26. kolo
25.02.2018 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Sampdoria doma těsně poráží Udinese

Sampdoria doma sehrála velmi vyrovnanou partii s Udinese, které ale dostalo lekci z produktivity. Ačkoli to ze strany hostů vůbec nebylo špatné utkání, kontaktní branka přišla až v nastaveném čase druhé půle, což bylo příliš pozdě. Doria naopak dál zůstává na šestém místě a její dobrá forma pokračuje.

Doria nasadila proti Udinese poměrně zajímavou sestavu, do níž se nevešel střelec Duván Zapata. Toho čekala jen lavička, zatímco po hrací ploše pobíhali hráči jako Viviano, Silvestre, Murru, Torreira, Linetty, Ramírez, Quagliarella nebo Caprari. Hosté přijeli s poměrně očekávanou sestavou, do níž se vešli Larsen, Danilo, Widmer, Fofana, Balić, Barák, De Paul a Jankto.

Udinese nastoupilo v podstatě bez hrotového útočníka, protože López je bez formy a Lasagna je zraněn. Od prvních chvil ale dávalo jasně najevo, že mu to příliš nevadí a v ofenzivních choutkách nijak neomezuje. S první zajímavou ranou přispěchal Rodrigo De Paul, o chvíli později vyzkoušel brankáře Emiliana Viviana český záložník Jakub Jankto. Také v jeho případě ale veterán v bráně Dorie předvedl parádní zákrok.

Udinese ovládalo první dvacetiminutovku a brankář Viviano měl co dělat s dalším zajímavým pokusem od mladíka Baliče. Vydechnout mu útok Zeber vůbec nedal, protože o chvíli později to zkoušel také Antonín Barák. Jeho rána po zemi však Viviana z klidu nevyvedla. A když už Vivianovy reflexy nestačily, zasáhla tyč. Jako v případě Samirovy hlavičky, která skončila jen na tyči jeho brány!

Sampdoria začala vystrkovat růžky hodně nenápadně a v podstatě až po třiceti minutách hry. Gianluca Caprari zaměstnal obránce Zeber, když se vyhnul ofsajdové pasti. Míč ale špatně zpracoval a navíc unáhleně střílel mimo. Deset minut před změnou stran domácí rozehrávali rohový kop, který sice hosté odvrátili, ale po centru do vápna se k míči dostal Caprari. Ten posunul míč do druhé vlny a obránce Matías Silvestre jej nekompromisně napálil k tyči - 1:0.

Horko bylo také na opačné straně, když se obránce Widmer přihlásil o míč na zadní tyči a skutečně jej dostal. Jenže při snaze zakončit trochu podklouzl a míč napálil hodně mimo bránu, čehož mohl litovat. Po změně stran se Caprari málem dostal do samostatného úniku, ale na poslední chvíli se k němu stáhl obránce a o míč jej připravil. Následně Fofana naběhl po rychlé akci až do vápna a střílel, jenže jeho radost zastavilo břevno!

Dvacet minut před koncem pálil i přes množství děl mladík Andrija Balić, jenže nakonec těsně minul tyč! Do hry se dostal také střelec Duván Zapata a bylo to zlaté střídání. Právě Zapata se totiž dostal u vlastního vápna k míči, načež s ním přesprintoval prakticky celé hřiště a nikdo jej od míče nedokázal oddělit. Pak předvedl další parádu v podobě obloučku, na který brankář Bizzarri nedokázal reagovat!

Hosté se sympaticky nevzdali a jejich akce pokračovaly, ale za vedení o dvě branky pro soupeře to Zebry měly hodně těžké. Přesto dosáhli alespoň jedné branky, když v nastavení pronikl do vápna Dorie Ali Adnan a jeho ostrý centr si do vlastní brány srazil Matías Silvestre - 2:1. Víc už ale Zebry nestihly a z Janova odjíždí poraženy.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele