15. kolo
01.12.2012 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

West Bromwich Albion - Stoke City 0:1

WBA doma překvapivě podlehlo Stoke City; vítězný gól zaznamenal ve druhé půli Dean Whitehead. Hosté zvítězili mimo vlastní půdu vůbec poprvé v sezoně a překazili tak favoritovi možnost posunout se na třetí místo tabulky.

Potters vyrukovali podle očekávání s tuhou defenzivní hrou, kterou však svého soupeře dokonale zdeptali - nestranný divák si dnešní fotbal skutečně příliš neužil. Ani jeden ze soupeřů si nedokázal vypracovat větší množství šancí, tlak WBA byl z velké části platonický, a hosté perfektně využili faktu, že mají po Manchesteru City statisticky vůbec nejlepší obranu v lize.

Proto když Kenwyne Jones vybídl střídajícího Kightlyho, od nějž se míč dostal ke skórujícímu Whiteheadovi, stačilo to k zisku všech bodů a potvrzení dobré formy Potters - dnešní vítězství bylo už čtvrtým z posledních pěti zápasů a znamená posun na deváté místo.

Kouč Baggies Steve Clarke před zápasem trval na tom, že pohárová porážka se Swansea nezanechá na jeho svěřencích žádný vliv, ale nebyla to tak docela pravda - domácí sice jasně dominovali v držení míče a zejména ve druhé půli byli jednoznačně více vidět, nicméně co se gólových šancí týče, není vlastně o čem mluvit.

WBA prohrálo druhý zápas v řadě teprve podruhé od začátku ročníku, avšak tentokrát je to zvláště frustrující, jelikož jejich domácí forma (6 výher ze 7 zápasů) vybízela k jasnému výsledku, zvlášť v porovnání s venkovními výsledky Stoke (poslední výhra proti Blackburnu přišla minulý leden!). První půle však nenabídla prakticky vůbec nic - obrana Stoke byla nepropustná a Baggies se k ničemu nedostali. Jediným náznakem příležitosti byl přímý kop Steve Reida, který gólman Begović vyrazil nad břevno.

Domácí se snažili a Mulumbu s Dorransem dokázali zamotat obráncům Potters hlavy, ale na skvělou defenzivní linii pod taktovkou vynikajících Shawcrosse a Hutha to nestačilo. Nakonec to byli právě hosté, kdo mohl jít do vedení, avšak Jonesově hlavičce po Adamově centru chyběly decimetry.

Podobný obraz hry nabídla i druhá půle - Stoke zůstávali zatažení hluboko na vlastní polovině, nechali Baggies v poklidu kombinovat a soustředili se především na odstřižení pohyblivého Longa. Tahle taktika fungovala bezchybně - a když kouč Pulis poslal na hřiště dvojici Whitehead - Kightly, bylo o osudu WBA rozhodnuto.

Kenwyne Jones sprintem dohnal dlouhý balon a předložil ho Kightlymu, který využil špatného bránění Jonase Olssona a nahrál Whiteheadovi do jasné šance na malé vápno - 0:1.

Clarke sice vyslal do boje dvojici forvardů Odemwingie - Lukaku, ale Stoke po vedoucí brance zalezlo do ještě hlubšího bloku a posledních 15 minut se bez problémů ubránilo. Jedinou šancí WBA byla Dorransova střela, kterou Begović zlikvidoval bez větších problémů.

Autor: Dominik Zezula / bbc.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
HullCity

Vypadá to,že pohádka WBA pomalu,ale jistě končí...

Reagovat
smazaný uživatel

Stoke je můj oblíbený tým v PL.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele