9. kolo
20.10.2013 17:30 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Vlci otočili utkání na půdě Augsburgu a konečně berou tři body

Trápící se Wolfsburg si ani na půdě SGL Areny nevedl zrovna dvakrát přesvědčivě, ovšem ještě do přestávky zvládl otočit nepříznivý stav a nakonec těsné vedení přetavil ve vytoužené vítězství, které VfL posouvá blíže k pohárovým příčkám.

Svěřenci Markuse Weinzierla opět před vlastními fanoušky na nic nečekali a hned od první minuty se pustili s chutí do ofenzivy. Werner po chvíli oslovil ve vápně Halila Altintopa, ten však skvěle reagujícího Benaglia nepřekonal! Hned vzápětí mohl přijít trest, ovšem Olić na zadní tyči pro změnu nedokázal usměrnit mičudu do prostoru ohraničeného třemi tyčemi.

Po deseti minutách už se ale švábští Bavoři po zásluze dočkali: Werner rozjel akci, Altintop sice na Benaglia recept nenašel, Ostrzolek z ofsajdu rovněž neuspěl, ovšem z druhé vlny dobíhající Werner už jednoduše balón do sítě protlačil - 1:0! Ten samý hráč mohl zanedlouho udeřit podruhé, ale po Hahnově pasu nedokázal ideálně trefit míč a Benaglio tak zůstal bez práce.

Die Wölfe se však postupem času čím dál více zapojovali do hry, avšak k ohrožení soupeřovy branky se stále ne a ne prosadit. To víceméně platilo i o standardní situaci, po které pálil Diego, ovšem prostor branky výrazně přestřelil. U všeho podstatného byl z domácího pohledu Tobias Werner, který nejdříve jen těsně minul pobídku od Hahna a posléze jeho pas nevyužil Altintop. Na druhé straně pak Diego předal míč Arnoldovi, který nezaváhal ani na minutu a přesnou střelou k levé tyči překonal Manningera - 1:1. Tři minuty před pauzou byl výsledek z ničeho nic otočený: Rodríguez ze standardky našel hlavu Luize Gustava, který překonal Manningera - 1:2.

Krátce po změně stran měl Rodríguez před sebou další volný přímý kop, který tentokráte zakončil přímo na branku, ovšem rakouský brankář byl u své levé tyče nachystaný a kulatý nesmysl vytěsnil do bezpečí! Nadějnou možnost měl také Ochs, ale z těžkého úhlu nedokázal nalézt prostor branky. To už sice zvládl Naldo, jeho přízemní snahu však pohodlně lapil Manninger.

Domácí ekipa se nadále snažila diktovat tempo hry, ovšem už zdaleka se nedostávala k ohrožení soupeřovy branky s takovou lehkostí jako během prvních čtyřiceti pěti minut. Zoufalou snahu Augsburgu mohl sedm minut před koncem řádné hrací doby ukončit Diego, ovšem z úhlu na Manningera nevyzrál! FCA už se do žádné další nebezpečné šance nedostalo.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že AFC vyhraje, vlkům sice taky přeju, ale Augsburg je nám přece jen blíž.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele