25. kolo
03.03.2021 20:45 CET
5 : 1
(1:1)

Reportáž

Atalanta zničila Crotone pěti góly

Atalanta zase jednou demonstrovala svoji sílu a poslednímu Crotone doma nasázela pět branek. Hosté se dokázali udržet jen v prvním poločase, poté se ofenzivní lavina domácích utrhla a Crotone smetla. Postupně se prosadilo pět různých střelců - Gosens, Palomino, Muriel, Iličić a Mirančuk.

Domácí Orobici opět bojují o účast v Lize mistrů pro příští rok a proto si nesměli v souboji s posledním týmem soutěže dovolit zaváhat. Vše šlo navíc podle plánu. Už ve 12. minutě odcentroval Iličić na hlavu Gosense a ten vstřelil první gól zápasu. Crotone se ještě nepoložilo, naopak se vzedmulo k odporu a poměrně rychle srovnalo. Za obranou Atalanty se zničehonic objevil Simeon Nwankwo a postup na Sportiella zakončil krásným obloučkem do branky - 1:1.

A s Atalantou mohlo být hůře, protože ve 29. minutě se řítil do další velké šance Messias a Sportiello povyběhl a Messiasovi fantasticky balón vyškrábl. Před koncem prvního poločasu neuspěl ani Malinovskyj, který hlavou trestuhodně minul. Poločasová remíza byla jednoznačně úspěchem Crotone, jenž dokonce mohlo vést, kdyby za stavu 1:1 potrestal vyloženou šanci Messias.

Stav 1:1 ale neměl po změně stran dlouhého trvání. Ve 48. minutě rozehrála Atalanta rohový kop, balón propadl na malém vápně a José Luis Palomino vrátil domácím vedení. O dvě minuty později pak vyrobil chybu obránce Golemić, nechal se obrat o balón Murielem a Kolumbijec snadno vstřelil třetí gól. Tím se Atalanta definitivně uklidnila a mohla si s hosty dělat co chtěla.

V 58. minutě se prosadil i Josip Iličić, když si navedl balón na levačku a krásnou střelou k tyči nedal Cordazovi vůbec žádnou šanci. Gólovky Atalanty se množily a množily. Další Iličićovu střelu famózně vyrazil Cordaz. Crotone hrozilo spíše ojediněle. Jednu z mála příležitostí měl Messias, nicméně zuby si vylámal na Sportiellovi.

Každopádně Atalanta ještě neměla dost a pokračovala ve svém útočném snažení. Duván Zapata trefil osm minut před koncem tyč a chvíli na to vstřelil pátou brankou Alexej Mirančuk. Pomohl si přitom o tyč a Cordaz byl znovu bez šance zasáhnout. Atalanta deklasovala poslední Crotone 5:1, přeskočila třetí Juventus a stáhla manko na druhý AC Milán na čtyři body. Situace Crotone zůstává i nadále kritická.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele