15. kolo
05.12.2009 15:30 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - 1. FC Norimberk 4:0

Jen jedno utkání 15. kola Bundesligy hrajícího se v sobotu od půl čtvrté mělo vítěze. Norimberk nenavázal na senzační výhru proti Wolfsburgu a po šlamastice doma s Freiburgem si připsal druhou výhru v řadě.

To Dortmund zjevně chytl formu, neboť v minulém kole šťastně triumfoval v Sinsheimu. Přes konečný výsledek to byl Norimberk, kdo měl v počáteční fázi utkání více ze hry, nicméně si nedokázal vytvořit šance, které by vedly ke gólům, a proto již v osmé minutě inkasoval první ze čtyř úderů. Sven Bender předal míč Grosskreutzovi, na jehož střelu do levého rohu byl Stephan krátký.

Brzy to však v Dortmundu bylo o dvě branky. Owomoyela, jak je jeho dobrým zvykem, prošel po pravé straně, předal míč do středu Barriosovi, toho prvně vychytal brankář hostí Stephan, ale míč se odrazil pro něj tak nešťastně, že Barrios svou levou nohou zvýšil na 2:0. Není proto divu, že Borussia se uchýlila k řízení hry a bavorský klub do ničeho nepustila. Po půl hodině a dvou minutách spálil první větší příležitosti FCN Boakye a proto opět přišel nemilosrdný trest.

Na rozdíl od Dortmundu mu totiž nefungovala defenziva, čehož ve 36. minutě po průniku Barriose přes kapitána Wolfa využil egyptský útočník Zidan. Poločas skončil tříbrankovým rozdílem a v druhé půli už nebylo skoro o co hrát, zápas se v podstatě jen dohrával.

Der Club začal druhý poločas podobně jako ten první, s tím rozdílem, že se mu podařilo po šesti minutách dokonce i dostat do šance. Bunjaku přišel v pokutovém území k míči jako slepý k houslím, ale prováhal vhodný okamžik ke střelbě. Pak přišly velké i malé okamžiky brankáře Stephana. V 52. minutce jej od Zidana uchránil Pinola, pak zase měl při střele Błaszczykowského z osmapadesáté minuty velké štěstí.

Jenomže štěstí se od Norimberku odklonilo po hodině a dvou minutách. Neúnavně hrající Owomoyela po své příležitosti šťastně našel Hummelsovu hlavičku a jeho kolega z obranné řady zvýšil již na 4:0. BVB pak měla ještě více šancí na zvýšení skóre, ale tu největší neproměnil Zidan, jehož opět jako pijavice vypil Pinola.

Norimberk si tak z Vestfálska veze domů na jih pěknou mikulášskou nadílku.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele