20. kolo
26.01.2015 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

SSC Neapol - Janov CFC 2:1

Neapol svou úlohu zvládla a v pondělní dohrávce Serie A si poradila s nebezpečným Janovem. Hostující Grifové prohrávali po brance Gonzala Higuaína, ale na tu ještě dokázali odpovědět díky Falquého střele. O výhře domácích rozhodla až proměněná penalta v závěru zápasu.

Neapol se pokoušela hned na začátku jasně stanovit, podle kterých not se dnes večer bude na stadionu San Paolo hrát. Nejprve poslal José Callejón do vápna velice povedený centr, který těsně před Higuaínem vyrazil do bezpečí mladý brankář Mattia Perin. Po další chybě v obraně Grifů se k míči ve vápně dostal opět Higuaín, ale jeho přihrávka nebyla přesná. To mu zcela evidentně nevadilo, protože se z gólu radoval jen o chvíli později. Callejónovu střelu z hranice vápna vyrazil Perin pouze před sebe. Tam byl právě pozorný Gonzalo Higuaín a hlavičkoval do prázdné brány - 1:0 pro Partenopei.

Janov se ihned pokoušel dostat zpět do zápasu a Iago Falqué nebyl zas tak daleko od srovnání. Jenže včas zasáhla obrana Partenopei. Stejně dobře si počínal brankář Rafael Cabral, který včas vyběhl a zasáhl před dotírajícím Diegem Perottim. Na opačné straně se mezi střelce pokoušel zapsat David López, ale mladý záložník Neapole mířil jen do pozorného Perina. I Janov byl hodně aktivní; po přihrávce Fetfatzidise střílel Edenilson jen do Rafaela.

Gonzalo Higuaín není jen skvělý zakončovatel, ale daří se mu také nahrávat a vytvářet šance pro své spoluhráče. To ukázal po půl hodině hry, kdy centroval skvěle nabíhajícímu Markovi Hamšíkovi, ale slovenský záložník nezakončil ideálně. Další z mnoha dnešních povedených asistencí si Higuaín připsal nahrávkou na rozběhnutého De Guzmána. Ten běžel sám na Perina, ale nepovedlo se mu mladého Itala přehodit. Na opačné straně tváří v tvář Rafaelovi selhal Antonelli.

Rychlé tempo neopadlo ani v úvodu do druhého dějství. Nizozemský záložník Jonathan De Guzmán překonal Mattiu Perina a zakončoval, ale na brankové čáře se zjevil zkušený stoper Nicolas Burdisso a míč vykopl! Unaveného a nevýrazného Fetfatzidise poté nahradil mladík Niang. A ten vnesl do hry Janova štěstí. Jen o tři minuty později totiž Iago Falqué za hranicí šestnáctky napřáhl ke střele a ačkoli byl tísněn protihráčem, zatočil míč k tyči talk, že na něj brankář Rafael Cabral nemohl dosáhnout - 1:1.

Neapol se chtěla své vedení vzít zpět, ale střelu Callejóna zastavilo břevno! Jinak to ale svěřenci trenéra Rafaela Beníteze sehráli skvěle a pomocí několika narážeček odstavili celou obranu Janova. Ani Inlerova střela z dálky se neujala. Zápletka dnešního dramatu přišla na svět dvacet minut před koncem, když byl ve vápně faulován argentinský střelec Higuaín. Někdejší hráč Realu Madrid si také stoupl k nařízené penaltě a neměl slitování - Neapol vedla o jednu branku a na tahu byl Janov. Tomu už ale nezbývalo příliš mnoho času.

Po rohovém kopu se k hlavičce dostal Juraj Kucka, ale jeho zakončení bylo zablokováno na další rohový kop. Janov vrhl poslední síly do útoku a málem se mu to vyplatilo. Po centru Edenilsona ze strany se k míči dostal na vápně naskakující Diego Perotti, ale jeho hlavička mířila příliš vysoko nad bránu. V rámci úspory cenných minut se na hřiště místo oslavovaného střelce Gonzala Higuaína dostal mladík Duván Zapata. Ten už se ale do akce nedostal téměř vůbec, protože po uplynutí čtyřminutového nastavení sudí Calvarese utkání ukončil. Neapol je třetí, Janov až sedmý.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele