25. kolo
16.04.2012 19:00 CET
1 : 3
(1:2)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - Slovan Liberec 1:3

Na ostravském brouzdališti dokázali Severočeši otočit nepříznivý vývoj utkání a jsou znovu v čele ligy. Naopak Baník nevyužil šance opustit prvně od druhého jarního kola sestupovou příčku a s Libercem prohrál na svém stadionu poprvé od října 2004, kterou ještě jako hráč pamatuje současný trenér Radoslav Látal.

Domácí začali neohroženě a po čtyřech minutách se musel proti střele Kukece vytáhnout Bičík. Na druhé straně odpovídal Štajner, ke kterému propadl centr, ale z úhlu od malého vápna netrefil míč ideálně.

V jedenácté minutě pak právě Štajner pokazil kombinaci a vyslal Baník do brejku, který táhl Fantiš, nahrál do vápna Droppovi, který pod nohama Breznaníka propasíroval balón k druhé tyči na Kukece, a ten našel skulinu mezi rukou a tělem brankáře přízemní střelou.

Jenže domácí radost nevydržela ani dvě minuty. Bosančič se z levé strany dostal přes dva obránce do vápna a s pomocí teče dokázal Baránka prostřelit tvrdou ranou pod břevno. Stejný hráč mohl ve 20. minutě dokonce zvrátit stav ve prospěch hostů, když po centru Rabušice hlavičkoval v náběhu z malého vápna, ale rozezněl pouze tyč bezmocného brankáře.

Ve 23. minutě se už Liberec prosadil. Po rohovém kopu udržel míč ve vápně Rabušic, zpětnou přihrávkou pak našel Gebre Selassieho, který technickým pokusem trefil břevno, po němž hlavičkoval Nezmar a před odkrytou brankou uklidil do sítě další hlavou Rabušic.

Baník se sice nevzdával, přesto šlo znát, že je rychlý obrat psychicky zasáhl. Zatímco domácí tak většinou skončili u finální přihrávky či po zpracování nestačili vystřelit, hosty mohl ještě do poločasu potěšit Štajner, kdyby po hlavičce skončil v síti místo jeho samotného míč.

Druhý poločas už byl výrazně ochuzen kvůli dobře zvládnuté taktické hře Liberce, který bez větších potíží bránil svůj náskok a často dlouho držel míč na útočné polovině, kde se ovšem do ničeho nehnal.

Baník na svou marnost doplatil v 67. minutě, kdy se Šural marně natahoval po centru, protože byl přidržen Markem. Pokutový kop pak s přehledem proměnil k levé tyči Baránkovy branky Štajner a už tak v klidu hrajícímu Liberci pořídil pojistku.

Uspávací fotbal oživil v 80. minutě parádní ranou zpoza vápna Adámik, jenže Bičík předvedl jeden z nejlepších zákroků v sezóně a míč ze šibenice levačkou vytáhl. Trefa, která mohla zdramatizovat poslední minuty, tak pouze vytáhla do popředí kvality libereckého brankáře, jehož spoluhráči tak mohli bezpečně dohrávat daleko od své branky.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

sice nezískáváme tolik bodů, ale předvedená hra má kvalitu :) doufejme, že to začne padat a Liberec obereme

Reagovat
smazaný uživatel

baníku bych přál body, ale né od liberce. mohlo by to skončit třeba 2.3 pro liberec

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

přál bych Baníku plichtu, ale dostane na prdel... 0:3

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepsi by byl pro Banik zisk 3 bodu..ale budou radi za bod...prani tip 1..2:1..realny tip 2..1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Přání je přání...Každopádně vidím to 0:2 :/

Reagovat
Veselac

těžký zápas,zkusim překvápko.....tip 1, 2:0

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Oba týmy musí, stát se může cokoliv, ale Liberec by měl vyhrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Baník bude bojovat jako o život ale to bude to nesmírně těžký zápas a na bazalech se daří proti Liberci tak chtělo by dodržet tradici

Reagovat
smazaný uživatel

Proč máte v předpokládané sestavě Liberce Nezmara, když dostal v posledním zápase se Spartou 4 žluto kartu?

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Baník 0-2 SLOVAN

Reagovat
smazaný uživatel

Banik 2-0 SLIbERec

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

neprohra Baníku

Reagovat
ryzskej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele