým tam u tych dvou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Liquid

Lipsko je sympatické.

Reagovat
smazaný uživatel

Ako pre koho.

Reagovat
B3n

Chtěl jsem se zeptat, jak to vypadá s Babou Rahmanem ?

Reagovat
vladino10

Počas tej krízy na začiatku sezóny začínal v základe, nehral nič moc takisto ako zvyšok tímu, teraz v základe už velmi nenastupuje, ale šance dostáva aj tak a ma tam nejaké náznaky, zatiaľ to nie je úplne ono..

Reagovat
B3n

Horší, než před odchodem do Chelsea ? Výhledově myslíš, že odehraje řekneme 2500 minut plus ?

Reagovat
vladino10

Neviem ti povedať, v augsburgu som ho nevidel, ale ak si po pôsobení tam vyslúžil angazman v chelsea a teraz nehrá základ ani v S04 pod svojím bývalým trenerom, tak zrejme to je horšie..ale tak ten rok v cfc zrejme moc nenahral, uvidíme či pôjde hore, náznaky tam sú..

Momentálne je skôr hráčom na rozšírenie kádra, čiže do zápasov naskakuje pravidelne,ale z lavičky a v zaklade hra v menej dôležitých zápasoch, napr teraz proti krasnodaru hral od začiatku a okolo 70. minúty šiel dole..musí sa do toho dostať..

To koľko odohrá ti povedať neviem, viem ti povedať ako to je teraz..

Majú sa po zranení vrátiť dvaja krajni obrancovia ešte, ale obaja hrajú na opačnej strane ako baba, takže pokiaľ sa nebude vymýšľať niečo s hraním cez nohu, tak v plnej konkurencii na svojom poste sa presadzuje tak ako som napísal..

Reagovat
B3n

Jo, tak to snad nebude tak špatný. Děkuju pěkně za shrnutí

Reagovat
Mönchengladbach

Gladbášek mě začíná lehce srát.

Reagovat
vladino10

Reagovat
Rarášek

Reagovat
smazaný uživatel

Ses lekl co?

Reagovat
db18

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PBLead

Reagovat
teenz

Reagovat
Pipo123

Hra Gladbachu vonku to je tragédia, to už je na nejakú odbornú pomoc

Reagovat
Mönchengladbach

Začíná to připomínat posledních pět zápasů pana trenéra Favreho.

Reagovat
andrew96

Ten si teď musí pískat.

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach asi LM nespraví. Viem,ešte skoro posudzovať ale podľa tej hry akú predvádzajú vonku skôr verím že Mainz vyhrá titul.

Reagovat
db18

Myslím, že by trenér měl na nějakou dobu posadit Stindla... a možná i Kramera, aby si uvědomil, že nejde o to, kdo bude mít na konci ročníku nejvíce karet...

+ taky nějak ustálit obranu

Reagovat
Rudnevs

+ navyše Kramer mal cez týžden nejakú aféru

Reagovat
smazaný uživatel

*Akú?

Reagovat
smazaný uživatel

Pánové nevíte cca. čas , kdy book na tipsportu udělal z domácích outsidera? Celý týden byli favoriti. Myslím ,že nějakou tu korunu prodělali .

Reagovat
smazaný uživatel

Kdy bude hrát Darida?

Reagovat
Rudnevs

HSV dalo toto kolo viac gólov ako Bayern!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Ach ty tyče... A Carlo se snad s někým vsadil, jak dlouho mu bude procházet Alonso v základu.

Reagovat
smazaný uživatel

To je neskutečný, vím, že mi jednu dobu podobně pilo krev nasazování Tyma, kterej neustále podával hrozný výkony.. Ale ještě víc než Alonso mě drtí ten herní projev. Ještě pomalejší než za Pepa a s nulovou myšlenkou..

Reagovat
db18

tak podle mne je to dané i Alonsem (+ tím nesmyslným rozestavením, kdy jsou tři záložníci v řadě a oproti všem ostatním týmům tu formaci doopravdy drží po většinu zápasu)

Timo v tom byl aspoň nevině, když hrál na DM, tak to šlo a na stopera měl prostě špatnou poziční hru (zajímavé ale je, že na DM tou poziční hrou vynikal )

A Xabi už je v ustávání soubojí labilnější než Bernat.

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna extrémně nesympatickej Hoffe.. hráči dojížděli souboje, zdržovali už od 30. minuty.. divim se, že jim rozhodčí za to nedal jedinou kartu.. Jinak ale výsledek docela zaslouženej, Muller hraje v nejhorší formě, za jeho působení v Bayernu. Coman to tam naopak pěkně rozhejbal, tak ho zase necháme sedět příště. Alonso klasicky trága, krásně tam vyslal v 86. minutě Hoffe do protiútoku, ale tou následující nahrávkou si zajistil základ na dalších 10 utkání . Hra průhledná, čitelná, když se jednou/dvakrát za poločas hra zrychlila nebo se přešlo do protiútoku, smrdělo to gólem.. Ale celkem utrpení sledovat Bayern v týhle sezoně..

Reagovat
smazaný uživatel

Pozerám zostrih HSV:BVB a ten Adler (+ teda Santos, Djourou) je neskutočný krempák. HSV sa trápi už roky ale takto tragický ešte nikdy neboli.

Reagovat
Rudnevs

Djourou, Cleber, Diekmeier a aj 9 (!!!) miliónová posila Santos áno, ale Adler rozhodne nie je žiaden klempák!

Reagovat
smazaný uživatel

V Adlerovi by som tiež zrovna veľkú istotu nenachádzal, občas zachytá dobre a občas zle. Tak dneska, zo dve ľahké strely pustil (viem, samozrejme tomu predchádzala chyba obrany). Ináč ako je možné že Santos ktorý by sa nikdy nepresadil v portugalskej lige stál 9 mega? Nejako sa od toho prestupu chytám za hlavu a premýšľam nad tým že ako... ináč aké posily by si si prial v zime?

Reagovat
Rudnevs

Adler je najmä parádna opora, pozri sa napríklad aké neskutočné zákroky dával proti Bayernu, alebo Mönchengladbachu. Dnes mal slabší zápas, ale ani jeden gól nebol vyložene jeho.

Santosovi vyšponovala cenu najmä podarená Olympiáda, ktorú aj vyhral. V tomto Beiersdorfera nechápem - ak naozaj bolo také súrne kúpiť backup-a za Ostrzoleka, tak mal od BVB zobrať Parka za 3 milióny.

V zime by som chcel toho Schära od Hoffe a najmä Horsta Heldta ako športového manažéra, pôvodne som chcel Hoogmu, ale ten si to rozmyslel ... najmä nech to nie je ten Todt, tomu moc neverím. A možno ešte jedného útočníka.

Reagovat
smazaný uživatel

Adler ako fakt ako kedy, proti Gladbachu zachránil HSV bod (zrejme asi ani nevie že ako ), proti Bayernu tiež solídne, mali by ste možno bod pokiaľ by v závere nedostal nápad konštruktívne rozohrávať. Ale dneska čo som videl zostrih tak aj on slabý výkon ako celý Hamburg. Viacej prevažujú lepšie výkony nad horšími, len aby sa ešte viacej nezviezol s celým tímom, ako Van der Vaart

Santosovi vyšla olympiáda, lenže to je taký mládežnický šampionát, podobné ako turnaje do 20 rokov kde hrajú najlepší v tejto kategórii. Tam je skrátka 9mega totálne vedľa a absolútne nepochopiteľné...

Heldt by nebol zlý, Todt je s KSC či? Tak útočníka by trebalo, Wood občas vyzerá že sa snaží a to hlavne minulé kolo keď doriadil Maroha. Lassoga hrozný drevák, toho by sa ani nepodarilo za výhodnú cenu predať.

Reagovat
Rudnevs

Adler chytá fantasticky, bez neho by HSV nemalo ani tie 2 body. Toto je prvý zápas, keď môžem povedať, že bol slabší (možno aj preto, lebo mal cez týždeň ľahké zranenie).

Jj, Todt je z KSC.

Reagovat
OnderCZ

Bez Adlera by to HSV podle mě mohlo rovnou zabalit a sestup by byl jistý. On je tak nějak ten poslední článek, kvůli kterému věřím, že se pořád nějak i letos zachrání.

Reagovat
smazaný uživatel

áno, väčšinou má tie zápasy dobré. Včera to však nebol ten prípad, min 1 gól ide za ním

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladino10

Ešteže sa základný kameň zostavy bayernu a najdôležitejší hráč alonso nezranil, bez neho by bayern ani nenastúpil na zápas, lebo by to nemalo zmysel.. Škoda, že bayern zaňho nej nemá náhradu a nemôže si ho dovoliť ani po lm prestriedat, opäť hral plnych 90 mín a iba vďaka nemu bayern vybojoval remízu a cenný bod..o jeho kvalitách svedčí aj to, že sa točí zostava, lahm sedel, alaba sedel atď, ale jedine xabi (a lewa) sedieť nemôžu, lebo ich bayern nedokáže nahradiť..

Reagovat
blackhawk88

alonsa netreba nahradzat...jeho len treba vykopnut..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nemá cenu nic víc rozepisovat...dokud bude brzda Alonso v základu, tak hrajem prostě o jednoho hráče míň, to je fakt...

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně po dlouhé době jsme získali 3 body a nadělovali a ani nepamatuji kdy dal nějaký hráč BVB 4 branky v zápase, myslím BL, Jinak žádné překvapení, možná Hoffe ale aspon tabule bude vyrovnanější

Reagovat
smazaný uživatel

Kadeřábek

Reagovat
smazaný uživatel

Come on FC!

Reagovat
AndR

Ancelotti zatím velké zklamání. Čekal jsem u Guardioly, který má opravdu znatelný rukopis, na kterém bazíruje, že bude v Bundeslize body proti pro něj celkem neznámým týmům ztrácet. Druhou a třetí sezónu měl sice dominantnější a více pod kontrolou, ale už v první byl schopný tomu týmu dát to, co chtěl a bez ztrát bodů.

Carlo zatím nepředvedl vůbec nic kromě neschopnosti začlenit si do týmu Müllera. On má Thomas zvláštní styl a když není produktivní působí jako dřevák. Ale na lavičce... proboha.

Xabiho nemá smysl ani rozebírat, to je prostě v hajzlu

Snad se Carlo rozkouká a posune to někam. Zatím je pomalý. Třeba po zimní přestávce až bude mít další přípravu, tak naplní očekávání

Jen do té doby udržet prvenství i s touto neformou

Jinak je ta obrana od příchodu velkého Hummelse nejděravější za posledních 5 let

Reagovat
vladino10

Mne obrana deravá nepride, teda príde, ale nie vinou obrany..záloha neexistuje..

Reagovat
AndR

To máš pravdu. Ten Alonso no

Ale tak ten tam byl i loni a působilo to jistěji. Teď ta obrana má pořád okna.

Reagovat
Han střelil první

Takové kentusy na prvních třech místech.

Reagovat
smazaný uživatel

zatiaľ dosť priemerný výkon od nás,tak mierne ospalý. aj keď po zmene strán sme mali dve slušné šance

Reagovat
vrabejka

To co spálil Bayern v posledních 10 minutách z toho doteraz nemožem

Ale Hoffe je obral o 2 body. Zítra snad Lipsko na 1.místo

Reagovat
Jeňa

Kdy ty ses na nás nalepil?

Reagovat
monty25

Nejdřív se nalepil na Zlín a potom na Lipsko...

http://abload.de/img/vrabejka86st0.jpg

Reagovat
vrabejka

už si s tím trapný. To jim jako nemůžu přát když hrají pěkný fotbal a jako jediní kandidáti můžou vzít Bayernu titul? Už si s tím trapný.

Reagovat
monty25

Ještě dvakrát mi napiš "už si s tím trapný"...

Reagovat
andrew96

Můžeš, ale nejdřív si vyleč bolest třísel.

Reagovat
pawelFCB

Trapny jsi ty, kdyz furt menis oblibene kluby...

Reagovat
PBLead

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhľadaj odbornú pomoc.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
vrabejka

Říká ten co fandí polovině týmu z Bundesligy aha

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DerekZoolander

Reagovat
smazaný uživatel

Teda ake to zdržování a nesportovní chování Frankfurtu k závěru utkání v čele s nezvládajícím Kovacem už bylo až moc

Reagovat
bayern987

Bernat, Alonso, Rafinha... Ještě, že sem byl pryč a na tu sračku sem se nekoukal! Proč tam furt sere toho zkurvysyna to prostě nechápu.

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo hrá Bernat a asi najlepší LB na svete sedí?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vyhrať a ani remizovať sme si dneska rozhodne nezaslúžili, čo už. Frankfurt hral dobre organizovane a dlho sme sa ku ničomu nevedeli dostať, v prvom polčase nič,v úvode toho druhého dve slušné príležitosti a potom dlhšie zase nič. Frankfurt tých príležitostí moc nemal, všeobecne som čakal lepší a útočnejší futbal z oboch strán. Od 80. minúty sme vyvinuli pomerne veľký tlak, domáci ma nasrali tým zdržovaním a Fabián vcelku neslušným správaním. Vidno, že ich trénuje horkokrvný Chorvát. Ale toto sa mi od nich nepáčilo, siahali sme na vyrovnanie, no mohli sme aj skorej, dneska sme hrali zo súperom ktorí je na zhruba rovnakej úrovni ako my. Teraz repre pauza, Toni by si zaslúžil hrať vo Francúzsku za repre si myslím, žiaľ ho nenominoval. A po pauze veľké derby, škoda že nie doma ale Gladbach tápe, myslím že by sme si mohli odviezť všetky tri body.

Reagovat
Uwe háže buly

Bayern by se měl ropušáka zbavit, dokavaď je čas a přivést německého trenéra.

Reagovat
Posledni Kovboj

C C C COMBO BREAKER

Reagovat
db18

Jestli se bude hledat nový trenér, tak by mu hlavně měli dát otázku, který hráč bude hrát vždy? (nehodící se škrtněte) Thomas Müller / Xabi Alonso

Reagovat
TonCZek

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Rudnevs

Nagelsmanna

Reagovat
smazaný uživatel

Na obranu Xabiho Alonsa musím říct,že to měl dost těžký.Okamžitě u něj byli dva hráči Hoffenheimu a nenechali ho rozehrát,takže zakládání útoku měl tím pádem Bayern složitější. Jestli to byl Nagelsmannův záměr nevím,ale tou aktivitou na soupeřově půlce domácí zaskočil. Každopádně ale v závěru při nich stáli všichni svatí.

Reagovat
db18

S Xabim je to takhle ale vždycky... a když k němu nikdo nepřistupuje, tak je občas tak hodný, že s tou rozehrávkou počká, než k němu někdo přikluše a dostane ho pod tlak... Letos mi přijde, že umí hru jen (hodně) zpomalit... a to je asi to jediné, co naše hra letos nepotřebuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Jedna věc je jeho rozehrávka, ve který je slabej. Druhá věc je, že se absolutně nehodí na defensivní práci. Gól Hoffe byla z padesáti procent jeho vina, měl nechat svýho hráče Bernatovi a krýt náběh z druhý vlny, přesně to je povinnost defensivního štítu.. střed byl opět průchoďák.. Líbí se mi, jak trenéři před novym angažmá prohlašujou, že neproběhnou žádné zásadní změny, jen přinesou pár svejch myšlenek a pak kompletně změní rozestavení a rozmrdaj to, co funguje... Viz. Pepovo "mám v tu dobu nejlepší střed na světě, tak to vyřeším tak, že začnu cpát Schweinyho na podhrot a Martineze posunu na stopera".. Hrozně se těšim na zápasy protii BVB a AM.. tam doufádm předvedem bídu a konečně se ten tým vzpamatuje.. Nejhorší je, když není systém a herní projev, ale vždycky se nějak ukope hubená výhra, takže se pak trenér chlácholí, že neni třeba nic měnit...

Reagovat
smazaný uživatel

Nj,tentokrát nezafungoval ani ten pověstný "Bayern-Dusel"

Reagovat
vladino10

Presne.. Ono fakt ukopat výhru proti tomu atm by bolo skôr za trest, lebo by sa nezmenilo nič cez zimnu prestávku, ale aj tak.. Ak sa prípadna prehra potom zalepi zopár upachtenymi výhrami v bl, tak sa zas len bude čakať na to, čo na jar vo vyradovacke s bayernom urobia spanieli..pep sa nepoučil ani v jednej sezóne a v podstate vždy šiel do tých semifinále s tímom ktorý sa dal vycvičiť cez protiútoky a ktorý bol na ne extrémne zraniteľný..

Reagovat
checitto

upřímně, taky doufám, že proti BVB předvedete bídu

Reagovat
smazaný uživatel

Veril som, že Carlo bude pre Bayern ďaleko lepšou variantou ako Guardiola, ale po prvých pár mesiacoch mám pocit, že je to ešte horšie ako za Pepa. To protežovanie Alonsa a ignorovanie Mullera je na zavesenie za gule do prievanu. Byť fanúšikom Bayernu, tak by ma neskutočne štval. Takisto rozostavenie je úplne mimo, toto proste nie je pre Bayern ani náhodou vhodné a bodaj by na to doplatil. Škoda, že Dortmund aj Leverkusen mali tak slabú prvú tretinu ligy, tento rok je Bayern hrateľný ako už roky nebol...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

Nevážili ste si Pepa tak ted žerte. Jste stejní nevděčníci jako Madridisti.

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdo neřekl ani popel na výsledky, ale problém je, že pod Pepem ten tým akorák zestárl o tři roky. Odehnal spoustu talentů/hráčů spojených s Bayernem. Některý návyky, který budoval už LVG a Jupp je dovedl skoro k dokonalosti, úplně zrušil, naopak zakořenil v Bayernu extrémní tendenci na držení míče a pomalou hru.. A projevil se jako ješitnej, cholerickej parchant, ale tohle je pro fanouška Barcelony nulovej argument, tomu něco jako slovo charakter nic říkat nemůže..

Reagovat
raduinho

Barcelona je víc než klub, ten klub je synonynem pro charakter. Narozdíl od Bayernu.

Reagovat
bobis21

"ten klub je synonynem pro charakter"

Reagovat
smazaný uživatel

Doprdele

Reagovat
Kily

prezident ve vězení, několik hráčů k soudu kvůli krácení daní, charakter jak má být

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jednoznačně. stvrzujícím důkazem budiž Chelsea jako další z tvejch hlavních týmů

Reagovat
Jeňa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Nevážili si už Juppa...

Reagovat
raduinho

No tak Jupp končil kariéru. Ale za Van Gaala držkovali, za Pepa držkovali, za Carla taky držkujou a budou držkovat i za kohokoli jinýho. Protože jsou to nenažranci a nefandí ničemu jinému než úspěchu.

Reagovat
smazaný uživatel

Lebo v Chelsea to je iné že?

Reagovat
raduinho

Bavíme se o Bayernu v Bundesligové sekci. Ne o Chelsea.

Reagovat
samson192

Reagovat
vladino10

Na juppa som napríklad ja ani po tej spackanej prvej sezóne nepovedal krivé slovo..proste smola a dačo tomu chýbalo..bolo mi ho dokonca ľúto, že nič nevyhral a prehral lm doma..

A prečo? Lebo sa na ten futbal dalo pozerať, na trávniku neboli futbalisti, ale bojovníci čo jazdili po zadkoch..bayern bol v lm vyrovnaným súperom realu madrid..pep nedokazal nič z toho..vyhral BL, výsledkovo najlepší tréner v tejto súťaži zrejme..ale nedalo sa na to pozerať, bola to nuda..A v LM si ho natrel každý silnejší tim na chlieb, pravidelný pokles formy v jarnej časti atď..

A to jupp mal v kádri hráčov ako tymoschuk, starý van buyten, luiz gustavo, pranjic, petersen, olic..nič proti týmto hráčom, ale kvalitnou sú s dnešným kadrom neporovnateľni..

Reagovat
smazaný uživatel

Ach Alonso Alonso. Prečo si furt hráč Bayernuuuu.

Reagovat
smazaný uživatel

Stuttgart a Hannover Vfb sa konečne rozbehlo a mieri za postupom + príjemne prekvapila tá návšteva,55 160 ľudí vyrazilo za obedom na futbal no a Hannover v derby skvelý comeback.

Reagovat
smazaný uživatel

Tá rozhodcovská špina má na tickete 1 však toto bola jasná penalta pre Mainz.

Reagovat
Spalovač šancí

Lipsko titul!

Reagovat
Spalovač šancí

Reagovat
vrabejka

Lipsko

Ted oba týmy mají těžký los. Tak třeba se dočkáme na posun Lipska na 1:místo

Red Bull

Reagovat
smazaný uživatel

chcípni už...

Reagovat
smazaný uživatel

aj manažment Lipska by mohol...

Reagovat
Jeňa

Udav se tim koláčem

Reagovat
smazaný uživatel

Už som ho skoro zjedol a chutil ale jeden kus som ti nechal, pošlem ti poštou?

Reagovat
smazaný uživatel

staiclo by len zrusit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Uwe háže buly

ne

Reagovat
Uwe háže buly

i fans

Reagovat
smazaný uživatel

To by bolo ale dosť zlé, úmrtnosť v takto nízkom veku (u15).

Reagovat
Uwe háže buly

ani ne, stejně z nich vyrostou retardi.

Reagovat
Rudnevs

Ale no taak ...

Reagovat
smazaný uživatel

Oni už retardami sú, maximálne porastú do ešte väčších retardov.

Reagovat
Jeňa

Tvoji úrovně ale nikdy nedosáhnou

Reagovat
smazaný uživatel

Ani by som zrovna nepovedal

Reagovat
checitto

jsem dlouhodobý čitatel a jen velmi občasný diskutér eurofotbalu, ale... mohl bych tě o něco požádat? prosimtě, smaž svůj účet a přestaň sem psát, zkurvil jsi celou BL sekci, díky

Reagovat
smazaný uživatel

To však môžeme tvrdiť aj o Lipsku a skurvení Bundesligy,ako som tuna už písal.

Reagovat
samson192

Reagovat
checitto

ano a ty to tu všem musíš po čtyřistapadesatéosmé sdělit... fajn nemáš rád RB, ale je nutné to omílat stále dokola? vždyť to je snad pod každým článkem, už mě to neskutečně irituje, nezlob se, nemohl bys to omezit třeba jednou za půl roku nebo tak? neboj, všichni ví, že nemáš rád Lipsko... a celkově prostě když nemáš co říct, zkus omezit komentáře o ničem... dřív byla BL sekce skvělá, komentářů řádově méně než pod PL nebo LaLigou, ale absolutní většina k věci a valná většina aspoň z mého pohledu dost objektivní... ale co tu rozjíždíš většinou ty, promiň, to je fakt děs běs, komentovat za každou cenu a hlavně napsat nějakou variaci na téma Lipsko - zdroj všeho zla

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nekomentujem za žiadnu a jediné moje kritické komentáre sú na adresu RB a ešte tak Xabiho Alonsa. Snažím sa už o nich tak či tak písať menej a hejtovať ich + teda s hate ostatných koncernových klubov som prestal úplne lebo to je oproti RB pohoda...

Reagovat
Kily

ale ta snaha ti tedy moc nejde, vždyť reaguješ minimálně na drtivou většinu příspěvků o onom klubu

Reagovat
smazaný uživatel

Ja by som nereagoval pokiaľ by s nich nerobili spasiteľov, polobohov, mladé pičky a i. tie ich príspevky o tom klube sú maximálne hlúpe a hlúpe. Kolega dole to Lipsko dokonale vystihol...

Reagovat
andrew96

Reagovat
samson192

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

to uz ani nie je smiesne

Reagovat
Liquid

Reagovat
Liquid

Lipsko to je válec, jak říkám, bundesliga v něm má klenot a co by nováček má výbornou perspektivu do budoucna se držet na špici, tudíž je opravdu tím největší oživením této ligy od dob Adolfa Hitlera

Reagovat
smazaný uživatel

Kaiserslautern 1998 titul.

Reagovat
Liquid

vím, ale beru to v kontextu toho výhledu, Lautern za pár let zase spadl

Reagovat
OnderCZ

Víš, že Lautern existoval i před rokem 1998, že ano. Nechceš tu srovnávat Lipsko s Lauternem, že ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Mimochodom, v tej dobe dokonca nemecký pohár vyhral Rapid Wien.

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

tak hlavně je to německý mistr z ročníku 1940/41, tohle je podle mě cennější skalp

Reagovat
Rudnevs

dokoca

Reagovat
Rudnevs

* dokonca

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Rudnevs

Simon Terodde a Mario Gomez sa konečne poriadne rozstrieľali. Hannover síce len remízoval, ale aj tak je to parádny výsledok. VfB sa už na B'schweig pomaly doťahuje a na lavičke Hannoveru už bol aj uzdravený Sarenren-Bazee.

Schalke opäť robí radosť. Už 8. krát v rade neprehrajú zápas (ak to nezakríknem) a vyzerá, že dvojica Heidel - Weinzierl je naozaj výkonná. V nedávnom rozhovore ich Huub Stevens prirovnal k sebe a Assauerovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebol si to ty, kto tu prvý Weinzierla po tom tragickom začiatku vyhadzoval?

Reagovat
Rudnevs

Nie, nebol ty idiot.

Reagovat
smazaný uživatel

Konečne si ho spoznal a pomenoval ho správnym výrazom.

Reagovat
Rudnevs

Danke. Som sa tu prvý raz výraznejšie nahneval a ešte za to dostanem aj thumbsup.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemáš začo. Ale každopádne aj mňa začína brutálne ale že brutálne srať. Nepíšeme nič zlé a furt s nami má problém. Tak keď sa mu to nepáči tak hneď to láskavo nečíta. Už sem nepíšeme stokilometrové sprostosti. Ja príspevky toho Neveráka čítam ináč tiež len ojedinele (mohol by aj on naše keď sa mu nepáčia) ale tak tu som už jednoducho musel zasiahnuť...

Reagovat
Rudnevs

Nejde ani tak o to, že prejaví nesúhlas, ale že akou formou - vždy ma tu zprdne ako malého zasrana a to sa mi veru nepáči.

+ tentoraz som v tom naozaj nevinne

Reagovat
smazaný uživatel

Ale o to tu ide. Ja tiež nemám problém keď niekto prejaví nesúhlas. So mnou robí to isté ...vieš, pokiaľ mi to povedia normálne ako napr. Arne, db18 (a môžem menovať, tých normálnych diskutérov je tu dosť) tak mi to absolútne nevadí. Ale možno nemá deti tak má nejaký inštinkt vkuse niekoho poučovať a správať sa k ľudom ako ku zasranom

nie, nie každopádne toto správanie je veľmi detinské. Keď sa skrátka niekomu niečo nepáči tak to dám normálne najavo / mávnem rukou a nevyjadrujem sa

Reagovat
vladino10

Idem odveci trošku, ale koln, tebe sa musím ospravedlniť- som ti sem minuly týždeň písal ze preboha nenakladaj tomu lipsku už každý týždeň, že sa to nedá čítať..

Ale včera som pozeral bayern a pri pohľade na xabiho alonsa som ta pochopil..pochopil som ten pocit, keď ťa niečo série tak, že máš chuť napísať 100x to isté, extrémne negatívne a na 100 riadkov..takže, sorry..

Inak vy dvaja, rudnevs a ty ste sa už stretli?

Vy by ste boli parádna dvojka (v dobrom)

Reagovat
smazaný uživatel

to je v pohode. Tak čo sa týka Alonsa tak to by sa dali ohromné slohy písať nechápem ako je možné že je furt hráčom Bayernu. Tú hru neskutočne brzdí no...

Nestretli sme sa zatiaľ, snáď niekedy

Reagovat
smazaný uživatel

Lipsko novej svěží vítr ve světě vrcholovýho fotbalu

Reagovat
smazaný uživatel

škoda že se Red Bull neangažuje ve Španělsku, na tu komedii co by se pak strhla bych se s radostí podíval

Reagovat
smazaný uživatel

co by se strhlo dle tebe za komedii?

Reagovat
Kily

nejvíc na podobně fungující kluby ve Španělsku plivou fanoušci, jejichž tým onen dotovaný klub ohrožuje, tady by to dost možná platilo taky

Reagovat
smazaný uživatel

Hoffenheim taky nejdřív rychle vylít a pak byl klid...Pozor na vyhoření...

Reagovat
Liquid

Reagovat
Kincl

Pro někoho kdo byl v Alianz arene sektor 216 je to koukatelny a ne moc daleko? :)

Reagovat
Jeňa

Forsberg, Sabitzer, Werner, tenhle útok si jednou podmaní celou Bundesligu

Reagovat
Rudnevs

... dokým nepríde niekto z PL nakupovať

Reagovat
Jeňa

Nemusíme prodávat

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ale keď niekto za mladého hráča s PL dá okolo 35-40 mega tak sa to oplatí nie?

Reagovat
Jeňa

To určitě. Ja mluvim to drobných za ktere chodi hráči z menšich klubu. Třeba kolik dostanete za Modesteho, to u nás nehrozí

Reagovat
Jeňa

A i tak máme správné lidi na správných místech, takže se nebojím, že bychom je nenahradili

Reagovat
Rudnevs

To nevravím, že nie. Akurát si potom už BL nepodmaní táto trojica, ale nejaka iná.

Reagovat
Jeňa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Samozrejme, že áno. Prečo robiť dobre to, čo z dlhodobého hľadiska reformy HSV otvára budúce príležitosti. Dôležité ale je udržať silu a zotrvať.

Reagovat
smazaný uživatel

Lipsku nejde nefandit

Reagovat
Liquid

jednoznačně, Kily, Arne, Köln si budou muset zvyknout, že těch fanoušků tu budou mít čím dál víc, ale my jsme jim fandili už dříve

Reagovat
Kily

hehe, přitom já se k tomu klubu vyjadřuji minimálně a když už, tak hodně na základě dotazů ohledně toho, proč jsou jiným tak nesympatičtí. Je pěkné sledovat, jak jsem se tobě jakožto jakože suverénnímu trollovi dostal pod kůži jedním příspěvkem, který jsi dodnes nerozdýchal

Reagovat
smazaný uživatel

Ti si tak či tak najväčší troll s BL sekcie a Kily, Arne a ja ťa v žiadnom prípade nemáme šancu dostihnúť.

Reagovat
raduinho

pryč s krutovládou Bayernu.

Reagovat
vladino10

Reagovat
db18

...tak nevím, jestli je dobře, že se Lipsko do Vánoc udrží nahoře, protože v zimě nebudou chtít utratit 30 mega a pak trochu odpadnou jak Hoffenheim, nebo jestli je to špatně a o to spíš se ještě budou chtít rozbít plechovku a přivést pár hráčů, aby to jo dotáhli do konce.

Reagovat
Kily

v zimě podle mě ještě ne, tedy pokud nepřijdou zranění. Ten tým jim funguje, ale o to větší pak budou investice v létě, jelikož tou dobou už budou vědět, že nejsou daleko a vše mohou dorazit už hodně brzy

Reagovat
Jeňa

V zimě určitě ne. Podle mě je naši ambicí 6. -7. místo, přece jenom je to pořád naše první sezóna v BL. Navíc před sezónou se kádr měnil dost. Příští přrstupák snad půjdem po stoperovi. Při vší úctě ke Compperovi, i když teď hraje dobře, už neni nejmladší, ztrácí rychlost atd., jen to v současném systému nejde kolik vidět, ale bude nutné ho nejpozději v létě nahradit. Orban je taky kapitola sama o sobě

Reagovat
cologneFC

Waaaau ako krasne hraju! , pocas zimnej prestavky zainvestuju este par milionov a mozno predstihnu hned v prvej sezone medzi elitou aj slavny Bayern a v siedmom roku svojej existencie sa stanu majstrami Nemecka! Potom tam vrazia dalsich par milionov a ostatnych budu drzat pekne pod sebou. Ved co, my na to mame! A cele Lipsko sa bude tesit, ved sme znova niekto! OK, sice kluby nasich otcov su pohodene na ulici... To nas ale nezaujima, ved mame uspech! Co tam po nejakom klube ktoremu fandil moj otec, stary otec... A vlastne aj ja volakedy... Ale teraz tu mame nieco ine, nieco co ma uspech a peniaze. Huraaaaa. Hmmmm, mozno dostane teraz viac takychto koncernov chut na futbal. Napriklad taky Mercedes este nema svoje muzstvo. Mohli by kupit napr. FC Pesch (cast Kolina) a premenovat ich na MB Köln. Nie, to by predsa nebol Mercedes Benz Köln. To by bol Mit Ball Köln. Do znaku by si dali hviezdu, tu z Mercedesu. A pod nu by namalovali jednu ciarku, aby vsetci videli, ze to predsa nie je Mercedes. A zacali by v siedmej lige. Ved pekne odspodu, ze? Co tam po nejakych rovnostiach, hned v prvom roku by napumpovali peniaze do klubu. A dokonca by to neboli miliony! Nech vsetci vidia, ze my neinvestujeme miliony, to su iba reci! Ved sme investovali iba 200tisic. Ze ostatne kluby maju rozpocet 10tisic to nevadi. Hlavne, ze my sme neinvestovali miliony ako vsetci tvrdia. A najdeme si aj nejakeho bezcharakterneho trenera a manazera. A hracov, ktorym je jedno za koho hraju! Ved mame dost penazi, my sme MB Köln! A postavime aj stredisko pre mladez, nech vsetci vidia aky sme uzasni! A budeme mat uspech, ved mame peniaze! Fanusikov nepotrebujeme, ti nech si fandia Fortune Köln alebo 1. FC Köln! Nam stacia divaci, ti pridu, ved my mame uspech! A tie "tradicne" kluby nech si hraju tretiu, stvrtu ligu aj zo svojimi fanusikmi. Ved my mame uspech, my mame peniaze! Casom si nikto nespomenie na nejaky 1. FC Köln. A dokonca maju postaveny aj svoj stadion, ten si premenujeme na Mercedes Arenu a budeme tam hravat my. Aj ho potom rozsirime a upravime a vsetci nas budu mat radi. Lebo my mame uspech. A mozno sa casom prida aj Porsche, Opel, Coca Cola, Pepsi, Heineken a dalsie velke koncerny. To bude liga! Najsilnejsia na svete! Lebo my mame peniaze a uspech! Tie kluby budu svetove! Heineken Mnichov, Coca Cola Stuttgart, MB Köln, RB Lipsko, Hoffenheim, Wolfsburg, Ingolstadt, Pepsi Bremy, Porsche Dortmund, Opel Monchengladbach. Wau! Kaslat na nejaky VfB, Bayern, Borussiu! Ved to su iba nejake tretoligove kluby niekde na periferii zaujmu! Koncernove kluby bez fanusikov su predsa buducnost. Reklama ma vzdy prednost pred nejakym futbalom. Ved my mame uspech! nevadi, ze sme si ho kupili, hlavne, ze znacka nasho koncernu ide do sveta!

Reagovat
smazaný uživatel

Tyjo, mam německej fotbal hodně rád, ale takhle mě nevytočí ani pŕítelkyně.

Reagovat
cologneFC

Ja som ta vytocil? A cim?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, abych byl takhle vytočenej jako ty

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Spalovač šancí

Peníze negarantují úspěch

Reagovat
smazaný uživatel

Coca Cola Stuttgart - si zabil.

Ale ináč lepšie by som to nenapísal ale dalo sa to zhrnúť aj jednou vetou - mnohým dnešným "priaznivcom" je tradícia vo futbale v piči...

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cologneFC

S tym suhlasim. Ale neskutocne k tomu uspechu priblizia. Bez nejakej vacsej namahy.

Reagovat
cologneFC

*reakcia na Spalovač šancí

Reagovat
vladino10

Tak bez väčšej námahy.. oponovat ti nebudem ale skúsim načrtnúť inú stránku veci- jj, naliali tam prachy, ale tie prestupy nie sú nejaké rekordne.. a podarilo sa im za relatívne málo peňazí zaplatiť veľmi veľa muziky..A teraz teda.. Prečo toto nemohli urobiť aj tie tradičné kluby, keď už niekam narvat prachy, tak do mladých nemcov?

To také hsv napríklad ich lialo do odpadových hráčov z chelsea.. Chyba je aj inde, nielen v lipsku..

Reagovat
cologneFC

No vies, je to lahke ked mas peniaze. V siedmom roku existencie utocia pomaly na titul. Co sa stane ak to prestane majitela koncernu bavit? A to myslis vazne, ze investovali relativne malo? My si napriklad nemozeme v ziadnom pripade take peniaze vysolit. Oni hocikedy. Keby si ich aspon zarobili svojou cinnostou ako Bayern... Vies, sledujem bundesligu od roku 1988. Vtedy okrem Leverkusenu ziadne taketo kluby neexistovali. Tie zapasy mali naboj, vacsinou sa o kazdom rozpravalo tyzden dopredu. Teraz mame v bundeslige 5 koncernovych klubov, ktore (pri vsetkej ucte) nic nepriniesli, skor iba zobrali. Najlepsi hraci by tu bundesligu hrali, iba ich preplacaju, lebo na to maju. Ubudlo fanusikov, pretoze tradicne kluby hraju 2. alebo tretiu ligu. Kolko budeme mat v bundeslige takychto klubov o 10 rokov? 10? 12? Naozaj je toto cesta?

Reagovat
Jeňa

Tradice není omluva pro současnou neschopnost.

Reagovat
cologneFC

To nie je neschopnost. Skratka ked zrazu sa niekto dovali ako velka voda, co tam nikdy predtym nebol a dostane sa tam iba kvoli tomu, ze ma peniaze, tak necakaj, ze ho budu vitat s otvorenou narucou.

Reagovat
Jeňa

Fajn, ale Lipsko a Ingolstadt jsou dva týmy ale těch "tradičních" klubů ve sračkách je mnohem víc. Třeba do Mnichova 1860, teď přišel dost bohatý investor, peněz mají dost, ale stejně neposílili dobře ( asi se rozhodli, že otevřou domov důchodců, než fotbalový klub) a hrajou blbě. Kaiserslautern, Fortuna, Bochum, Furth se posledních několik přestupáků přetahují o to, kdo posílí hůř. Není to jen o penězích, ale hlavně o lidech. A Lipsko rozhodně nemůže za úpadek "tradičních" klubů.

Reagovat
Rudnevs

K tomu TSV: Ewald Lienen sa nedávno vyjadril, že to je ešte horšie ako Lipsko.

A Düsseldorf teraz posilnil dosť dobre o čom svedčí aj pozícia v tabuľke.

Reagovat
cologneFC

Ale do istej miery moze. Kedze sa za peniaze dostali tam kde su. A tie tradicne kluby vytlacili.

Reagovat
Jeňa

ty jsi to co jsem napsal moc nepochopil co?

2 kluby s rychlým postupem X několikanásobně více "tradičních" klubů ve sračkách

Reagovat
vladino10

Absolútne si nepochopil to čo sa snažím povedať..

Ja nevravím že to je z hľadiska tradícií v pohode

A to, že nevysolili extra veľké prachy na bundesligove pomery nie jr pravda?

Snažím sa povedať to, že s takým množstvom peňazí ako nalialo teraz lipsko disponujú aj tradičné kluby. Lenže tie robia ten futbal oproti lipsku, bohuzial, nahovno..lipsko momentalne nevalcuje bl vďaka najvyššiemu rozpoctu, ale vďaka práci manažmentu, ktorý urobil doslova geniálne prestupy..prečo takéto geniálne prestupy neurobili aj tradičné kluby? Také hsv by akože nemalo na to kúpiť nejakého poulsena, wernera atď?

Malo

Lenže to posralo a kúpilo halilovica..tak kde je chyba?

Reagovat
vladino10

Naozaj by tieto tradičné kluby nedokázali finančne zabezpečiť také prestupy ako lipsko?

Lebo oni v tom lipsku nekúpili messiho ani aguera..kúpili hráčov o ktorých sme doteraz nejak extra až na nejaké vynimky nepočuli..

Miesto placu by si tie tradičné kluby mohli brať príklad ako pracovať, pretože peniaze nepeniaze, lipsko to robí z manažérskeho pohľadu výborne..

Reagovat
cologneFC

https://www.facebook.com/fcskcz/posts/542275422627702:0

Ak by mal niekto záujem, píšte mi správu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele