27. kolo
10.03.2019 15:00 CET
1 : 2
(1:0)
Stadión:
 

Reportáž

Belotti se postaral o výhru nad Frosinone dvěma góly

Domácí Frosinone sice nad favoritem z Turína vedlo, ale ani to mu na tři body nestačilo. Zatímco první poločas hrálo více než vyrovnanou partii, druhou zcela ovládli Býci. O tři body pro Turín se postaral dvougólový střelec Andrea Belotti.

Kapitán Belotti vedl svoje spoluhráče do důležité bitvy s Frosinone, kde chtěli hosté jistojistě vyhrát. Jejich snem je Evropa a není zas tak daleko, jenže Turín s menšími týmy nemívá štěstí. Trenér Walter Mazzarri postavil dvě věže vedle sebe, k Belottimu se přidružil Simone Zaza. Právě ten spěchal za delší nahrávkou, o kterou byl nakonec připraven Salamonem.

Brankář Salvatore Sirigu neměl moc práce, na rozdíl od Marca Sportiella. Vyšlo to ale nastejno, protože Sportiella nepřekonali ani Belotti s Ansaldim, který se dnes taktéž jevil hodně aktivně. Nicolas N'Koulou poslal prudkou přihrávku na rozběhnutého Zazu, jenže k tomu se na poslední chvíli dostal Salamon a jeho ránu zablokoval.

První půle mnoho fotbalové krásy nenabídla a zejména domácí měli co zlepšovat. Proto bylo těžko uvěřitelné, že se ujali vedení. Po rohovém kopu si obránci Turína nedali pozor a na povedený centr si naskočil perfektně hlavičkující Luca Paganini - 1:0.

Druhá polovina už se ale nesla jednoznačně ve znamení Turína. Ansaldiho pokus obrana Frosinone odklidila na poslední chvíli, stejně jako ránu Danieleho Baselliho. Situace se pro Granatu začala měnit k lepšímu až ve chvíli, kdy se na hrací plochu místo Meïtého dostal Iago Falqué, což bylo Mazzarriho mistrovské střídání.

Právě Falqué se postavil k rozehrání standardní situace po faulu kousek od vápna a našel hlavu Belottiho. Mladý útočník z blízkosti prostřelil brankáře Sportiella a srovnal! Turín pochopil, že takhle to půjde, a dal se do útočení.

Frosinone mu s tím dost pomáhalo, protože nedokázalo udržet míč pod kontrolou na delší dobu. Simone Zaza hlavičkoval těsně mimo, stejně tak Falqué. Turín tak zachránil opět až jeho kapitán. V 78. minutě totiž centrovaný míč vrátil před bránu Ola Aina a Andrea Belotti zády k brance zastříhal nůžkami. Sportiello nestihl úplně rychle zareagovat a pustil míč za sebe - 2:1. V samém závěru ještě Ansaldi napálil břevno.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele