5. kolo
22.09.2013 14:30 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Arsenal pokračuje v krasojízdě, podlehl mu i Stoke

Ani s pátým týmem to Marku Hughesovi na Emirates Stadium nevyšlo. Stále platí, že zde nevyhrál, a dnes pro to se Stoke City upřímně ani moc neudělal. Potters de facto proměnili svou jedinou šanci, jinak setrvávali v hustém stínu favorizovaného soka. Mesut Özil se blýskl třemi asistencemi a rázem je nejlepším nahrávačem ligy.

Gunners dnes začali pěkně od podlahy. Begović v páté minutě pouze vyrazil Özilův slabší projektil z přímého kopu a to navíc přesně do dráhy běhu bystrého Ramseyho, jenž balon hravě doklepl do sítě. Posléze ovšem Arsenal polevil, prakticky si dále netvořil palebné pozice a za tuhle pohodičku klídeček taky poměrně brzy pykal - ve 26. minutě ještě harmonická spolupráce centrujícího N’Zonziho a z těžkého voleje pálícího Arnautoviće vyústila akorát v tyč, dorážející Cameron se už ale nemýlil.

Po inkasované brance Kanonýři opět přepnuli na vyšší převodový stupeň, a třebaže protivníka nezasypali žádnou salvou tutovek (jen se jednou po nepřehledné kombinaci pravačkou ukopl Wilshere), do vedení se stihli vrátit ještě velmi brzy. Ve 36. minutě si již podruhé N’Zonzi při bránění rohu pustil Mertesackera až příliš od těla, a to se Stoku zkrátka muselo vymstít. Německý stoper se trefil přesně na zadní tyč, jakkoliv jeho hlavička postrádala razanci.

Mesut Özil, autor dvou gólových asistencí, se o netradiční hattrick pokoušel hned zanedlouho, tentokrát ho ale zklamal zakončovatel. Nezkušený Gnabry se k míči nesrovnal správným způsobem a byl z toho jen takový paskvil. Tím se strhla menší lavina nebezpečenství pro Begovićovu klec, jehož výsostními nositeli byli Özil s Giroudem.

Nejprve Olivier Giroud v 53. minutě vyřešil situaci 2 na 1 zcela sám, bez pomoci Özila, a Begoviće přinejmenším pěkně protáhl. Další svou střelu, tentokrát již za asistence německého šikuly, už Giroud nezkrotil a poslal vysoko nad břevno. Potters se mezitím neprosazovali de facto k ničemu, vůbec ničemu, naopak Arsenal si tvořil alespoň ty menší šance s relativní lehkostí. Střelou slabší pravačkou se přihlásil o slovo aktivní Özil, na což konečně zareagoval i protivník - Szczesny se musel vrhat po Wilsonově pumelici.

Právě v tu chvíli se Stoke nadechl k nejúpornější snaze vyrovnat. Otevřela se mu levá strana, do vápna favorita začínaly chodit nějaké ty centry, Gunners šlo jen těžko chválit. Nicméně Arsenal měl dnes standardky, o které se mohl opřít vlastně za každých okolností - i nyní (jaká ironie, zrovna proti Stoku). Tentokrát Özil centroval z přímého kopu a dalekonosnou, lobovanou hlavičkou se mezi dvěma (!) soupeři prosadil netradiční střelec Bacary Sagna.

Pak už se jen z povinnosti dohrávalo a jediná další změna skóre se snad mohla narodit až v nastavení, když Miyaichi krásně rozeběhl akci, která přes Girouda došla až ke tvrdé a Begovićem vytěsněné bombě Ramseyho.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (31)

Přidat komentář
Mikesh

HM tvl, po LM to bude teď záhul celkem. tip: 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 Giroud

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
justcall

Reagovat
zoca

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiciN

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal vyhraje 2-0 (Giroud, Walcott)

Reagovat
smazaný uživatel

5-0 ( 2x Giroud, Walcott, Ozil )

Reagovat
Pharrell

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Gunners vyhrají a vrátí se zpět tam kam patří .......na čelo tabulky

Reagovat
smazaný uživatel

Podolski, (Sinclair), Ryo ----- Giround (Wilfried/Benteke) ----- Walcott, OX, Gnabry

Ozil, Cazorla

Ramsey, Flamini, Rosicky ----- Wilshere, Arteta,Zelalem

Gibbs,(Shaw/Baines-SEN) -- Mertesacker,Vermalean--Koscielny -- Sagna,(Richards),Jenkinson

Takto by som si to prial po tejto sezone. To by bol asi najsilnesi tym za poslednych 8 rokov. Na LW by som chcel nejakeho anglicana a jeden z najlepsich a dostupnych je prave Sinclair.

Reagovat
smazaný uživatel

Konoplaynka je daleko lepší než Sinclair i než všechny křídla ars. Já čekám na něj.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:3

Reagovat
Pharrell

Ozil je nyní nejlepší nahrávač celé BPL , tomu tak bylo i za jeho časů v Realu v PD či dokonce i LM (2010/1011). Prostě borec.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jany kozak

ramsey si tie goly setril 5 rokov?

Reagovat
smazaný uživatel

Někdo kdo mi řekne proč nehrál Teo ?

Reagovat
kiciN

střevní potíže, včera večer dostal vysoké horečky

Reagovat
smazaný uživatel

dík

Reagovat
justcall

na tos přišel jak? ještě před rozcvičením byl napsán v základní sestavě, ale pak ucítil sval.. tak nehrál

Reagovat
kiciN

promin na twitteru proletěly střevni potíže před utkáním, horečky pry včera měl, teď už vím že to bylo jinak a byl to "jen" sval

Reagovat
frantamlad

Reagovat
frantamlad

Je to fuk, Teo si odpočinul a Gnabry hrál skvěle!

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.soccer-blogger.com/2013/09/22/arsenal-vs-stoke-city-3-1-highlights-2013-ramsey-cameron-mertesacker-sagna-goals-video/

A dokonce se trefil i sváteční střelec Bakary Sagna...tenhle Arsenal se mi moc líbí a ze zisku titulu bych se dost radoval

Reagovat
smazaný uživatel

Ze by se konecne Arsenal potkal s formou a poradnou sestavou? Je pravda ze to maj poskladany sympaticky, a Ozil proste star, ma rozhodne co nabidnout

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele