17. kolo
17.12.2016 18:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

West Bromwich Albion - Manchester United 0:2

Svěřenci Joseho Mourinha celkem bez problémů přehráli domácí West Brom a teprve podruhé v této sezóně tak vyhráli tři ligové duely za sebou.

Úvodní dějství nabídlo poměrně svižnou podívanou, jejíž kvalita neutrálního diváka nemohla urazit. Na první branku jsme nečekali vůbec dlouho - už po pěti minutách totiž utekl po pravé straně Lingard a perfektním centrem oslovil Ibrahimoviče, který se z hranice malého vápna v takových momentech nemýlí.

Odpovědět se pokoušel na druhé straně Olsson, který na bližší tyči tečoval rohový kop Brunta, míč však prolétl těsně vedle vzdálenější tyče. Po dvaceti minutách hry se málem Rudí ďáblové radovali podruhé - za obranu se opět dostal aktivní Lingard, zpětnou přihrávkou oslovil na vápně stojícího Rooneyho, který se nerozpakoval a na branku domácích vyslal pumelici, kterou Foster jen s obtížemi vytáhl alespoň na břevno.

Po půlhodině hry De Geu protáhl ranou ze střední vzdálenosti Brunt, nejednalo se však o pokus, který by španělského brankáře vyvedl z klidu. To se o chviličku později mohlo povést Rondónovi, který hlavičkoval z výhodné pozice, ovšem k vlastnímu neštěstí neměl správně seřízená mířidla a branku o podstatný kus minul.

Těsně před poločasovým hvizdem mohl zvýšit vedení hostů Lingard, kterého ke skórování vybídl svou nepovedenou střelou Darmian. Záložník United se však spíše než na přesnost soustředil na razanci a svatyni Fostera možná i kvůli tomu překopl.

Ve druhé půli pokračovala převaha celku Joseho Mourinha, který navíc po jedenácti minutách přidal pojistku. Po přihrávce Rooneyho do vápna vtrhl Ibrahimovič, jehož střelu tečoval jeden z domácích obránců tak nešťastně, že balón zapadl přesně za tyč.

V 65. minutě přinesla trochu vzruchu potyčka mezi Rondónem a Rojem. Prvně jmenovaný argentinského stopera profackoval, za což měl obdržet rovnou červenou kartu. Sudí Taylor však byl benevolentní a oběma hříšníkům ukázal kartón žluté barvy.

Ve zbylých minutách už se utkání víceméně dohrávalo - hosté pečlivě kontrolovali svůj náskok, zatímco West Brom se víceméně smířil s tím, že dnes to na body prostě a jednoduše stačit nebude. Manchester United si tak na své konto připisuje třetí výhru v řadě a pomalu se začíná dotahovat pátý Tottenham.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

W.B.A. forma jak hrom ta remíza by byla super

Reagovat
vanGomm

Dědek mě to také dopručil Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
tnt03

Reagovat
smazaný uživatel

Neprohra domacich

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
tnt03

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
tnt03

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele