30. kolo
30.03.2024 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Antonio Sanabria (© AFP)

Hrůzná pětiminutovka stálice Monzy darovala turínským Býkům tři body

Fotbalisté Turína FC zvítězili ve 30. kole Serie A na domácí půdě 1:0 nad Monzou. Utkání týmů okupujících střed tabulky dlouho nabízelo jen minimum příležitostí, po výměně stran však Býci navýšili ofenzivní snahu a odměnou jim byl v 69. minutě gól Antonia Sanabrii z pokutového kopu. Krátce nato se navíc nechal po druhé žluté kartě vyloučit penaltový viník Matteo Pessina, čímž opora Biancorossi domácím výrazně ulehčila pohlídání výhry.

Sobotní odpoledne svedlo v Itálii k souboji tabulkové sousedy, kteří měli velmi dobrou formu. Na výsledcích Turína to možná na první pohled nebylo patrné, Býci ale dokázali uhrát remízu s Fiorentinou a Neapolí, na což navázali výhrou v Udinese. Monza zase z posledních osmi ligových klání padla jen jednou. Na Stadio Olimpico ji ovšem nečekal jednoduchý úkol, jelikož Granatu dokázaly doma v lize porazit jen týmy Interu a Lazia.

Navzdory výrazné převaze piemontského klubu v držení míče vypálil v úvodní půli mezi tři tyče jen Andrea Colpani. Hostující záložník zkusil už ve třetí minutě štěstí z hranice šestnáctky, jeho pomalou přízemní střelu ale bez potíží lapil Vanja Milinkovič-Savič. Aktivní Colpani zahrozil z totožné pozice také chvíli po půlhodině hry. Tentokrát sice vyslal o poznání nebezpečnější ránu, balon směřující k zadní tyči však tečoval jeden z obránců do zámezí. Pomalu kombinující Býci se v prvním dějství dostali ke čtyřem zakončením, všechny jejich pokusy ale zblokovala defenziva soupeře.

Turínští proto zaměstnali Michela Di Gregoria v bráně Lombarďanů až krátce po změně stran, kdy 26letý gólman zneškodnil razantní hlavičku Alessandra Buongiorna. Za zlepšený výkon tak byli domácí odměněni až v 69. minutě. Pessina ve vlastním vápně fauloval nabíhajícího soupeře a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Sanabria. Frustrovaný kapitán Monzy navíc o pouhé tři minuty později tvrdě sestřelil dalšího protihráče a po druhé žluté kartě se musel předčasně odebrat do sprch. Výhru Býků mohl ještě v závěru ozdobit krásnou trefou Duván Zapata, proti dalekonosnému Kolumbijcovu projektilu se však zaskvěl Di Gregorio.

Bitvu dvou tabulkových sousedů tak nakonec ovládl domácí Turín. Monza se 7. dubna v dalším ligovém kole střetne s Neapolí, Granata změří o den dříve síly s Empoli.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele