16. kolo
16.12.2014 20:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Hamburger SV - VfB Stuttgart 0:1

Stuttgart zvládl jeden z nejdůležitějších zápasů podzimu, zvítězil na hřišti Hamburku 1:0 a odpoutal se ode dna bundesligové tabulky. Autorem jediné trefy byl Florian Klein. Hosté si zisk tří bodů určitě zasloužili, i proto, že je domácí favorit vlastně nedokázal nikdy dostat pod tlak - ačkoliv hrál po vyloučení Georga Niedermeiera téměř celý druhý poločas přesilovku.

Hamburk vyhrál předchozí tři domáci duely a tuto sérii chtěl evidetně prodloužit i dnes; Lasogga však se svojí šancí neuspěl, a jakoby se domácí první zahozené příležitosti zalekli, začaly se síly na hřišti pozvolna otáčet. Netrvalo dlouho a iniciativu (překvapivě) třímal Stuttgart.

Střela Martina Harnika z ostrého úhlu sice mířila pouze do boční sítě, ale Alexandru Maxim už naplno zaměstnal gólmana Jaroslava Drobného. Niedermaier následně pokoušel štěstí hlavičkou po Maximově rohu, a nebýt obětavého obranného zákroku Lewise Holtbyho, vedli by hosté už dříve. Takhle si museli ještě chvíli počkat.

Nečekanou převahu hostů stvrdili dalšími šancemi Harnik, Gentner a Maxim; v tuto chvíli už domácí prakticky pouze bránili. První gól v jejich síti byl přitom zároveň primárně jejich chybou - Van der Vaart hloupě ztratil míč, kterého se zmocnil Klein, narazil si s Maximem a chladnokrevně otevřel skóre.

Krátce po změně stran se Stuttgart pokoušel vední navýšit, avšak Gentner se v dobré pozici prosadit nedokázal; naopak Niedermeier byl za ostrý faul na Rudněvse vykázán pod sprchy, a těsné vedení tak najednou začalo být hostům těsné. Z následného přímého kopu nastřelil Van der Vaart břevno.

Hostující kouč Huub Stevens se poté rozhodl soustředit primárně na defenzivu, což byla vzhledem k situaci pochopitelná strategie; desítka bránících borců držela sice bojující, ale nekreativní Hamburk dokonale na uzdě. Jasně lepší Stuttgart mohl dokonce opět skórovat po pokusech Ginczeka s Wernerem, nakonec mu však stačil výsledek 1:0 - se kterým nedokázal Hamburk po drtivou většinu času prakticky vůbec nic udělat.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele