34. kolo
06.05.2014 20:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Giggsovi sebral penaltu při domácí derniéře chybující sudí, Man Utd přesto Hull porazil

Na tenhle zápas se mohlo dlouho vzpomínat. Dva góly debutujícího Jamese Wilsona, domácí derniéra Nemanji Vidiće i Ryana Giggse, ale taky klidně branka hrajícího manažera v další rekordní sezóně. Tu Velšanovi odepřel nezvykle chybující rozhodčí Craig Pawson, který měl ve prospěch Man Utd nařídit pokutový kop hned čtyřikrát - jednou z toho už za přítomnosti 40letého generála.

Při první tiskové konferenci Ryan Giggs coby manažer zavtipkoval, že sám sebe pošle do hry před penaltou, kterou pak sám zahraje. Završil by tak nepřekonatelnou sérii 24 sezón, přičemž v každé z nich vsítil branku. Už po pěti minutách přitom mohl svému výstřednímu slibu učinit zadost. Figueroa kontaktoval ve vápně Januzaje a jen k velkému údivu ochozů Old Trafford zůstala píšťala sudího Pawsona němá.

V sestavě se místo legendárního velšského fotbalisty objevila i dvojice debutantů. Šanci od první minuty dostali mladí útočníci - Giggsův dvacetiletý krajan Tom Lawrence a teprve osmnáctiletý James Wilson. První jmenovaný se po čtvrt hodině uvedl odvážnou akcí, kterou zakončil tečovanou ranou těsně nad.

Kromě Giggse měl dnes poslední možnost předvést se před vlastními fanoušky v rudém dresu i Nemanja Vidić. Stejně jako hrající trenér i on usedl na lavičku náhradníků, na trávník se nicméně dostal už dvacet minut od úvodního hvizdu. Phil Jones se totiž při jednom z rohů srazil se soupeřem a se zlomenou klíční kostí musel střídat.

Zhruba v polovině prvního dějství na sebe Januzaj s Figueroou narazili v šestnátce znovu a opět to zavánělo "desítkou". Belgičanův průnik totiž levý obránce zastavil v pádu rukou.

Zápas plný symboliky pokračoval ve velkém stylu. Třicet minut odehráno, Januzajův přímý kop vrátil hlavou do ohně Fellaini a benjamínek James Wilson bez rozpaků napálil balón za záda dalšího debutanta v Premier League - gólmana Hullu Eldina Jakupoviće.

Poločas už hráči obou týmů tak nějak dokopali a fotbal v pravém slova smyslu se začal hrát až po přestávce. Hru řídil Andan Januzaj, který byl jednoznačně nejaktivnějším hráčem na trávníku. Krátce po obrátce prozkoušel pozornost Jakupoviće tvrdou ranou k tyči, aby po hodině hry vedl rychlý útok, na jehož konci šťastný mladík Wilson dorážel Fellainiho střelu prakticky do prázdné branky.

Utkání se pro United odvíjelo jako na drátkách, ale tři minuty po druhé brance také jednou inkasovali. Matthew Fryatt před vápnem nasadil Carrickovi jesličky a skvělou ranou k tyči mimo dosah De Gey snížil na 2:1.

Ještě chvíli předtím se měla pískat potřetí penalta, když Vidić nejprve hlavičkoval do ruky Daviese, aby potom horní končetinou na odražený míč spadl Quinn. Jako by si snad Craig Pawson schovával nařízení pokutového kopu skutečně až na moment, kdy bude Ryan Giggs na hrací ploše...

Jenže i tato domněnka posléze shořela jako papír, když dvě minuty po bouřlivém uvítání velšské legendy právě Giggs nastřelil ve vápně Brucovu ruku a sudí Pawson počtvrté zachyboval.

Čtyřicetiletý matador se pod výsledek podepsal alespoň gólovou přihrávkou. Přesně našel na hranici vápna Robina van Persieho, jenž nadvakrát propálil vše, co mu stálo v cestě, a uzavřel na konečných 3:1.

V závěru mohl z přímého kopu zvýšit ještě Giggs, ale jeho krásně kopnutý projektil ještě lépe vyrazil Jakupović, který tak odepřel Velšanovi dost možná sladkou tečku za hráčským angažmá v Divadle snů.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Lahvac-CZ

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Infernoqt

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Hull definitivně zachráněn Tak snad uhrajou ještě nějaký ten bodík. Tip: 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

vzhledem k tomu, že se potkají dva stejně silní soupeři, kde možná Hull má lepší hráče v záloze, tak tipuju remízu 2:2, k taktické připravenosti a pár breakům 1:2

Reagovat
diastan

Reagovat
smazaný uživatel

6:1

Reagovat
cepinzcegamy

plichta za 5:1, při současném ManU jednoznačná volba

Reagovat
smazaný uživatel

MU na Hull umi... 3:0

Reagovat
Sotuen

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

velmi sympatický výkon Hull City v druhém poločase

Reagovat
HullCity

No nevím,co si chtěl z tohoto zápasu Bruce odnést,ale minimálně fanoušci,včetně mě,mají jasno:bez Huddlestona příště nehrát!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele