33. kolo
07.05.2011 15:30 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Schalke 04 - 1. FSV Mainz 05 1:3

Ač v zápase Schalke 04 - 1.FSV Mainz 05 o mnoho nešlo, byl k vidění velmi napínavý duel. Vyhrát mohly oba celky, ale nakonec byli úspěšnější hosté a porazili Schalke 3:1.

První šanci zápasu si vypracovali záhy domácí, když Jurado krásným obloučkem za obranu pobídl Farfána a ten poslal míč pod sebe do vápna na Raúla. Raúl si míč zpracoval a vystřelil, ale jeho rána byla zblokována, přesto se dostal ještě k odraženému míči a opět vypálil, jenže tentokrát vše jistil gólman Wetklo.

Hosté odpověděli rázně a v 11. minutě dokonce vstřelili gól, který však nebyl pro údajný ofsajd uznán. André Schürrle ležérně šajtlí našel za obranou Floriana Hellera, který tváří v tvář Neuerovi nezaváhal. Zaváhali ale jiní, a tak se šlo do kabin za stavu 0:0.

Do druhé půle nasadil Ralf Rangnick uzdraveného Huntelaara, který nahradil překvapivě stopera Metzeldera. Tento tah se brzy vyplatil, když po pouhých dvou minutách pobytu na hřišti Huntelaar zaúřadoval. Farfán zatočil rohový kop přímo na hlavu Höwedese, který jej posunul na hlavu holandského kanonýra a ten zblízka nezaváhal - 1:0.

To bylo ovšem ze strany domácích vše a pak již úřadovali jen hosté. Velký obrat odstartoval Lewis Holtby v 52. minutě, který je v Mainzu na hostování právě ze Schalke. Ve středu pole obelstil hned 4 protihráče a naservíroval nádhernou přihrávku na Schürrleho. Ten si prvním dotykem obhodil Neuera a druhým uklidil míč do prázdné svatyně - 1:1.

Schalke se mohlo opět ujmout vedení, jenže to by střídající Charisteas nesměl po závaru před brankou Mainzu trefit pouze břevno. A tak dle pořekadla nedáš - dostaneš slavili na druhé straně hřiště gól hosté, který nedal nikdo jiný než právě Lewis Holtby. Velký podíl na této brance patří Sami Allaguiovi, který nádhernou křižnou přihrávkou dokonale překvapil obranu Schalke a Holtby i s trochou štěstí prostřelil Neuera mezi nohama - 1:2.

I v poslední brance hostů měl prsty kdo jiný, než Lewis Holtby. Ten si naběhl na pěknou kolmou přihrávku Elkina Sota, poslal míč do vápna pod sebe a kapitán Mainzu Nikolce Noveski definitivně potvrdil výhru svého týmu.

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele