základní část, 32. kolo
29.04.2023 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Duván Zapata (© AFP)

Turín nestačil na Atalantu, tu ke konci spasil Zapata

Atalanta měla sice chvíli namále, ale nakonec utkání v Turíně zvládla. V první půli ji dostal do vedení obránce Zappacosta a na tuhle trefu ještě domácí dokázali ke konci utkání reagovat díky gólu Tonnyho Sanabriy, jenže dvě minuty před koncem spasil Atalantu střídající veterán Duván Zapata.

Atalanta šla do utkání s domácím Turínem po výhře nad AS Řím, které jí dodalo sebevědomí a šance na pohárovou Evropu. Dnes to chtěla podpořit, i když se stále musela obejít bez zraněného střelce Lookmana. I tak má ale trenér Gasperini v týmu dostatek hráčů s velkým ofenzivním cítěním, což bylo dnes také vidět. Velké nebezpečí znamenal pro své soupeře hned od začátku mladý kanonýr Rasmus Højlund.

Zaměstnával obranu Granaty svým tahem na bránu i důrazem, s jakým se probíjel do zakončení. Jeho neustále napadání dělalo Turínu velké potíže a domácí dlouho nedokázali v klidu držet míč, natož konstruktivně rozehrát. Zajímavou šanci po centru obránce Zappacosty spálil Mario Pašalić, který zakončil hlavou těsně nad.

A tak to na sebe vzal bek Davide Zappacosta osobně. Ve 34. minutě pronikl s míčem do vápna, obešel prvního soupeře a z velkého úhlu překvapivě snadno propálil nepozorného brankáře Milinkoviće-Saviće.

Turín naopak neměl nic a trenér Jurić sáhl ke změně. Sundal dnes nevýrazného Yanna Karamoha a nahradil jej ostřílenějším Nikolou Vlašićem. Tomu trvalo jen pár minut, než se rozehřál na provozní teplotu a v 51. minutě jeho dělovku musel vytahovat brankář Marco Sportiello s vypětím všech sil.

Turín se ale nevzdával. V 75. minutě se po větším snažení konečně dočkal i srovnání. Po Mirančukově ráně, kterou vyrazil brankář Sportiello jen před sebe, měl poměrně snadnou úlohu Tonny Sanabria a Turín slavil bod. Jenže jeho radost netrvala zas tak dlouho, neboť dvě minuty před koncem utkání stanovil výsledek definitivně na 2:1 střídající Duván Zapata. Ten si poradil s dvojicí obránců a střelou na vzdálenější tyč překvapil brankáře Milinkoviće-Saviće. Do konce utkání už si La Dea skóre pohlídali a přidali další důležité body do boje o Evropu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele