20. kolo
25.01.2015 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Inter Milán - Turín FC 0:1

Na stadionu San Siro se odehrál šok, který domácí fanoušci budou ještě dlouho proklínat a rozdýchávat. Jejich miláčci sice nehráli špatně, ale na body to nestačilo. Sotva se diváci smiřovali s pouhým bodem, i o ten je hosté připravili. Ve čtvrté nastavené minutě se totiž stal jediným střelcem zápasu Emiliano Moretti a Inter opět padl.

Když už to vypadalo, že si nový tým zvyká na nového trenéra a hvězdné posily se začínají zapracovávat, Inter opět zklamal. A opět jej porazila především chyba v jediné řadě, která se ještě nedočkala velkých změn - obrana. Inter Milán byl sice aktivnější, ale postupem času nechal svého soka, aby se také zapojil. A nakonec toho litoval, protože pár vteřin před koncem hosté rozhodli. Hodně zajímavé utkání sliboval střet těchto dvou týmů především kvůli osobním vztahům mezi Maurem Icardim a Maxim Lópezem. Druhý jmenovaný se ale na hrací plochu dostal až ve druhé půli. A rozhodně bude šťastnější.

Inter Milán se do svého soupeře pustil i s Lukasem Podolskim, který podporoval Maura Icardiho. Ani jejich první spolupráce ale neznamenala pro zkušeného brankáře Padelliho příliš mnoho problémů. Po zkažené akci domácích se ke slovu dostali hosté, ale brankář Sami Handanović včas a rychle vyběhl, takže celou akci zastavil. V sedmé minutě Inter sehrál povedenou a pohlednou akci na jeden dotek, ale Icardi místo střely ještě přihrával. O chvíli později se o trochu přímočařejší výsledek pokusil Fredy Guarín, který si míč zpracoval a vypálil.

O dvě minuty později brankář Padelli musel vytáhnout skvělé reflexy, aby zneškodnil další akci soupeře. Podolski po přihrávce z levé strany střílel bez přípravy k bližší tyči, ale tam byl Padelli včas a balon vyrazil. Zatímco domácí se snažili využít svůj ofenzivní potenciál na maximum, hosté zvolili spíše více "italskou" taktiku a pečlivě bránili. Po půlhodině hry se nejprve zastřeloval Joel Obi, po něm se o ránu pokusil dvakrát také argentinský útočník Rodrigo Palacio. Ani on ale neměl příliš mnoho štěstí.

Před koncem první půle musel Roberto Mancini sáhnout k prvnímu nečekanému střídání, když se zranil stoper Marco Andreolli. Jeho místo zaujal Andrea Ranocchia. Turín chyboval v rozehrávce, ale Lukas Podolski se neprosadil a pálil jen do nejblíže stojícího soupeře. Jen pár sekund po změně stran trvalo Turínu, aby se dostal do zajímavé šance. Pozdější hrdina hostí Emiliano Moretti pálil bez přípravy z voleje, ale mimo. Pět minut poté se Lukas Podolski prezentoval povedenou ranou z úhlu, ale brankáře Padelliho opět nepřekonal. Ten byl včas na zemi a ránu vyrazil.

Také podruhé musel trenér Mancini střídat, ačkoli to možná v plánu úplně neměl. Zranil se totiž obránce Danilo D'Ambrosio, kterého nahradila švýcarská hvězda Xherdan Shaqiri. Udeřit ale mohlo na druhé straně, když se k míči po rohovém kopu dostal Martinez, který ale pálil těsně vedle. A následně byl střídán Maxim Lópezem, který na Inter a zejména Icardiho nevzpomíná v dobrém. Před zápasem dokonce prohlásil, že by mu zřejmě ani nepodal ruku. Ten byl u toho, kdy Farnerud obdržel přihrávku na levou stranu a pálil hodně vysoko.

Icardi následnou střelou z dálky Padelliho neohrozil, což se nepovedlo ani Fredymu Guarínovi. Ten pálil jen do připraveného Padelliho. Poslední desetiminutovka se odehrávala ve vysokém tempu především díky zásluze Turína. Shaqiri nenahrával dobře, v dalším momentu zachránil Turín Padelli. Rozuzlení celé zápletky nabídla až nervydrásající koncovka. Poslední rohový kop zápasu byl rozehrán na hlavu zkušeného Emiliana Morettiho, který se nemýlil a "popravil" naděje domácích!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

pomeee inter 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Inter podla mna podcení Torino 2:2

Reagovat
klokan.paul

1:0 Podolski

Reagovat
Forza_Inter

2:1

Reagovat
johnn

Milanske kluby stoja za prd

Reagovat
smazaný uživatel

za velke H, , cisty priemer tabulka tomu zodpoveda, ale cela seria A posledne 2-3 roky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele