9. kolo
18.10.2009 17:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - VfL Bochum 2:0

BVB si doma zásluhou gólů Barriose a Subotiće poradilo s Bochumí a odsoudilo tak hosty k minimálně dalšímu týdnu uvnitř sestupových příček. Bochum tedy nenavázala na příznivé výsledky poslední doby a už popáté v sezoně prohrála a zůstává na šestnáctém místě ligové tabulky. Dortmundští utkání vévodili, měli tlak z kterého pramenili šance, které proměňovali a vítězství si tak plně zasloužili.

Okamžitě po zahájení utkání převzali domácí iniciativu tlačili hostující VfL hluboko do obrany. Z toho vyplynula i první šance utkání, ex-mnichovan Bender vysunul Barriose, jehož nebezpečně vyhlížející střelu zblokovala domácí obrana. Dortmund tlačil dál, o pár okamžiků později si na další kolmici, tentokráte Zidanovu, naběhl Valdéz - z úhlu už ale Lutheho příliš neohrozil. Na druhé straně se krátce ozvali i hosté, Epallé však v šanci narazil na vlastního spoluhráče Fuchse, který situaci pokazil .

Ve dvacáté minutě měl další, tentokráte už gólovou, šanci Barrios - a znovu u toho byl tragický Fuchs - rakouský bek ztratil míč pětatřicet metrů před vlastní brankou, Bľaszcykowski jeho chyby využil a odcentroval právě na argentinského forvarda a ten v dobré pozici nezaváhal - 1:0 pro domácí.

BVB jeden gól nestačil a hnalo se za dalším. Ve 32. minutě se zcela sám před Luthem zjevil znovu aktivní Barrios, tentokráte se mu ale už nevedlo. S blížícím se koncem poločasu se hra začínala pomalu vyrovnávat a k šanci se tak dostali i hosté - ve 35. minutě nebezpečně střílel Klimowitz, vychytal ho ale pozorný Weidenfeller. Konec poločasu už vyplnila pouze, na šance chudá, hra ve středu pole a dalšího vzrušení se diváci dočkali až v půli druhé.

Ta začala střídáním - nevýrazného Valdéze nahradil debutující teenager pocházející z Francie Le Tallec. Právě mladičký útočník se ocitl v první poznamenáníhodné situaci druhé půle, když po třech minutách po jejím zahájení střílel po Bľasczykowského centru těsně vedle levé tyče. To byla však pouze první jiskra, uplnyly další tři minuty a Dortmund vedl o dva góly - Subotićovi k tomu stačilo naskočit si na Dedého centr z rohového kopu a pohodlně zakončit.

Domácí na slibný začátek navázali, v 55. minutě hrozil Zidan a čtyři minuty po něm Owomoyela. V další šanci byl v 63. minutě Bľasczykowski a osm minut po něm i Barrios. Mdlé a nedobře hrající Bochumi nepomohlo ani oživení útoku Šestákem a posléze i Hashemianem. Jedinnou šanci hostů měl naopak Klimowicz, ten ale z 15 metrů neproměnil a Dortmund tak zcela zaslouženě porazil Bochum v poměru 2:0.

Autor: Jiří Krejčí / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele