19. kolo
04.02.2015 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

1. FC Köln - VfB Stuttgart 0:0

Kolín se Stuttgartem se nakonec rozešli nic neřešící bezbrankovou remízou; ani jeden ze soupeřů tak nedokázal výrazněji vykročit k záchraně. Hosté vypadali na RheinEnergieStadionu přece jen nebezpečněji a Moritz Leitner dokonce z přímého kopu donutil Tima Horna k výbornému zákroku, gól ale přesto nevstřelili..

Kozlové prožívají zvláštní sezonu; před vlastním publikem se jim nedaří ani zdaleka tak, jak by si přáli, kdežto venku jsou naopak o dost nebezpečnější. Po dnešním duelu zvítězili v jediném z deseti domácích duelů. Bylo to vidět i dnes, kdy mohli prohrávat už po sedmi minutách - Sercan Sararer našel ve vápně volného Leitnera, ten však přestřelil.

Také o Stuttgartu se dá říci, že je letos spíše "venkovní" tým, a aktivní Leitner dělal vše pro to, aby se tato pověst potvrdila. Do další šance se dostal rakouský reprezentant Martin Harnik, proti němuž se však vytáhl pohotový gólman Horn. Po živelném úvodu tempo hry trochu opadlo a kolínští se začínali osmělovat, ačkoliv obrana Stuttgartu jim nedovolovala dostávat se do šancí. Anthonyho Ujaha dokonce hlídali hned dva borci, Timo Baumgartl a Georg Niedermeier.

Hosté o poločase dobili baterky a po změně stran vyběhli na hřiště opět se stejným elánem jako na začátku. Horn se tak musel opět ohánět, tentokrát proti střele Sararera z ostrého úhlu. Největší šanci zahodil Stuttgart zhruba po hodině hry - Leitnerův nevinně vypadající přímý kop se už už snášel pod břevno, včasný Hornův zásah však udržel míč mimo tři tyče.

V závěrečné půlhodině se toho už příliš nestalo, ačkoliv oba trenéři ve snaze ukořistit všechny body vyslali na hřiště čerstvé síly - domácí Peter Stöger vsadil na Yuyu Osaka, hostující Huub Stevens na osmnáctiletého Tima Wernera. Konečná remíza Stuttgartu nakonec stačila k tomu, aby se vyšplhal alespoň na barážovou pozici; Kolín zůstává jedenáctý.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele