35. kolo
07.05.2017 15:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Empoli má k záchraně zase blíž, porazilo Boloňu

Empoli může dýchat zase o něco lépe. Aktuálně se drží zuby nehty na 47. příčce a vypadá to, že se udrží. Toskánský celek typicky po italsku začal dřít až v momentě, kdy to s jeho záchranou vypadalo hodně smutně, ale zatím se jeho zlepšení vyplácí. Dnes si v pohodě poradil s Boloňou.

Empoli začalo hodně zhurta. Po pěkném centru se už v páté minutě míč dostal do pokutového území, kam si dobře naběhl Daniele Croce. Ten využil nepozornosti ostatních a parádní ranou prostřelil vše, co měl před sebou - 1:0 pro Empoli.

Dlouho se ae domácí Toskánci neradovali, protože o šest minut později se prosadila Bologna. Pěknou přihrávku zužitkoval Simone Verdi, který si poradil a prostřelil brankáře Lukasze Skorupského - 1:1 a hrálo se od nuly.

Jenže to bylo v první půli také skoro vše, čeho se diváci na Stadio Carlo Castellani dočkali. Po pětatřiceti minutách se musel hodně rychle pohnout brankář Antonio Mirante, který vyrážel povedený centr ze strany.

A v samém závěru první půle strhl nadějné vedení na svou stranu obránce Empoli. Tentokrát to byl Manuele Pasqual, zkušený bek, který vstřelil jeden z nejhezčích gólů své kariéry. Navedl si míč středem hřiště a ze třiceti metrů jej napálil do šibenice! Empoli opět vedlo a do kabin odcházelo mnohem spokojenější.

Bologna musela zabrat, ale to jí ani ve druhé půli vůbec nešlo. Naopak, pouhé dvě minuty po příchodu obou jedenáctek na hrací plochu zahrávalo Empoli rohový kop. Po něm opět vznikla nepřehledná situace ve vápně hostí, k balonu se dostal hbitý obránce Andrea Costa a odražený míč napálil do brány! V tu chvíli propukla na hřišti obrovská radost, protože tyto tři body jsou velmi cenné.

Vzhledem k výsledku i mizernému hernímu projevu hostí bylo jasné, že se utkání bude jen dohrávat. Nepomáhal tomu ani mírný déšť, který dnes odpoledne zalil toskánské městečko. Tomu ale déšť nevadil, protože do konce utkání už ukopalo potřebnou výhru. Strach mu nenahnala ani střela Destra, kterou musel brankář Skorupski chytit skokem k levé tyči.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
DEJV13

"Bologna na tom není o mnoho lépe, protože jí patří 15. místo a sestupové starosti nejsou tak úplně vzdáleny"... Bologna má po 34 kolech 38 bodů. Crotone má ve stejném kole bodů 25. Ve hře je 12 bodů, takže jaké sestupové starosti přesně nejsou od nich vzdálené, když už jsou zachránění?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele