3. kolo
21.08.2011 15:30 CET
2 : 4
(2:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Schalke 04 2:4

Ve velmi pohledném zápase, kdy se hrálo nahoru-dolů, vyhrálo nakonec Schalke 04, byť muselo otočit nepříznivý vývoj utkání ze stavu 0:2 na konečných 4:2 pro hosty. Mainz se prezentoval ve velmi dobrém světle, ale po individuálních chybách v obraně ztratil dvougólový náskok a nakonec soupeři podlehl.

První poločas proběhl zcela v režii domácích. Sice neměli neustále balón na noze, ale na rozdíl od svého soupeře hráli s chutí, přihrávali si přesně a prezentovali se týmovým pojetím hry. To o hostech toho za první půli mnoho pozitivního říci nelze a když shrneme jejich hru jako nedobrou, budeme ještě velmi mírní.

Úvodní gól zápasu padl již na konci 7. minuty, když si Joel Matip pomohl před vlastním vápnem ve vzdušném souboji rukama a rozhodčí nařídil přímý volný kop. Jeho exekuce se zhostil Zoltán Stieber, který míč přesně zakroutil za obrannou linni hostů a nikým nestrážený Andreas Ivanschitz neměl problém zblízka usměrnit balón do branky - 1:0.

Hráči Schalke se ani nestačili oklepat z úvodní branky a o pět minut později svítilo na světelné tabuli již skóre 2:0. Nikým nehlídaný Allagui nevěděl, co s míčem, a tak zkusil z pětadvaceti metrů prověřit Ralfa Fährmanna. Ten jeho prudkou jedovku sice vyrazil před sebe, ale první u míče byl dobíhající Elkin Soto a v poklidu dorazil míč na odkrytou vzdálenější tyč.

Tlak Mainzu i nadále pokračoval a obrana Schalke hořela. V 16. minutě si Zoltán Stieber naběhl na míč za obranu, přihrál pod sebe na lépe postaveného Ivanschitze a jeho střelu srazila obrana Schalke na roh jen tak tak. Hra se poté trochu zklidnila a hosté se snažili gólově odpovědět, ale jejich tlak byl spíše platonického rázu a žádná vážnější akce z něho nevyplynula. Naopak Mainz mohl navýšit v závěru první půle svůj náskok, ale utajená střela Allaguie jen o decimetry minula branku.

Obraz druhé půle byl zcela odlišný. Schalke vystřídalo nevýrazné kraje zálohy Morávek - Jurado a Ralf Rangnick poslal do hry Jeffersona Farfána a mladého Juliana Draxlera. Domácí sáhli pouze k jedné výměně, kdy Risseho nahradil na křídle Choupo-Moting. První šance Schalke na sebe dlouho nenechala čekat a hlavička Raúla po centru Fuchse byla první výstrahou pro Mainz, že Schalke bude ještě bojovat.

V 54. minutě se mohl po svém krátkém pobytu na hřišti prosadit Choupo-Moting, jenže jeho dalekonosná střela skončila těsně vedle. To o tři minuty později se na druhé straně trefili hosté do černého. Lewis Holtby krásně potáhl míč středem pole a před vápnem jej posunul na nabíhajícího si Raúla. Ten nezasobčil a přihrál lépe postavenému Huntelaarovi, kterému stačilo trefir prázdnou branku - 2:1.

V 64. minutě již bylo srovnáno, když se Farfán ujal exekuce rohového kopu a přesně nalezl hlavu na zadní tyči číhajícího kapitána Benedikta Höwedese - 2:2. Tou dobou bylo Schalke na koni a zcela ovládlo hru. Pak ale hosté opět polevili a Mainz se dostal rázem do hry. V 75. minutě mělo Schalke hned dvojité štěstí, když střela Polanského trefila pouze tyč a dorážejicí Choupo-Moting byl v době střely o metr v ofsajdu, takže gól nemohl být uznán.

Platilo tak staré známé pořekadlo nedáš dostaneš a v 83. minutě dokonali hosté obrat. Vše začalo opět tím, že rohový kop zahrával Jefferson Farfán a po velkých zmatcích v malém vápně a několika odrazech míče vše rázně ukončil zblízka rybičkou Joel Matip - 2:3.

Domácí se již nezmohli na obrat. Naopak, v posledních minutách hry dokonal dílo zkázy Christian Fuchs, když z přímého volného kopu přesně obstřelil zeď a jeho přízemní zapadla na vzdálenější tyč - 2:4. Mainz tak po velmi dobrém vstupu do zápasu ztratil téměř vyhrané utkání a přišel o cenné body.

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mainz-Schalke 2:4 (neznámý,neznámý-hattrick Huntelaar,Raul)

Jasný výsledek.O tom nemůže nikdo pochybovat

Reagovat
raúl vojcka

Reagovat
smazaný uživatel

Ty musíš být po autohavarce ! bude to přesně naopak ! o tom není pochyb :)

Reagovat
diastan

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

tragedi....

Reagovat
smazaný uživatel

Hahahahahahahahahahahaha

Jedině Schalke 04 vy saláti

Schalke vorwärts

Reagovat
raúl vojcka

krásnej zápas... po poločase jsem nedoufal, ale raúlíkova parta ukázala sílu

Reagovat
smazaný uživatel

Raul forever!!!

Reagovat
smazaný uživatel

V druhé půli krásná ukázka síly. Ještě že už je zdravej Farfan, snad se to trošku ustálí. Dost bylo Morávka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele