16. kolo
06.12.2008 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Arminia Bielefeld - Borussia Dortmund 0:0

Dortmund podruhé v řadě remizoval 0:0, tentokrát v malém vestfálském derby na hřišti Bielefeldu. Utkání však i přes bezbrankový průběh nudné rozhodně nebylo, Arminia byla hlavně v první půli brankovému úspěchu blízko, stejně tak Borussia měla své šance.

Arminia začali aktivněji, její hráči chodili naplno do každého souboje, což mělo za následek, že tým BVB byl ze začátku nucen stáhnout se do defenzivy. Již ve třetí minutě střílel z voleje domácí Wichniarek, ale minul, poté žádná šance k videní nebyla až do 17. minuty. Po spolupráci Kircha s Wichniarkem se dostal k hlavičce Mijatović a trefil levou tyč. Sedm minut nato se již "na Almu" mohli radovat z gólu, kdy míč dostal do sítě Kirch, jeho trefa ale nebyla kvůli Wichniarkově ofsajdu uznána.

Jen o několik sekund později minul Lamey ranou z dálky jen o centimetry, poté se však ke slovu dostala také Borussia. Ve 33. minutě se snesl míč na hlavu Hummelse, proti němuž ale skvělý zákrok vytáhl Eilhoff. Těsně před odchodem do kabin málem udeřil kanonýr hostí Alex Frei, Tingův centr ale těsně minul.

Do druhé půle se do jisté míry změnily sestavy obou týmů, chvályhodný ráz utkání ale zůstal. Hned ve 47. minutě zachránil hosty po Wichniarkově hlavičce Subotić reflexivním odkopem, na druhé straně vychytal Kringeho Eilhoff. Následně měla na několik minut převahu Arminia, v jejíž dresu ale pálil Kirch jen do boční sítě a branku nepřinesla ani nápaditá spolupráce Halfara s Wichniarkem.

V závěrečné čtvrthodině nejdříve propásl svou šanci opět Wichniarek, na druhé straně mířil na přední tyč Hajnal, pozorný Eilhoff ale zasáhl znovu výborně. V poslední minutě a nastavení pak mohli zlomit nerozhodné skóre Santana na straně BVB a za domácí Schuler a Mijatović, všichni tři ale jen potvrdili, že dnes úřadovali jednoznačně brankáři Eilhoff a Weidenfeller, jejichž zásluhou tak zápas skončil 0:0.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

whu ho první příspěvek

Bayern jedeee

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele