5. kolo
24.09.2023 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Evan Ndicka a Duván Zapata (© AFP)

Římané s Býky na útočné rodeo nenavázali. Lukakův zásah znehodnotil Turín v závěru

Hráči Turína FC remizovali v pátém kole Serie A na domácím hřišti s AS Řím 1:1. Lepší vstup do utkání měli Býci, ti však ze své převahy z úvodní půle branku nevytěžili. Nebezpečnější situace tak nastaly až po změně stran. V 58. minutě vyslal Lorenzo Spinazzola ostrý míč do vápna, který nedokázal tečovat nabíhající spoluhráč, a ten tak skončil pouze na tyči. Vlky tento moment povzbudil k aktivitě, jež využil ke vstřelení vedoucího gólu důrazný Romelu Lukaku. Jeho trefa se ale nakonec jako vítězná neukázala, neboť v 85. minutě zajistil dělbu bodů Duván Zapata.

Do tohoto prestižního zápasu poněkud překvapivě vstupoval z pozice lépe postaveného celku Turín, který se vezl na vlně dvou po sobě jdoucích triumfů. Gólově ho přitom táhl nečekaný střelec, Nemanja Radonjič se totiž v úvodu ročníku trefil již třikrát, čímž o jeden zásah překonal svůj zápis z celé minulé sezony. V o něco větším klidu mohli do zápasu jít také svěřenci Josého Mourinha, kteří v předchozím kole nasázeli sedm branek Empoli a ve čtvrtek zvládli vstup do Evropské ligy proti Tiraspolu.

První půle utkání s Býky se jim však vůbec nepovedla. Giallorossi se nedařila kombinace a časté nepřesnosti jim znemožňovaly ohrozit bránu soupeře. Naopak domácí už v páté minutě donutili Ruie Patrícia k těžkému zákroku. Centr z levé strany si našel Zapata, ale pohotového Portugalce nepřekonal. Hráči Turína byli nebezpečnější i nadále, jenže většině jejich střeleckých pokusů scházela potřebná přesnost. Druhé a zároveň poslední zakončení do prostoru brány v první půli tak přišlo až ve 35. minutě, pomalý pokus Radonjiče se však po zemi došoural jen do připravených rukavic Patrícia.

Rovněž do druhého dějství vstoupil lépe piemontský klub. V 51. minutě nejdříve protáhl gólmana hostí střelou směřující k pravé tyči Zapata a jen o několik okamžiků později těsně minul bránu Římanů Demba Seck. Mlčící ofenzivní hvězdy Vlků málem zastoupil po necelé hodině hry krajní bek Spinazzola, jehož pas k překvapení všech zúčastněných zastavila až tyč. V 68. minutě už ale Giallorossi zlepšený výkon přetavili v úvodní zásah. Lukaku ukázal v šestnáctce Turína svoji sílu, když se obtočil kolem obránce a přízemní ranou nedal gólmanovi šanci zasáhnout. V závěru se však trefy dočkali také domácí díky hlavičkujícímu Zapatovi.

Turín tedy na dvě po sobě jdoucí výhry nenavázal a se soupeřem si body rozdělil. V příštím kole jej čeká další celek z hlavního města, když 27. září venku vyzve Lazio. AS o den později pojede do Janova.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (1)

Přidat komentář
tadko97

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele