24. kolo
07.02.2015 16:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Swansea City - Sunderland AFC 1:1

Sunderland se nejspíš dnes užuž viděl, kterak poprvé v sezoně vítězí ve druhém ligovém utkání v řadě, avšak tuto radost mu nakonec Swansea přeci jen neumožnilo. Ihned po svém návratu z Austrálie se prosadil Ki Sung-yueng a již nyní, začátkem února, předčil svůj loňský střelecký výkaz o třech gólech...

Gus Poyet se před výkopem pokusil oživit ofenzívu Sunderlandu ukázáním na Dannyho Grahama, který dnes startoval od začátku vůbec poprvé od května 2013. Tento tah se mu však příliš neosvědčil a místo toho to byl jiný bývalý hráč Swans, Jordi Gómez, kdo měl po bezmála půlhodině hry první lepší střeleckou možnost utkání.

Právě Španělova nepřesná střela zpoza šestnáctky konečně odšpuntovala celý tento zápas, když domácí navázali skrze parádní kombinaci trojlístku Taylor-Dyer-Shelvey, pouze neuspokojivě zakončenou Bafetimbim Gomisem.

Jonjo Shelvey byl obecně u všeho zajímavého, co v první půli labutě vyprodukovaly, a sám se postaral o dvě nepříjemné dalekonosné rány i jednu záludnou donášku ze standardní situace, z níž Ki Sung-yueng skóroval pouze z ofsajdu.

Vedení se tak nakonec ve 42. minutě navzdory běhu hry ujal Sunderland, když se při zemi prosadil Jermain Defoe, ovšem jaksi nevyhnutelně hostům tento hubený náskok zkrátka nemohl vydržet až do konce.

V 66. minutě si Ki Sung-yueng doskočil pro Naughtonův centr, aby v pádu hlavou vyrovnal, a ve zbytku zápasu především duo Shelvey-Oliveira registrovalo solidní příležitosti na zkompletování comebacku.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
Infernoqt

1:1

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

Swansea by zde mohla uhrát plný bodový zisk popř. aspoň remízu.

Přesný tip na výsledek 2:1 popř. 2:2

Reagovat
M1ck0

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele