5. kolo
13.09.2015 17:00 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Leicester City - Aston Villa 3:2

Pohádka Leicesteru City pokračuje! Jeden z outsiderů letošní Premier League ani popáté v letošní sezóně neprohrál, ba co víc, famózním obratem zdolal Aston Villu 3:2. Obrat řídil geniální Riyad Mahrez, který u všech gólů De Laeta, Vardyho i Dyera přímo či nepřímo asistoval. Především jeho zásluhou Foxes poskočili na senzační druhou příčku tabulky.

Zpočátku zápasu byl Leicester aktivnější, avšak Albrighton, Drinkwater i Morgan se pouze zastřelovali. Až když se do akce opřela úderná ofenzivní trojice Okazaki - Vardy - Mahrez, musel Guzan zasahovat. Nejlepší střelec dosavadního průběhu Premier League však při pokusu o zakončení zamířil přímo doprostřed branky.

Hra se však postupem času přelila ve prospěch Aston Villy. Ta se do šancí dostávala prakticky výhradně po chybách domácích. V osmé minutě nejistě zahrál Huth a do brejku se řítil Agbonlahor. Jeho slušný pas na zadní tyč však před prázdnou brankou Sinclair nestihl a ve skluzu jej poslal vedle.

Za delší čas to byl pro změnu Schlupp, kdo ztratil míč na půlící čáře a do jasné šance se tentokrát po přihrávce Gila dostal Jack Grealish. V zakončení však selhal. Čerstvě dvacetiletý křídelník si však svůj první gól za Aston Villu přeci jen připsal.

Nepřehlednou situaci po rohovém kopu nedokonale vyřešil Albrighton, jenž míč při pokusu o odkop za přispění Richardse víceméně nachystal právě Grealishovi. Ten pak krásnou technickou ranou obstřelil všechna těla včetně Kaspera Schmeichela a trefil cíl.

Po změně stran se domácí dokázali vzchopit a dlouhé minuty diktovali hru. Hned zkraje poločasu si vytvořili dvě slušné šance; nejprve Albrighton zkoušel štěstí a ohrozil Guzana, krátce na to pak Vardy za patou zkoušel umístit do sítě Schluppův centr. Prostor tří tyčí však minul.

A tak po hodině hry z ničeho nic udeřila opět Aston Villa. Bleskový protiútok dovedl k dokonalosti Gabby Agbonlahor, který po levé straně potáhl míč a předložil jej na hranici vápna Charlesu Gilovi. Jeho zakončení takřka do šibenice sneslo i ta nejpřísnější měřítka

Leicester se však nehodlal vzdát a dvacet minut před koncem se díky standardní situaci vrátil do zápasu. Rohový kop Mahreze zakončil přesnou hlavičkou Ritchie De Laet, přestože na brankové čáře heroicky zasahoval Westwood. Foxes nicméně cítili křivdu, krátce předtím totiž Vardyho ve vápně fauloval Bacuna.

Domácí v závěrečné čtvrthodině spustili velký tlak a deset minut před koncem se dočkali kýženého vyrovnání. První Vardyho šanci ještě skvostným skluzem zažehnal dnes výborný Micah Richards, ale po úžasném průniku Mahreze už ani on gólu nezabránil. Drinkwaterův pas byl perfektní, a důrazný Jamie Vardy jej zatloukl do sítě.

Báječné pozdní odpoledne na King Power Stadium završil střídající Nathan Dyer. Opět u toho musel být Riyad Mahrez, jenž už počtvrté v této sezóně utkání Leicesteru vládl. Do vápna vyslal úžasný míč, který i díky zaváhání Guzana dostal Dyer hlavou do sítě. I za cenu vlastního zranění završil skóre na konečných 3:2 pro Foxes.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1: Villa

Reagovat
smazaný uživatel

sorry 1:2 Villa

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Jamie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele