3. kolo
01.09.2012 16:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Swansea do čela nejde, se Sunderlandem jen remizovala

Kometa letošní Premier League na chvíli zpomalila ve svém letu. Pozici favorita doma proti Sunderlandu nezvládla a uhrála jen remízu 2:2. Závěr zápasu byl výrazně ovlivněn "blikancem" stopera domácích Chica, který se hloupě nechal vyloučit po zákroku na Louise Sahu.

Úvodní čtvrthodina šanci nenabídla, v jejím průběhu se oba kluby vystřídaly v diktování tempa. Prvních sedm, osm minut měli navrch domácí, další minuty naopak patřili Sunderlandu. Toto období oťukávání rozčísl až střet Gardnera s Taylorem, který bek Swansea odnesl zraněním a musel střídat. Hra se poté trošku zrychlila a mírně navrch měli znovu Velšané, Dyerova střela ani přímý kop De Guzmana však Mignoletovi problém nenadělaly.

Jenže první poločas nenabídl jedinou gólovou příležitost ani poté. Utkání bylo ryze anglické, hrálo se tvrdě a ani jeden tým neměl příliš prostoru k zakončení, ba ani v před finální fázi. A pak přišla jednačtyřicátá minuta. Kapitán Swansea Ashley Williams chtěl poslat Vormovi malou domů, ale skákající míč trefil špatně a vyslal svým pasem do samostatného úniku Stevena Fletcher, který se v podobných situacích mýlí málokdy - 0:1.

Ochozy Liberty Stadium se strachovaly i o pár chvil později, když James McClean napálil Sessegnonův centr z velké blízkosti dělovkou těsně nad. A za dalších pár okamžiků na začátku šestiminutového nastavení naopak tribuny jásaly nadšením. Do kombinace se zapojily všechny tři hvězdy úvodních dvou kol, Michu po chvíli "šachování" s míčem před vápnem předal balón Dyerovi, ten poslal nenápadný, ale dokonalý pas do šestnáctky Waynu Routledgovi, který propálil Mignoleta a rozvlnil síť - 1:1.

Swans se už zřejmě viděli v kabinách za nerozhodného stavu, jenže v poslední minutě předlouhého nastaveného času se postavil k rozehrání přímého kopu ze strany Seb Larsson, na zadní tyči nechal Chico nehlídaného Fletchera a čerstvá posila z Wolverhamptonu oslavila svůj ligový debut v dresu Black Cats už druhým gólem - 1:2.

Druhá půle patřila až do sedmdesáté minuty Swansea. K tomu okamžiku se dostaneme později, už osm minut po změně stran střílel Dyer, ale Mignoleta nepřekonal. Na belgickém brankáři ztroskotal i po hodině hry De Guzman z přímého kopu, Michu za dalších pár chvil pálil v šanci nad. Španělský středopolař se prosadil až v šestašedesáté minutě. Obrana Sunderlandu už nevydržela tlak domácích a po centru De Guzmana se někdejší záložník Vallecana prosadil hlavou - 2:2.

Nabuzená Swansea však o pět minut později inkasovala ránu do vazu z vlastních řad. Stoper Chico stíhal po lajně unikajícího Sahu, při obranném zákroku si však počínal snad bez myšlenkovitě a francouzskému útočníkovi sáhl kopačkou po hlavě, za což byl hlavním sudím poslán pod sprchy. Snaha v deseti lidech otočit skóre už neměla takovou sílu, závar před Mignoletem gólem neskončil a celek z Walesu tak možnost jít na čelo odmítl - doma se Sunderlandem jen remizoval 2:2.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Swansea uštedry Sunderlandu dabakel 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

to tezko

Reagovat
smazaný uživatel

...1...

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Devil

Na tento zapas jsem sam zvedavej...

tip-2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 (Michu, Graham)

Reagovat
smazaný uživatel

X

Reagovat
Veselac

oba gól

Reagovat
Veselac

už po půli vyděláno

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele