29. kolo
25.04.2009 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - Hamburger SV 2:0

Ve skvělých výkonech pokračuje Dortmund, který doma zaslouženě porazil nemastně, neslaně hrající Hamburg 2:0 a připsal si tříbodový zisk popáté v řadě. Zato HSV bylo přeskočeno hned dvojicí klubů a momentálně je páté.

Domácí kouč Klopp poslal do hry počtvrté za sebou stejnou sestavu, zato hostující Jol mnoho hráčů šestřil. Přesto hosté byli v úvodu lepším týmem, ale domácí obrana neměla s jejich nedůvtipnýmy útoky příliš práce. Navíc když už se HSV dostalo do šance, tak branku přestřelilo, jako ve 4. minutě Pitroipa. BVB poprvé zahrozilo ve 22. minutě, kdy z třiceti metrů nastřelil břevno Subotić, o pár minut později se dvakrát zkoušel prosadit Váldez, ale poprvé byl zblokován a podruhé mířil vedle.

Borussia ovšem přidala na obrátkách a odměněna za to byla ve 32. minutě. Sahin našel dlouhým pasem Kehla a domácí kapitán se trefil mezi Rostovy nohy - 1:0. To bylo z první půle vše, do té druhé vyběhl za hosty i Olić, výrazně však jejich ofezivu nezvedl. BVB mělo zápas pod kontrolou, do útoku se ale také zrovna nehnalo, a tak se více než 80 tisíc diváků na Westfalenstadionu možná trošku nudilo.

Na záživnosti utkání přidalo až čtvrt hodiny před svým koncem. V 78. minutě předvedli domácí povedený brejk, na jehož konci ale Tinga místo střely volil další přihrávku a tím akci zhatil. Dvě minuty nato se domácí brankář Weidenfeller vydal na výlet, což nebylo nejlepší řešení, domácí ale měli štěstí, protože Olić po přistrčení Streita trefil břevno. V poslední minutě přidal Dortmund pojistku, Gravgaard složil na zem Boatenga a následnou penaltu s precizností sobě vlastní proměil Alex Frei - 2:0. Borussia tak nadále může snít o evropských pohárech.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Borussia do toho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele