16. kolo
14.12.2013 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Tápající West Ham vzal Sunderland za ruku a tápou pospolu dále

Tolik příhodné. Bezgólová plichta mezi West Hamem a Sunderlandem se klidně dala očekávat a také se bez debat dostavila. Hammers takto zažili víc bezbrankových remíz než celá německá Bundesliga, zatímco Black Cats dál čekají na první venkovní zásah od měsíce srpna. A návdavkem si samozřejmě nijak zvlášť nepolepšili v boji o záchranu, oba...

Kladiváři popravdě od tohoto mače ani nemohli očekávat žádné zázraky. Zase se jim to totiž "pěkně" sešlo, když se k Reidovi s Carrollem čerstvě na seznam nedostupných hráčů připojili také Downing a suspendovaný Nolan. Z toho potom pramenila permanentní převaha Sunderlandu, který ovšem - stejně jako soupeř po většinu zápasů letošního ročníku - postrádal cit a naléhavost ve finální fázi.

To předznamenal Altidore již po pár sekundách hry, když využil mírného ofsajdového postavení k lehce štiplavé koncovce z těžšího úhlu, a pokračoval zejména Borini se svým zpackaným sólovým únikem. Ve 34. minutě byl potom Jaaskelainen konečně doopravdy v úzkých, aby nakonec proti Bardsleyho pumelici z 25 metrů povolával do zbraně horní tyč své branky.

Těsně před pauzou se Jaaskelainen vytahoval se zákrokem proti další dalekonosné ráně Cattermolea a teprve po obrátce si začali větší šance tvořit také domácí. Za ty dosud promluvil všehovšudy Demel se svým neregulérním gólem, pak jej neváhali doplnit ještě nepřesně hlavičkující Cole a McCartney se svým polocentrem-polostřelou.

V dresu Sunderlandu se zdánlivě nevyhnutelné bezbrankové skóre po přestávce snažil odpálkovat například Ki Sung-Yueng, proti jeho solidní střele se ale opět vyznamenal Jaaskelainen.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele