30. kolo
15.04.2011 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Borussia Mönchengladbach 1:0

Mainz dokázal zásluhou Schürrleho branky zužitkovat početní převahu a připisuje si tak hodně cenné tři body, díky kterým si upevnil pozici na příčkách zaručující start v Evropské lize. Gladbach naopak nedokázal využít možnost odpoutat se ode dna tabulky.

Domácí vstoupili do utkání hodně aktivně, hned ve druhé minutě našel Fuchs v pokutovém území Schürrleho, ten neváhal a vypálil, ale ter Stegen předvedl parádní reflex a balón do branky nepustil. V šesté minutě přišla první možnost na druhé straně, ale ze standardní situace nedokázal přesně zamířit Dante. O chvíli později pálil dvakrát v rozmezí čtyř minut nepřesně Polanski.

Po dvaceti minutách hry posunul Hanke míč do zajímavé pozice Reusovi, ten ale z úhlu nedokázal zamířit mezi tři tyče. Reus se dostal do střelecké příležitosti i o několik minut později, ale ani tentokrát nedokázal zamířit přesně. Mainz sice diktoval tempo hry, ale nebezpečnější byla jednoznačně Hříbata. Důkazem toho byla situace z poslední minuty prvního poločasu, standardní situaci rozehrával tentokrát Arango a Wetklo se musel k levé tyči za míčem pořádně natáhnout.

Po změně stran se na trávníku objevil také Eugen Gopko, jenž nahradil Risseho. V 53. minutě předvedl fatální zkrat Hanke, který i pod vědomím žluté karty z prvního poločasu zezadu srazil Polanskiho a sudí Aytekin ukázal hostujícímu hráči druhou žlutou a vzápětí červenou kartu, Gladbach tak musel dohrávat utkání v početním oslabení. Domácí mohli početní převahy okamžitě využít, po kombinaci Holtbyho s Allaguiim se k míči dostal Schürrle, ale než stihl zakončit, tak se mu do střely vrhl obětavý Jantschke a ránu zablokoval.

Po hodině hry centroval do pokutového území z levé strany Soto, ale Schürrle nedokázal v tísni usměrnit balón do branky. O chvíli později zasáhl ve snaze o odehrání míče Polanski v pokutovém území nohu Reuse, ale sudí Aytekin pokutový kop neodpískal a nechal pokračovat ve hře. Když už se začínaly oba týmy smiřovat s nerozhodným výsledkem, tak napřáhl z dálky Schürrle a povedenou ranou překonal ter Stegena - 1:0.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Gladbach do toho držím palce za záchranu.Nová posila ako ter Stegen sa zišla a musíte tak hrať ako proti Kolínu Daems hral fantaztický z dvoch súbojov vyhral dve.

tip:2:0

želanie:0:2 prosim prosim

Reagovat
smazaný uživatel

Verím v Gladbach bola by ich škoda 0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele