26. kolo
26.02.2024 18:30 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Paulo Dybala (© AFP)

Šmírování za plotem tréninkového centra Turínu nepomohlo. Dybala zazářil hattrickem

Fotbalisté AS Řím porazili v dohrávce 26. kola Serie A Turín FC 3:2. Na vítězství domácího celku měl největší podíl Paulo Dybala, jenž v 69. minutě korunoval svůj první hattrick v dresu Giallorossi. Býkům tak nepomohla ani skandální akce spolupracovníka trenérského štábu hostů Micheleho Orecchia, který byl den před utkáním přistižen policií, jak schovaný mezi stromy špehuje s blokem v ruce předzápasový trénink Vlků. Bývalý záložník se v Římě o podobný čin nepokusil poprvé, před necelým rokem se totiž snažil natočit trénink Josého Mourinha.

Římané se vraceli zpět do ligové soutěže poté, co minulý týden oslavili postup do osmifinále Evropské ligy, když po penaltách vyřadili Feyenoord. Pod trenérem Danielem De Rossim tak Vlci stále padli z posledních sedmi soutěžních zápasů jen jednou a na dobrou formu chtěli navázat i proti Turínu. Býci zažili výlet do Říma už v předešlém kole, ve kterém ovšem podlehli Laziu, čímž ukončili šestizápasovou šňůru neporazitelnosti.

Domácí se propracovali do první příležitosti v 10. minutě. Sardar Azmoun unikl po levé straně svým strážcům, počkal na dobíhajícího Rasmuse Kristensena a předložil mu přesnou přihrávku. Tu ovšem 26letý Dán zužitkoval jen ke střele do tyče. Poté začali útočné růžky vystrkovat i Býci. Ve 30. minutě se k velké šanci dostal Samuele Ricci, jenž po bleskovém zpracování poslal z pozice uvnitř vápna míč jen do boční sítě. Přesto se diváci v první půli gólů dočkali. Nejprve byl v pokutovém území faulován Azmoun a Dybala proměnil nařízenou penaltu ranou k tyči. Římané ale vedli zhruba jen dvě minuty. Duván Zapata totiž obdržel z levého kraje centr přímo na hlavu a umístil balon mimo dosah domácího brankáře.

Turíňané nabuzení vyrovnávacím gólem mohli krátce po příchodu ze šaten otočit skóre ve svůj prospěch. Útočný výlet ze strany zakončoval Valentino Lazaro na bližší tyč, kde však zakročil Mile Svilar. Vzápětí se na druhé straně propracoval k hlavičce Gianluca Mancini, balon ale poslal jen nad břevno. Chvíli před odehranou hodinou to tak vzal na sebe znovu Dybala. Ten z osy hřiště a uctivé vzdálenosti namířil svou točivou střelu přesně do dolního rohu brány. Argentinský mistr světa v gólové show pokračoval záhy. V 69. minutě si narazil míč se spoluhráčem a z úhlu propálil hostujícího brankáře ranou na zadní tyč. Turíňané duel zdramatizovali chvíli před koncem, kdy Ricciho střílený centr srazil do vlastní sítě Dean Huijsen. Na vyrovnání už ale Granata nedosáhla.

AS Řím tak doma získal důležité tři body v boji o pohárové příčky. Obě mužstva sehrají další ligový duel 2. března. Vlci změří síly s Monzou, Býci se utkají s Fiorentinou.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (1)

Přidat komentář
Carvalho6

Roma 2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele