24. kolo
02.03.2013 18:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Bayer Leverkusen - VfB Stuttgart 2:1

Až v závěru utkání dokázali fotbalisté Leverkusenu zažehnat přízrak vymyšlené penalty, která byla v prvém poločase darována rozhodčím Starkem hostujícímu Stuttgartu. Bayer si přitom dlouhou dobu nevěděl rady, jak překonat švábský beton. O osudu utkání musely rozhodnout reservy sil, které měli bohatší Werkself. Kießling a Bender se postarali o dokonalý obrat a B04 tak v tabulce drží kontakt s druhým Dortmundem.

Přitom se domácí jedenáctce hned od úvodu lepila smůla na paty. Nejprve se bez cizího přičinění zranil turecký stoper Toprak, jenž si zřejmě při špatném dopadu na nohy poranil levé koleno, a na trávník musel Schwaab. VfB naplňoval předzápasová slova trenéra Labbadii o trpělivé hře, když se v úvodních minutách nikam netlačil a vyčkával na svou příležitost.

Jako na podnose jim šanci na vstřelení první branky přinesl hlavní sudí Stark, jenž si nevšiml, že se nedovolený zákrok Wollscheida na Ibiševiče odehrál dobrý metr před pokutovým územím. Verdikt sudího však byl nezměnitelný a sám "postižený" Ibiševič darovanou penaltou nepohrdl. Na projevu domácích byla patrná nervozita, na jejich straně se povážlivě kupily žluté karty, a to často po zbytečných faulech (jako např. u Castra).

K vyrovnání byl v 17. minutě blízko ostrostřelec Kießling, jenž po rohovém kopu hlavičkoval z dobré pozice nad břevno. Na dlouhou dobu to však byla jediná slibná šance B04, jinak působili svěřenci trenéra Hyypiäho dosti bezradně. Švábi se zatáhli do hluboké defenzívy a nekreativního soupeře k ničemu vážnějšímu nepustili. Sami směrem dopředu raději ani nic nepodnikali. Dlouho se tak na hrací ploše nic zajímavého nedělo a fotbalový divák sledoval průměrný poločas. Až těsně před odchodem do kabin překonal svým lobem Kießling stuttgartského gólmana, avšak před brankovou čárou odklízel Tasci.

Obraz hry zůstal nezměněn i po opětovném příchodu z kabin: Stuttgart bránil, Leverkusen zkoušel kombinovat a hledat v pevné obraně soupeře skulinky. Bayer nyní působil o něco cílevědoměji, měl ještě lepší statistiku v držení balonu než v prvním dějství, avšak často hrál až zbytečně komplikovaně a do vyložených zakončení se prakticky nedostával. Labbadiova jedenáctka vsadila na rychlé kontry, což se pokoušeli realizovat Gentner a Sakai, kteří přinutili brankáře Lena k aktivitě.

Stuttgartu však velmi rychle ubývaly síly, což se projevilo na chabnoucí obraně. Švábi se tak dostali pod téměř neúnosný tlak a v osobních soubojích byli často o kousek pozadu. Vyrovnání viselo ve vzduchu. Nakonec ono vyhlížené srovnání skóre "zařídil" svým hraním rukou ve vápně Molinaro. Kießling při zahrání penalty napodobil Ibiševiče z úvodu utkání a bylo to 1:1. Byl to již třináctý zásah tohoto útočníka do sítě VfB.

Tím to však nekončilo, aktivnější Leverkusen chtěl být za svou snahu odměněn třemi body. A tak se také stalo. Ulreich proti střele Kießlinga z blízké vzdálenosti ještě stihl zasáhnout, avšak odražený balon skončil u Bendera, jenž hlavou poslal merunu na vzdálenější roh stuttgartské svatyně. Hostům tak nezbývá nic jiného než ligové nezdary na domácí scéně kompenzovat zdařilejším počínáním na evropském kolbišti. To B04 je nadále ve hře o místenku v Lize mistrů.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

Tipujete vy dva jiné výsledky?

Reagovat
johnn

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Tuxedo

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele