29. kolo
09.03.2013 16:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

WBA těsně zdolalo Swansea a posouvá se už na sedmý flek

Důležité střetnutí o lepší výchozí pozici směrem k pohárovým příčkám nakonec zvládl lépe birminghamský celek, který se na The Hawthorns opět dokázal vzchopit a proti Swansea si zapsal cenné tři body.

Čerstvý vítěz Capital One Cupu začal lépe, pohyboval se s míčem na soupeřově polovině a postupně se dostával na dostřel branky Albionu. Hned dvě dobré příležitosti měl tradiční ofenzivní tahoun Labutí Michu, avšak ani jednou na Fostera recept nenašel! Reakce WBA přišla až po půlhodině hry, kdy Bruns pálil těsně vedle. Záhy však udeřilo na druhé straně: Moore si vyskočil na roh a pohodlně zavěsil - 1:0!

Fanoušci Baggies byli pochopitelně nervózní, vzhledem k ostatním výsledkům se totiž mohli jejich miláčci posunout už na sedmou příčku. Ještě do přestávky však bylo alespoň srovnáno, Dorrans na malém vápně oslovil nabíhajícího Lukakua, jenž si už z této pozice dokáže poradit - 1:1.

Aktivita domácího celku se po změně stran znatelně navýšila a po chvíli měl West Brom ideální možnost ujmout se vedení. Routledge v pokutovém území poslal k zemi pronikajícího Jonese a rozhodčí Mason nařídil pokutový kop! Střelec první branky Romelu Lukaku ovšem nabízenou šanci trestuhodně promarnil a na Vorma nevyzrál! Nakonec ho to však ani nemuselo tolik mrzet. Rohový kop si našel McAuley, jeho snahu sice ještě na čáře zastavil Rangel, následně si ovšem trochu balón trochu nešťastně srazil do vlastní branky Jonathan de Guzmán - 2:1.

Postupem času mohl reagovat opět vrchní střelec waleského mužstva Michu, ale španělský kanonýr očividně neměl svůj den a úspěch znovu neslavil. Tři minuty před koncem řádné hrací doby nakonec dopravil míč do prostoru branky Lamah, ovšem sudí jeho trefu pro ofsajdové postavení neuznali, i když bylo jasně patrné, že se mezi belgickým hráčem a brankou nacházela dvojice McAuley - Foster a gól tak měl platit!

Autor: Jiří Vojík / bbc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele