20. kolo
13.01.2024 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Alberto Gilardino (© AFP)

Tradiční remíze na stadionu Janova se po demolici mistra nevyhnul ani Turín

Dominantní výhrou nad Neapolí povzbuzený Turín FC remizoval ve 20. kole Serie A na hřišti Janova 0:0. Jeho nejvýraznější postavou byl brankář Vanja Milinkovič-Savič, jenž se už v první půli blýskl zejména proti dalekonosnému pokusu Ruslana Malinovského. Rossoblu byli nebezpečnějším týmem prakticky po celé utkání, jejich šance však zůstaly nevyužity, a zápas tak dospěl ke čtvrté domácí remíze Janovanů za sebou.

Při pohledu na výsledky předchozích osmi duelů Janova se mohlo zdát, že se Rossoblu nenacházejí v ideálním rozpoložení, jelikož zvítězili jen jednou. Za poslední měsíc však uhráli remízy s Juventusem, Interem či rozjetou Bolognou. Turín se ale na vzájemný střet také dobře naladil, jelikož v minulém kole porazil rozdílem třídy úřadujícího mistra z Neapole.

Stav obrany domácích byl s otazníkem, protože se v ní poprvé v sezoně nenacházel pilíř Radu Dragusin, jenž přestoupil do Tottenhamu. Janované se tak od úvodu hnali raději do útoku a v páté minutě zahrozili formou křižné střely Alberta Gudmundssona, kterou zneškodnil Milinković-Savić.

Asi o čtvrt hodiny později napřáhl vyhlášený střelec z dálky Malinovskij, zkušený srbský brankář nicméně s vypětím všech sil vytlačil míč nad břevno. Rozmrzelé fanoušky hostů pak do druhé půle navnadila alespoň nebezpečná standardní situace zakončená Duvánem Zapatou.

Po změně stran se ovšem žádná ofenzivní podívaná nekonala. Janov sice dál navyšoval svůj náskok ve statistice střel na bránu, ty však v porovnání s těmi z prvního poločasu postrádaly na nebezpečnosti. Hlavička Johana Vásqueze ze 65. minuty sice potenciál změnit skóre rozhodně měla, jenže míč zamířil přímo do rukavic Milinkoviće-Saviće.

Krátce nato se projevil i do té doby nevýrazný Antonio Sanabria, ten ovšem pro změnu svou "rybičku" vůbec mezi tři tyče nevměstnal, a Josepa Martíneze tak k premiérovému zákroku nepřinutil. Znovu byl naopak v permanenci Milinković-Savić, který ještě více zdeptal Malinovského po Ukrajincově pumelici z asi 30 metrů.

Janov tedy potřetí v řadě uhrál bod. V příštím utkání se 21. ledna střetne se Salernitanou, Turín bude o pět dní později čekat bitva s Cagliari.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Břečka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele