21. kolo
21.01.2024 17:30 CET
0 : 4
(0:0)

Reportáž

Darwin Núñez (© AFP)

Rozhozená obrana Bournemouthu se musela sklonit před uměním Dioga Joty

Liverpool zvýšil svůj náskok na čele tabulky již na pět bodů poté, co zvítězil v Bournemouthu 4:0. Po ospalém prvním poločase, v němž se diváci nedočkali jediné vyložené šance, se prosadil proti konsolidované defenzivě domácích Darwin Núňez. Uruguayského reprezentanta, který střelecký účet v nastavení i uzavřel, podpořil taktéž dvougólový Diogo Jota, jenž navíc asistencí přispěl k první trefě. The Cherries tak po výtečné formě ze závěru loňského kalendářního roku padli ve druhém ligovém klání v řadě.

Lídra tabulky po úspěšných pohárových duelech s Arsenalem a Fulhamem čekala cesta až k jižnímu pobřeží Anglie do Bournemouthu, který postupně stoupal tabulkou. Kromě silvestrovské prohry s Tottenhamem totiž Třešně vyhrávaly zápas za zápasem a obraly nejednoho favorita. Opíraly se převážně o výkony Dominica Solankeho, jenž v prosinci nasázel šest branek. Tentokrát měl navíc zvýšenou motivaci, jelikož mezi lety 2017 a 2019 působil v barvách Reds.

Od úvodního hvizdu se utkání odehrávalo v poměrně vysokém tempu a oba týmy spoléhaly především na rychlé protiútoky. Byli to hosté, jejichž útočné akce působily mnohem nebezpečněji. Trápili se však v předfinální fázi, případně jejich slabé střelecké pokusy brankáře Neta příliš neprověřily. Díky zodpovědným obranám a mizérii v zakončení se tak šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Vstup do druhého dějství byl ale pro fotbalisty Reds snový. Hned první větší akci dokázal ve 49. minutě Núňez nekompromisně proměnit, když se nikým nehlídaný ocitl u balonu na úrovni penaltového puntíku a přízemní střelou k pravé tyči otevřel skóre. I poté byl Liverpool týmem, který určoval tempo zápasu a díky tomu se mu v 71. minutě podařilo zdvojnásobit vedení. Diogo Jota obdržel výbornou přihrávku do pozice uvnitř pokutového území a na jeho přízemní pokus mířený k bližší tyči se Neto natahoval marně. Rozjetý Diogo Jota v závěru svůj famózní výkon korunoval druhou brankou. Conor Bradley mu naservíroval přihrávku do skvělé pozice a chladnokrevná rána Portugalce znovu rozvlnila síť. V nastavení ještě završil konečný dominantní výsledek Núňez.

Bournemouth tak prohrál s Reds po EFL Cupu i na ligové scéně. Spravit chuť si bude chtít 25. ledna v FA Cupu proti Swansea, Liverpool o den dříve v ligovém poháru navštíví Fulham.

Autor: Livesport.cz / Matěj Chomát

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele