22. kolo
28.01.2017 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Chievo vyloupilo Řím, Lazio padlo

Celek z Verony se postaral o velké překvapení, protože si z Říma odváží všechny tři body. Domácí Lazio bylo jasným favoritem utkání, ale nakonec prohrálo bez vstřelené branky. Utkání tak rozhodla jediná trefa, o níž se postaral Roberto Inglese v 90. minutě.

Římské Lazio mělo dobré podmínky pro výhru, ale nakonec se jí nedočkalo. Ještě minutu před koncem by se body dělily, jenže to odmítl Roberto Inglese, který Stadio Olimpico utišil překvapivým gólem. Šanci od trenéra Inzaghiho dostali například Djordjević, Lulić nebo brankář Strakosha.

Chievu se v poslední době moc nedařilo a především jeho obrana nebyla tak pevná, jak jsme na ni zvyklí. A dnes to pro hosty mělo být hodně těžké, protože navíc postrádali zkušeného záložníka Castra, shodou okolností přestupový cíl právě Lazia. Lazio bylo od prvních minut přirozeně mnohem aktivnější, zatímco hosté spíše trpělivě čekali na svou šanci a bránili.

Lazio sice velmi dobře kombinovalo a nepouštělo soka do žádných větších akcí, ale k ničemu mu to nebylo. Lulićův přetažený centr trefil Felipe Anderson, který ještě polocentrem hledal nabíhajícího Filipa Djordjeviće, ale k tomu se balon nedostal. Proti hlavičce Marca Parola, jež směřovala pod břevno, se zase předvedl zkušený brankář Stefano Sorrentino.

Lazio pálilo jednu šanci za druhou a všechny do puntíku ztroskotaly na jednom činiteli - skvělých pohybch brankáře Sorrentina, který likvidoval každý pokus o vstřelení branky. První poločas uzavřela rána Jonathana De Guzmána, se kterou Strakosha neměl potíže. A na opačné straně se pokoušel o zajímavý pokus obránce Radu, jenže taktéž neúspěšně. Druhou půli začal aktivně Djordjević s Milinkovićem-Savićem, jenže tentokrát se nepotkali s přesností.

Po hodině hry se Senad Lulić dostal k voleji velmi blízko brance, ale rána mu nesedla a mířila mimo. Další šanci si vytvořil a následně také sám zakončil hbitý záložník Sergej Milinković-Savić, který v dresu Biancocelesti podává velmi dobré výkony. Také dnes mohl být chválen za aktivitu i důraz, nikoli však za přesnost. Poté, co pronikl do vápna, mířil totiž hodně mimo!

Domácí se samozřejmě s bodem odmítali smířit a trenér Inzaghi vyslal na hrací plochu ofenzivně laděné hráče jako mladík Alessandro Rossi nebo Luis Alberto. Ani jeden z nich ale Laziu příliš nepomohl a naopak byli při tom, když domácí inkasovali. Nejprve obrovskou šanci technickým pokusem spálil Cacciatore, na druhé straně pak nevyšla kombinace Felipemu Andersonovi.

Když už se zdálo, že se oba týmy rozloučí s bodem v kapse, hosté najednou udeřili. V poslední minutě totiž domácí nepohlídali na středu vápna volného Roberta Ingleseho, který si naběhl na nahrávku ze strany a s trochou štěstí se mohl radovat z vítězné branky!

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com, goal.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kurz na jedničku neskutečně vysoký- snad se nic nechystá.

Reagovat
Pipo123

Chýba Keita a Immobile, možno aj kvôli tomu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Eldarion

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik mělo Lazio šancí, to ani není možný...nezasloužená prohra.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele