6. kolo
27.09.2023 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Lazia (© AFP)

Býci z Turína svůj um v římské aréně nepotvrdili, Lazio si pro výhru došlo po změně stran

Hráči Lazia porazili v šestém kole Serie A na domácím hřišti mužstvo Turína 2:0, čímž začali pracovat na nápravě zpackaného úvodu ročníku. Výhru Biancocelesti, kteří v dosavadním průběhu nejvyšší italské soutěže porazili paradoxně pouze obhájce titulu z Neapole, načal zkraje druhého dějství svým prvním ligovým gólem od začátku března Matías Vecino. Pojistku přidal v závěrečné čtvrthodině Mattia Zaccagni, jenž konečně navázal na plodný minulý ročník, v němž se prosadil celkem desetkrát.

Hosté tak prohráli teprve druhý z posledních sedmi vzájemných venkovních duelů. David Zima do utkání nezasáhl.

Lazio bylo jedním z týmů s nejhorším startem do sezony, jelikož po poslední remíze s Monzou zůstalo na 15. místě tabulky s pouhými čtyřmi získanými body z úvodních pěti klání. Ani tentokrát Orly nečekal jednoduchý úkol, jelikož na jejich půdu přijel Turín. Ten již tři střetnutí v řadě nepoznal přemožitele, přičemž v předchozím kole uhrál bod na horké půdě římského AS.

Tým z hlavního města mohl velmi brzy prohrávat. Nejprve pálil z hranice šestnáctky Nikola Vlašič, jehož pokus vyrazil Ivan Provedel pouze před sebe a následnou dorážku nedopravil Adrien Taméze na místo určení. Na druhé straně chyboval hostující stoper Perr Schuurs, jenž nešťastně vytvořil palebnou pozici pro Nicola Casaleho, který svoji šajtli poslal pouze do tribun. Krátce před odchodem do šaten hlavičkoval Duván Zapata. Pokus kolumbijského útočníka však neměl dostatečnou razanci a skončil v rukavicích Provedela.

V úvodu druhého dějství předvedli Biancocelesti pohlednou kombinaci na pravé straně, na jejímž konci vyslal Manuel Lazzari centr ideálních parametrů do pokutového území. Tam byl připravený Vecino, který nečekal až míč spadne na zem a ze vzduchu jej placírkou uklidil ke vzdálenější tyči. V 75. minutě dodal klid na kopačky svých spoluhráčů Zaccagni. Italský záložník předvedl všem přítomným svůj tah na branku, kdy se v rychlosti prosmýkl do velkého vápna a obstřelem na zadní tyč překonal Vanju Milinkoviče-Saviče.

Lazio tak po delší době potěšilo vlastní fanoušky a doma získalo tři body. Na vítězství se pokusí navázat 30. září, kdy jej bude čekat těžký souboj s AC Milán, Turín vyzve o dva dny později Veronu.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele