18. kolo
01.02.2009 17:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Werder Brémy - Arminia Bielefeld 1:2

Werder v prvním jarním kole absolutně vyhořel a nedokázal porazit zachraňující se Bielefeld, početná marodka se tak na týmu Thomase Schaffa projevila, znát byla hlavně absence génia Diega. Hosté dosáhli zaslouženě na výhru 2:1 a vykročili do jarní části tou správnou nohou.

Hostující kouč musel kvůli problémům v sestavě zařadit na pozici levého beka českého hráče Radima Kučeru, do sestavy začlenil nově příchozího Munteanua, jenž se představil ve velmi dobrém světle. Werder si od začátku podle předpokladů velký tlak nevytvářel a naopak soupeř jej zatlačil na vlastní polovinu.

V úvodní dvacetiminutovce se žádné vážnější akce neurodily, ovšem pak se poprvé ukázal hostující Wichniarek, jeho rána šla však po přihrávce Lameye vedle. Ve 24. minutě už ale důležitý úder hosté zasadili, zmrazili většinu přítomných na stadionu a na nějakou chvíli i domácí hráče. Katongo vyslal Lameye na pravou stranu, který odtud krásným centrem našel Marxe a ten už z bezprostřední blízkosti dopravil balón do prázdné klece.

Bielefeldu jakoby ještě více narostla křídla a o chvilku později mohl svůj náskok zdvojnásobit. Po spolupráci Kircha s Katongem vystřeli opět velice aktivní a budoucí hrdina Wichniarek, jenže jeho pokus minul těsně pravou tyčku. A tak se ke konci prvního dějství probudili domácí, poprvé a naposledy rozjásal fotbalový stánek Hugo Almeida. Z hranice pokutového území vyslal po nakrátko rozehraném přimém kopu dělovku pod břevno a Eilhoff byl bez šance - 1:1.

Druhý poločas otevřela rozhodující branka, která domácí nahlodala až do konce klání, zasloužil se o ni nejlepší hráč na hřišti Artur Wichniarek. Frings přišel o balón v souboji s Katongem, který krásně vyslal autora rozhodujícího gólu do uličky a ten pak už jen lehce obhodil ležícího Wieseho - 1:2 Werder se snažil okamžitě za dvě minuty odpovědět, ovšem jejich šanci včas zlikvidoval skvělý brankář Eilhoff.

O něco později hra upadla do průměru a Brémy se dostaly do tlaku až v poslední dvacetiminutovce. V jejím úvodu nebezpečně vypálil Özil, Eilhoffa ale ani tentokrát nepřekvapil. V poslední příležitosti se ocitl po chytrém padáčku střídajícího Harnika stoper Niemeyer, jenže ani teď nevyzrál na oporu Eilhoffa, ten nakonec do konce duelu výhru Bielefeldu udržel. Werder příště na hřišti Schalke bude mít co napravovat, Bielefeld bude chtít potvrdit vítězství doma proti Hertě.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Werder je doma silný - vyhraje 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Werder bude mít velkou motivaci a Bielefeld začal jaro tragicky.

Tip: 1

Reagovat
Lorcan

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele